Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    nje dite ne new york pyeta njerin nga je ti. jam jevg me tha. I`m yevg. ai ishte menaxher i disa dyqaneve ne new york, trup gjate esmer. me tha qe ne pakistan vellai i tij eshte minister.
    pra si duket jevgjit s`kane atdhe dhe vinjne nga pakistani.
    ndersa harixhinjte vijne nga franca, italia. ishte klasa me e varfer e shekullit 15 ne evrope.

Arrixhinjte vijne nga India, nga vjen edhe ai "miku" yt manaxher...:-)
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga El0na Lexo Postimin
    Fatkeqsisht ne Shqiptaret jemi si ajo dhia e zgjebosur me bishtin perpjete. Aq sa e vuajme racizmin ne Shqiptaret aq raciste behemi me ata qe jane poshte nesh.
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    fiks te njejten gje mendoj edhe une...
    dhi e zgjebosur e bishtin perpjete.
    nuk mendoja keshtu, por jam bindur 100% duke u perballur me mendimet e disave ketu ne forum.

kam vene re nje racizem me te madh se tek ata qe shume shqiptare i akuzojne si raciste...

Uluni me kembe ne toke njehere se s'jeni me te mire sesa populli shqiptare qe po akuzoni "dhi e zgjebosur e bishtin perpjete". Nuk eshte argument i vlefshem akuza dhe sulmi ne ajer qe jeni duke bere. Kur filloni argumentin me perulje, s'jane bindese gjerat e tjera qe thoni.

_____

Njeriu nese di te respektoj veten e tij edhe shoqerine, s'eshte nevoja te merret me stereotipat qe i jipen. Qendro krenar ne vetevete per personin qe je, qofte kjo pakica apo shumica e popullsise se caktuar ne te cilen ben pjese.

i/e regjistruar Maska e Syze
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    nje dite ne new york pyeta njerin nga je ti. jam jevg me tha. I`m yevg. ai ishte menaxher i disa dyqaneve ne new york, trup gjate esmer. me tha qe ne pakistan vellai i tij eshte minister.
    pra si duket jevgjit s`kane atdhe dhe vinjne nga pakistani.
    ndersa harixhinjte vijne nga franca, italia. ishte klasa me e varfer e shekullit 15 ne evrope.
    Rajasthani (vendi i origjinës së Jevgjve) është në kufi me Pakistanin:

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Uluni me kembe ne toke njehere se s'jeni me te mire sesa populli shqiptare qe po akuzoni "dhi e zgjebosur e bishtin perpjete". Nuk eshte argument i vlefshem akuza dhe sulmi ne ajer qe jeni duke bere. Kur filloni argumentin me perulje, s'jane bindese gjerat e tjera qe thoni.

_____

Njeriu nese di te respektoj veten e tij edhe shoqerine, s'eshte nevoja te merret me stereotipat qe i jipen. Qendro krenar ne vetevete per personin qe je, qofte kjo pakica apo shumica e popullsise se caktuar ne te cilen ben pjese.
    sikur te lexoje plot shkrime qe u fshine, mendoj se kete qe shkruajte me lart nuk do e shkruaje fare.
    ke ardhur pak me vonese.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk jane njesoj jevgjit dhe arixhinjte. Po ti pyesesh ata vet nuk e pranojne dicka te tille. Arixhinjte vijne nga India.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Arrixhinjte vijne nga India, nga vjen edhe ai "miku" yt manaxher...:-)
    o robi!
    nuk thashe se e kam jevgun mik, thashe e pyeta c`fare je - me tha me krenari nga ajo e arberesheve - jam jevg nga pakistani.
    ndersa harixhinjte nuk jane nga india ashtu sic thoshte dulla , sepse indianet jane te zinj, ndersa harixhinjte sidomos ata te rumanise jane biond ose esmere si italianet e jugut apo spanjollet, te gjate, bel holle,
    shume historiane e thone qe jane rrace evropiane si iliret qe nuk mund te benin kurre shtet.

i/e regjistruar Maska e Syze
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    o robi!
    nuk thashe se e kam jevgun mik, thashe e pyeta c`fare je - me tha me krenari nga ajo e arberesheve - jam jevg nga pakistani.
    ndersa harixhinjte nuk jane nga india ashtu sic thoshte dulla , sepse indianet jane te zinj, ndersa harixhinjte sidomos ata te rumanise jane biond ose esmere si italianet e jugut apo spanjollet, te gjate, bel holle,
    shume historiane e thone qe jane rrace evropiane si iliret qe nuk mund te benin kurre shtet.
    Kush historianë? Rumunët kanë mbajtur dokumentet etnike më mirë se ne dhe nuk ka "arixhinj" në këto dokumente. Arixhinjtë janë Jevgj nga një kastë më e lartë. Në fakt emri i tyre vjen nga "hari (në Sanskirsht: një ngjyrë kafe e çelët pra "lëkurëçelët) dhe mbaresa -ji ("i nderuar"). Mund të jenë bjond se janë miksuar me Europianët, ose zbardhin lëkurën me kimikate si kjo (që është Indiane):

Sa herë duhet ta përsëris që është sistemi i kastave. Kastat më të larta janë më të çelët, kastat më të ulta janë më të errët. Nuk po sajoj asgjë, kërko në google për kastat indiane para se ti quash ata Europianë. Lexo këtë: http://adaniel.tripod.com/origin.htm (nqs po e lexoni, sa për dijeni Arianët janë Persianë, ndryshe quhen Iranianë. "Arian" do të thotë "fisnik" në gjuhën Persiane).

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Më fal që po pyes por kjo temë a e ka vendin këtu tek "Historia shqiptare"?
    Me sa më duket mua se edhe pse kemi minoritete të kësaj etnie, kahja e kësaj teme bënë që kjo lirisht të hidhet andej nga "Historia botërore".
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Gabelet i quani arixhinje?

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •