Close
Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 206
    Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329
    Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    C'dmth te jet feja opium ?
    mirmengjes! Si ke fjetur?
    eshte nje thenje e Marx-it nqs. nuk gabohem per fene, opiumi eshte nje lloj droge e lehte qe te ven ne gjume (nuk kam eksperince me drogat keshtu qe nuk e di me siguri) e perdorur shume si fillim ne Azi.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar mė parė nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    mirmengjes! Si ke fjetur?
    eshte nje thenje e Marx-it nqs. nuk gabohem per fene, opiumi eshte nje lloj droge e lehte qe te ven ne gjume (nuk kam eksperince me drogat keshtu qe nuk e di me siguri) e perdorur shume si fillim ne Azi.
    E di mir se kush e ka then, kur eshte then dhe pse eshte thene. Por pse ti e perdor kur nuk e din kuptimin, kete s'e kuptoj

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Per mendimin tim feja gjithsesi eshte opium per popullin!
    Opium,me pare do thoja Diazepam apo Valium .

Sido qofte qendrim i vjeteruar dhe ne esence i shtremberuar.Nuk eshte teza e Karl Marks " Religjioni eshte opium PER popullin" por "Religjioni eshte opium I popullit".Kjo nuk eshte e njejte,sepse kjo e dyta munde te kete edhe kuptim pozitiv kur populli munde te inspirohet me ide te drejtesise dhe te vertetes permes besimit (religjionit)....Por,bolsheviket (me sakte Lenini dhe Stalini) e shtremberuan kuptimin e fjaleve te Marx-it per nevojat e veta propaganduese.Apo me mire thene marksistet Rus nuk e kuptonin Marksin...
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Opium,me pare do thoja Diazepam apo Valium .

Sido qofte qendrim i vjeteruar dhe ne esence i shtremberuar.Nuk eshte teza e Karl Marks " Religjioni eshte opium PER popullin" por "Religjioni eshte opium I popullit".Kjo nuk eshte e njejte,sepse kjo e dyta munde te kete edhe kuptim pozitiv kur populli munde te inspirohet me ide te drejtesise dhe te vertetes permes besimit (religjionit)....Por,bolsheviket (me sakte Lenini dhe Stalini) e shtremberuan kuptimin e fjaleve te Marx-it per nevojat e veta propaganduese.Apo me mire thene marksistet Rus nuk e kuptonin Marksin...
    Ke lexuar per Karlos Marksin? Cfare mendon ti, a eshe praktikuar ne perpikmeri ideologjia e Marksit nga Xhaxhi, apo fare nuk eshte praktikuar nga ai?

Thjesht desha te ta bej nje pyetje vellazerore dhe deshiroj te ndegjoj mendimin tend
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 24-09-2012 mė 18:53

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Ke lexuar per Karlos Marksin? Cfare mendon ti, a eshe praktikuar ne perpikmeri ideologjia e Marksit nga Xhaxhi, apo fare nuk eshte praktikuar nga ai?

Thjesht desha te ta bej nje pyetje vellazerore dhe deshiroj te ndegjoj mendimin tend
    Nuk munde te praktikohet ne realitet nje UTOPI.Tentimi qe te vendoset Komunizmi ne trojet shqiptare eshte periudha me kriminale nder shqipetar.Te shkruash per simfonin e kuqe dhe "perpjekjet e Xhaxhit" nuk munde te duroj pa perdorur fjalor te ndyre...pra,eksperiment i deshtuar.
    Komunizmi shqiptar ishte antinjerezor,ndersa ideja komuniste nuk eshte e realizueshme.
    Xhaxhi nuk praktikoi komunizmin,por masakren....kohe e humbur per Shqiptaret.Njejte sikur izmat e tjere,midis tjerash edhe Islamizmi,me hadithe apo pa hadithe
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Nuk munde te praktikohet ne realitet nje UTOPI.Tentimi qe te vendoset Komunizmi ne trojet shqiptare eshte periudha me kriminale nder shqipetar.Te shkruash per simfonin e kuqe dhe "perpjekjet e Xhaxhit" nuk munde te duroj pa perdorur fjalor te ndyre...pra,eksperiment i deshtuar.
    Komunizmi shqiptar ishte antinjerezor,ndersa ideja komuniste nuk eshte e realizueshme.
    Xhaxhi nuk praktikoi komunizmin,por masakren....kohe e humbur per Shqiptaret.Njejte sikur izmat e tjere,midis tjerash edhe Islamizmi,me hadithe apo pa hadithe
    Mire, sa i perket asaj qe e ke then me larte edhe une keshtu mendoj, por deshiroj te di perse ke aq shume urrejtje ndaj Islamit ne pergjithesi?! Une nuk kam urrejtje ndaj ndonje feje tjeter e as ndaj ateisteve, sepse te gjitha keto une i quaj 'vetevendosje dhe vetezgjedhje e individit'!

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Mire, sa i perket asaj qe e ke then me larte edhe une keshtu mendoj, por deshiroj te di perse ke aq shume urrejtje ndaj Islamit ne pergjithesi?! Une nuk kam urrejtje ndaj ndonje feje tjeter e as ndaj ateisteve, sepse te gjitha keto une i quaj 'vetevendosje dhe vetezgjedhje e individit'!
    Urrejtje !!! ... Mos ber akuza te renda,tjeter eshte te urresh e tjeter eshte te zmprapsesh te pavertetat.Kur shpreh ankth (shqetesim) per ndonje fenomen qe nuk pajtohesh don te thote qe ke marr vetem qendrim literar ; Njeriu duhet dhe e ka patjeter ti rezistoj menyres se te menduarit duke e vere ne pikepyetje edhe mendimin vetanak.(kjo fjalija e fundit ju mungon ne veper !)
    Une shpreh vetem shqetesim (jo urrejtje),sepse ju mungon "rrotullimi rreth vetvetes" per te pare qe ne besimin e juaj Islam nuk "shkelqen gjithcka" !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 25-09-2012 mė 00:44

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Urrejtje !!! ... Mos ber akuza te renda,tjeter eshte te urresh e tjeter eshte te zmprapsesh te pavertetat.Kur shpreh ankth (shqetesim) per ndonje fenomen qe nuk pajtohesh don te thote qe ke marr vetem qendrim literar ; Njeriu duhet dhe e ka patjeter ti rezistoj menyres se te menduarit duke e vere ne pikepyetje edhe mendimin vetanak.(kjo fjalija e fundit ju mungon ne veper !)
    Une shpreh vetem shqetesim (jo urrejtje),sepse ju mungon "rrotullimi rreth vetvetes" per te pare qe ne besimin e juaj Islam nuk "shkelqen gjithcka" !
    Cilat te paverteta te zmbrapsesh? Ne shumicen e rasteve e kam pare se nuk ke shprehur shqetesim, por ke bere kritik, sulm me fjale duke u munduar keshtu qe te nxjerresh jasht gjithe ate urrejtje qe ke brenda vetes tende ndaj Islamit. Madje kur bene kritika ben sikur ke qene ne vendin tim dhe sikur ke provuar kete 'rrotullim', gje qe nuk e ke bere kete ne realitet asnjehere. Ne se mundesh, me gjej ndonje shkrim timin ku une paskam shprehur urrejtje ndaj ndonje rreligjinoi tjeter, ose/dhe ndaj atesiteve-agnostikeve, per ndryshe une vete dikur kam qene ne vendin e agnostikeve, e e kam bere ate 'rrotullimin' qe ti e permend, e kam bere poashtu edhe ne Islam(Kuran), por nuk me ka dalur ashtu sic thua ti!

Shendet shoku..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Ke te drejte qe don me dijt pse ka aq shume urrejtje ndaj Islamit, por ma pare gjeje pse ka aq shume urrejtje, lufta, gjakderdhje, mosperkime mes Islamit. Ata mes vetit po i bajne te shumtat, e ajo duhet te shqetesoji ty.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Ke te drejte qe don me dijt pse ka aq shume urrejtje ndaj Islamit, por ma pare gjeje pse ka aq shume urrejtje, lufta, gjakderdhje, mosperkime mes Islamit. Ata mes vetit po i bajne te shumtat, e ajo duhet te shqetesoji ty.
    Mos valle eshte duke ndodhur kjo gje edhe ne trojet shqipetare me 90% mysliman?!

Per mua ata njerez jane te devijuar dhe te prapambetur dhe prapambeturine ua kane sjellur diktaturat gjithe andej dhe diktatoret qe bene ato diktatura, duke shkruar libra fetar seicili diktator ashtu sic ia do qejfi dhe me ato libra duke kontrolluar popullin, e duke ia imponuar atyre devijimin, duke ia imponuar qe te harrojne krejtesisht Kuranin. E gjitheqka tjeter duke bere... Ky pra eshte problemi pse ne vendet Islame derdhet gjaku..

Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •