Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26

Kalendari i agjërimit ( Vaktia e ramazanit ) për vitin 2012/1433 për Danimarkë

Xhamia shqiptare në Kopenhagë të Danimarkës

Kalendarin e agjërimit për vitin 2012 me fotografinë e xhamisë shqiptare në Kopenhagë të Danimarkës, mund ta shkarkoni këtu

Të dashur vëllezër dhe motra,

Interesimi juaj, vitin e kaluar, për të pasur një kalendar agjërimi edhe në Danimarkë, më bëri që sivjet këtë punë ta bëj edhe më me dëshirë, me përkushtim, e me zell.

Kalendari i agjërimit këtu në dhe të huaj vërtet sjell problem. Unë që nga vitit 2000 rregullisht jam përkujdesur për të siguruar këta kalendarë dhe i kam shpërndarë te të interesuarit.

Edhe sivjet ky kalendar agjërimi u mor nga Bashkësia Islame Boshnjake, “Dzemat Vejle”, në Vejle të Danimarkës. Kjo do të thotë se kalendari qendrën e përpilimit ( njehësimit) e ka qytetin Vejle, por që të jetë e përshtatshëm edhe për qendra ( qytete ) të tjera të Danimarkës janë dhënë diferencat kohore të qyteteve në raport me qytetin e Vejles.

Ky kalendar mund të përdoret edhe në qytetet Malmö e ndonjë qytet tjetër të Suedisë.

Sivjet kalendari është shoqëruar me fotografinë e xhamisë shqiptare, këtu në Kopenhagë të Danimarkës

Kjo ishte një dëshirë imja për të bërë një shërbim modest për ju.

Agjërim të lehtë!

Kalendarin pa xhami ( për shkak të madhësisë së dokumentit këtu nuk mund e postova ) mund ta shkakrkoni këtu:
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 18-07-2012 më 08:40
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Ta shperblefte Allahu me te mira dhe agjerim te lehte e te pranuar!
    RIPPR

Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Ta shperblefte Allahu me te mira dhe agjerim te lehte e te pranuar!
    shumë të faleminderit Acid Burn. Ishalla Zoti ua pranon të gjithëve agjërimin.

wake up&smell the roses Maska e Era-R
    Anëtarësuar
    16-11-2010
    Vendndodhja
    Home is where your heart is
    Postime
    275
    Selam Alejkum..kisha nje pyetje..a ngarkohen grate shtatzena me agjerim, kur shtatzania e tyre eshte normale,d.m.th pa probleme..flm.Allahu jua shperblefte...
    Ska rëndësi se sa shpejt vjen e keqja,sepse e mira është gjithmonë një hap përpara

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Alejkum selam , do të mundohem me të dhënë një përgjigje të shpejtë dhe të shkurtër, se:

" Nuk është e lejuar për një grua shatëzënë apo një nënë gjidhënëse që të mos agjërojë gjatë ditës në muajin e Ramadanit, përveçse nëse kanë arsye. Nëse nuk agjërojnë duke pasur arsyetim, atëherë duhet të kompenzojnë ditët e pa-agjëruara, sepse në lidhje me të sëmurin, All-llahu (Subhanehu ve Teala) thotë:

“...ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aqë ditë nga ditët e mëvonshme” El Bekareh, 185

Selamun alejkum
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga Era-R Lexo Postimin
    Selam Alejkum..kisha nje pyetje..a ngarkohen grate shtatzena me agjerim, kur shtatzania e tyre eshte normale,d.m.th pa probleme..flm.Allahu jua shperblefte...
    Alejkum selam, ja disa argumente të thëna nga dijetari i madh Shejkh Uthejmini ( All-llahu e mëshiroftë ), ku thotë se, gratë shatëzënë dhe nënat gjidhënëse hyjnë në kategorinë e njejtë sikurse të sëmurët. Nëse arsyetimi i tyre është frika për fëmiun, atëherë sipas mendimit të disa dijetarëve, ato përveç të kompenzimit të ditëve të pa-agjëruara, poashtu duhet ushqyer një të varfër për çdo ditë të humbur, duke u dhënë grurë, oriz, hurme apo artikuj tjerë ushqimorë. Disa dijetarë kanë thënë se, ato vetëm duhet të kompenzojnë ditët e humbura, sepse nuk ka argument nga Kur´ani dhe Sunneti për ushqimin e të varfërit në këtë rast, dhe se rregulli themelorë është se, nuk ka obligim përderisa nuk ekzistojnë argumente për të. Ky është mendim i Ebu Hanifes (Radijallahu Anhu) dhe është mendim i fortë.

Sheikh Ibn ‘Uthejmin (Radijallahu Anhu) është pyetur në Fetava el-Sijam (f. 162) rreth hukmit të gruas, e cila frikohet për veten e saj dhe për fëmiun, andaj nuk agjëron, dhe është përgjegjur:

" Përgjigja jonë është se, për gruan shatëzënë duhet aplikuar njërën nga dy rregullat.

E para është, nëse është e shëndoshë dhe e fortë, nuk i duket i vështirë agjërimi dhe nuk ka ndikim në fetusin e saj. Në këtë rast, gruaja është e obliguar të agjërojë, sepse ajo nuk ka arsyetim të mos agjërojë.

E dyta është, rasti kur gruaja shtatëzënë nuk është në gjendje të agjërojë, qoftë për shkak se shatëzania është në fazën e përparuar apo ajo është fizikisht e dobët, ose për ndonjë shkak tjetër. Në këtë rast ajo nuk duhet të agjërojë, posaçërisht nëse me këtë rast rrezikohet fetusi, me ç´rast asaj mund t´i bëhet obligative që të mos agjërojë. Nëse ajo nuk agjëron, sikurse edhe të tjerët që nuk agjërojnë duke pasur arsye të vlefshme, ajo duhet t´i kompenzojë ditët e humbura, atëherë kur ky arsyetim më nuk vlenë. Pas lindjes, ajo duhet të kompenzojë ditët e humbura, pasi të jetë e pastruar nga nifasi (gjakëderdhja e paslindjes). Mirëpo, ndonjëherë arsyetimi i shtatëzanisë mund të largohet dhe menjëherë të pasojë ndonjë arsyetim tjetër, respektivisht, dhënia gji. Nëna gjidhënëse mund të ketë nevojë pë ushqim dhe pije, sidomos gjatë ditëve të gjata verore kur është shumë nxehtë. Andaj, ajo mund të mos agjërojë, ashtu që të jetë në gjendje të ushqejë fëmiun me qumështin e saj. Në këtë rast,ne poashtu, i themi asaj: Mos agjëro, dhe kur të largohet koha e arsyetimit, atëherë duhet të kompenzosh ditët e humbura."

Nëse nuk ju mjafton po ju sjell edhe fetvaja të dijetarëve tjerë që e thojnë po të njëjtën.

All-llahu e din më së miri

Selamun alejkum

wake up&smell the roses Maska e Era-R
    Anëtarësuar
    16-11-2010
    Vendndodhja
    Home is where your heart is
    Postime
    275
    Selam Alejkum.Allahu jua shperblefte per sqarimin..Une jam ne muajin e dyte te shtatzanise,kjo eshte e para per mua..shtatzania eshte normale,por une nuk po mesohem me kete gjendje meqe eshte hera e pare..Kam shume vape,ndiej aroma dhe erera ngado,dhe me shkaktojne nauzea (me perzihet stomaku).Kam probleme me ushqimet,,,dhe doktoresha me ka thene te pi uje shume shpesh...Ju lutem,bazuar ne keto te dhena,,me jepni mendim,me falni per shqetesimin..Allahu jua lehtesofte agjerimin..
    Ska rëndësi se sa shpejt vjen e keqja,sepse e mira është gjithmonë një hap përpara

Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin

Kalendarin e agjërimit për vitin 2012 me fotografinë e xhamisë shqiptare në Kopenhagë të Danimarkës, mund ta shkarkoni këtu

Interesimi juaj, vitin e kaluar, për të pasur një kalendar agjërimi edhe në Danimarkë, më bëri që sivjet këtë punë ta bëj edhe më me dëshirë, me përkushtim, e me zell.

Kalendari i agjërimit këtu në dhe të huaj vërtet sjell problem. Unë që nga vitit 2000 rregullisht jam përkujdesur për të siguruar këta kalendarë dhe i kam shpërndarë te të interesuarit.

Edhe sivjet ky kalendar agjërimi u mor nga Bashkësia Islame Boshnjake, “Dzemat Vejle”, në Vejle të Danimarkës. Kjo do të thotë se kalendari qendrën e përpilimit ( njehësimit) e ka qytetin Vejle, por që të jetë e përshtatshëm edhe për qendra ( qytete ) të tjera të Danimarkës janë dhënë diferencat kohore të qyteteve në raport me qytetin e Vejles.

Ky kalendar mund të përdoret edhe në qytetet Malmö e ndonjë qytet tjetër të Suedisë.

Sivjet kalendari është shoqëruar me fotografinë e xhamisë shqiptare, këtu në Kopenhagë të Danimarkës

Agjërim të lehtë!

Kalendarin pa xhami ( për shkak të madhësisë së dokumentit këtu nuk mund e postova ) mund ta shkakrkoni këtu:
    per hajr konvertimi o adem gash trimi....
    Ndrysho Firmën

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga Era-R Lexo Postimin
    Selam Alejkum.Allahu jua shperblefte per sqarimin..Une jam ne muajin e dyte te shtatzanise,kjo eshte e para per mua..shtatzania eshte normale,por une nuk po mesohem me kete gjendje meqe eshte hera e pare..Kam shume vape,ndiej aroma dhe erera ngado,dhe me shkaktojne nauzea (me perzihet stomaku).Kam probleme me ushqimet,,,dhe doktoresha me ka thene te pi uje shume shpesh...Ju lutem,bazuar ne keto te dhena,,me jepni mendim,me falni per shqetesimin..Allahu jua lehtesofte agjerimin..
    Alejkum selam motër, siç i solla edhe më sipërm fjalët e dijetarit Uthejminit ajo çështje mvaret prej gjendjes tënde, nëse mundesh me e mbajtë mbaje, nëse nuk mundesh me e mbajtë duke e parë gjendjen që keqësohesh, apo të sjell dobësimin në shëndetin tuaj dhe të fëmijës tuaj, atëherë nuk duhet të agjërosh, por e ke kusht që ta zëvendësosh atë kur të jesh ma mirë.

Ja edhe fetvanë e Shejkh Bin Bazit ( All-llahu e mëshiroftë ):

Sheikh Ibn Baaz ka thënë në Mexhmu’ el-Fetava (15/224):

"Sa i përket gruas shtatëzane dhe nënës gjidhënëse, vërtetohet në hadithin e Enes ibn Malik el-Ka´bi, që transmetohet nga Ahmedi dhe autorët e Suneneve, me isned (zigjirë transmetuesish) sahih, se i Dërguari i All-llahut (Salallahu Alejhi ve Selem) u dha atyre leje të mos agjërojnë, dhe e konsideroi rastin e tyre sikurse rastin e udhëtarëve. Dijetarët kanë deklaruar se atyre u lejohet që të mos agjërojnë vetëm nëse agjërimi u vjenë vështirë, siç është rasti i të sëmuarit, apo nëse ato frikohen për fëmijët e tyre. Dhe All-llahu e di më së miri."

Thuhet në Fetava el-Lexhnah el-Da’imah (10/226):

" Gruaja shtatëzane është e obliguar të agjërojë gjatë shtatëzanisë së saj, përveçëse nëse ajo frikohet se agjërimi mund ta rrezikojë fetusin e saj, me ç´rast nuk i lejohet të agjërojë, atëherë ajo duhet t´i kompenzojë ditët e pa-agjëruara pasi të ketë lindur dhe të jetë pastruar nga nifasi."

All-llahu s.v.t. e di më së miri

Selamun alejkum

Është shkruar gabimisht emri i një qyteti

Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin

Agjërim të lehtë!

kur ta keni shkarkuar kalendarin, në fund do të gjeni edhe këtë shtojcë:

Shënim:
    Diferencat kohore në raport me qytetin Vejle: Kopenhaga -9, Odense -1, Nyborg -1, Svenborg -1, Kolding 0, Esbjerg +5, Tønder +5, Brande 0, Horsens 0, Randers 0, Ålborg +2, Thisted +3, Herning +3, Videbæk +4, Rungkøbing +6

duhet të jetë Ringkøbing

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •