Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Secili ka per te luajtur nje rol...

Secili ka per te luajtur nje rol te mire apo te keq, perpara se te perfundoje kjo histori...
    Toolkin

Gjithmone me ka bere pershtypje kjo fjale. E keni menduar ndonjehere per veten, shoket apo te njohurit tuaj...?? Mendoni vertet se secili ka rolin e tij, qofte pozitiv apo negativ dhe (ndoshta pa e kuptuar) behet protagonist i historise (sone)??

P.S. Qe ne momentin qe e degjova per here te pare, gjithmone e me shume po e vertetoj vertetesine e saj...

miqesisht,
    huggos
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 13-09-2002 mė 01:19

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    PO ASHTU ESHTE DUKET SIKUR GJTIHCKA ESHTE EE SHKRUAR ATJE LART .............NE JEMI VETEM AKTORE TE ASAJ QE NA ESHTE DHENE .........

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Problemi qendron qe te kuptoj, une vete personalisht c'fare roli po luaj... A mund ta ndryshoj apo te bej korrigjime... Po per te tjeret egziston ndonje mundesi ndryshimi??

Shpesh ne mesin tone egzistojne njerez qe as kuptojme fare egzistencen e tyre, e megjithate roli i tyre per jeten tone, disa here behet vendimtar... sepse dalin tamam ne momentin kur i kemi me te vertete nevoje...
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    ajo thenia ne fillim nuk me duket dhe aq e drejte...sepse njerzit nuk jane te ndare me thike...jo te gjithe do te bejne vetem mire, ose vetem keq...! ka nga ata te pavendosurit...qe skemi per t'i marre kurre vesh se ckane bere!...prandaj bota eshte me ngjyra..e jo bardh e zi...dhe veprimet e njerzve jo vetem te mira ose te keqija.
    megjithate ky eshte vetem nje mendim.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,034
    Postimet nė Bllog
    22

Re: Secili ka per te luajtur nje rol...

Postuar mė parė nga huggos
    Secili ka per te luajtur nje rol te mire apo te keq, perpara se te perfundoje kjo histori...
    Toolkin

Perseri doli ne skene e MIRA dhe e KEQJA dhe perseri njeriut i kerkohet ROLI. Njerezit e nisin gjykimin e tyre mbi te miren dhe te keqen, pikerisht nga njerezit dhe shoqeria qe i rrethon. Morali i tyre eshte morali i shoqerise ne te cilen jetojne.

Qe nje njeri te beje mire, duhet qe te kete pare e ndjere me pare frytet e te berit mire. Pra perpara se te besh mire, duhet te kesh njohur nje inspirim qe vjen nga nje burim tjeter. Kur mbjell nje rrenje hardhi, me pare duhet te sigurohesh dhe te provosh frutet e asaj fare hardhie nese jane te embla.

Qe nje njeri te beje keq, mjafton qe te mos beje mire. Eshte nje vije e holle ndarese midis te dyjave ashtu si ne njerezit e kemi paksa te veshtire te dallojme ku mbaron dita e fillon nata e anasjelltas.

Per nje gje eshte sigurt, mbi ne njerezit rendojne dy mallkime, nje e ka emrin Kohe dhe tjetri Hapesire. Per ti dhene pergjigje gjithe ketij misteri dhe per ta prishur magjine e keqe, na duhet te njohim ATE qe na mallkoi per te mesuar edhe antidotin.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Medea...

Kur veme diku aty afer pleqerise, nuk mund te mbajme mend se si u sollem ne nje rast apo si reaguam ne nje tjeter... por kam pershtypjen se kemi mundesi te percaktojme "teresisht" c'rol patem (apo luajtem) ne kete jete...

Dhe pergjigjia mund te jete e thjeshte, vec me nje fjale...

E plotesuam qellimin e ardhjes ne kete bote.. apo thjesht mbetem pre e kohes se kufizuar per te marre nje drejtim serioz...

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Ne qofte se rruga e drejte eshte vetem nje, e vetmja gje qe te ngelet eshte qe t'a ndjekesh.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Le te konkretizohemi paksa...

Ketu ne forum nuk jemi te gjithe njesoj (pa dashur te them te mire apo te keqinj). Kjo gje per forumin krijon nje stabilitet. Perndryshe do te ishte vetem i mire ose vetem i keq.

Ceshtja qendron. Si e presim ne reagimin e nje personi qe s'eshte ne nje mendje me ne. Si ofendim, padituri (nga ana e tij sigurisht) apo si kontroll e stabilitet.

Pra megjithese disa mund te luajne rolin e te "keqit" funksioni i tyre ne thelb eshte i mire... apo jo ??

miqesisht,
    huggos
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 21-09-2002 mė 03:34
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anėtarėsuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    mire huggos...megjithe sqarimet qe bere...dhe me temen qe qe ne nisje eshte paksa e paqarte (smerret vesh ckerkon) sepse ben thjesht nje afirmim...dhe nuk te le shteg per debat... nuk kam cte them me. bye
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Ke te drejte medea.

Hodha perseri nje veshtrim ne postimet e meparshme, dhe disa gjera mu duken vertet paksa te ngaterruara. Kjo ndodh sepse kam nder mend nje ngjarje (personale e qe s’mund t’i perkase forumit) dhe thjesht prita nese dikush tjeter do te kishte te njejten pervoje.

Njerez te gjalle jemi... (ose me sakte duhet te ishim... ). Shpresh harrojme te jemi vetvetja..

Ok. Edhe nje here faleminderit per sqarimin medea...

krejt miqesisht,
    huggos

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 22-09-2002 mė 14:12

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lojtari mė i mirė nga tė huajt qė ka luajtur nė Shqipėri?
    Nga Qerim nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 11-05-2006, 15:17
  2. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  3. Tifozat e Super Kampiones TIRONA <3>
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 274
    Postimi i Fundit: 15-10-2005, 01:39
  4. Marrdhėniet Izraelo-Palestineze hyjnė nė njė erė tė re.
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19
  5. Xhevat Oena, aktori zeshkan me shpirt te bardhe
    Nga fisnik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2003, 05:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •