Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    ..e pra me cenove biznesin drejt per se drejti me kete sygjerim qe bere !

Nuk e kam problemin tek pagesa, sic kam permendur edhe me larte, po te kishte shtet vendi, hallall e kishte c'do gje!

Por me vjen pakez ndot, sidomos kur jane investitor te huaj, qe vijne e na shesin mallin tone, keshtu eshte kur s'ka zot shtepia
    Prone te veten i kishte shteti komunist industrit e shqiprise dhe nuk ishte i zoti ti mirmbante dhe as ti sherbenin shtetit nga teknologjia e vjeter. E si mund ti rinovonte apo ti mirmbante kur shpenzimi ja kalonte fitimit. Keshtu si jan bere depozitat e ujsjellsit do dal te gjuaj bretkoca ne to, avash avash do shohim edhe ndonje evolucion bakterial brenda rezorvuarve

Citim Postuar mė parė nga cincinati5 Lexo Postimin
    o Mac po ti ku e bone foton na taraca jote ,per mos tregu fucit qe ke ne tarac tate mer lal.
    haha .BRAVO je i modh ke fantazi per temat dhe fotot,sinqerisht
    ...e di e di po mos u lodh kot se nuk me kompromenton dot jo... Komunist
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Prone te veten i kishte shteti komunist industrit e shqiprise dhe nuk ishte i zoti ti mirmbante dhe as ti sherbenin shtetit nga teknologjia e vjeter. E si mund ti rinovonte apo ti mirmbante kur shpenzimi ja kalonte fitimit. Keshtu si jan bere depozitat e ujsjellsit do dal te gjuaj bretkoca ne to, avash avash do shohim edhe ndonje evolucion bakterial brenda rezorvuarve

Po keta investitoret privat, po i kerkon per bamiresi ti ?

Kendveshtrimi im eshte, qe nese i mbajme ne pronesine tone, te pakten te ardhurat e krijuara do i sherbejne ekonomise vendase, ndersa nje investitor i huaj pjesen me te madhe te fitimeve do ta shpensoj tjeter ku!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    EuroStar1 ka mesuar ne keto vitet e demokracise nga eksperienca e jetes se tij ne Shqiperi nje mesim me vlere: kur qytetari merr sherbimin e vete nga biznesi privat, ky sherbim eshte shume here me i mire si ne cilesi si ne cmim se sa sherbimi qe ofron shteti. Dhe ky mesim eshte i vertete ne Shqiperi, eshte i vertete ne cdo vend te botes se qyteteruar.

Pyetja qe ai shtron eshte perseri me vend. Perse nuk privatizohet edhe ujesjellesi ne menyre qe une si qytetar i atij vendi te mos kem me problem me furnizimin me uje? Nese qeveria qendrore dhe lokale ndermer hapa per te privatizuar keto sherbime, une jam i bindur qe biznesi privat qe do ti bleje keto ujesjellesa do ta zgjidhi problemin e furnizimit me uje ne vend brenda 1 viti. Ajo qe biznesi privat ka nevoje eshte akti i shitjes dhe mbrojtja ligjore per te bere nderhyrjet e nevojshme ne rrjetin e shperndarjes. Dhe privatizimi do te ishte rruga me e mire pasi keto investime te medha per rehabilitimin dhe modernizimin e rrjetit nuk do te dilnin nga buxheti i shtetit por do te dilnin nga xhepat e korporatave private te vendit e te huaja te interesuara per ti blere. Keto biznese do te benin investimin fillestar dhe do ta mblidhnin kete investim dhe do te nxirrnin nje fitim me kohen, pasi qytetaret do te paguanin faturat per furnizimin me uje.

Shteti eshte i kenaqur pasi nuk ben asnje investim dhe mbledh taksen e biznesit te privatit me ujesjellesat. Privati eshte i kenaqur pasi ben nje investim dhe vjel fitimet e ketij investimi me kohen. Qytetari i atij vendi eshte i kenaqur pasi do te kete furnizim te vazhdueshem me uje 24 ore pa pushim.

Por jo te gjithe jane te kenaqur nga privatizimi i ketyre ndermarrjeve publike. Ata qe jane kunder jane gjithmone burokratet qe punojne ne keto ndermarrje publike, qe e marrin parane edhe pse ofrojne nje sherbim skandal. Keta jane ata qe vjedhin fondet e investimeve publike ne keto ujesjellesa. Jane edhe kryetareve e bashkive qe nuk duan ti privatizojne pasi nuk u behet shume vone per cilesine e jetes se qytetareve te atij vendi, por si e si te vjedhin fondet e ndermarrjeve publike qe menaxhojne. Keta njerez parazite e shohin privatizimin si nje kafshate buke qe ua heqin nga goja.

Qytetaret e vendit, duhet te kerkojne me insistim ne takimet e tyre me kryetaret e bashkive, qe te behet privatizimi i ujesjellesave. Ekziston tashme nje eksperience shume e mire ne vend, ku sherbimet si furnizimi me buke, furnizimi me ushqime, energji elektrike, ofrohet nga biznesi privat dhe cilesia e sherbimit vjen gjithmone e me ne rritje. Avantazhi tjeter i privatizimeve te ketyre ndermarjeve publike eshte se duke qene se ato nuk menaxhohen me nga shteti lokal, qytetaret e atij vendi nuk kane perse paguajne taksa te larta, para qe shkojne per mbajtjen ne pune te nje burokracie te tere publike.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Albo,
    Ti je ne dijeni q epo flet per Shqiperine kur permend 'cilesine e sherbimit'?

Te jap nje shembull te cilin e kam perjetuar vete.
    Ne Elbasan, ku jeton familja ime, ujesjellsi eshte nen operimin e kompanise private Elber.
    Per te pasur kontroll mbi konsumatoret, Elber vendosi te vendos sahat uji. E pranueshme kjo, ofron nje sherbim kerkon te shperblehesh per sherbimin qe ofron.

Shtroj tubat e ri Elberi, per te cilat cau asfaltin qe kishte jo me teper se 3 muaj e i la rruget si gerrmall, i mbuloj me nje dore zhavor. Gjeti e beri!

Me e bukura, kompania nen-kontraktuese qe shtroj tubat, beri nje dalje per c'do shtepi nga tubi kryesor, i dorezoj nga nje sahat c'do shtepie e u tha 'Kaq kam per detyre, sahatet duhet ti instaloni vete, tubi ekzitues i ujit do te jete ne perdorim vetem per 24 oret e ardhshme e pastaj fillon linja re (e sapo shtruara), shko gjeni hidraulik te instaloni sahatet ose mbetet pa uje'.

Shkova tek zyra e Elber ne El, u bera pishman, me mire te kisha gjet nje mur guri (se i tulles eshte i lemuar) ti kisha rene nja 100 here me koke e te isha kthyer ne shtepi! Nuk te sqaronte asnjeri!

Kjo eshte Shqiperia jone, dhe privatizimi i burimeve tona natyrore!

Albo,
    Ti je ne dijeni q epo flet per Shqiperine kur permend 'cilesine e sherbimit'?

Te jap nje shembull te cilin e kam perjetuar vete.
    Ne Elbasan, ku jeton familja ime, ujesjellsi eshte nen operimin e kompanise private Elber.
    Per te pasur kontroll mbi konsumatoret, Elber vendosi te vendos sahat uji. E pranueshme kjo, ofron nje sherbim kerkon te shperblehesh per sherbimin qe ofron.

Shtroj tubat e ri Elberi, per te cilat cau asfaltin qe kishte jo me teper se 3 muaj e i la rruget si gerrmall, i mbuloj me nje dore zhavor. Gjeti e beri!

Me e bukura, kompania nen-kontraktuese qe shtroj tubat, beri nje dalje per c'do shtepi nga tubi kryesor, i dorezoj nga nje sahat c'do shtepie e u tha 'Kaq kam per detyre, sahatet duhet ti instaloni vete, tubi ekzitues i ujit do te jete ne perdorim vetem per 24 oret e ardhshme e pastaj fillon linja re (e sapo shtruara), shko gjeni hidraulik te instaloni sahatet ose mbetet pa uje'.

Shkova tek zyra e Elber ne El, u bera pishman, me mire te kisha gjet nje mur guri (se i tulles eshte i lemuar) ti kisha rene nja 100 here me koke e te isha kthyer ne shtepi! Nuk te sqaronte asnjeri!

Kjo eshte Shqiperia jone, dhe privatizimi i burimeve tona natyrore!
    Tani na dole te sahati i ujit ti

Nje sahat 1.200 lek nuk e blen dot ti ? Po ne po e blejme ujtin nga ata qe vijne ne lagje dhe e shesin ujin e shtetit me autocistern mo, ose po bejme 10 km me makine per ta mare atje ku ka uje , ku dhe shpenzimi eshte me i madh se per te blere nje sahat. Edhe sahatet e dritave vet i kemi blere, ama kemi korent 24 ore

Jo se une jam ndonje boss i madh jo, por te pakten me mire e kursej dhe e perdor kur me duhet se sa te ngrihem ne 3 te nates dhe te ndez pompen per te thithur ndonje pike uje ( nese nuk e kan ndezur te tjeret pompen para meje , se po qesh me vonese ehe te nesermen duhet ta ruaj me spinen e pompes ne dore
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-02-2012
    Postime
    690

haha jam antikomunist i terbuar dhe do mbetem i tille ,por jo cdo gje qe eshte e shtetit duhet me u shit.dhe kto lloj reformash po i bejne kto torollaket tane nga zori ,sps bien ndesh me interesin e tyre .kjo eshte shpikja e zonjes se hekurt THACER sa me pak shtet .nji mod qe ka rezultatet pozitive dhe negative.por qe eshte e domosdoshme per
    shoqerit ne zhvillim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Tani na dole te sahati i ujit ti

Nje sahat 1.200 lek nuk e blen dot ti ? Po ne po e blejme ujtin nga ata qe vijne ne lagje dhe e shesin ujin e shtetit me autocistern mo, ose po bejme 10 km me makine per ta mare atje ku ka uje , ku dhe shpenzimi eshte me i madh se per te blere nje sahat. Edhe sahatet e dritave vet i kemi blere, ama kemi korent 24 ore

Jo se une jam ndonje boss i madh jo, por te pakten me mire e kursej dhe e perdor kur me duhet se sa te ngrihem ne 3 te nates dhe te ndez pompen per te thithur ndonje pike uje ( nese nuk e kan ndezur te tjeret pompen para meje , se po qesh me vonese ehe te nesermen duhet ta ruaj me spinen e pompes ne dore
    EuroStar, nuk eshte puna tek 1200 lekshi i sahatit, po dikutonim 'cilesine e sherbimit'.
    Nuk i jepet konsumatorit 24 ore paralajmerim per ndrryshime qe kane muaj ne mos vite qe dikutohen per tu bere. Nuk eshte sherbim cilesor kur shkon neper zyra private dhe flet me k*rderrat e qytetit/ shetit per probleme te sherbimeve per te cilat ti i paguan e ata s'ti ofrojne!

Ky eshte problemi yne, s'kemi shtet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    EuroStar, nuk eshte puna tek 1200 lekshi i sahatit, po dikutonim 'cilesine e sherbimit'.
    Nuk i jepet konsumatorit 24 ore paralajmerim per ndrryshime qe kane muaj ne mos vite qe dikutohen per tu bere. Nuk eshte sherbim cilesor kur shkon neper zyra private dhe flet me k*rderrat e qytetit/ shetit per probleme te sherbimeve per te cilat ti i paguan e ata s'ti ofrojne!

Po car gri sallat me MACIN. miku i ka fut i pus 20 metra te thell anej ke tre rrugt e SHIJAKUT . si duket ka bo men me hap noj biznes me ujin e pusit,sps dihet qe SHQIPERIA
    eshte 1 per rezerva uji nen tok .dhe te vuajn njerzit per uj akoma ne kte dit..

E shikon sa bukur e the !? Nuk kemi shtet.....prandaj duhet tja kalojm privatit cdo gje. psh: Ti, kur do te jepje maksimimuin tend ne nje biznes, kur je i punesuar apo kur biznesi eshte i yti ? Une menoj qe kur biznesi eshte i yti. Do te permisoje cilsine, do beje cdo gje per ta ber sa me te konkurueshem ne treg dhe per te shtuar klientet dhe si rrjedhoje dhe perfitimet. Privati kerkon dhe llogarine nga varsit e vet, sepse i paguan dhe puna e tyre ndikon ne sherbimin ndaj klientit ku dhe ky i fundit kerkon nje sherbim cilsore qe te paguaj dhe sherbimin qe ti i ben. Kur je i punsuar !!! Punon sa per te mbaruar ate 8 oraresh dhe shendet . Si i thojne punon me cader se mos lagesh

Citim Postuar mė parė nga cincinati5 Lexo Postimin
    Po car gri sallat me MACIN. miku i ka fut i pus 20 metra te thell anej ke tre rrugt e SHIJAKUT . si duket ka bo men me hap noj biznes me ujin e pusit,sps dihet qe SHQIPERIA
    eshte 1 per rezerva uji nen tok .dhe te vuajn njerzit per uj akoma ne kte dit..
    E nisa pusin per uje dhe me doli nafte, jam lidh me taci oil lol
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    E shikon sa bukur e the !? Nuk kemi shtet.....prandaj duhet tja kalojm privatit cdo gje. psh: Ti, kur do te jepje maksimimuin tend ne nje biznes, kur je i punesuar apo kur biznesi eshte i yti ? Une menoj qe kur biznesi eshte i yti. Do te permisoje cilsine, do beje cdo gje per ta ber sa me te konkurueshem ne treg dhe per te shtuar klientet dhe si rrjedhoje dhe perfitimet. Privati kerkon dhe llogarine nga varsit e vet, sepse i paguan dhe puna e tyre ndikon ne sherbimin ndaj klientit ku dhe ky i fundit kerkon nje sherbim cilsore qe te paguaj dhe sherbimin qe ti i ben. Kur je i punsuar !!! Punon sa per te mbaruar ate 8 oraresh dhe shendet . Si i thojne punon me cader se mos lagesh

E nisa pusin per uje dhe me doli nafte, jam lidh me taci oil lol
    Teorikisht, keshtu eshte, sic thua ti .

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •