Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Renditja me lart nuk hyn tek renditjet e njohura qe perdoren per vleresimin e universiteteve ne bote si psh QS World University Rankings, Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities etj. Kriteri qe kane perdorur ne kete renditje nuk pasqyron cilesine reale te shkollimit ne Shqiperi. Universitetet shqiptare nuk jane tek te mirat dhe nuk nuk mund te krahasohen me universitete qindra vjecare, por ata qe kane mbaruar ne Shqiperi dhe jane punesuar ne bote, nuk jane me pak nga niveli. Sistemi jone shkollor s'ka shume qe eshte integruar me sistemet vleresuese te njohura ne bote te cilat perdoren kur klasifikohen.

The Webometrics Ranking of World Universities, also known as Ranking Web of World Universities, is ranking system for the world's universities based on a composite indicator that takes into account both the volume of the Web contents (number of web pages and files) and the visibility and impact of these web publications according to the number of external inlinks (site citations) they received.
    Mos harrojme qe universiteti ka qene i politizuar dhe dege te tera u bene gati "inekzistente". Eshte gje e mire qe jane hapur universitetet private se rritet konkurenca. Investimet dhe koha do perzgjedhin me te mirat.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

LAVDI XHAXHIT Maska e soldiers
    Anëtarësuar
    29-01-2011
    Postime
    134
    Citim Postuar më parë nga Mexhi Lexo Postimin
    “Harvard University” vazhdon të mbetet universiteti më i mirë në botë ndërsa SHBA vazhdon të mbetet vendi me universitetet më cilësore edhe për web-faqet që kanë. Në listën e publikuar nga “Ranking Web of World Universities”, pas Harvardit renditet “Massachusetts Institute of Technology” dhe pas tij “Stanford University”.
    ]
    Universiteti i Harvardit me i miri ne bote!!! Aty ku studentet kopjojne...
    Lavdi XHAXHIT

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    nje njeri i letrave shqipe,Gjuhetar ka thene nje shprehje me vend : Shqiperine e ideuan ata qe studiun ne Perendim e ndertuan ata qe studiuan ne Lindje dhe e prishen ata qe studiuan ne Universitetet Shqiptare.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Citim Postuar më parë nga soldiers Lexo Postimin
    Universiteti i Harvardit me i miri ne bote!!! Aty ku studentet kopjojne...
    Po cili eshte sipas teje ?
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Anëtarësuar
    29-01-2011
    Postime
    134
    Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Po cili eshte sipas teje ?
    Aty ku nuk kopjohet,cilido qofte.
    Lavdi XHAXHIT

Citim Postuar më parë nga soldiers Lexo Postimin
    Aty ku nuk kopjohet,cilido qofte.
    Pra ti ke qene ne Harvard dhe ke kopjuar,apo dikush ka kopjuar nga ty ?
    Apo e kam gabim ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga BlooD_VenoM : 02-09-2012 më 18:38
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Kush punon ne universitetet e Shqiperise?
    Beji nje analize dhe del konkluzioni...
    Nje pjese e madhe jane thjesht ish
    studente,pa asnje grade shkencore
    thjesht papagalle librash,pa aftesi krijuse,pa imagjinate
    pa asnje ambicje,te kenaqur me ate rroge qe marrin dhe Statu Kuo-ne
    ose me fjale te tjera te ngecur ne ate rutinen e perditshme,
    dhe skane botuar asnje artikull,
    skane kryer asnje punim shkencor,
    skane bere asnje specializim pas universitar,skane
    mbrojtur asnje teze, apo teori dhe as e kane marre mundimin
    nuk kane asnje qellim ti futen studimeve kerkimore,
    novacioneve per te marre doktorate
    Gjithashtu ne suksesin e nje Universiteti ka rendesi te vecante menyra se si jepen leksionet,stili i mesim dhenies
    nga pedagoget..Pedagoget duhet te jene shume te sakte te qarte ne spjegim,ta mbeshtesin shpjegimin ne ilustrime grafika
    si dhe drejtojne pyetje e japin pergjigje per ti mbajtuar studentet gjalle dhe aktive ,te interesuar dhe jo sleepy.
    Pedagoget duhet te flasin qarte me ton te larte dhe jo si miza ne qyp.
    Ne nje Universitet cilesor studentet asimilojne 70 % te subjektit gjate ores se leksionit.
    Nje minus i madh i Universiteteve shqiptare eshte
    mungesa e inisiativave nga pedagoge ne bashkepunim me studente
    per te nisur studime shkencore te pavarura,per te bere shpikje dhe
    krijuar teori te reja apo produkte te reja.
    Kjo vjen si rezultat i tre faktoreve
    1.Pedagogeve mjaft me eksperience dhe fushe shume te gjere njohje,grade doctorate shkencash.
    2.Studente te motivuar per te eksploruar me studime,kerkime analiza eksperimentime dhe krijuar teori apo produkte te reja,inovacione ne shkence apo teknologji.Qe studenti te realizoje kete kerkohet pedagogu si te pika 1
    nje udheheqes me eksperience ta drejtoje studentin dhe bashkepunoje me te per te arritur ne nje rezultat me sukses.
    3.Financim Per keto inisiativa perfshihet kohe, materiale, vegla, udhetime qe te gjitha kane shpenzime dhe nje institucion duhet te paguaje shpenzimet ,ose nje biznes te sponsorizoje shpenzimet.
    Per fat te keq ne Universitetet shqiptare fokusi dhe qellimi eshte me shume te studimi
    i librave,lendeve qe ato i kane ne program te aprovuar nga dekanati dhe Ministria e Arsimit dhe mbrojtja e nje teme diplome dhe kaq.
    Universiteti ne Bolonja eshte Universiteti me i vjeter ne Itali krijuar ne vitet 1400 dhe nje nga me te vjetrit ne Europe,eksperienca dhe tradita eshte shume shekullore.Edhe Universiteti ne Padova eshte shume i vjeter,mbase me i vjeter se Universiteti Bolonjes nuk jam i sigurte..
    Harwardi eshte gjithashtu shume universitet i vjeter ku eksperienca dhe trashegimia intelektuale eshte e jashtezakonshme,pedagoget jane me shume se pedagoge,jane shkencetare..materiali qe u jepet per studime studenteve ka brenda dhe misheron eksperiencen shume shekullore te universitetit ne fusha specifike te dijes.
    Studentet qe futen ne keto universitete vijne nga shkolla relativisht te mira me cilesi.Ja perse Harwardi dhe Bolonja dalin ne krye te listes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 02-09-2012 më 22:33
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    E si do jene kur vetem universiteti kristal ka shitur 25 000 diploma false.
    Jane bere gjith malokeria sales me diploma dhe zene vende pune ne administrate pa dit me shkrujt akoma.
    Albania Uber Alles

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    E si do jene kur vetem universiteti kristal ka shitur 25 000 diploma false.
    Jane bere gjith malokeria sales me diploma dhe zene vende pune ne administrate pa dit me shkrujt akoma.
    jo te gjithe, ashtu si thua ti ... ata nga jashte qe kane mare diploma ne universitetet tona nuk jane maloke ... psh, ai vellai i atij keganordistit ...

pastaj edhe tregu i shitjes se diplomave mund te jete me i lire ne Shqiperi ...

Anëtarësuar
    29-01-2011
    Postime
    134
    Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Pra ti ke qene ne Harvard dhe ke kopjuar,apo dikush ka kopjuar nga ty ?
    Apo e kam gabim ?
    Po shume holl holl po e lypke bre! Hajt mos u merzit fort per Harvardin se bohet mire.
    Lavdi XHAXHIT

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •