Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 51
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    e vute re qe arvizuja nuku ishte ne tavoline qe te shoqeronte rikerin ....?! mos valle edhe ki ne gjurmet e vidhersit ?! hajt pra "akt nao" .....

.
    Sic duket nga konstatimi yt eshte e sigurte se Reekeri ka ardhur per xhepin e vet dhe me axhende personale !

Ndryshe , Arvziu do t'i duhej te ishte prezent sipas detyrimit protokollar dhe nuk kishte nga ia mbante ! Ose ne rast se e ka shkelur kete detyrim , shume shpejt do te degjojme shkarkimin e tij jo vetem nga posti i ambasadorit !

Nuk ka "qejfe" kur behet fjale per protokoll zyrtar shteteror ! Pse cfare jane SHBA-ja , shtet pa shtet si Shqiperia ?

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Sic duket nga konstatimi yt eshte e sigurte se Reekeri ka ardhur per xhepin e vet dhe me axhende personale !
    nuk ishte edhe aq personale se shoqerohej nga zv ambasadori amerikan ne tirane te cilin ja prezantoj vete arvizu sales pak jave perpara ...

.
    "They will not control us, We will be victorious"

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974
    Edi Ramen perse nuk e takoi ?!
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Mosnjohja e “institucioneve të pavarura” nga SHBA

Nga Mero Baze

Në rrethet e shkrimtarëve në Tiranë, gjatë komunizmit citohej gjithnjë një batutë e Kol Jakovës në vitet e para të vendosjes së komunizmit, kur Lidhja e Shkrimtarëve ndëshkoi Sejfulla Maleshovën dhe më pas Skënder Luarasin duke i akuzuar si intelektualë të pavarur. Disa qytetarë që ishin bërë kuriozë të dinin pse ishte faj dhe çdo të thoshte termi armiqësor “intelektual i pavarur”, pyetën Kol Jakovën dhe ai u përgjigj: “Janë ata që nuk janë varur ende!”.

Ky episod mu kujtua dje ndërsa shihja Berishën me fytyrë të prishur dhe hematoma tensioni në fytyrë, menjëherë pas takimit me zotin Riker, ku pranoi se ishte biseduar për institucionet e pavarura dhe Berisha e kishte garantuar “se mbetem plotësisht i vendosur të punoj për pavarësinë e institucioneve dhe e falënderova për shkallën e shkëlqyer dhe ndihmën shumë të madhe që SHBA u jep këtyre institucioneve për funksionimin e tyre më të mirë”. Dukej qartë se Berisha do ta fshehë faktin që SHBA është e shqetësuar se institucionet e pavarura mungojnë dhe jo se duhen përmirësuar.

Kjo përgjigje mban brenda edhe debatin që ka Berisha me SHBA për këtë çështje, por edhe bilancin tragjikomik të rënies së këtyre institucioneve. Pyetja që shtrohet është se kush janë sot institucione e pavarura?

Institucioni i Presidentit, i cili së paku nga viti 2005 ka qenë frenues i vendimeve ekstreme të Berishës, sidomos ndaj SHISH, Prokurorisë dhe drejtësisë, sot nuk është institucion, nuk është një zë në opinionin publik, por thjesht një zë në buxhet që shpenzon para për ndreqje godinash, rroga dhe ndihmë mjekësore. Kreu i saj nuk është president, por pacient dhe logjika e tij nuk është e ndonjë zyrtari institucioni, por e një shërbëtori besnik.

Institucioni i SHISH, i cili deri më sot ishte një institucion “armik” me qeverinë, i braktisur prej saj, i pambështetur financiarisht, ku dhe gomat e makinave i blinte qeveria amerikane, sot është një repart ushtarak i Berishës, i mirëpaguar dhe i gatshëm për të nisur zakonin e tij të vjetër.

Institucioni i KLD është sot një kor gjyqtarësh servilë, që kuptuan se pushteti i ri ka nevojë për besnikëri dhe e demonstruan atë qysh ditën e parë të mbledhjes nën pushtetin e ri.

Gjykatat shqiptare nga e Larta tek më e ulëta, janë sot një ushtri sekserësh që bëjnë gjyqe politike kundër gazetarëve dhe opozitës dhe fitojnë të drejtën të vjedhin dhe rrjepin qytetarët, apo të lirojnë trafikantët kundrejt shumave të majme.

Prokuroria shqiptare është sot një institucion, i cili përgatitet si t’i raportojë Berishës se kush i ka shërbyer më mirë gjatë këtyre viteve, kush ia ka mbyllur dosjen e djalit, të vajzës, të gruas, të Bashës, të Mediut, të Metës etj.

Media shqiptare, e cila duhet së paku të tregonte pak kurajë për t’i rezistuar pushtetit, është jo vetëm e dorëzuar, por e stresuar si Fatos Lubonja, i cili rreket të na shpjegojë se kryeministri nuk ka gjë me të, por ne të tjerët duam ta fusim në sherr apo llogore kundër tij.

Në këto kushte të bisedosh me Sali Berishën për pavarësinë e këtyre institucioneve është sikur të bisedosh me rojën e varrezave se mos ngjallet dikush nga varri e ikën pa leje.

Dhe duket se zoti Riker ishte i qartë për këtë. Ai nuk i takoi krerët e rinj të institucioneve të pavarura. Nuk e takoi kryetarin e SHISH, që Berisha e emëroi kundër vullnetit të tyre, takoi formalisht Nishanin pa i dhënë rëndësinë që i dha Berishës duke dalë me të në konferencë për shtyp, dhe bisedoi gjatë dhe me shumë konfidencë me Ina Ramën, të fundmen e “institucioneve të pavarura” që nuk e kanë varur ende! Është një gjest i qartë mosnjohje i këtyre institucioneve nga SHBA. Një gjest, i cili ia bën pak më të vështirë Berishës hapin drejt një regjimi putinist, por jo se e ndal. Atë duhet ta ndalim ne!
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Mosnjohja e “institucioneve të pavarura” nga SHBA

Nga Mero Baze

Dhe duket se zoti Riker ishte i qartë për këtë. Ai nuk i takoi krerët e rinj të institucioneve të pavarura. Nuk e takoi kryetarin e SHISH, që Berisha e emëroi kundër vullnetit të tyre, takoi formalisht Nishanin pa i dhënë rëndësinë që i dha Berishës duke dalë me të në konferencë për shtyp, dhe bisedoi gjatë dhe me shumë konfidencë me Ina Ramën, të fundmen e “institucioneve të pavarura” që nuk e kanë varur ende! Është një gjest i qartë mosnjohje i këtyre institucioneve nga SHBA. Një gjest, i cili ia bën pak më të vështirë Berishës hapin drejt një regjimi putinist, por jo se e ndal. Atë duhet ta ndalim ne!
    ja kishte lene amanet arvizuja perpara se te linte the land of eagles ...

.
    "They will not control us, We will be victorious"

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    O msuso, po lene ca shkru Mero o burre i dheut. Mero ja fut n'tym si t'ja diktoi Vrroma. Avdalli as firmen nuk vendos ne fund, pasi e di qe s'ka vlere.

Vetem Gjoni Vogel dhe celula vet ekzaltohen e masturbohen me zhgarravinat e Meros.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Blubaron nuk rri qeni pa henger m ashtu ben dhe ti.
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626
    Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    O Majki , pse nipi i kujt osht ky Totua ?
    eshte nipi i Shemsiut, njeherazi edhe baxhanoku i kriminelit famekeq Bedri Spahiut.
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Blubaron nuk rri qeni pa henger m ashtu ben dhe ti.

Ik ore zar lepij ndonje kocke !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ah i rrufsha pallen Bushit te pare dhe te dyte une , pa e di une sa e vizitonin keta shqiperine.

Rrofte familja BUSH, per Shqiperi dhe Kosove. Pa ata do na kishte mare lumi me kohe.
    Bravo! Familja bush eshte dinasti mos te jete per keta shqiperia do kishte marre fund!
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •