Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

Mirë se vini në Shqipëri!

Berisha: Rritje e madhe e numrit të turistëve

Por kryefjala e mbledhjes së sotme të qeverisë, siç e cilësoi edhe vetë kryeministri ështe sezoni turistik. Ai e cilësoi turizmin e këtij viti si një nga arritjet më të ndjeshme , pasi u vërejt një rritje e numrit të turistëve të huaj, 277 mijë më shumë turistë të huaj gjatë 7 muajve të parë të vitit, të cilët fuqizuan më tej turizmin si degë kryesore e ekonomisë shqiptare dhe u krijuan në vend 190 mijë vende pune.

“Turistët bënë që të fuqizohet më tej turizimin si degë kryesore e ekonomisë shqiptare. Bënë që vetëm nga kjo degë u krijuan në vend 190 mijë vende pune, një shifër rekord. Të gjithë ata të cilët që udhëtojnë nga Velipoja në Ksamil konstatojën morinë e jashtëzakonshme të vendeve të punës që funksionojnë në këtë sektor. Nga Velipoja në Ksamil nuk ka patur një dyndje të tillë turistike”- vijoi Berisha.
    Sipas tij dyndje të jashtëzakonshme ka njohur jugu, ndërsa qeveria ka bërë më shumë se asnjëherë për kushte më të mira në një kohë që këtë vit ka investuar 220 mln euro për turizmin.

“Mesazhe vijnë nga jugu me dy rrugët e bukura të inauguruara në një hark njëjavor, rrugë të cilat kanë tansformuar një herë e përgjithmonë zonat e bukura turistike të vendit: autostrada Levan-Vlorë , dhurata më e bukur për 100 vjetor për Vlorën dhe autostrada Levan-Damës që ka shkurtuar në mënyrë të jashtëzakonshme distancën Gjirokastër-Tiranë.
    U përurua terminali i ri i portit të Durrësit, u ndërtuan rrugët krysore të trashëgimisë kulturore nga Finqi në Drisht”- theksoi shefi i qeverisë, ndërsa shtoi se investime janë bërë dhe po bëhen në të gjitha zonat malore nga maja e Çajupit deri në Bjeshkët e Namuna dhe në Valbonë, Shishtavec, Prespë, Voskopojë.
    “Ka një hapje të potencialeve malore të vendit. Kontributi në ekonominë shqiptare është shumë i madh, qindra miliardë lekë, por mbi të gjitha kontributi në luftën kundrë varfërisë ëshët rezultati më i shkëlqyer i turizmit, pasi krahas qindra mijëra vendeve të punës që krijohen direkt në gjithë infrastrukturën e tij, ai përbën një avantazh të jashtëzakonshëm për prodhuesit shqiptarë, në rajonet turistike të vendit dhe krijojnë të ardhura zgjerojnë fermat, bëjnë investime dhe punësojnë”.
    Berisha e vlerësoi turizmin edhe si një nga shtyllat që e mbrojti Shqipërinë nga kriza.
    “Në qoftë se lexoni statistikat kriza ka prekur në një farë mënyrë intensitetin e trafikut ajror, por është shtuar në mënyrë thelbësore trafiku jugor. Ata që udhëtojnë në ëeekend në rrugët e Shqipërisë harrojnë se janë në këto rrugë. Autokolonatë pafundmë, që hyjnë në vend nga pikat kufitare”- theksoi ai, ndërs ai i bëri thirrje ramës që të mos hedhë baltë mbi turizmin, pasi nuk i shërben askujt.
    “Shfytëzoj rastin t’i them zotit Rama se kasnecët e tij që hedhin baltë duke cituar qytete nuk i bëjnë nder PS-së dhe askujt. Sepse ato qytete administrohen nga qeveritarët vendorë, të cilët janë larg të qenit të përsosur, por nuk mund t'u mohohet shkalla e mobilizimit që tregojnë. Ata që sulmojnë Dakon për turizimin e Durrësit e kanë me ligësi. Unë nuk dua ta mbroj zotin Dako se më rreptë se unë nuk qëndron kush ndaj tij, por t'u biesh sirenave që ra numri i pushuesve në plazhe, ndërkohë që po t'u shtosh ata që pushojnë në Hamallaj e Gjirin e Lalzit, në Durrës, jo vetëm që nuk janë zvogëluar, por janë shtuar me 50-60%. Sigurisht që ky breg është për t'u zbuluar”- nënvizoi kryeministri.

