Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 61
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Sa pak rëndësi ka feja në jetën e shqiptarëve! Një studim interesant për myslimanët

Pew Research është një emër me famë ndërkombëtare në fushën e kërkimeve dhe sondazheve. Ata kanë realizuar një sondazh për botën myslimane, duke përfshirë Shqipërinë.

Në total në Shqipëri janë pyetur 1032 persona, nga këta 788 janë besimtarë myslimanë. Ndoshta është synuar të ruhet përqindja 70 për myslimanët.

Të bien në sy përfundimet e këtij sondazhi.

Kështu, pyetjes se sa rëndësi ka feja në jetën tuaj, vetëm 15 përqind e shqiptarëve thonë se ka shumë rëndësi. Praktikisht jemi vendi me përqindjen me të ulët. Në Kosovë 44 përqind thonë se feja ka shumë rëndësi në jetën e tyre.

Po kështu, në Shqipëri janë 41 përqind e myslimanëve që thonë se Islami ka vetëm një interpretim, një shifër më e ulët se në shumë vende të tjera.

Në Shqipëri vetëm 10 përqind thonë se janë myslimanë suni, kurse 65 përqind thonë se janë thjesht myslimanë. Askush nuk thotë se është shia.

Në Shqipëri është edhe numri më i ulët i atyre që falen, vetëm katër përqind. Po ashtu vetëm dy përqind thonë se shkojnë në xhami, duke shënuar sërish përqindjen më të ulët në vendet myslimane.

Shqiptarët mbajnë rekordin edhe për numrin më të pakët të atyre që lexojnë kuranin. Por për çudi, 43 përqind e shqiptarëve thonë se japin zekat, që është një lloj bamirësie. Në Kosovë janë 69 përqind që japin zekat.

44 përqind thonë se mbajnë ramazan, kurse në Kosovë kjo shifër shkon në 76 përqind.

Vetëm 42 përqind e shqiptarëve thonë se engjëjt ekzistojnë, shifra më e ulët ndër të gjitha vendet.

53 përqind e shqiptarëve besojnë në përjetësi. 23 përqind e shqiptarëve besojnë se do rikthehet Jezusi.

23 përqind e shqiptarëve thonë se besojnë tek xhindet. Por vini re: plot 43 përqind e shqiptarëve besojnë tek shtrigat, duke shënuar shifrën më të lartë ndër myslimanët e Europës. Në Kosovë janë 33 përqind që besojnë tek shtrigat.

Edhe për syrin e keq jemi shumë lart. 54 përqind e shqiptarëve besojnë tek syri i keq.

Po ashtu jemi vendi me më shumë banorë që mbajnë hajmali, plot 39 përqind.

38 përqind e njerëzve thonë se përdorin shëruesit fetarë.

Burimi http://www.gazetatema.net/web/2012/0...er-myslimanet/
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin

Në Shqipëri është edhe numri më i ulët i atyre që falen, vetëm katër përqind. Po ashtu vetëm dy përqind thonë se shkojnë në xhami, duke shënuar sërish përqindjen më të ulët në vendet myslimane.
    C'mani kane ti shtremberojne faktet mo aman?
    Kjo faqe thote se numri i muslimaneve qe falen jane 7% dhe ata qe shkojne ne xhami jane 5 %
    Me nje llogari te thjeshte i bie qe nga 3 milione Shqiptare 70% te jete 2,100,000 Muslimane nga keta 7% falen 147,000 persona falen ne Shqiperi , wow ky lajm me jep nje kenaqesi te jashtezakonshme.
    Nderkohe qe sipas ketyre llogarive i bie qe 840,000 persona te agjerojne. Falenderimi i qofte Allahut xh.sh.

Shikoni tabelen e marre nga vete website qe e ka publikuar lajmin.

http://www.pewforum.org/Muslim/the-w...y.aspx#matters
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 10-08-2012 më 18:25
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    C'mani kane ti shtremberojne faktet mo aman?
    Kjo faqe thote se numri i muslimaneve qe falen jane 7% dhe ata qe shkojne ne xhami jane 5 %
    Me nje llogari te thjeshte i bie qe nga 3 milione Shqiptare 70% te jete 2,100,000 Muslimane nga keta 7% falen 147,000 persona falen ne Shqiperi , wow ky lajm me jep nje kenaqesi te jashtezakonshme.
    Nderkohe qe sipas ketyre llogarive i bie qe 840,000 persona te agjerojne. Falenderimi i qofte Allahut xh.sh.

Shikoni tabelen e marre nga vete website qe e ka publikuar lajmin.

http://www.pewforum.org/Muslim/the-w...y.aspx#matters
    Ato jane perqindjet e myslimaneve, jo perqindjet e shqiptareve. Pra kur thone 5% shkojne ne xhami, nuk jane 5% e shqiptareve, por 5% e myslimaneve shqiptare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-06-2012
    Postime
    661
    Cfare eshte hajmali?

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ato jane perqindjet e myslimaneve, jo perqindjet e shqiptareve. Pra kur thone 5% shkojne ne xhami, nuk jane 5% e shqiptareve, por 5% e myslimaneve shqiptare.
    hahahaha me shkrife fare me kete mesazhin tend .

Po pse mos pretendon njeri qe te shikojme prifterinjte te falin 5 vaktet ne xhami ?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Po pse mos pretendon njeri qe te shikojme prifterinjte te falin 5 vaktet ne xhami ?
    Gezohem qe u shkrive, por po te thosha per punen e statistikave. Mbase ato qe solli hapesi i temes, llogarisin perqindjen e pergjithshme, meqe jane me te uleta.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Flas ne familjen time : Nje kushuri e ka emrin Ramazan ( xani shkurt ) , feston bajromin, nuk ka agjinu asnjeher ne jeten e vet, derrin e ha me gjithe bisht , deren e xhamis se di se ku bie , kuranin e ka vare ne mur po me thershin mu nese e ka lexuar ndonjeher , kur e pyesin C'fare feje ke : Myslymon -thot lol
    Nga ana statistikore tek cila kategori hyn ky person ?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-06-2012
    Postime
    661
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Flas ne familjen time : Nje kushuri e ka emrin Ramazan ( xani shkurt ) , feston bajromin, nuk ka agjinu asnjeher ne jeten e vet, derrin e ha me gjithe bisht , deren e xhamis se di se ku bie , kuranin e ka vare ne mur po me thershin mu nese e ka lexuar ndonjeher , kur e pyesin C'fare feje ke : Myslymon -thot lol
    Perse Jo Zani?

Me pelqen ky.
    Me kujton veten.

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin

Ky hyne ne kategorin "Tifozet mysliman" qe perbejne perafersisht 88 % te te gjithe atyre qe deklarohen si mysliman.

Citim Postuar më parë nga Mexhi Lexo Postimin
    Ky hyne ne kategorin "Tifozet mysliman" qe perbejne perafersisht 88 % te te gjithe atyre qe deklarohen si mysliman.
    Kjo po qe eshte statistike e sakte

Pse 88% dhe jo 87 ose 89 %

Hajt na i argumento pak
    Revolution 1848

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •