Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 47
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Konfiskohen pasuritë e Rezart Taçit

Konfiskohen pasuritë e Rezart Taçit

Gjykata e Tiranës ka vendosur sekuestro konservative ndaj gjithë kompanive të biznesmenit te njohur Rezart Taçi, për shkak të një borxhi të pakthyer prej 75 milionë eurosh, marrë për blerjen e kompanisë “ARMO” nga Azerbajxhani.

Gjykata e Tiranës ka urdhëruar vendosjen e sekuestros konservative pranë Zyrës së Rregjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në Tiranë dhe vendosjen e sekuestros konservative mbi 85% të aksioneve të shoqërisë “ARMO”, të zotëruara nga shoqëria “AMRA Oil”.

Gjykata po ashtu ka kërkuar vendosjen e sekuestros konservative mbi llogaritë bankare të dy shoqërive të sipërpërmendura, ndërsa ka kërkuar gjithashtu bllokim të pasurive të paluajtshme të “ARMO”, si dhe vendosjen e sekuestros konservative mbi gjendjen e stokut të saj deri në përfundim të gjykimit.

Sekuestroja vendoset për një shume jo më të madhe se 75 milionë euro. Ky vendim, i dhënë nga gjyqtari Ilir Çeliku, erdhi pas kërkesës së Bankës Ndërkombëtare të Azerbajxhanit, e cila ka provuar me fakte para gjykatës se për të realizuar investime në Shqipëri ka depozituar në nëntor të vitit 2008, në llogarinë e bankës Credins, shumën prej 75 milionë eurosh.

Gjykata ka provuar se kjo shumë është depozituar në bankën Credins në tre këste. Kësti i parë është depozituar më datë 18 nëntor 2008 në shumën 30 milionë euro, kësti i dytë më datë 19 nëntor 2008 në shumën 40 milionë euro dhe kësti i fundit më datë 21 nëntor të të njëjtit vit në shumën 5 milionë euro, për një total prej 75 milionë eurosh.

Banka e Azerbajxhanit pretendon se shuma e transferuar për bankën Credins në Shqipëri duhet të qëndronte në këtë bankë si depozitë, por Credins e ka përpdur atë si kredi për kompaninë “ARMO”.

Gjithashtu, Banka Ndërkombëtare e Azerbajxhanit ka insistuar në kthimin e shumës duke iu drejtuar si bankës Credins ashtu dhe shoqerise “AMRA Oil”, por sipas saj kjo shumë nuk është kthyer.

bota sot

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    shum na u hap bithesh ky taci

E ç'faj ka ARMO nëse Banka Credins nuk respekton kontratën e lidhur me ata azerbaxhjanasit?! Kontrata e Bankës së Azerbaxhianit është lidhur me Credins dhe, është kjo e fundit që s'ka respektuar kontratën e lidhur mes palëve.
    I bie që ky gjyqi të jetë me palë të treta tani, e në këtë rast ARMO i bie të dalë e 'larë'.

Vdesin gazetat për tituj bombastikë!

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Hahahahahaha
    Ku rri Berisha pa ndertuar piramida qe ta bej Shqiperin grope.
    Albania Uber Alles

Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    E ç'faj ka ARMO...
    Desha me thënë: ç'faj ka Taçi?

Tani, diçka s'po e marr vesh; gjithë ato lojra që do bëhen në gjyq (s'ma zë goja të them respektim dhe zbatim të saktë të ligjit), cilin qëllim të vërtetë kryesorë do kenë? Që ARMON që i ka kaluar Taçit - t'ia marrin dhe tani t'ia japin atyre aziatikëve që i ka në qejf kryeministri?

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Desha me thënë: ç'faj ka Taçi?

Tani, diçka s'po e marr vesh; gjithë ato lojra që do bëhen në gjyq (s'ma zë goja të them respektim dhe zbatim të saktë të ligjit), cilin qëllim të vërtetë kryesorë do kenë? Që ARMON që i ka kaluar Taçit - t'ia marrin dhe tani t'ia japin atyre aziatikëve që i ka në qejf kryeministri?
    ......hesapet nder kriminelet lahen zakonisht ne kete forme....mrekulli ???...gjate vizites ne shqiperi para disa javeve me mbeten ne sy ato pikat e karburanteve te stilit "perendimore" ne mes te pluhurit te shqiperise....nje pasqyre groteske, sikur nga bota e kesulkuqes......

Nuk jam i nevrikosur me zoteri Thacin, por njerez tille jane ata, qe e kane deformuar bregdetin, pasurine e vetme te popullit tone, dhe e kane bere per gerdi !!!, posht me ata lapera primitiv !, por dyshoj se pisllekun edhe kesaj rradhe e lajne me pisllek....mjer shqiperia !!!, dhe kur i shikjoj ketu ne forum kuadrot e "ardhshme" te republikes qe tash njoftohen njehere me boten, mjer edhe njehere.....kush mund te me ofroj pakez shprese ???

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Si duket ka vendos baca ta shkarkoj Rezarting nga detyra!
    Po ja kalon aksionet shokve te rinj

Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Si duket ka vendos baca ta shkarkoj Rezarting nga detyra!
    Po ja kalon aksionet shokve te rinj
    Ç'a s'bëhet këtu o snako!
    Taçi as ka lidhë kontratë fare me Bankën e Azerbajxhanit, dhe si rrjedhim as ka ndonjë detyrim kontraktual dhe as përgjegjësi kontraktore ndaj tyre, këta ia kërkojnë këtij dhe i vënë edhe gjithë atë sekuestro me anë të sigurimit të padisë.
    I vetmi detyrim që ka Taçi është në bazë të kontratës së kredisë me bankën Credins, dhe jo ndaj kontratës së depozitës bankare që ka lidhë kjo e fundit me ata të Azerbajxhanit; kështu që nëse Taçi paguan menjëherë kredinë ndaj Credins, i lind edhe e drejta të dalë fare edhe nga gjykimi (në bazë edhe të nenit 198 të K.Pr.C) dhe ta gëzojë ARMO-n dhe t'i zhbllokohen menjëherë sekuestrot e vendosura, duke lënë në vazhdim të gjykimit vetëm Credins me B.N.Azerbajxhanit në lidhje vetëm me detyrimet kontraktuale që rrjedhin nga kontrata e depozitës bankare mes tyre.
    Kjo më lart ishte ligjërisht, por kam vënë re se probleme të tilla ligjore më shumë zgjidhen poshtërsisht. Dmth kur shkon në gjykatë, s'e di pse por aty të duken gjërat ndryshe, aq saaaaaaaaa do fillosh të dyshosh ke vetja se mos ke ngatërruar institucion!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Ç'a s'bëhet këtu o snako!
    Taçi as ka lidhë kontratë fare me Bankën e Azerbajxhanit, dhe si rrjedhim as ka ndonjë detyrim kontraktual dhe as përgjegjësi kontraktore ndaj tyre, këta ia kërkojnë këtij dhe i vënë edhe gjithë atë sekuestro me anë të sigurimit të padisë.
    I vetmi detyrim që ka Taçi është në bazë të kontratës së kredisë me bankën Credins, dhe jo ndaj kontratës së depozitës bankare që ka lidhë kjo e fundit me ata të Azerbajxhanit; kështu që nëse Taçi paguan menjëherë kredinë ndaj Credins, i lind edhe e drejta të dalë fare edhe nga gjykimi (në bazë edhe të nenit 198 të K.Pr.C) dhe ta gëzojë ARMO-n dhe t'i zhbllokohen menjëherë sekuestrot e vendosura, duke lënë në vazhdim të gjykimit vetëm Credins me B.N.Azerbajxhanit në lidhje vetëm me detyrimet kontraktuale që rrjedhin nga kontrata e depozitës bankare mes tyre.
    Kjo më lart ishte ligjërisht, por kam vënë re se probleme të tilla ligjore më shumë zgjidhen poshtërsisht. Dmth kur shkon në gjykatë, s'e di pse por aty të duken gjërat ndryshe, aq saaaaaaaaa do fillosh të dyshosh ke vetja se mos ke ngatërruar institucion!
    Yes, ti ben shume mire qe permend nenet perkatese, po te besoj ty ne kete rast se vete nuk jam ne dijeni te legjistratures perkatese per rastin konkret.
    Por problemi qendrron se ligjet ne Shqiperi nuk pijne shume uje, shtangisti i pati te incizuara ne video horrleqet qe bente e na doli i pafajshem!

Ndersa Rezarti, ka qene gjithnje 'kukull' e empirit 'Taci Oil', keto matrapazlleqe qe dalin tani sheshit jane loja e rradhes e shtetit Shqiptar per bizneset Shqiptare!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    solla nje cop artikull qe ka nevoj per tjer artikuj qe te kuptohet meseleja..
    mirpo ju i vut vulen.. berishes..
    duroni pak sa te mesojme me shume pastaj beni punen e edvinit..

jes.. ti qenke e mir informuar mbi tac oillat..
    ke lidhje me ta apo ashtu kot ryre ketu..

me cpash nje dizaj ne shkiperi.. nuku kish len vend pa hapur piko-pompo-benxinat e veta ki tacoilli..
    merre me mend sa shpejt i ujdisin letrat keta..
    fukaraja do 12 vjet te marr nje vul ne zyrat e shtetit..
    kurse keta tac oillet e durako kastratet etj.. takfak ndertojn e cfrytzojn.. e i vulezojn punet e tire..

nejse te presim cdo thuhet ..

ballkanwebi e gazeta shqiptare qe thon se i ka blere tac oilli nga bollin malltez edvini.. nuku thosh gje per kte ceshtje..

...

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •