Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 90
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga LJanina Lexo Postimin
    GOGËSIJ jokal.
    1. Hap gojën dhe marr frymë thellë zakonisht kur me vjen gjumë, kur jam i lodhur, kur jam i mërzitur etj.; më hapet goja. I vjen të gogësijë.
    2. Gromësij

GROMËSIJ jokal.
    1. Nxjerr nga goja në mënyrë të pavullnetshme e me një zhurmë të papëlqyer gazrat që mblidhen në stomak, zakonisht pas ngrënies. Gromësiu lehtë.
    2. vet. veta III fig. Nxjerr një zhurmë të mbytur si gromësirë; buçet mbytur. Deti gromësinte.

Burimi: http://www.fjalori.shkenca.org/
    flm , e vleresoj ndihmen tuaj .

gaz e hare

a jane keto fjale shqip?

kunder =kundershtim

bashketingelloret zh , ll , gj , sh , dh , kane qene pjese e gjuhes arberore sipas dialektit toske e gege , apo jane te huazuara nga gjuhet e tjera fqinje ?

ne shkrime te hershme te gjuhes shqipe nuk e i kam hasur te tilla shkronja ne fjalet shqipe ?

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ku ke dit ndonjehere shqip ti, qe te dish tani?
    Te gjitha fjalet ekzistojne dhe jane pjese e nje dialekti qe nuk perfshin loket .

E njejta gje vlen edhe per syze-qorrin .
    Smth, shko meso shqipen e pastaj eja e fol me mua. Ate dialektin qe thua ti nuk e kam degjuar ndonjehere, dhe edhe po te jete, jane thjesht funderrina turke qe tani jane zhdukur fatmiresisht.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Une skam nevoje te mesoje nje gjuhe te cilen e flas dhe jam ne gjendje te komunikoj me bashkevendasit e mij.
    Nuk kam deklaruar ndonjehere se jam albanolog, as qe i afrohem, mirepo edhe nuk e ndjej te arsyeshme te shkruaj standarten ne kete forum.
    Nuk e ndiej veten te detyruar aspak ta bej nje gje te tille. Ne te njejten kohe, do shkruaj gjuhen e dialektit, gjuhen qe jam rrit me te.
    Ste pelqen, pune e madhe.
    Fjalet qe zgjodha perdoren e do vazhdojne te perdoren per sa kohe sa do kete smth-poetika mbi kete toke e njerez si une .
    Une nuk bej pjese e ndonje misioni te semure ku gjuha nuk eshte thjesht mjet komunikimi, por edhe vegel propagantiste e psiqikeve si puna e juaj.

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Cila fjal eshte shqip simbas juve.
    Miser,apo kallamoq?
    Mbase te dyat perdoren ne fjalorin ton.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    Cila fjal eshte shqip simbas juve.
    Miser,apo kallamoq?
    Mbase te dyat perdoren ne fjalorin ton.
    Misri erdhi permes spanjollve nga Meksika, permes kultures Maja, dhe quhet Maja atje, kurse ne e morem permes turqeve dhe Egjiptit qê quhej Misir=Misri, por ka edhe kunguj te Misirit ...ndërsa kallamoç apo drejtê; kallam + boç =duhet tê ishte më e saket sepse tregon se boça vjen nga kallami qe te ne thuhet shtalbi..kallamboqi i pa pjekur... pra unê do ti thëmë Kallamboç, po ju ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Falenderit kreksi,se kam nje shoqe turke dhe me the se misir i thonkan turce,dhe kjo me beri te dyshoj.
    Do me thene Kallamboç eshte shqip?
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    Falenderit kreksi,se kam nje shoqe turke dhe me the se misir i thonkan turce,dhe kjo me beri te dyshoj.
    Do me thene Kallamboç eshte shqip?
    O XHENET PER VETEN TENDE..kallamboq i thone dhe greket ..por qe eshte fjale
    shqip nuk e luan topi.kallamboq ose kallam buk..

Une e kam qejf fjalen mysybet.....a mund te ma perktheni pak....

...gjithashtu edhe fjalet...gogol....teleshmen.....myqyryf.....mbop

lol
    Me poshte Smth i pergjigjet vetes
    Ku ke dit ndonjehere shqip ti, qe te dish tani?
    Dhe ne fakt ke te drejte, se po te dish Shqip o Smth, keto fjale nuk kan asnje kuptim ne Shqip-Shqip, pra nuk rrjedhin nga asnje dialekt
    Te gjitha fjalet ekzistojne dhe jane pjese e nje dialekti qe nuk perfshin loket .
    Mos ngul kembe si mushka....dhe lere shprehjen (loket) se nuk te ka hije.Si myslym qe je dhe si propagande qe beni, ju sikur jeni per bashkimin e kombit dhe jo ne percarjen e tyre ne gege dhe toske apo aq me keq duke perdorur shprehje gjoja ofenduese qe i perdorin vetem disa injorante te nxitur nga interesa personale apo kush e di se kujt i sherbejne
    Revolution 1848

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Me poshte Smth i pergjigjet vetes

Dhe ne fakt ke te drejte, se po te dish Shqip o Smth, keto fjale nuk kan asnje kuptim ne Shqip-Shqip, pra nuk rrjedhin nga asnje dialekt

Mos ngul kembe si mushka....dhe lere shprehjen (loket) se nuk te ka hije.Si myslym qe je dhe si propagande qe beni, ju sikur jeni per bashkimin e kombit dhe jo ne percarjen e tyre ne gege dhe toske apo aq me keq duke perdorur shprehje gjoja ofenduese qe i perdorin vetem disa injorante te nxitur nga interesa personale apo kush e di se kujt i sherbejne
    poetiku eshte na Vlora.

mo vella se na e bere gjoksin vere

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Une them gjithashtu qe fjala "shkolle" te behet "mesonjetore" sic ka qene thene ne kohen e Rilindjes shqiptare .......

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •