Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodi

1- ato qe te thashe per deshmimtaret nuk jave veēse fakte edhe jo doktrina. ka ndryshim fakti nga doktrina!!!

2- kur ka dale per here te pare emri deshmimtare i jehovait edhe kur sipas teje? vertet ata(deshmimtaret) dolen me ndihmen e valdezeve edhe nuk quheshin deshmimtare te jehovait por "studentet biblik" edhe ne shekullin e XVII u quajten deshmimtare te jehovait!!!

3- martin luteri ishte ai qe pati kurajo edhe i kundershtoj fes katolike edhe pse te tjeret nuk kishin kurajo per tu shprehur, nuk eshte e rendesishme shume kjo por eshte e rendesishme qe ka liri ne te lexuar biblen edhe jo siē eshte ne disa vende nga veri i shqiperise(jane katolik)qe nuk mund te lexohet bibla sepse vdes!!!

kam edhe shume gjera te tjera por mendoj se keto te mjaftojne edhe mos harro une nuk flas nga vetja ime por nga fjala e Perendise sepse po te njohesh mire fjalen e Perendise do ti kuptosh gjerat qe te them!!!

Zoti te bekofte!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    I krishtere!po e morre kete mesazh sot,pikerisht ne kete moment,pa lexuar ndonje liber,me thuaj pak,historine,idete e Martin Luter-it.Sot,jo neser
    Po nuk e dite,me mire e di vete se cduhet te besh.......!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- ketu nuk flitet per martin luterin por per deshmimtaret

2- une per martin luterin kam bere nje kerkim ketu ne itali edhe pse kerkiom ne kishe katolike(qe eshte kundra martin luterit). edhe e di se ēfare thone feja e ashtequajtur universale(katolike) di edhe ato qe nuk thone!!!

3- me teper do te me interesonte te flisja per Zotin edhe jo per luterin sepse luteri nuk eshte Zoti qe te mbahem tek kjo tem!!!

4- para se te behesha i krishter nuk njihja martin luterin edhe as protestantet sepse kur u bera i krishter nuk me foli ndonje per fene por fillova vet te lexoja biblen edhe te lutesh...kam njohur krishtin edhe kjo me intereson me teper qe mos te njihet feja por Krishti!!!

Zoti te bekofte!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Ēka mendon Kisha pėr Dėshmitarėt e Jehovait?

"Para sė gjithash duhet dalluar personat dhe mėsimin e tyre. Vlenė tė thuhet se nuk ėshtė e lirė tė gjykohen personat, qėllimet e tyre tė thella dhe ndėrgjegjja e tyre. Pėr kėtė gjė gjykimi i ėshtė rezervuar vetėm Zotit. Mirėpo ėshtė e lirė, pėr mė tepėr e obligueshme, tė analizohet mėsimi i tyre dhe tė ndalohet, sepse nuk ėshtė nė pėlqim me mėsimin e Jezusit. Shkrimi Shenjt, qė ata citojnė nė mėnyrė tė pėrputhshme dhe jo tė pėrputhshme, nuk tėrhjek vėrejtjen rastėsisht qė tė ruhemi prej mėsimeve tė profetėve tė rrejshėm (Mt 7,15; 1 Gjn 4,1), mėsimeve tė djajve (1 Tim 4,1) dhe pėrrallave (2 Tim 4,4).
    Pra, mėsimi i Dėshmitarėve tė Jehovait, megjithė atė mėdukjen e kundėrt, nuk ėshtė i krishterė. Nė pikat esenciale dhe domethėnėse largohet prej fesė sonė. Pėrmėtepėr, ata as nuk hyjnė nė dialogun ekumenik, tė cilin e mbajnė pėr shpikje tė djallit. Ata, mė tutje, e mohojnė misterin e Trinisė, hyjninė e Jezusit, personin hyjnor tė Shpirtit Shenjt. Nuk i pranojnė sakramentet dhe pavdekshmėrinė e shpirtit. Pėr kėtė arsye s’mund tė quhen tė krishterė. Ata megjithatė me njė masė tė konsiderueshme tė shpresės sė rrejshme deklarohen trashėgimtarė tė vetėm tė sė vėrtetės dhe tė leximit korrekt tė Biblės sė cilės i qasen nė krye mė veti, nė mėnyrė tė vet e shpjegojnė dhe e pėrdorin si mjet lufte kundėr Kishės. Ata e lexojnė jo nė funksion tė asaj ēka Bibla dėshiron tė thotė, por tė asaj ēka ata dėshirojnė tė mėsojnė. E kundėrshtojnė atė me papėn, ipeshkvijtė, priftėrinjt dhe tė vėrtetave kryesore qė Jezusi i dėftoi.
    Karakteristika e Dėshmitarėve tė Jehovait ėshtė besimi i tyre nė afėrsinė e mbarimit tė botės. E kanė lajmėruar shumė herė dhe i kanė ndryshuar datat, mirėpo faktet i kanė hedhur poshtė. Mirėpo ata nuk lejojnė tė shihet gėnjėshtra e parashikimeve tė tyre. Nė kėtė mėnyrė i mbajnė nė shtrėngim (mpirje) anėtarėt e vet dhe orvaten t’i frikėsojnė tė tjerėt.
    Aktiviteti i pėrhapjes sė Dėshmitarėve tė Jehovait ėshtė i tmerrshėm, i papranueshėm. Mėsimi i tyre ėshtė i lodhshėm. Paraqitja e kushteve nga ana e tyre ėshtė e pashkrupullt (pafytyrė). Metoda e tyre e tė pushtuarit ėshtė tregtare. Kush e lėshon sektin konsiderohet si agjent i satanit: e mallkojnė, pėrndjekin, mundojnė, izolojnė. Disa ndalime tė tyre janė tė ēoroditura si p.sh. transfuzioni i gjakut.
    Janė agresivė dhe tė pafytyrė nė afrimin e propagandės sė tyre; i largojnė nga shtėpitė me bujari dhe forcė. Kisha duhet gjithėsesi ta largojė paditurinė religjioze nė tė cilėn Dėshmitarėt e Jehovait llogarisin nė mėnyrė qė tė arritin nė zemrėn e tė krishterėve. Kjo ėshtė arsyeja kryesore e pėrhapjes sė tyre tė rrezikshme."

(A. U.)
    IHS

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Te krishterit

E po nqs s'po flitet per Luterin,mos flit per te,e per me teper sikur
    ti e di fare mire,se kush eshte!Dhe keput dhe gafa....

Nga vjen kjo lloj fryme?E ke py't ndonjehere veten?

MARTIN LUTER do te gjykohet edhe per herezine e Jehovisteve,sepse ata bene ate,qe ai e beri i pari;

Duan te kuptojne shkrimin jashte tradites prej se ciles erdhi,jashte Kishes,e cila e krijoi,pa autoritetin apostolik.

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

i krishtere shpresmire

Lexova komentet tuaja dhe jam kenaqur se qeshuri.

Nuk habitem aspak me reagimet qe pashe me siper ne lidhje me deshmitaret e Jehovait.
    Gjithcka qe lexova nuk ishte gje tjeter vecse gjykim i drejtperdrejte , sharje dhe kercellima dhembesh. Megjithate nuk u impresionova shume sepse kam pare dhe degjuar me keq sesa folet ju.

Nje dite , nje ''i krishtere'', nga ata qe bertasin neper sheshe, kur pa qe kisha ne dore revista , (kulla e rojes dhe zgjohuni), mu afrua dhe filloi te me thoshte qe ne deshmitaret besojme se Krishti vdiq ne nje dhome gazi , qe ne i sherbejme djallit ,etj,etj.

Me beri pershtypje , vecanerisht syte e tij tejet te zmadhuar dhe nga goja i dilte nje shkume e bardhe.

E degjova me buze ne gaz dhe i thashe qe te mos merzitet se se shpejti do te vije nje dite kur te gjithe do te dalim para Fronit te me Lartit dhe do te gjykohemi. Atehere do te shohim mire se kujt i sherbyem ne kete jete, ZOTIT APO DJALLIT.

Keshtu dhe per ju; nje besimtar qe eshte konfident dhe i qarte se kujt i sherben, nuk ka nevoje te shaje , te genjeje ose te grindet me te tjeret ne forum.
    Me vjen keq te pohoj se po shoh se ju po beni pikerisht nje gje te tille, kerkoni te dilni nga rremuja shpirterore ne te cilen ndodheni, duke sulmuar anetaret e nje grupi tjeter.
    Pa e kuptuar as vete ju po plotesoni profecine e Krishtit qe thote se dishepujt e mi , bota do ti shaje dhe persekutoje.

Sa ironike qe kjo gje vjen nga ata qe thone se jane ''bijte e perendise''!.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesues : 27-05-2002 mė 17:31

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

1- nuk e di per ty por deshmimtaret e jehovait ne pergjithesi kur shikojne nje ungjillor ja mbathin. me ndodhi edhe para disa ditesh!!!

2- vertet do te japim llogari per gjithēka qe kemi thene edhe qe kemi bere thote Perendia edhe ne fund do te shihni se nga kishit dalur edhe ku do te shkoni(vetem per deshmimtaret qe nuk kane zemren e hapur)!!!

3- para disa ditesh me doli rasti te flas me nje deshmimtar ketu ne itali. e pyeta se ndihej biri i Perendise edhe ndihej i shpetuar, mu pergjigj bije te Perendise jane vetem ata qe 144000 te zgjedhur qe do te jetojne ne qiell ndersa neve jemi per ketu ne toke edhe nuk jemi bij te Perendise. me erdhi keq per te sepse ishte bere deshmimtar me te bere studime por nuk e kishte pranuar kurre Jezusin ne jeten e vet(si gjithe deshmimtaret e tjere). I nxorra nje disa rreshta nga fjala e Perendise edhe reshtat i kam permendur edhe ketu ne forum disa here(gjoni 1:12-13, romake 8:13-17 edhe ne fund gjonin 5:23) edhe i thashe i dashur deshmimtar keto flasin per ty edhe per mua edhe jo per ndonje qe ka vdekur edhe nuk flasin per pas gjyqit, por per tani jeten prezence!!! eshte e kote ti them keto gjera. Dua te te shpiegoj nje gje une deshmimtaret nuk i urrej une urrej fene tua por jo deshmimtaret, sepse thuhet urre mekatin edhe jo mekatarin(Bej si Perendia)!!!

4- hiqem nje kureshtje bibla kur flet flet per neve apo per ata qe kane vdekur...mos mu pergjigj mua por rreshtave qe te dhash!!!

eshte e kote qe te flitet me ju sepse ju jini qorra nga shpirti!!!

Zoti te hapte syte e zemres edhe ne dashurin e ZOTI JEZUS(me te madhe edhe jo te vogel siē e shkruan ti)te pershendes edhe te le paqen e tij!!!

Zoti te bekofte!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

per te ''krishteret''

H
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesues : 29-05-2002 mė 18:29

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Lightbulb Mesues i dashur!

Mesues, nė qoftė se nuk e ke ditur cilėt janė Dėshmitarėt e Jehovait, atėherė lexoje edhe njė herė atė shkrimin qė e pėrktheva. Pėrndryshe nė qoftė se nuk pėrputhet me realitetin siē e paramendon ti, atėherė mos u quaj mė Dėshmitar i Jehovait.

Me respekt!
    IHS

eliza Maska e eliza
    Anėtarėsuar
    03-05-2002
    Vendndodhja
    london u.k
    Postime
    12

une jam

sa per te thene une nuk jam nje deshmimtare e jehovait por nje dite mund te behem une nuk e di por ju flisni me shume pasion per te share te tjeret.ti qe e quan veten e krishtere cfare feje ke pe verteti?shume te ka pelqyer lyteri po nese ti i di kaq mire deshmimtaret e jehovait duhet ta dish dhe se cfare ata thone me ane te bibles te me falni por une nuk dua qe te kemi konflikte per kete bisede pasi kush do mund te besoje atje ku gjen paqen me zemren e tij apo me zemren e saj.
    ju uroj gjithe te mirat megjithate faleminderit per te gjitha informacionet qe ju me dhate.
    Look, God's hand is not too weak to deliver you;his ear is not too deaf to hear you. isaia 59:1

Ja, dora e Zotit nuk ėshtė tepėr e shkurtėr pėr tė shpėtuar, as veshi i tij nuk ėshtė tepėr i rėnduar pėr tė dėgjuar. isaia 59:1

if u ever need a friend to hear u out God's is the only one as he does not lough at anyone.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •