Mënyra më e lehtë është që të djathtë klikosh në një box-mesazhi dhe zgjedhë mundësinë e korrigjimit të shkrimit (në gj.angleze Check Spelling), pastaj edhe një djathtë klikim dhe zgjedhë mundësin e gjuhës dhe aty e keni opt e instalimit të të fjalorëve (Add dictionary), ku nga faqja vijuese juve ju jepet mundësia që të zgjidhni nga një mori e fjalorëve në gjuhë të ndryshme.
Këtu keni mundësin të zgjidhni Install Dictionary ose Install Language Pack të gjuhës së zgjedhur, në rastin tonë kemi Install Dictionary. Ky është një program i cili është 648KB ku gjatë shkrimit nuk keni nevojë të përdorni shkurtesa të ndryshme të keyboardit dhe vvetëm me një djathtë klikim të foljes së nënvizuar juve ju jepet mundësia të zgjidhni foljen/ mënyrën e foljes së dëshiruar. Një gjë duhet që të keni ndërmend se ky është vetëm një fjalor dhe nga madhësia e tij ka terma të shumtë mirëpo çdo gjë ka kufi
Djathtë kliko në boxmesazh/ check spelling/djathtë kliko/languages/Add Dicttionaries
Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë
Sa të madhe e keni bërë çështjen, a sa e thjesht është ajo!
Sidomos ajo me font që si ka shkuar ndërmend askujt!
Shkarkoje fontin Albanian diku në kompjuter dhe shtyp me të
djathtën mbi të (mbi skedarin, fajllin) dhe kliko "install".
Kur të punosh në Microsoft Office, zgjidhe fontin "Albanian" e kryhet.
Edhe tek internetshfletuesi mund ta zgjidhni këtë font e kryhet.
Ky është një variant në Facebook
http://www.facebook.com/pages/T%C3%A...88246624536182
gjithashtu mund të ktheni windows në shqip po ashtu dhe office
por gjëja më e rëndësishme është vetkorigjimi në shqip nga kompjuteri
Harta e këtushme për tastierën, ajo që zëvendëson w-në me ë-në është nga më të përshtatshmet.
Mund të përmirësohet më tej duke kaluar ç-në te një nga tastet e vdekura të tastierës, ai me simbolin e dritareve. Këtu më sipër nuk duken, por krejt tastierat fizike që kam parë i kanë.
shumë flm për ndihmën , është pak e sikletshme në fillim por ia vlen ...
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Nëse e përdor për qëllimin për të cilin është ndërtuar do të të bëjë punë. Shtesa e mësipërme është vetëm për të kontrolluar drejtshkrimin. Ta përdorësh për të plotësuar ë-të dhe ç-të e pashkruajtura... është mundim shumë i madh.
Kurse për tekste që dikush shkruan në fusha teksti brenda Firefox-it, në blogje apo gjëra të ngjashme, ose për email të shkruajtur me Thunderbird-in, funksionon shumë mirë dhe e bën punën e vet më së miri. Më ka ndodhur që tekstin e kam kaluar tre herë me sy dhe më kanë shpëtuar gabime që shtesa i ka gjetur në çast.
Ka dhe nje mundësi tjetër duke zëvendësuar si më poshtë:
ë --> ;e
Ë --> ;E
ç -->;c
Ç -->;C
Pasi mbaroni materialin qe do të shkruani me FIND, REPLACE ne WORD zëvendësoni karakteret e anës së djathtë me ato të majta.
Varianti i dytë
Interesohuni në këtë adresë
derdusha@yahoo.com
do t'ju dergoj programin qe pa ndryshuar asgje veç zgjedhjen e gjuhes me ALT+SHIFT
dhe gjithçka shkon për mrekulli.
Ashtu si gjuhët e tjera psh Greqishtja, duke shtypur një tastë ":" ose ";" të shoqëruar me "e" ose "c"
formohet gërmat që ka më tepër Gjuha shqipe se ajo angleze.
Krijoni Kontakt