Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 56
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Pse na la gjalle sllobodani? Pse jemi jotolerante?
    Per ta kuptuar kete, ne vena duhet kesh gjak shqipetari.

Sllobodani me rastin e copetimit te Jugosllavise, posedonte nje armate dhe paisje te medha luftarake. Nese nuk do te nderhyente Amerika, Anglia dhe aleatet tjere te shpetonin shqipetaret e Kosoves, mbase edhe do i shuante me masakra dhe spastrim etnik. Pra Amerika me aleatet jane shpetimtaret tane, miqet tane. Miqe qe bene te mundshme edhe anetaresimin e Shqiperise ne Nato dhe vazhdojne te mbrojne aq sa eshte e mundur interesat e shqipetareve ne cdo troje.

Per nje njeri me karakter dhe te moralshem, nje mik shpetimtar vlen shume. Keshtu edhe Amerika per ne eshte nje mik i shenje, miku me i shenjti i shqipetarizmit, para dhe pas lindjes se krishtit. Tani, nese miku yne i shenjte kercenohet nga jevgjit harape, jevgjit harape jane automatikisht edhe armiqte e shqipetareve, atyre shqipetareve qe kane gjak shqiptari.

Kuptove?
    Shko re pirdhu se e mbaj mend se c'bene vellezerit e tu te Krishtere prej Kosove. Ndersa shume Muslimane vajten e luftuan me UCK-ne ju te Krishteret Kosovare vinit ne Tirane e gjenit matrapaze per me ju shit viza me ik ne Perendim.

Rri o b*thgrisur mos me trego ti mua politikat e Amerikes per miqesi. Nuk ta beri Amerika se te ka mik por sepse politikat e saj perputheshin me ate tonen. Sigurisht ne kete rast ja dime per faleminderit.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Shko re pirdhu se e mbaj mend se c'bene vellezerit e tu te Krishtere prej Kosove. Ndersa shume Muslimane vajten e luftuan me UCK-ne ju te Krishteret Kosovare vinit ne Tirane e gjenit matrapaze per me ju shit viza me ik ne Perendim.

Rri o b*thgrisur mos me trego ti mua politikat e Amerikes per miqesi. Nuk ta beri Amerika se te ka mik por sepse politikat e saj perputheshin me ate tonen. Sigurisht ne kete rast ja dime per faleminderit.
    Pirdhu mund ti thuash atij qe te dha kete edukate, si duket perputhet mire me karakterin dhe vlerat qe perfaqeson. Ne mungese te kultures dhe intelektit, shprehesh ne menyre vulgare dhe me thashetheme e fjale rruge si nje qelbanik. Por aq ke mundesi nuk ta lejon me shume botejuptimi yt dhe nuk ta ze per te madhe.

Sa per informacion, une nuk i perkas fese kristiane dhe kam dhene kontributin tim.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Pirdhu mund ti thuash atij qe te dha kete edukate, si duket perputhet mire me karakterin dhe vlerat qe perfaqeson. Ne mungese te kultures dhe intelektit, shprehesh ne menyre vulgare dhe me thashetheme e fjale rruge si nje qelbanik. Por aq ke mundesi nuk ta lejon me shume botejuptimi yt dhe nuk ta ze per te madhe.

Sa per informacion, une nuk i perkas fese kristiane dhe kam dhene kontributin tim.
    Nese nuk je i krishtere atehere skishe pse debatoje duke thena na la gjalle Sllobodani pasi une ju drejtova Kosovareve te Krishtere.

Fjalori im ndryshon si kameleon per tju pershtatur anetareve ashtu sic e meritojne sipas rastit.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Nese nuk je i krishtere atehere skishe pse debatoje duke thena na la gjalle Sllobodani pasi une ju drejtova Kosovareve te Krishtere.

Fjalori im ndryshon si kameleon per tju pershtatur anetareve ashtu sic e meritojne sipas rastit.
    Angmokio mos u ngut mos i ofendo anetaret e forumit. Njeri i ndershem edhe i kujdesshem nuk ngutet. Sillu mire se nuk do te gjesh respekt tek njerezit nese sillesh arrogant, me dhune ndoshta gjen respekt por respekti me dhune nuk eshte respekt i mirefillte.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Angmokio mos u ngut mos i ofendo anetaret e forumit. Njeri i ndershem edhe i kujdesshem nuk ngutet. Sillu mire se nuk do te gjesh respekt tek njerezit nese sillesh arrogant, me dhune ndoshta gjen respekt por respekti me dhune nuk eshte respekt i mirefillte.
    Respekti eshte reciprok. Une nuk jam as Jezusi e as Muhamedi a.s. Une jam njeri i thjeshte i cili revoltohet ne baze te shkrimeve dhe ngacmimeve qe bejne x apo y.

Feja Islame dhe Atdheu per mua jane te dy gjera te shenjta, dhe ne jeten reale nuk guxon njeri te mi shaje se ja nxjerr syte.

Ketu ne forum e vetja menyre eshte ti pergjigjem me debate.
    Ti i vjen nga mbrapa atij palocoje Jacobit qe kur Muslimanet per nate Kadri u falen ai tha si nuk shkon njeri e te hedhe nje bombe e ti zhduke fare muslimanet. Qe ketu ti e humb respektin tim , pamvarsisht leshit te deles ti ke koke ujku.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Respekti eshte reciprok. Une nuk jam as Jezusi e as Muhamedi a.s. Une jam njeri i thjeshte i cili revoltohet ne baze te shkrimeve dhe ngacmimeve qe bejne x apo y.

Feja Islame dhe Atdheu per mua jane te dy gjera te shenjta, dhe ne jeten reale nuk guxon njeri te mi shaje se ja nxjerr syte.

Ketu ne forum e vetja menyre eshte ti pergjigjem me debate.
    Ti i vjen nga mbrapa atij palocoje Jacobit qe kur Muslimanet per nate Kadri u falen ai tha si nuk shkon njeri e te hedhe nje bombe e ti zhduke fare muslimanet. Qe ketu ti e humb respektin tim , pamvarsisht leshit te deles ti ke koke ujku.
    Shok une sja dua te keqen myslimaneve askund kudo qe jetojne, asnje njeriu ne kete bote sja dua te keqen, as shqiptareve myslimane nuk ua dua te keqen, as ateistit me te madh qe e shan Perendine nuk ia dua te keqen. Juve s'ju llogaris si myslimane pasi kam fakte se ju sjeni pasues te Muhamedit pasi ju nuk i ndjekni urdherat e tij.

Mos u prek kur dikush ta kritikon fene pasi t'i kritikon te keqijat ne fene tende e nuk deshiron me te ofendu ty e me te 'c'tnderu'. Krejt njerezit e mecem ikin nga feja sepse nxit dhune, ne vendet islame mijera njerez cdo dite braktisin fene islame ti ma i mencur del e thua se ia boj keshtu e ia bej ashtu dikujt qe ma shan fene. Me dhune sun qet ne krye asgje, e ka provu Perandoria Romake, pastaj Perandoria Osmane, Muhamedi etj. po e provojne edhe disa myslimane ne shtetet e veta por nuk arrijne asgje me dhune, perpos qe i sjellin vetes vdekjen. thone kur te vdesim per Allahun do te martohemi me hyrija te bukura, kjo eshte rrene e forte, sikur me thene une tashti kur te vdes do te kem 90 bugati ne pronesine time. Parajsa nuk eshte deshire personale, por eshte vullnet i Zotit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    1.Lejohen te mbash me teper se nje grua edhe sipas Kuranit por edhe sipas Bibles , sipas Kuranit lejohet vetem nese mendon se je i drejte , nese jo atehere mbaj vetem nje.

2.Nuk egziston ndonje verset Kuranor ku te inkurajohet martesa me kushurinj. Ne Kuran ndalohen martesa me njerezit e gjakut. Per kushurinjte nuk flitet por sipas haditheve te Profetit Muhamed flitet qe ne keto martesa ka rrezik lindjesh me deformime. Po ashtu sipas Bibles ke plot raste martesash me kushurinj.

3. E para kjo qe thua ti nuk eshte e thene nga Kurani e as nuk eshte thenie e Profetit Muhamed. I vetmi qe e ka transmetuar kete eshte Ibn Abbasi i cili ishte ne moshen 83 vjecare. Faktet historike flasin te kunderten qe profeti Muhamed a.s me Aishen eshte martuar ne moshen 18 vjecare. Nese sje e bindur per kete atehere te sjell fakte historike qe me matematike te thjeshte e kupton qe eshte gabim.

Tani sipas Bibles nuk me the ndonje koment per punen e Lotit me dy vajzat. Te pelqen si ide?
    Nga turpi i zi nuk vdes njeri!
    Ja ndalimet e ka bere allahu,mos guxo te vesh ne dyshim fjalet e tij

U janė ndaluar juve (tė martoheni me): nėnat tuaja, bijat tuaja, motrat tuaja, hallat tuaja, tezet tuaja, bijat tuaja, bijat e motės, nėnat tuaja qė ju kanė dhėnė gji, motrat nga gjiri, nėnat e grave tuaja (vjehrrat) dhe vajzat qė janė nėn kujdesin tuaj e tė lindura (prej tjetėr babai) nga gratė tuaja me tė cilat patėt kontakt, e nėse nuk ken pasur kontakt me to (me gratė), atėherė s'ka pengesė (tė martoheni me ato vajza), dhe (janė tė ndaluara) gratė e bijve tuaj qė janė tė lindjes suaj (jo tė bijėve tė afoptuar), dhe tė bashkoni (pėrnjeherė nė njė niqah) dy motra, pėrpos asaj qė ka kaluar. Vėrtetė, All-llahu falė shumė, ėshtė mėshirues i madh. (Nisa,23)

POLIGAMIA ,mos guxo te ndalosh ate qe allahu e ka lejuar
    Dhe nė rast se keni frikė se nuk veproni dot nė mėnyrė tė drejtė ndaj jetimėve, atėherė martohuni me gratė qė j'u pėlqejnė, me dy, me tre apo me katėr; por nė rast se keni frikė se nuk do tė ketė drejtėsi (mes tyre), (martohuni) vetėm me njė ose me atė qė keni nė dorėn e djathtė; kėshtu ėshtė mė mirė nė mėnyrė qė tė mos largoheni nga rruga e drejtė.
    Ndersa historine e Muhes me Ajshen e vogel dhe gruan e djalit te biresuar e dime te gjithe ,ska nevoje te riperseritet
    Biblen se kam lexuar dhe smund te flas por te besoj sepse edhe ajo vjen nga ato vise si kurani ....ups harrova te te pyes se per cilen bibel e kishe fjalen ??!!
    Mos me thuaj qe je duke folur per biblen te cilen allahu nuk mundi ta mbroj nga ndryshimet e i ben njerezit hahhahhaq

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    po mire moj ane cfare kuptimi ka kjo qe ke sjelle..e di ti kur zhvillohen ngjarjet dhe kur muhameti as u martua me aishen 9 vjeqare ??..po ti dije mire nuk kishe pse ta shkruaje kete gje...
    Skam asgje personale vetem se me pengon HIPOKRIZIA e disave ,nuk mund te toleroj amoralin te na mbajne leksione morali ,pedofilia ka qene pedofili ne te gjitha koherat sepse nente vjeqaret e sotme dhe ato para dymijeviteve ishin dhe jane FEMIJE !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

2.Nuk egziston ndonje verset Kuranor ku te inkurajohet martesa me kushurinj. Ne Kuran ndalohen martesa me njerezit e gjakut. Per kushurinjte nuk flitet por sipas haditheve te Profetit Muhamed flitet qe ne keto martesa ka rrezik lindjesh me deformime. Po ashtu sipas Bibles ke plot raste martesash me kushurinj.
    U ndala me shume tek kjo e ke shkruar ,duke ditur qe per martesat nderfamiljare shkenca sot na ben me dije se jane te demshme ju menjehere paskeni fillu te genjeni haptas hahhah per gjynah ,Muhamedi na paska thane jane te demshme hahha gafa e dites ahhaha ..por si paska thane muha keshtu kur ai ka pas nje nga grate e shumta nje kusherire ,bile edhe allahu e ka porosit qe mund ti martoje te gjitha llojet e kusherirave ,nga nena e nga babai

