[QUOTE=POKO;3482251]
Kombetare shqiptare , por nese ke kuptuar une flas per Albanine qe nuk ka te njetat karakteristika me shqiptaret jashte kufijve te saj. Te kosoves vijne nga nje tjeter problematike ,krejtesisht e kundert me ate te shqiptareve. Ne te Albanise i hoqem fete neprrmjet revolucionit kulturore dhe se u bindem qe ishte nje veprim i drjte nuk pati reaksion, por u pranua nga pothuajse te gjithe.Ne sot nuk paraqitemi si fetare , por si ateiste-komunist, made in albania.KETO JEMI NE.Nuk permenda ato te Maqedoniase , se ato jane shtrire ne arkivolin e islamit dhe ja kane vu kapakun siper.Keto kane humbe c'do gje, dhe gjuhen , dhe atedheun dhe identtitetin.Kėto fe manifestojnė edhe kulturėn unike kombėtare shqiptare,
Me sill nje shekull te ku ti ke vene re se kemi pase sjellje te tolerances nderfetare.Jo i dashtun , gjithmone te krishtert kane vuajtur per kete arsye.jane te shumete qe lane atedheun dhe shkuan ku munden , por dhe ne Itali e Greqi, t tjeret ju nenshtruan fatit ketu.Se ishte kjo vujatje e madhe ndaj te krishtereve behej konvertimi ne islam.........Mos , eshte mekat te mohosh dhimbjen e tjetrit, te shktuar si nga i huaji dhe nga percarja mes njeri-tjetrit, ku natyrisht fiton me i perkrahuri dhe me i madhi.Kete lloj qetesie e quan tolerance ti,por as per estrade nuk vlen...tė karakterizueme ndėr shekuj me tolerancė, bashkėjetesė dhe harmoni ndėrfetare.
Ne rradhe te pare , ndaj armikun ,ne te Albanise nuk kena pare ndon je armik te na kete ngacmuar qysh nga viti 1944, pra nga lufta e dyte boterore.Ketu u fol shume per armiq dhe sa per dijeni kryesori ishte ai qe Kosoves i dha lirine , imperializmi Amerikan, me pas me rradhe te gjithe shtetet ne bote , ku gradualisht nuk teproi asnje.Keto ishin te gjithe fantazma armiqsh, por se fundi ne arritem te behemi armiq me njeri tjetrin.Keshtu sic jemi sot armiq ne klasa, shtypes dhe te shtypur, do te behemi dhe mes besimesh. Une nuk kam pare asnje serb dhe asnje grek gjate gjithe jetes time, keto jane armiqte tuaj, ndersa une mbaj anen tuaj vetem se flasim nje gjuhe, asgje tjeter nuk na lidh.Te tjeret kerkojne te na vejne barazimin dhe keto jane pikerisht turqit, qe po duken jo pak kendej dhe andej per te nxitur krenarine osmane. Joooo , ti vije keq kujt te done, beni analizen dhe do te shihni se ne ndryshojme me njeri-tjetrin , jo vetem keto 100 vjet, por dicka dhe me tej.Jeni patrialkale dhe primitive dhe kjo sjellje vihet re dhe ne sjelljen e politikaneve tuaj te cilet jane pjesa me e zgjedhur e popullit.Mos harroni se “lumi flen e armiku punon”. Asht pėrgjithėsisht e ditun se armiqtė e kombit pėrmes strategjisė sė tyne shekullore “pėrēa dhe sundo” pėrpiqen tė nxisin konflikte dhe urrejtje ndėrfetare nė trojet shqiptare.
Sot po shikoja ne lajme se kuvendi i Kosoves kishte marre vendim per te perdore prefiksin shqiptare.Po si mblidhet pralamenti pa pyetur me pare institucionet nderkombetare te cilat aprovojne kete?Akoma kosovaret nuk e kane kuptuar se ky glob eshte nen administrim serioz dhe nuk njohin thirrjet vetvendosje , te paranojave shqiptareve islamke.Liri dhe barazi nuk egziston , por liri aq sa te japin te medhenjte dhe ato qe i shkelin rregullat e tyre , ju keni pare qe dhe ndeshkohen.Luftrat burojne nga urrejtjet dhe kur ato shperthejne nuk ka fajtore. keni pare ju ndonje politikan qe te thote se kosovaret apo serbet, sllovent e kroatet te ishin fajtore?Jo , perkundrazi tek secili popull po denohen kriminelet e luftes, pra ato qe goditen te pambrojturin.
Ndermjet meje dhe teje kush shkon drejt nje paqe , ti qe thua te leme tre fe apo une qe them te mbajme vetem nje? Po shqiptaret jashte kufirit te Albanise , kete paten ,konfliktin fetare dhe natyrisht gjithe jeten dolen te humbur , se fitorja eshte ne anen e me te madhit, me te fuqishmit, me te prkrahurit. Jane 3 miljon arvanitas ne Greqi dhe une nuk di te kete qofte dhe nje konflikt me greket.Natyrisht sepse atje u be unifikimi fetare , jo se e bene vete, por se ju vu kusht nga shtetformuesit, jo vetem per harmini mes tyre , por dhe per tju shkuar konforme historise se atij vendi , pa ibrahim , Aili e Muhamet, por konforme historise se mrekullueshme te antikitetit , pjese e seciles ishim dhe ne dhe qe e humbem per te njeten arsye, se u rradhitem ne nanen e armikut te perbashket ballkanik.
Krijoni Kontakt