Close
Faqja 16 prej 21 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 206
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=POKO;3482251]

Kėto fe manifestojnė edhe kulturėn unike kombėtare shqiptare,
    Kombetare shqiptare , por nese ke kuptuar une flas per Albanine qe nuk ka te njetat karakteristika me shqiptaret jashte kufijve te saj. Te kosoves vijne nga nje tjeter problematike ,krejtesisht e kundert me ate te shqiptareve. Ne te Albanise i hoqem fete neprrmjet revolucionit kulturore dhe se u bindem qe ishte nje veprim i drjte nuk pati reaksion, por u pranua nga pothuajse te gjithe.Ne sot nuk paraqitemi si fetare , por si ateiste-komunist, made in albania.KETO JEMI NE.Nuk permenda ato te Maqedoniase , se ato jane shtrire ne arkivolin e islamit dhe ja kane vu kapakun siper.Keto kane humbe c'do gje, dhe gjuhen , dhe atedheun dhe identtitetin.

tė karakterizueme ndėr shekuj me tolerancė, bashkėjetesė dhe harmoni ndėrfetare.
    Me sill nje shekull te ku ti ke vene re se kemi pase sjellje te tolerances nderfetare.Jo i dashtun , gjithmone te krishtert kane vuajtur per kete arsye.jane te shumete qe lane atedheun dhe shkuan ku munden , por dhe ne Itali e Greqi, t tjeret ju nenshtruan fatit ketu.Se ishte kjo vujatje e madhe ndaj te krishtereve behej konvertimi ne islam.........Mos , eshte mekat te mohosh dhimbjen e tjetrit, te shktuar si nga i huaji dhe nga percarja mes njeri-tjetrit, ku natyrisht fiton me i perkrahuri dhe me i madhi.Kete lloj qetesie e quan tolerance ti,por as per estrade nuk vlen...

Mos harroni se “lumi flen e armiku punon”. Asht pėrgjithėsisht e ditun se armiqtė e kombit pėrmes strategjisė sė tyne shekullore “pėrēa dhe sundo” pėrpiqen tė nxisin konflikte dhe urrejtje ndėrfetare nė trojet shqiptare.
    Ne rradhe te pare , ndaj armikun ,ne te Albanise nuk kena pare ndon je armik te na kete ngacmuar qysh nga viti 1944, pra nga lufta e dyte boterore.Ketu u fol shume per armiq dhe sa per dijeni kryesori ishte ai qe Kosoves i dha lirine , imperializmi Amerikan, me pas me rradhe te gjithe shtetet ne bote , ku gradualisht nuk teproi asnje.Keto ishin te gjithe fantazma armiqsh, por se fundi ne arritem te behemi armiq me njeri tjetrin.Keshtu sic jemi sot armiq ne klasa, shtypes dhe te shtypur, do te behemi dhe mes besimesh. Une nuk kam pare asnje serb dhe asnje grek gjate gjithe jetes time, keto jane armiqte tuaj, ndersa une mbaj anen tuaj vetem se flasim nje gjuhe, asgje tjeter nuk na lidh.Te tjeret kerkojne te na vejne barazimin dhe keto jane pikerisht turqit, qe po duken jo pak kendej dhe andej per te nxitur krenarine osmane. Joooo , ti vije keq kujt te done, beni analizen dhe do te shihni se ne ndryshojme me njeri-tjetrin , jo vetem keto 100 vjet, por dicka dhe me tej.Jeni patrialkale dhe primitive dhe kjo sjellje vihet re dhe ne sjelljen e politikaneve tuaj te cilet jane pjesa me e zgjedhur e popullit.
    Sot po shikoja ne lajme se kuvendi i Kosoves kishte marre vendim per te perdore prefiksin shqiptare.Po si mblidhet pralamenti pa pyetur me pare institucionet nderkombetare te cilat aprovojne kete?Akoma kosovaret nuk e kane kuptuar se ky glob eshte nen administrim serioz dhe nuk njohin thirrjet vetvendosje , te paranojave shqiptareve islamke.Liri dhe barazi nuk egziston , por liri aq sa te japin te medhenjte dhe ato qe i shkelin rregullat e tyre , ju keni pare qe dhe ndeshkohen.Luftrat burojne nga urrejtjet dhe kur ato shperthejne nuk ka fajtore. keni pare ju ndonje politikan qe te thote se kosovaret apo serbet, sllovent e kroatet te ishin fajtore?Jo , perkundrazi tek secili popull po denohen kriminelet e luftes, pra ato qe goditen te pambrojturin.
    Ndermjet meje dhe teje kush shkon drejt nje paqe , ti qe thua te leme tre fe apo une qe them te mbajme vetem nje? Po shqiptaret jashte kufirit te Albanise , kete paten ,konfliktin fetare dhe natyrisht gjithe jeten dolen te humbur , se fitorja eshte ne anen e me te madhit, me te fuqishmit, me te prkrahurit. Jane 3 miljon arvanitas ne Greqi dhe une nuk di te kete qofte dhe nje konflikt me greket.Natyrisht sepse atje u be unifikimi fetare , jo se e bene vete, por se ju vu kusht nga shtetformuesit, jo vetem per harmini mes tyre , por dhe per tju shkuar konforme historise se atij vendi , pa ibrahim , Aili e Muhamet, por konforme historise se mrekullueshme te antikitetit , pjese e seciles ishim dhe ne dhe qe e humbem per te njeten arsye, se u rradhitem ne nanen e armikut te perbashket ballkanik.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 09-09-2012 mė 14:35
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

anesti,e shofe qe ke nje logjike,ne baze te disa paragjykimeve qe te jan kap ne koke,e si heq dot kollaj

ate lloje injorance qe shef ti tek shqipot (kryesisht te besimit islam)..une them qe nuk e ke vetem tek ato,por tek te gjithe shqipot pa perjashtim.

dallojn deri diku shqipot te besim ortodoks,si ne emancipim e njerez ma me kulture,por prap aty aty jemi per nga trashamanlleku naiviteti e arroganca e servilizmi...me aso lloje njerzish,veshtir te besh shtet dinjitoz!

p.s gjithesesi,je interesant ne debate qe ben,por mos e fut dhe shume thell ne shpirte ate zemrimin qe ke nganjehera,duke kalu deri ne urretje!
    Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    la religione ... č l'oppio del popolo

da Alberto Sordi

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po ti o shofero, deshe me na tregu qe flet gjermanisht mire
    Kur filozofet marksiste materialiste ateiste nderkohe qe pohojne thenie si keto, me te drejten e lirise se fjales, por me ndergjegjen e piset me gjakun e atyre milionave qe u detyruan po me ate filozofi qe te mos besojne..., kur filozofet e krishtere kurre ne kohe nuk detyruan njeri te besonte me kerrbaē...
    Flasim per filozofet qe si mendje ndritur jane edhe perfaqesues direkt...
    Po te dilnin nga te dyja palet e te propagandonin liri fjale e mendimi..., nuk do te kishte gje te keqe, apo jo!?
    Ketu flitet per nje pjese te caktuar te botes.

der kampf gegen die religion ist also mittelbar der kampf gegen jene welt, deren geistiges aroma die religion ist.
    prandaj lufta kunder fese eshte indirekt lufte kunder kesaj bote shpirterore, aroma e se ciles eshte feja.

Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    la religione ... č l'oppio del popolo

da Alberto Sordi
    continua ad essere drammaticamente vero. basta guardarsi intorno per rendersi conto che le religioni (tutte o quasi) sono pił parte del problema umano che della sua soluzione. non c'č niente di pił pericoloso per sé e per gli altri di un fanatico che si sente in missione per conto di dio, che vive in un incubo nel quale vuole trascinare tutta l'umanitą.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shofer : 09-09-2012 mė 15:55

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    rafmet paste alberto

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    rafmet paste alberto
    gjynof berto mer

rafmet ishalla

jarebi

elomdyrlyllah

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga POKO Lexo Postimin
    anesti,e shofe qe ke nje logjike,ne baze te disa paragjykimeve qe te jan kap ne koke,e si heq dot kollaj

ate lloje injorance qe shef ti tek shqipot (kryesisht te besimit islam)..une them qe nuk e ke vetem tek ato,por tek te gjithe shqipot pa perjashtim.

dallojn deri diku shqipot te besim ortodoks,si ne emancipim e njerez ma me kulture,por prap aty aty jemi per nga trashamanlleku naiviteti e arroganca e servilizmi...me aso lloje njerzish,veshtir te besh shtet dinjitoz!

p.s gjithesesi,je interesant ne debate qe ben,por mos e fut dhe shume thell ne shpirte ate zemrimin qe ke nganjehera,duke kalu deri ne urretje!
    Natyrisht qe ka diferenca ne sjellje mes kulturave qe erdhen te trasheguara , ku ortodokset dallojne per nje sjellje me te bute , pasi dhe nuk i sheh ne kroniken e zeze, por jam me ty te gjithe jemi produkt made in albania.Une nuk e trajtoj ceshtjen si urrejtje ndaj bashkekombesave te mi , fundja une te gjithe shoket musliman ne forme i kam, me to hyme e dalim ne shtepi , por natyrisht qe nuk kane asnje ndjesi per islamin, thjeshte e respektojne si feste e ardhur si tradite familjare.Une i bej shkrimet te ashpra per ti bere me sensibel , por kjo nuk do te thote se dhashe vendimin dhe tashme nuk mbetet gje vec ti kthehemi me fyerje.Jo eshte menyra qe kam zgjedhe per te shprehur mendimet e mija, pra si nje muzike rock dhe jo lento, por qe te dyja jane te bukura!Jo une nuk kam urrejtje aspak, jam i ashper ndoshta.urrejtja egziston dhe tek une ,por besoj qe me nivelin edukativ qe kam , ajo i drejtohet individit qe e meriton dhe kete e vertetetoj me faktin se kam qene shume i respektuar ne shoqeri.

Temat e mija jane kryesisht , antikomunizem, anti islamizem dhe natyrisht keto prekin shtresa te ndryshme social kulturore dhe krijoijne reaksion dhe se perpiqesh ti shmangesh.Une i shpreh ne menyren me te sinqerte ato qe shpreh dhe do te isha i lumtur qe dikush te me thoshte se une nuk behem ne fene e stergjyshit te krishtere se nuk me pelqen kjo 1,2, 3....arsye,por te mbash per inat,nje besim te pushtuesit ,qe na ben te stonojme dhe qe fundja na sjell fatkeqesi, kjo eshte e pa konceptueshme. Aaa eshte tjeter diskutimi se si mund te arrihet , pra nje ceshtje teknike, se dhe kjo po te trajtohet si teme , mund te ndihmoje ne uljen e tensionit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 10-09-2012 mė 06:43
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    ....kur njeriu shkel mbi varret e te pareve te tij me vetedije(dhe ne te njejten kohe ndjen krenari),keti veprimi mund ti themi krim,dhe njeri i pa Identitet.Kurse kur njeriu shkel mbi varret e te parevete te tij pa vetedije,keti veprimi mund ti themi injorance,e qe te dyja veprimet bashke qojne ujin ne mullirin e armiqeve....

....Identiteti i popullit tone,(per juve qe nuk doni te dini me teper)nuk fillon nga ardhja e perandorise osmane,qe me dhune dhe forma me cnjereore na e ndaloj oren,na e mbolli injorancen,na e ndaloj gjuhen,na perndoqi mizorisht nga atedheu yne,etj etj....
    Porse Identiteti Yne,fillon qe nga koha e Aleksandrit te madh,Pirros,Agronit,Teutes,Konstandinit te madh,Justinianit,Niket Dardanit,e shume te tjere,e pestaj kalon neper periudhen e mesjetes ku shkelqejne boterisht dhe mbinjerezorqe njerezit e medhenj si GJERGJ KASTRIOTI,Pal Engjelli,Pjeter bogdani,Gjon Bruni,etj etj pa mbarim,qe me GJAKUN E TYRE bene pune vendimtare qe ne qe jetojme sot te flasim GJUHEN E SHENJT ARBERORE QE KETA PRELAT ESHKRUAN ME GJAK....Prandaj me te drejt te pa mohueshme mund te themi:

....aj qe shkel mbi GJAKUN E TE PAREVE,shkel veten e tij,qe i bije se e ka humbur IDENTITETIN....

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    E ke knaq ne komentin e fundit dielli1,

Identiteti yn thua, "nuk filloj me ardhjen e perandoris Osmane".. dhe me posht, na e permend Gjergj Kastriotin, e disa aktor tjere qe jetuan pikerisht ne kohen kur doli ne drit kjo perandori.

Njeriu sot lexon, meson, zbulon e nuk i impunon vetes nje fe vetem per hir te te pareve para 500 viteve. Mos te harrojm se pasardhesit e tyre ndrruan fen, dhe ne s'bejm ndryshe pos qe i respektojm te paret tan qe na lan amanet kete fe qe kemi sot.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga dielli1 Lexo Postimin
    ....kur njeriu shkel mbi varret e te pareve te tij me vetedije(dhe ne te njejten kohe ndjen krenari),keti veprimi mund ti themi krim,dhe njeri i pa Identitet.Kurse kur njeriu shkel mbi varret e te parevete te tij pa vetedije,keti veprimi mund ti themi injorance,e qe te dyja veprimet bashke qojne ujin ne mullirin e armiqeve....

....Identiteti i popullit tone,(per juve qe nuk doni te dini me teper)nuk fillon nga ardhja e perandorise osmane,qe me dhune dhe forma me cnjereore na e ndaloj oren,na e mbolli injorancen,na e ndaloj gjuhen,na perndoqi mizorisht nga atedheu yne,etj etj....
    Porse Identiteti Yne,fillon qe nga koha e Aleksandrit te madh,Pirros,Agronit,Teutes,Konstandinit te madh,Justinianit,Niket Dardanit,e shume te tjere,e pestaj kalon neper periudhen e mesjetes ku shkelqejne boterisht dhe mbinjerezorqe njerezit e medhenj si GJERGJ KASTRIOTI,Pal Engjelli,Pjeter bogdani,Gjon Bruni,etj etj pa mbarim,qe me GJAKUN E TYRE bene pune vendimtare qe ne qe jetojme sot te flasim GJUHEN E SHENJT ARBERORE QE KETA PRELAT ESHKRUAN ME GJAK....Prandaj me te drejt te pa mohueshme mund te themi:

....aj qe shkel mbi GJAKUN E TE PAREVE,shkel veten e tij,qe i bije se e ka humbur IDENTITETIN....
    ..nga pikepamja matematikore "vuajtja" e disa "dhjetra mije" ose, disa "fshatrave" qe i numerojm ne nje dore, mund te "durohet" nga zemra e shqiptarit ne relacion me pjesen dermuese !!!, cka me bo, nuk e kane krejt te njejtin fat !!!, interesant vetem se TEJE ta paska ndaluar gjuhen, aman edhe sot shume bukur e fol, dhe bile edhe fjalet e ndyta nuk i paske haruar !!!

Ti je ne vetedije, se ish politika e skenderbeut qe skatoj shpernguljen e popullates llatine nga malet shqiptare ???, decimimi i shqiptareve llatin eshte pune e drejtperdrejte e politikes se skenderbeut. Kete ta ka mesuar kisha ???, shuj tash se ti presi veshet........apo e i mendimit, se te FUNDIT do te dalin te PARET ???........kjo aman nuk vlen per kete dynja.....duro edhe pakez, oki doki ???

tungic
    albanish by nature

Faqja 16 prej 21 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •