Pas ndryshimit te titullit te temes,nuk kam nevoj te shkruaj asnje koment,po te ishte nga fillimi ky titull ndoshta nuk do ishin edhe keto komente....
Pas ndryshimit te titullit te temes,nuk kam nevoj te shkruaj asnje koment,po te ishte nga fillimi ky titull ndoshta nuk do ishin edhe keto komente....
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
I kujtoj hapesit te temes dhe pjesemarresve ne te se ne Forumin Shqiptar nuk lejohet racizmi i cfaredo forme drejtuar komuniteteve apo grupeve te caktuara ne shoqerine shqiptare. Kjo eshte jo vetem pjese e misionit apo rregullores se forumit, por eshte i denueshem edhe me ligj ne Shqiperi ("Ligji kunder diskiminimit"). Per shkelje te tilla anetare te forumit perjashtohen nga forumi.
Titulli i temes u ndryshua dhe komentet fyese u pastruan nga tema.
Albo
Më vjen keq, por të flasësh për një grup njerëzish nuk është racism. Nuk e kisha me qëllim të keq, përkundrazi ishte thjesht kurioz. Njerzit tregojnë natyrën e tyre më mirë kur kanë anonimitet. Vërtet kishte urrejtje të pabaza diku, por mos harro që një pjesë e mirë e komentuesve këtu treguan tolerancë e dashamirësi dhe aspak racism.
Jevgjit më sa di unë ,kan ardhur nga India në Evropë ,në Kosovë i quajmë magjup,qergash edhe gabel e ashkali .
Ketu në Francë ju thojnë Manouche (manush) Gitan (zhitan) ose Les Gens de Voyage (Njërëz të cilet udhëtojnë (nomad) i quajnë edhe cigan ,shumica prej tyre nuk punojnë dhe mirren vetem më vjedhje dhe punë tjera ,bëjnë nje jetë paralele në grupe dhe si për çudi zezaket i urrejnë magjupt edhe pse janë më ngjyrë më të zezë se magjupt.
Nëse ju themi magjup atyre që jan magjup pse na akuzojnë për racizem apo diskriminim
ky është realiteti i tyre .
Tani ne duhet respektuar rregullat e F/SH dhe të themi se i duam magjupt,shkit,vehabistat në Kosovë si dhe gjuhët zyrtare ashtu si mielli i magjupes JO JO JO ,unë e ndiej vehten SHQIPTAR në Forumin Shqiptar.
Përshendetje vetem për SHQIPTAR
Nuk jam dakort me shume cfare ke shkruajtur siper. Une te them me plot bindje se shumica e lypsve edhe te pastrehe jane evgjit/arixhinj. Pak me intereson se cfare jane ata jane njerez edhe ndiejn si ty edhe si mua edhe duan te mbijetojne si ty edhe si mua. Me vinte keq kur shifja lypsa te tille ne elbasan shumica femij te vegjel nen 10 vjec.
I LOVE GOD
j&g
Do pyetur Albo se është nga Përmeti dhe andej gjysmat jan evgjitë.![]()
Një shprehje popullore thotë:
Evgjiti kur ka lanë dhe b.ythën e kalamajve me kos, kur i mbarohet del dhe lyp.
Brari ka te drejte... Jevgjit dhe Arixhinjte nuk jane e njejta gje... ska nevoje per gjenetike, kjo dallohet me sy..@Brari Nuk ka komunitet Egjiptian në Shqipëri: Jevgjit dhe Arixhinjtë janë e njëjta gjë. Janë të ndarë në shumë emra, por kanë një origjinë. Rezultatet gjenetike tregojnë gjithçka. Gjuha e disave mund të ketë humbur dhe sot flasin gjuhën e kombit ku jetojnë, por gjenetika nuk gabon.
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Është simboli "chakra" i Indisë http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra "Chakra" përkthehet "rreth", "rrotë" (seksioni i etimologjisë).
Janë kasta, India ka qindra kasta dhe jo një por tre vala migrimi.
Krijoni Kontakt