Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Kjo po qe eshte statistike e sakte

Pse 88% dhe jo 87 ose 89 %

Hajt na i argumento pak
    A nuk do te thote perafersisht qe mund te jete 1 apo 2% me pak apo me shume?
    Nese nga 70% e myslimaneve vetem 7% praktikojne namazin, del qe 90% (pra perafersisht 88%) e tyre jane vetem tifoz.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Me sdo i besoj as nje lloj statistike
    43% falen disa here ne dite !!
    66% agjerojne ramazanin!!
    Une ne Kosove jetoj dhe keto statistika jane apsolutisht te paverteta ,mund te jene te verteta vetem nese jane bere ne oborrin e xhamise
    Ndersa nese mund te quhen musliman edhe ata qe vetem festojne bajramin,behen synet dhe nuk hane mishin e derrit atehere ne Kosove jane 90% e me shume musliman!

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Me sdo i besoj as nje lloj statistike
    43% falen disa here ne dite !!
    66% agjerojne ramazanin!!
    Une ne Kosove jetoj dhe keto statistika jane apsolutisht te paverteta ,mund te jene te verteta vetem nese jane bere ne oborrin e xhamise
    Ndersa nese mund te quhen musliman edhe ata qe vetem festojne bajramin,behen synet dhe nuk hane mishin e derrit atehere ne Kosove jane 90% e me shume musliman!
    eshte e vertet vetem nese jane bere keto sondazhe ne komunen e Hanit te Elezit.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk mund te flas per Kosoven, por ne Shqiperi kam pershtypjen qe te krishteret jane me fanatiker kundrejt besimit te tyre se muslimanet. Me shume ka te ngjare qe femrat muslimane te martohen me te krishtere se e kunderta. Kryesisht ato qe jane martuar ne te krishtete kane festuar vetem festat e te krishtereve, se meqe u martuan duhet te marrin besimin e burrit.Dhe te krishteret jo se i respektojne shume ritet fetare, por nuk duan te perzjehen me mendimin se gjoja muslimani nuk i trajton mire. Ka ngel si pune mentaliteti me shume se te gjithe e dine qe shqiptaret nuk jane praktikant te fese dhe te gjithe ne nje " tenxhere" kemi ngrene, nuk mund te jemi shume te ndryshem.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Hiq ska rendesi , bile sipas disave, ne Shqiperi ka me shum protestant se Musliman , ose jo ?

Mbrom ne Tiron (njeher vec per Bajrom e mbushnin bulevardin , tani edhe per natet e mdhoja):

Shqiperi eshte edhe Cameria

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Hiq ska rendesi , bile sipas disave, ne Shqiperi ka me shum protestant se Musliman , ose jo ?

Mbrom ne Tiron (njeher vec per Bajrom e mbushnin bulevardin , tani edhe per natet e mdhoja):

Mashallah ke qejf te shikosh mijera muslimane qe kane mbushur tere bulevardin e Tiranes, te lumte vella Renea se keshtu e duan keta skeptike.

Allahu jua pranofte agjerimin te gjitheve ju motra e vellezer.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Mashallah ke qejf te shikosh mijera muslimane qe kane mbushur tere bulevardin e Tiranes, te lumte vella Renea se keshtu e duan keta skeptike.

Allahu jua pranofte agjerimin te gjitheve ju motra e vellezer.
    Selam alejkum,

O djema, pse nuk na sqarojn keto trimat e forumit kete realitet:

- bulevardin para 20 vjet
    - bulevardin sot !!!

Duke u nis nga fakti, se islami ne shqiperin e enverit ka qen i terrorizuar ne shkallen me te mundshme, realiteti i sodit duhet ti "trondit" antishqiptaret (kush e mohon islamin, eshte automatikisht antishqiptare, se reprezentues eshte populli musliman per faren e shqiptarit), e jo ti gezoje, se 5% ose 10% falen e agjerojn etj...kurse 90% nuk e bejne. A nuk eshte kjo forme e te "menduarit" te antishqiptareve vetem nje "terapi" per t'u doremare me realitetin qe i preokupon ???

Pra me nje fjale, islami nuk praktikohet 5% ose 10%, por islami nga ZERO eshte duke u ngjit ne perditshmeri dhe do te arrij ne nivelin qe eshte i mundshem per shoqerine muslimane. Paramendo, cka do te thote ai "nivel", kur materiali i thate ndoshta perben me shume se 70% te mbare popullates (foli pe rep. e shqiperise, per kosoven dhe iliriden as qe diskutoj me keto sharlatana).

me nderime

PS: pritni tash kur de vijn me "terapine" e rradhes, se, nese islami eshte ne rritje, atehere krishterimi eshte poashtu ne rritje edhe me siper.....ääääätsch !!! eci peci pec, ti si malli zec !!!.....natyrisht eshte, kur numri shtohet nga 1000 ne 10000, kemi nje rritje per 500%, kur ai shtohet nga 2,5 mio. ne 2,7 mio., atehere kemi nje rritje per 8%...........imagjino 500% vs 8%.......

PPS: a mund te na hartosh nje dite "ramazani" ne singapur, cfare atmosfere ka, a ndihet atmosfera e ramazanit, kur dihet se singapuri ka nje perqindje te larte muslimane, dhe ne fakt eshte shtet/qytet me tradite muslimane.
    albanish by nature

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Selam alejkum,

O djema, pse nuk na sqarojn keto trimat e forumit kete realitet:

- bulevardin para 20 vjet
    - bulevardin sot !!!

Duke u nis nga fakti, se islami ne shqiperin e enverit ka qen i terrorizuar ne shkallen me te mundshme, realiteti i sodit duhet ti "trondit" antishqiptaret (kush e mohon islamin, eshte automatikisht antishqiptare, se reprezentues eshte populli musliman per faren e shqiptarit), e jo ti gezoje, se 5% ose 10% falen e agjerojn etj...kurse 90% nuk e bejne. A nuk eshte kjo forme e te "menduarit" te antishqiptareve vetem nje "terapi" per t'u doremare me realitetin qe i preokupon ???

Pra me nje fjale, islami nuk praktikohet 5% ose 10%, por islami nga ZERO eshte duke u ngjit ne perditshmeri dhe do te arrij ne nivelin qe eshte i mundshem per shoqerine muslimane. Paramendo, cka do te thote ai "nivel", kur materiali i thate ndoshta perben me shume se 70% te mbare popullates (foli pe rep. e shqiperise, per kosoven dhe iliriden as qe diskutoj me keto sharlatana).

me nderime

PS: pritni tash kur de vijn me "terapine" e rradhes, se, nese islami eshte ne rritje, atehere krishterimi eshte poashtu ne rritje edhe me siper.....ääääätsch !!! eci peci pec, ti si malli zec !!!.....natyrisht eshte, kur numri shtohet nga 1000 ne 10000, kemi nje rritje per 500%, kur ai shtohet nga 2,5 mio. ne 2,7 mio., atehere kemi nje rritje per 8%...........imagjino 500% vs 8%.......

PPS: a mund te na hartosh nje dite "ramazani" ne singapur, cfare atmosfere ka, a ndihet atmosfera e ramazanit, kur dihet se singapuri ka nje perqindje te larte muslimane, dhe ne fakt eshte shtet/qytet me tradite muslimane.

Alejkum Selam Nuh ,

Realiteti Nuh eshte qe nese Islami ne Shqiperi nuk do kishte kete rritje qe ka sot sigurisht qe nuk do i gjeje keto zombie larte e poshte neper forume duke share Islamin.

Realitetin keta Nuh e shohin , biles e shohin me mire se ti e une . Problemi eshte se keta nuk forca te bejne asgje , ndaj i mbetet te bejme gam gam si zombiet qe leshojne jarge.

Nese keta duan ta shikojne realitetin me mire le te shkojne e vizitojne cilado prej mijera xhamive qe ka Shqiperia sot dhe te shikojne rradhet e muslimaneve , xhamite jane te mbushura plot e perpot biles nuk ka vend e falen jashte , plus qe 90% e besimtareve jane djem e vajza te reja.

Singapori i nderuar Nuh ndoshta eshte nje nga vendet me tolerancen me te madhe fetare ne bote.
    Ketu gjithcka organizohet prej qeverise , dhe qeveria mundohet te jete jashtezakonisht e drejte me secilen pale besimtaresh.
    Singapori edhe pse vend i vogel eshte i ndare ne lagje ku secila lagje ka faltoret perkatese ne varesi te besimit.
    Muslimanet ne Singapore jane rreth 20% e popullsise ku pjesen derrmuese e perfaqsojne Malay dhe Indiane.

Ne Singapore egzistojne 3 lagje te medha ku secila komuniteve prej Kinezeve ( China Town), Malay ( Geylang) , Indianet ( Little India) perqendrohen me teper gjate festave fetare dhe Geylang zbukurohet ne menyre madheshtore per muajin e Ramazanit dhe atmosfera eshte jashtezakonisht bukur.
    Une pas pune pothuajse gjithe Ramazanit atje shkoj qe qendroj deri vone pasi eshte vertete vend terheqes.

Britaniket kane bere nje politike qe vlen per tu permendur si shembull. Gjate viteve te kolonizimit atyre i ra ne sy traditat dhe feja Muslimane e banoreve Malay dhe secilit Guvernator i lihej si detyre qe te bente gjithcka ne keto vende persa kohe qe ketyre banoreve nuk i cenohej feja dhe traditat.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    Pew Research është një emër me famë ndërkombëtare në fushën e kërkimeve dhe sondazheve. Ata kanë realizuar një sondazh për botën myslimane, duke përfshirë Shqipërinë.

Në total në Shqipëri janë pyetur 1032 persona, nga këta 788 janë besimtarë myslimanë. Ndoshta është synuar të ruhet përqindja 70 për myslimanët.

Të bien në sy përfundimet e këtij sondazhi.

Kështu, pyetjes se sa rëndësi ka feja në jetën tuaj, vetëm 15 përqind e shqiptarëve thonë se ka shumë rëndësi. Praktikisht jemi vendi me përqindjen me të ulët. Në Kosovë 44 përqind thonë se feja ka shumë rëndësi në jetën e tyre.

Po kështu, në Shqipëri janë 41 përqind e myslimanëve që thonë se Islami ka vetëm një interpretim, një shifër më e ulët se në shumë vende të tjera.

Në Shqipëri vetëm 10 përqind thonë se janë myslimanë suni, kurse 65 përqind thonë se janë thjesht myslimanë. Askush nuk thotë se është shia.

Në Shqipëri është edhe numri më i ulët i atyre që falen, vetëm katër përqind. Po ashtu vetëm dy përqind thonë se shkojnë në xhami, duke shënuar sërish përqindjen më të ulët në vendet myslimane.

Shqiptarët mbajnë rekordin edhe për numrin më të pakët të atyre që lexojnë kuranin. Por për çudi, 43 përqind e shqiptarëve thonë se japin zekat, që është një lloj bamirësie. Në Kosovë janë 69 përqind që japin zekat.

44 përqind thonë se mbajnë ramazan, kurse në Kosovë kjo shifër shkon në 76 përqind.

Vetëm 42 përqind e shqiptarëve thonë se engjëjt ekzistojnë, shifra më e ulët ndër të gjitha vendet.

53 përqind e shqiptarëve besojnë në përjetësi. 23 përqind e shqiptarëve besojnë se do rikthehet Jezusi.

23 përqind e shqiptarëve thonë se besojnë tek xhindet. Por vini re: plot 43 përqind e shqiptarëve besojnë tek shtrigat, duke shënuar shifrën më të lartë ndër myslimanët e Europës. Në Kosovë janë 33 përqind që besojnë tek shtrigat.

Edhe për syrin e keq jemi shumë lart. 54 përqind e shqiptarëve besojnë tek syri i keq.

Po ashtu jemi vendi me më shumë banorë që mbajnë hajmali, plot 39 përqind.

38 përqind e njerëzve thonë se përdorin shëruesit fetarë.

Burimi http://www.gazetatema.net/web/2012/0...er-myslimanet/
    Kjo farë organizate Pew research është organizatë antiislame të cilën e përbëjnë disa islamofobë. Nëse bazohemi në këtë studim, atëtëherë 70% qenkan deklaruar si muslimanë ( e vërteta është 90%) përsëri kjo është një shifër e konsiderueshme. Daniel shumë pak ka rëndësi për momentin se sa janë praktikant rëndësia qëndron në ate se 70% shqiptarë besojnë në një Allah, e jo në dy, tre ose më shumë Zotra, ikona, kryqa e 'di çka.
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin

Ahaha, ky vend nuk do behet kurre e kam thene une!

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •