Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516

Irlandezët, lamtumirë Papës

Irlandezët, lamtumirë Papës

Në shtatë vjetët e fundit, numri i irlandezëve që e identifikojnë veten e tyre si katolikë, ka rënë nga 69 për qind në 47 për qind. Kështu Irlanda i ka thënë “Lamtumirë Papës”, sepse tani nuk është më një vend me shumicë katolike.

Ata që e kanë braktisur fenë më shpejtë se sa irlandezët janë vetëm banorët e Vietnamit komunist. Sipas sondazheve të Gallup International, irlandezët, të cilët janë krenuar me katolicizmin e tyre, për ditë e më tepër po e ndryshojnë qëndrimin që ka të bëjë me religjionin.

Gallup International bën të ditur se arsyeja kryesore e largimit të irlandezëve nga feja është zbulimin e rasteve të shumta të abuzimit seksual me fëmijët nga ana e priftërinjve.

“Kisha Katolike, ose të paktën një pjesë e saj, nuk mundet thjesht të supozojë se feja automatikisht është transferuar nga një brez në tjetrin, ose që anëtarët e saj jetojnë plotësisht”, tha kryepeshkopi i Dublinit, Diarmuid Martin, duke dënuar aktet e bauzimit seksual të priftërinjëve dhe duke ftuar njerëzit të vazhdojnë të besojnë në Zot.

Vitin e kaluar, kryeministri irlandez, Enda Kenny, sulmoi Kishën Katolike duke thënë se tortura dhe përdhunimi i fëmijëve e ka “futur Vatikanin nën tepih”, duke mos thënë asgjë, spese sipas tij, ka si qëllim të mbajë fuqinë, ndikimin dhe reputacionin e institucionit.

Ndërsa një zëdhënës i Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun në Kishës Katolike Irlandeze, nuk ka dashur të komentojë zvogëlimin drastik të irlandezëve që besojnë tek feja, duke thënë se "feja nuk është një lojë me numra”.

Sipas studimit të Gallup International, pas Vietnamit dhe Irlandës, banorët e Zvicrës janë ata që më së shumti po largohen nga feja. Në nivel botëror, 59 për qind e njerëzve deklarohen se janë religjioz, 23 përqind thonë se nuk janë fetar, ndërsa 13 për qind janë deklaruar si ateistë. /Telegrafi/
    Kombi mbi të gjitha

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Papa Benediktit i ka mbetur vetem Afrika .Ndoshta atje munden ti bindin ne perendin Zombi hebreje,qe ne te vertet nuk eshte NJE por manifestohet si 3.Munde te ringjall te vdekurit neqoftese simbolikisht pin gjakun e tij,te komunikosh ne menyre telepatike me te qe te heqish mekatet sepse te gjith jemi te lindur te tille ( me mekat),dhe per gjith kete fajin e ka nje grua qe u formua nga brinjet e mashkullit dhe e cila hengri nga nje peme magjike dhe te mjeren e mashtroi nje zvarranik i cili fliste .... fujjj

Religjioziteti bie gjithkund ne bote.
    Win -Gallup Internacional, "Religion and Atheism Index".

Azija veriore - 17 % popullate religjioze
    Azija lindore - 39 %
    Evropa perend. -51
    Evropa lindore - 66
    Amerika Veriore -57
    Ateistet me te bindur jane-Japonezet 31%,Cheket 30,Francezet 29.

Me se shumti besimtare jetojne ne-Afrike 89%,Amerika latine 84,vendet Arabe 77%.

http://www.goddiscussion.com/99787/atheism-is-on-the-rise-on-a-global-level-international-study-reveals-the-poor-are-the-most-religious/
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 10-08-2012 më 04:27
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Papa Benediktit i ka mbetur vetem Afrika .Ndoshta atje munden ti bindin ne perendin Zombi hebreje,qe ne te vertet nuk eshte NJE por manifestohet si 3.Munde te ringjall te vdekurit neqoftese simbolikisht pin gjakun e tij,te komunikosh ne menyre telepatike me te qe te heqish mekatet sepse te gjith jemi te lindur te tille ( me mekat),dhe per gjith kete fajin e ka nje grua qe u formua nga brinjet e mashkullit dhe e cila hengri nga nje peme magjike dhe te mjeren e mashtroi nje zvarranik i cili fliste .... fujjj
    I dashur qeveriablu!!
    Me duket si shkrimi i ndonje fetaruci qe shkruan kunder teorise se evolucionit!!
    Une do te te lutesha te mos bije ne gracken e pseudoateizmit demagogjik e sidomos, te mos perzieje fene me klerin!
    Me respekt!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    I dashur qeveriablu!!
    Me duket si shkrimi i ndonje fetaruci qe shkruan kunder teorise se evolucionit!!
    Une do te te lutesha te mos bije ne gracken e pseudoateizmit demagogjik e sidomos, te mos perzieje fene me klerin!
    Me respekt!!
    Bibles nuk i shtova gje tjeter pervec ate qe thote per Adam & Eva dhe krijimin ,me pas u shumuan njerezit (permes incestit !).Tjeter gje eshte qe kjo nuk eshte e vertet por mitologji.
    Nuk kam verejtur dic tjeter midis rreshtave,vetem neqoftese nuk eshte e shkruar me tinte te padukshme

Vlen theniet e From,Niche,Gandi > "Jezu Krishti" PO,krishterimi dhe kleri JO !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga ximi abedin - updated version Lexo Postimin

Religjioziteti bie gjithkund ne bote.
    Win -Gallup Internacional, "Religion and Atheism Index".

Azija veriore - 17 % popullate religjioze
    Azija lindore - 39 %
    Evropa perend. -51
    Evropa lindore - 66
    Amerika Veriore -57
    Ateistet me te bindur jane-Japonezet 31%,Cheket 30,Francezet 29.

Me se shumti besimtare jetojne ne-Afrike 89%,Amerika latine 84,vendet Arabe 77%.

http://www.goddiscussion.com/99787/atheism-is-on-the-rise-on-a-global-level-international-study-reveals-the-poor-are-the-most-religious/
    Kjo s'eshte me u gezu, por kjo eshte e paralajmeruar ne Bibel, ne kohet e fundit njerezit do ta mohojne besimin ne Perendine.

Qeveria Blu, nuk duhet te gezohesh, kjo do te thote se do te kete me pak njerez te ndergjegjshem, me pak njerez qe besojne ne vlerat e familjes, me pak humaniste, me pak njerez qe kryejne marredhenie jashte martesore, me pak bashkeshorte qe e duan njeri tjetrin e me pak njerez qe i bejne njeri tjetrit mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 10-08-2012 më 15:36

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kjo s'eshte me u gezu, por kjo eshte e paralajmeruar ne Bibel, ne kohet e fundit njerezit do ta mohojne besimin ne Perendine.

Qeveria Blu, nuk duhet te gezohesh, kjo do te thote se do te kete me pak njerez te ndergjegjshem, me pak njerez qe besojne ne vlerat e familjes, me pak humaniste, me pak njerez qe kryejne marredhenie jashte martesore, me pak bashkeshorte qe e duan njeri tjetrin e me pak njerez qe i bejne njeri tjetrit mire.
    Njerezit nuk po e humbin besimin ne Perendine thjeshte sepse eshte parashikuar ne Bible por sepse shume prifterinj perdhunojne femij .
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin

Natyrisht qe me gezon ! Kjo tregon qe njerezit cdo dite e me shume mendojne me koken e vet dhe i japin shqelm spjegimeve te klerikeve trashalluq.
    Besimi nuk analizohet permes shifrave,por njerezit hudhin poshte autoritetin e kishes katolike dhe nisen ne udhetimin vetjak te kuptimit te botes se tyre shpirterore.
    Kisha katolike eshte ne krize te madhe,kete vetem qorrat nuk e shohin!
    E pse eshte ashtu ,lexo 2.356 faqe te "komisionit te parlamentit Irlandez per verifikimin e fakteve" per torturat e kishes katolike ne Irlande me femijet,prej vitit 1930-2000 (qe do botohet muajin e arrdhshem ne internet) >>> dhe do e gjesh pergjigjen pse bien shifrat e katolikeve ne Irlande dhe ne bote !

*Heren tjeter kur citon dike,mos ndrysho postimin e te cituarit !!! Kjo eshte edhe kunder rregullave te forumit dhe eshte tentim i mjere qe nofken time te barazosh me nje puroIslamik !

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •