Ne ēfare zone te trevave Shqiptare gjehen me me shume shpeshtesi karakteristika e flokeve bjonde dhe syve te kalter?
Jepni idete tuaja.
Ne ēfare zone te trevave Shqiptare gjehen me me shume shpeshtesi karakteristika e flokeve bjonde dhe syve te kalter?
Jepni idete tuaja.
Ne Juge te Shqiperis e sidomose ne Sarande.
Normale pa pike dyshimi ase qi ja vlene me diskutue se ne Kosove ka me se tepermi bionda nga te gjitha trevate Shqiptare shum Llogjike e thjeshte ase qe duhet me shtrue ket pytje se ne qdo vende ku njerzite nuk jetojne afer deti dhe ku nuk ka tempertura te larta njerzit jane me te bardhe kjo pytje esht si te thuashe a ma bijonde jane Kalbrezet apo Austriaket
Toponomia dhe fiziologjia e Shqiptareve si dhe shume vende te europes eshte e perzier. Nuk mund ti japesh nje karakteristike te vecante shqiptareve, sikurse kan Aziatiket, apo negroitet....Ne jemi me te bardhe sesa fqinjet tone greker e italiane, paqka se dhe ne jetojme pothuajse ne te njejtat kushte natyrore dhe pozita gjeografike. Perzierja e rraces sone ka filluar qe me pushtimet kelte, greke, barbaret nga azija, gotet, normanet, sllavet, turqit (qe kane pas me shume ndikim, duke pasur parasysh se nje numer i madh shqipetaresh ka emigruar tokat autoktone, dhe po nje numer i madh tjeter jane asgjesuar, roberuar ne tokat e huaja, por dhe asimiluar dhe perzier). Por perfundimisht geni indo-europian eshte me i forte ne gjenetiken tone.
Po te shohesh brezat e rinj te shqiperise, jane me te gjate pergjithesisht e me te pashem, kjo si pasoje e lendeve ushquese (nutrienteve) te cilat jane me te mira, por dhe me me bollek sesa te brezave para 90-es.Pra femijes nuk i mungojne lendet ushqyese qe te rritet sa me i shendetshem, dhe ka nje diete me te mire pergjithesisht ne krahasim me brezin e femijeve para 90-es.
Ti i ngaterron bjondet me floke celurit. Une puro bjond rradhe mund te kem pare ne shqiperi, pothuajse hic, kurse floke celur (pra dicka midis nje bjondi e nje bruneti) pergjithesisht gjinden sa me siper shqiperise te ngjitesh (konsideroj dhe Kosoven si Shqiperi).
Bjond jane Nordiket, (dhe rracat gjermane, qe jane pasardhesit e tyre).
Ergo cogito, ergo sum!
Quand le doigt montre le ciel, l' imbécile regarde le doigt.
Bjonde me se shumti ka ne Viset Malore ku perzirja e Popullates me pushtuesit e ndryshem ka qen me e vogel.
Psh ne Kosove ne Fashatin Marevc gati e gjithe Popullata jane ose Bjonde os e Leshkuq. SHikojeni Behgjet Pacollin.
JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE
te shohesh bjonda puro me sy blu apo jeshile ne shqiperi eshte si te shohesh zezake mu ne mes te Islandes.
kaq te shpeshte jane.
Une kam qene, si ne jug por dhe ne veri te shqiperise ( dhe vij nga veriu i shqiperise), por sikurse thashe dhe me siper, ka flokecelur, me sy te hirte dhe jo domosdosmerisht BJONDE leshverdhe.
Masanej, mos u bje pre e mashtrimeve te popullsise qe ngjyrosin floket dhe vene Kotank Lente me ngjyra te ndryshme.
Ne po flasim per tipin dominant te shqiperise, dhe jo dukurine e rralle.
Ergo cogito, ergo sum!
Po ja p.sh unė qė jam nga veriu dhe bjonde natyrale tipike dhe sytė jeshilė, ēa duhet tė them; qė mė kanė sjellė nė Shqipėri nazistėt nė pako me fjongo? lol
Mė sė shumti u nisa jo vetėm nga vetja, por vetė nga historiku i vendit; dmth fakti qė Veriu i ka rezistuar mė sė shumti pushtuesit dhe kėshtu edhe mos pėrzierjes sė rracės me rraca tė tjera, jo mė kot sot nga Veriu jo vetėm qė mbartin karakteristikat e syve tė kaltėr dhe jeshilė, por edhe tė qėnurit bjond, dhe mbi tė gjitha edhe shtatėlartė - tė gjatė pra, tipikė si nordikėt.
Por mesa shoh paskam bėrė njė gabim tė rėndė qė i kam lyer flokėt e zinj, m'u dashka me u kthy nė origjinė![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 22-01-2012 mė 07:09
Krijoni Kontakt