Berisha: Dekret për prishjen e ndërtimeve pa leje në bregdet

Gjithashtu kreu i qeverisë u bëri thirrje autoriteteve lokale që të ngrihen në lartësinë e duhur, sepse kanë shumë punë për të bërë në forcimin e displinës fiskale dhe mbrojtjen e brigjeve.
    “Jam këtu për t’u çuar mesazh atyre që marrin përsipër për të rrënuar brigjet e vendit. Ju jap fjalën e nderit se në shtator, masa të rrepta kundër ndërtimeve pa leje. Të babëzitur që ndërtojnë në rërë. I prishni vetë se ato do të kenë vetëm një fat ligjin, ligjin dhe vetëm ligjin. Mos shpenzoni para të nderuar zotërinj të babëzitur gjer në palcë, sepse me rënien e fluksit turistik, e gjithë forca e ligjit do të jetë mbi ndërtimet tuaja, dëshmie e një babëzie të shfrenuar. Do të paguani dhe për prishjen e tyre. Një dekret i veçantë do të përgatitet nga Ministria e Punëve Publike dhe Ministria e Drejtësisë për këtë”- premtoi kryeministri.

abcnews
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    “Jam këtu për t’u çuar mesazh atyre që marrin përsipër për të rrënuar brigjet e vendit. Ju jap fjalën e nderit se në shtator, masa të rrepta kundër ndërtimeve pa leje. Të babëzitur që ndërtojnë në rërë. I prishni vetë se ato do të kenë vetëm një fat ligjin, ligjin dhe vetëm ligjin. Mos shpenzoni para të nderuar zotërinj të babëzitur gjer në palcë, sepse me rënien e fluksit turistik, e gjithë forca e ligjit do të jetë mbi ndërtimet tuaja, dëshmie e një babëzie të shfrenuar. Do të paguani dhe për prishjen e tyre.

keshtu paska thene berisha..

mir ka thene..por.. ska forc tu a prishe mafies ato qe nderton.. e sa per berishen.. mafia as qe pjerdh fare..

20 metra larg eshte gardhi i bllokut ne durres-pllazh.. ku shkon shpesh berisha.. nga pista qe e ka gllaberuar mafia me nickun "hasanet".. dhe berisha ska guxuar tu a thot gjys llafe e jo me tu a prishe..
    ata kan gllaberuar ndertesat e ish kampit te puntoreve plus pisten e bukur e mu pran pistes kan shkerdhier bregun duke hedhur tonelata gur qe te bejne shesh per lodrat me hekurishte.. nga ku nxjerrin fitimet e tire.
    cdo nate.. nga 5 e mengjezit deri ne 4 e 59 te nates ne plazh valon muzika ne kup te qiellit..e njerzit skan kujt ti ankohen sepse ne plazh ska nje zyre ankimi..nuk duket nje polic ne 3 muaj.. nuk ka nje nr telefoni qe ti bien e te protestojne..
    pra berisha me dashje a pa dashje pllazhin u a ka falur totalisht mafies se babezitur..
    ne plazh grabiten grat e asnje polic nuk duket..
    ne plazh.. shqiptari nuk gjen nje bi.th vend te ulet sepse eshte totalisht ne dore te ca hajdutve qe te detyrojn o te marresh shezlong e cader 5 euro dita tek ata.. ose ik qerohu..nga plazhi..
    per 3 muaj asnji zyrtar i ministrise se turizmit nuk u duk te shoh gjendjen..
    7 here tha berisha se do luftoj zhurmat e se do krijoj taskforcat kunder tyre por fjalet i mbeten ne leter..

shkurt.. plazhi i durresit nga dikur nje hapsir e deshirushme sot eshte nje banglladesh..
    i pa riparushem per nga shk.ardhatacioni ne betonizim.. te pa shembullt ne bote..

pra mijra nepunes marrin rrog nga berisha pa bere asnji sekond pune..

berisha u drejtohet pushteteve lokale..
    e ai mir e di qe ata nuk e pjerdhin fare e bile kan harruar se ka kryeminister..
    jan vet zoter te vendit ku sundojne.. bashk me ortaket e tyre mafioz..
    pra mos fol kot o doktorr se ste pyet askush..

..

nuk ka nje polic neper plazh.. nuk ka nje qender zeri per lajmerime.. nuk ka asnje njesit shpetimi.. nuk ka asnji kullez vrojtimi.. nuk ka asnje vark urgjence.. ska rrug te caj ambulanca qe te shkoj pran bregut ne rast aksidentale..
    i kish humbur femija nje kosovarit nje dit..
    nuk kish kujt ti drejtohej..
    mes asaj mizerie njerzish..
    pra berisha nuk ka mundur te siguroj as minimum te nji plazhi turistik..
    as qe e ka ven ujin ne zjarr..
    ka vetem nje sukses..
    ka thier rekordin e lazdrimit ne uj te borshit..
    kurgje tjeter..

po flas per plazhin e durresit qe e pash me syt e mij..
    per vlor etj sdi gje..

..

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Brari kjo eshte shume e rende ..mos fuksionimi i shtetit ...
    dhe babai im i eshte drejtuar 2 here me letra kryeministrit per punet e tij (pronat )
    kryeministri 2 here urdheron AKP per tu zgjidhur problemi dhe asgje ...
    Une nuk e di si fuksionon si urdherohen zyrtaret e kryeministrit ... çeshte kjo? shtet brenda shtetit ...
    te mos pyes njeri kryeministrin ?!
    Kjo eshte shume e rende ...nuk ka justifikim te gjith keto ...nenpunes e marrin rrogen kush nuk respekton ligjin te shkoj per ndjekje penale ...papergjegjshmeri totale e shtetit per mua ...
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    saura..

lexo kte shkrim te panorames..e e kupton se ku eshte shteti..

objekte qe duhet te jen ne kasaforte te prokurorise jan ne dore te gazetarucve..

kulmi..

-----

Fotot dhe SMS-të e reja intime të çiftit në celularin e viktimës

4

Aktualitete Enjte, Gusht 16th, 2012

Foto e marre ne celularin e viktimes

Në mal. Në hotel. Në makinë… Duket se këto janë tri vendet e preferuara për të dalë në fotografi të 18-vjeçares Nazime Visha, me statusin e fejuar dhe të 45-vjeçarit Fiqiri Muça, i martuar dhe baba i pesë fëmijëve, gjatë kohës që këta kanë qenë të lidhur. Ashtu si 250 mesazhet erotike të çiftit, një pjesë të të cilave gazeta “Panorama” i botoi dje, edhe fotografitë janë gjetur në njërin prej dy telefonave që i përkisnin viktimës Fiqiri Muça. Celulari tip “Nokia 6300”, gri me të zezë, është përdorur nga viktima deri të dielën, e cila ishte dhe dita e fundit e jetës së tij, pas ekzekutimit me armë zjarri në Krrabë nga ishe dashura, 18-vjeçarja Nazime Visha. Kur ai është nisur për udhëtim atë pasdite, ka harruar që të marrë telefonin e dytë me vete, por gjithsesi ka qenë i fikur. Celulari ka kaluar dorë më dorë, derisa e zbuluam pas mortit në shtëpinë Muça. Telefoni ishte i pambrojtur nga kodi Pin apo ndonjë kod tjetër sigurie. Bëmë verifikimin e numrave përkatës, ku rezultoi se numri i përdorur më së shumti, 355685265668, që kishte dërguar 250 mesazhet në telefonin e Fiqiriut, i përkiste Nazimes. Para këtij numri, ajo ka përdorur edhe dy të tjerë për pak kohë. Siç lënë të kuptohet SMS-të e shkëmbyer mes çiftit, numrat janë ndërruar për shkak se janë diktuar nga familjet respektive. Më poshtë, gazeta “Panorama” boton një set tjetër të mesazheve që Nazimja i ka dërguar Fiqiriut. Për shkak të fjalorit “të rënduar me intimitet”, një pjesë e mirë e SMS-ve nuk është parë e arsyeshme nga redaksia që të publikohen…

MESAZHET NE CELULARIN E FIQIRI MUÇES DERGUAR NGA 18-VJEÇARJA NAZIME VISHA

…vijon nga numri i djeshëm

NGA: 355685265668 / 2012.04.21 12:11
    “Ti sms i kisha pa lek aq rrespekt paske per mua un kam
    me te pyt deri sa ti je me futesh ne varr mua. ti dash mos
    me pyt dash pyt. Me jep lek se do blej gjena.”
    NGA: 355685265668 / 2012.04.20 22:08
    “Mer nje pak kafe se nuk paskem”
    NGA: 355685265668 / 2012.04.20 18:23
    “Ke per tu be pishmen se fol me tjer”
    NGA: 355685265668 / 2012.04.20 13:03
    “Ku po shkon pa me pyt mua dhe gjith mjesit ke nit tu fol
    ne tel je menu mir sms si te kam then un”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.12 18:15
    “Zemer si molla ne rere Si lula ne pranvere Si mjelti qe
    ben blej ashtu na shkoft jeta jeta ime”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.12 14:20
    “Fillove tu fol prap tani mos ja ndaj me po deshe me jep
    lek se nuk te them me”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.12 13:05
    “Ma q… nenet se te kam then mos ta gjej zen tel fillove”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.12 12:18
    “Mos be gabim me shku ke ne lokal po pate mendu me
    jetu me mua mos shko se ne nuk na duhen ato sms”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.12 12:07
    “Tel e fike do zoti se shko ke lokali vilez ti ke per tu be
    pishmen gjith jeten per mua me mua nuk takohesh me
    mos be gabim”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.06 23:53
    “Pse nuk me more ne tel je mendu shum qe nuk more mua
    ma q… nenen se tel fik ma ke majt dhe sme mer sms”
    NGA: +355685265668 / 2012.04.06 20:22
    “Ti asiher zben si them un do behesh pishmen se tel ma fik
    mua sa te shkosh ne shpi po ma q… nenen ket her se ti do
    mos behen xheloze ato kurvat qe ma fik mua pishmen do
    behesh ato te dua me shum se un tani ja bllokove”….

(Në numrin e sotëm të gazetës Panorama lexoni pjesen e dyte te mesazheve fotografitë intime te reja te Fiqiriut dhe Nazimes. Flet avokatja e 18- vjeçares si dhe deshmia e vellait te 45- vjeçarit)

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Ne fakt dhe mua me beri shume pershtypje ..ne shqiperi nuk ka PRIVACY fare ...
    te ishte ne ndonje vend tjeter do kishte marre miliona euro ta kishte hedh ne gjygj gazeten ...
    turp jetojne me keto lajme te ndyra ..profesionalizem dhe etike zero ...
    njerez pa moral ...degradim total i çdo vlere aty ...sa keq me vjen ...do i kushtoj shume atij vendi kjo babzitje do duhen vite per ta riparuar kete dem te madh ...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Me duket se ketu po ngaterrohen temat,tjeter gje eshte c ka thene Saliu per turizmin,e tjeter gje ngjarja midis 18vjecares dhe viktimes...........
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    kan lidhje gjerat o mal-aklli..

pra celularet e banditit fiqo muco mutaj.. ne vend te jen tek zyra e ina rames.. ku ekspertet te bejne verifikime.. jan ne sirtar te gazetareve e ata tallin allatet..

kan bredhur hoteleve thot gazeta sipas fotove ne celular..

e pikerisht celulari per kte pun do duhej te ish ne dor te shish e te prokuroris..qe te gjenden hotel-bordelot ku xhaxhai fiqo mutaj hynte dilte me nje vajze te vogel 14-15-16 vjece..e keshtu shteti tu vinte hekurat pronareve te hotel bordelove e tu a sekuestronte hotel bordelot e ti kthente ne ambulanca e konsultore grash apo biblioteka per rinine apo.. azile pleqsh per pleqerine..

kerkund nuk eshte shteti..

pra as saliu..

te thote.. jemi kote..o shoke..
    marrim rrogat e nuku bejm asgje.. qe nga une deri perposh.. tek kryeplaku fshatit.. filan kodosh..

.

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Me duket se ketu po ngaterrohen temat,tjeter gje eshte c ka thene Saliu per turizmin,e tjeter gje ngjarja midis 18vjecares dhe viktimes...........
    Ej mos me ngacmo ,me prisni nje minut se me erdhi burri tani dhe po rri pak me te ahahaha
    ty ngrit shoqa e bankes ne detyre ty
    do pim kafe kur te vij ..

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Turiste kishte shume biles edhe shume te huaj por problemi ishte se akoma nuk kishte kushte. Ne ksamil iknin dritat duke ngrene darken ne resorant edhe te huajt duartroksnin kur vinin dritat lol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 16-08-2012 më 11:50
    I LOVE GOD

j&g

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Shqiperia nuk po shfrytezon siç duhet potencialin turistik. Emergjenca me e madhe mbetet papastertia e bregdeteve. Bregdeti i Durresit, qe eshte dhe vija me e gjate bregdetare dhe me e frekuentuar, eshte per turp. Ujrat e zeza derdhen ne det, mbeturinat i gjen kudo, ne rrugen kryesore, ne rere si dhe brenda ne uje. Shkembi Kavajes, deri para disa viteve nje nga zonat me te kerkuara nga turistet, sot pothuajse nuk shkel kembe njeriu. E gjitha nga super ndotja e kesaj zone.

Megjithate, ndryshime ka patur nga viti ne vit, sidomos ne infrastrukturen rrugore. Mbetet qe njesite vendore te jene me te perkushtuara si dhe te ndalohet shkaterrimi i bregdetit me ndertime shumekateshe ne rere.

Shqiperia ka potencial te jashtezakonshem turistik, por duhet shfrytezuar me mire.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •