Problemi qendron, ke do te benim profet?
Hajt pash Allahun, mjaft me monotonine e 60 viteve te fundit.....hajde mbylle.
Dhe kete e thot pikerisht nje "kumanovare".......Roli, mos, se ju njoh shume mire, kam plot shok nga nahija jote !!!, pak ma ngadale, se Puca Nuhi te njeh !!!, pssst !!!, shoku Mjek, psssst !!!
Orthodokste shqiptare mund t'ja bejn vetem tevtvetes varrin. Ne numer diku 500000, qofshin edhe 1 000 000 (shih za zemermadh ki nushi), karshi numrit te pergjithshem me mbi 300 mio. sllav e grek e disa kombe tjera, jane thuajse ASGJE, dhe po qe se nuk na mbeshteten neve tjereve shqiptare, do ti haje dreqi si ato qe i ka ngran deri sot. Une jam gjithsesi i mendimit, se orthodokset sllav ne territorin shqiptare jane kryekeput me rrenja shqiptare, por te assimiluar gjuherisht dhe gjakerisht nga kisha, e cila me armen me te forte qe ka, gjuhen kishtare, me "lehtesi" mund ti assimiloj dhe tjetersoj kombetarisht popujt e vegjel !!!, gje qe edhe ka berre fara e saj. Bugaret boterisht e pranojn, se jane popull autokton i sllavizuar (protobugare).
Asnjehere, deri sa muslimaneve te ju punoj damari i fundit, nena jone nuk ka nevoje te frigohet !!!, mbaje mend kete !, eshte derdhe gjaku i muslimaneve ne SHUMICE per atdheun, lexoj bre burre emrate varreve, lexoj emrat e prijesve politik tone, lexoj thjesht emrat e rrugeve dhe shesheve, shikjoj thjesht fshtarat e qytetet, e do te shohesh, se KUSH e banon, kultivon dhe MBRON token shqiptare.
Jetim mund te jete per teje, per meje ASNJEHERE !!!
tungi
albanish by nature
Auuuuc !!!, kush ka marre guximin te interpretoj Pashkon !!!
Jarush, edhe poetet si gjith njerezit tjere, ne mjeshterine e tyre kane nevoje per motive, per motivacione, per impulse !!!
Pashko Vaza ka qen ADMINISTRATORE perandorak. Pra, njeri i dijes, njohes i mirre i rrendit shtetnore, dhe burr zoteri !!! (si eshte e mundur kjo per nje te krishtere, sorrta jote a nuk derdellit ketu nat e dite se sa i PADRJETE ka qen systemi shtetnore i perandorise ???).
Verzet i shkruan ne nje kohe tranzicioni, ku politika europjane ka qene e HUTUAR nga ideologjite, nga materializmi, nga dhuna, inati dhe sherri, ku per lufterat per pushtet dhe territor jane perdorur ne te madhe propagandat fetare, ngase kombesia asaj kohe nuk ka qen aq e ngulitur ne "filmat" qe i kane patur njerezit ne koke!!!, sa per njohuri, serbet gjate luftes naciste nuk i ka vra gjermani, por kroati, ne kampin e jasenovacit i kane therr si dele !!!
Keto jane parakushtet pra qe ja kane ndikuar ndjenjat Pashkos !!!
Kur ai fol per "rumeline", ai fol per nje krahine te perandorise, dhe me kete, nuk e ka ndermend perandorine osmane, se do ta kish emeruar po keshtu, por thjesht nahijen e vet, territorin e vet, vendin e vet. Pasiqe nuk e kupton kete keshtu, ja nje vizatim lala: paramendo shporten e kesulkuqes te mbushur me veze. Shporta eshte perandoria, kurse njer nga ato shume veze eshte "rumelia", edhe pse shume e madhe, por gjithsesi "veze".
Me RUMELI eshte emeruar zyrtarisht BALLKANI jone.....ku sipas fjaleve te Pashait, dhe me kete duhet te nenkuptohn se ai e ka dijtur realitetin me mire se ne sot, shqiptari ka qen BOSS (e kape, apo don te ti citoj tash rreshtat me larte ???).
Andej edhe une paraprakisht te shkruajta, se kur kujtojn shkijet e vdekur namin e shqiptareve, ju dridhen kockat, kurse kur i kujtojn keto te gjallet, ja u kane lakmi atyre te vdekurve gjendjen...... (kjo eshte per tek thenjet komike, e ke lejen ta citosh atje)...
Ne rumeli, gjate gjithe historikut perpjesetimet fetare kane qene, ala amerikance, "fifti-fifti", se ti nuk ke njohuri mbi historine tone une nuk te kam faj.
Duke e dijtur kete realitet dhe potencialin ne te, jo vetem Pashkoja, por gjith gjysherit tane gjenial (sa here i kam quajtur deri sot rilindasit gjenial ???), kane qene TEPER TE MATUR, mbi ndjenjat e popullit te thjeshte, qe qofte si qofte, ai mos behet vegel e pavullnetshme e prijesve fetare, ku kisha me te madhe ka luajtur rol politik. Nese kjo nuk eshte e vertete, DESHMOE...... apu nuk e perqafoi Fishten i pari Hoxha me rastine alfabetit ne manastir ???
HOXHOLLARET bashkkohore kane SE PARI HER NE HISTORINE E KETIJ INSTITUTI potence politike, para 100 vjeteve ata ishin tamam ne detyren e tyre qe e kishin, alima, mesues (vet fjala hoxhe do me thene ne persishten MESUES, MJESHTER, USTAH), njerez qe jane perkujdesur per gdhendjen shpirterore dhe prijes te namazit (imama), pra, jashta politikes, per KREJT detyrat qe edhe sot i kane persiper.
Me hidherohen shoket e mi hoxhollare kur ju them, se juve sot e keni manevruar vetveten tamam ne institutin e priftave dhe popave, hoxha jone nuk eshte me i mire (nga pikepamja politike), se popi e prifti....pikerisht, edhe ketu, ndoshta ka qene pashkoja vizionare, e ka prek bukur mire ceshtjen.......
Por gjithsesi, LARG asaj qe mendon ti trim eshte interpretimi i vertet i Pashkos !!!, i Pashait Vaza, i nje burri qe qindra here me mire se ti i ka dijtur rrethanat qe kane ekzistuar asaj kohe, dhe natyrisht shihet nga fjalet e tija, edhe i ka interpretuar me dinjitet dhe zemer te dlire, ASNJE rilindas nuk ka qen sherrxhije si puna juaj. Pra, SHUJ, dhe mos derdellit pa lidhje, dhe asnjehere nuk do te kesh aftesi ta perfitosh per intereset e tua perzonale (per t'u pajtuar me krizen e identitetit qe ke) punen e madhe te stergjysherve tane per te shpetuar atdheun.
MOS JA U VIDH nderin shqiptareve per punen tende te pandershme. (edhe per kete te jap leje ta citosh tek thenjet komike fetare)
Tungi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 03-09-2012 mė 06:30
albanish by nature
Te vrasesh nje mysliman(terrorrist) nuk eshte mekat por rruga per ne parajse!
O paske ik per lesh.......nuk thuan kot mjeket, KUJDES me rrakine, se edhe qelizat ti shkaterron !!!, si duket paske patur plot festa kete vere !!
Ne citimin e pare fola per "rumeline", e cila nenkupton krejt ballkanin, ku perpjesetimet fetare kane qene fifti-fifti, per 500 vjet rradhazi.
Ne citimin e dyte fola vetem per popullin shqiptare, ku perpjesetimet kane qen dermueshen me te larta ne anen e muslimaneve.
A e kape, oooooooooooo jaro, a e kape ???
Ja pse te dua, kajher tregon naivitite aq te embel, saqe patjeter me detyron te te mpuqi ne balle !!!
Gjithsesi po ta vizatoj situaten;
Kur Messi dhe Rolando folin per 16-metershin, per gol, per tabela, per pokale, per kullose, per top, per trikotazha...............dije se gjithe ai vokabulare i perket FUTBOLLIT, e jo ndonje recete bakllvaje..............
albanish by nature
Ore se ke pjerdhe ti megjithe ate Abedini qe ju pelqen islami dhe arabi, kjo eshte pune per ty , une kam shtetin tim Albanine dhe jemi duke konfiguruar nje popull qe realisht nuk ka snje fe.Pra ti nuk hyn dot ne diskutim me mua,Mua me ty vertete me ldh rraca dhe gjiha , por vetem kaq , por keto nu mjaftojne , pasi duhet dhe trini te funksionoje njelloj.Per kete ti dhe te tjere si ty , se keni per gje se flisni shqip dhe se gjeni ngrohtesi me arbe por dhe me pushtuesin qe nonen ju a ka ba.pikerisht kjo ndodh se ne funksionimin e turnit ju e keni njelloj me to.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Ah legjende e gjalle do behesh ti shoki......
Te uroj suksese ne konfigurimin e shqiptarit 2.0..........beta verzioni shkaktonte qe duke shtyp startin xixa ne sistem, perfundoje njehere projektin shqiptari 1.0, se do te hasish perseri ne te njejtat defekte, dhe nuk ka per te ec programi aman hic.....
tungi
albanish by nature
Krijoni Kontakt