50. O ti Pejgamber, Ne tė kemi lejuar gratė, tė cilave u ke dhėnė shpėrblimin e kurorės, dhe ato qė me ndihmėn e Akkahut hynė nė posedimin tėned (robėreshat e luftės) dhe bijat e axhės tėnd, bijat e hallave tua e dajės tėnd, bijat e tezeve tua (tė janė lejuar, pos grave me nuqah dhe tė afėrtat), tė cilat kanė migruar (kanė bėrė hixhret) si ti, dhe njė grua besimtare nėse ajo ja falė veten Pejgamberit dhe nėse Pejgamberi dėshiron tė martohet me tė (njė martesė e tillė pa shpėrblim tė niqahit)
    Si do ja beni me kete sure dhe me suren tjeter qe e solla me larte ,do e fshini ??!!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Nga turpi i zi nuk vdes njeri!
    Ja ndalimet e ka bere allahu,mos guxo te vesh ne dyshim fjalet e tij

U janė ndaluar juve (tė martoheni me): nėnat tuaja, bijat tuaja, motrat tuaja, hallat tuaja, tezet tuaja, bijat tuaja, bijat e motės, nėnat tuaja qė ju kanė dhėnė gji, motrat nga gjiri, nėnat e grave tuaja (vjehrrat) dhe vajzat qė janė nėn kujdesin tuaj e tė lindura (prej tjetėr babai) nga gratė tuaja me tė cilat patėt kontakt, e nėse nuk ken pasur kontakt me to (me gratė), atėherė s'ka pengesė (tė martoheni me ato vajza), dhe (janė tė ndaluara) gratė e bijve tuaj qė janė tė lindjes suaj (jo tė bijėve tė afoptuar), dhe tė bashkoni (pėrnjeherė nė njė niqah) dy motra, pėrpos asaj qė ka kaluar. Vėrtetė, All-llahu falė shumė, ėshtė mėshirues i madh. (Nisa,23)
    Ato me te cilat eshte e ndaluar te martohesh pergjithmone

Te ndaluara per ju per martese jane: nenat tuaja, vajzat tuaja, motrat tuaja, hallat tuaja, tezet tuaja, vajzat e vellezerve tuaj, vajzat e motrave tuaja…( Nisaa: 23)

(i) (Fjala) “Nenat tuaja", perfshin edhe nenen e nenes dhe nenen e babait …etj e keshtu pa marre parasysh sa lart shkohet (dmth. gjyshja, stergjyshja, etj qofshin keto nga nena qofshin nga babai)

(ii) Dhe (fjala) “vajzat tuaja”perfshin pervec vajzave te tua edhe vajzat e djalit apo te vajzes tende pa marre parasysh se sa zbret. (Dmth. Mbesat, stermbesat…etj qofshin keto nga djali, qofshin nga vajza).

(iii) Dhe fjala "Motrat tuaja", perfshin motrat e plota (nga e njeta nene dhe baba) si edhe motrat nga babai apo nga nena.

(iv) Fjala "hallat tuaja", perfshin hallat e tua, dhe hallat e babait, dhe hallat e gjysherve (nga babai dhe nga nena), dhe hallat e nenes, dhe hallat e gjysheve (nga nena dhe nga babai)

(v) Fjala “teze” perfshin tezet e tua, dhe tezet e babait, dhe tezet e gjysherve (nga nena dhe nga babai), dhe tezet e nenes, dhe tezet e gjysheve (nga nena dhe nga babai)

(vi) Fjala “vajzat e vellezerve tuaj", perfshin vajzat e vellait te plote (me te njejten nene dhe baba), vajzat e vellezerve nga babai, dhe vajzat e vellezerve nga nena, si edhe vajzat e djemve te tyre dhe vajzat e vajzave te tyre e keshtu me rradhe.

(vii) Fjala “vajzat e motrave tuaja” perfshin vajzat e motres se plote, vajzat e motres nga babai, vajzat e motres nga nena si edhe vajzat e djemve te tyre dhe te vajzave te tyre e keshtu me rradhe.

[B]Ata qe kane pire gji nga e njejta nene: dhe keta jane njelloj si ata qe permendem me lart. Rrasuli tha: Gjiri ndalon cfaredo qe ndalon gjaku.

profeti Muhamed a. s. ka lėnė porosi; “martohuni sa mė larg, sė pasardhėsit do tė jenė mė tė shėndoshė”.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ximi_abedini : 23-08-2012 mė 16:34
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •