Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 132
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Për Hoxhajn modeli i dy Gjermanive është interesant për anëtarësim në OKB !!!

Publikuar: 05.11.2012 - 09:32
    Prishtinë, 5 nëntor - Kundërshtimet e Qeverisë së Kosovës ndaj modelit të dy Gjermanive për marrëdhëniet Kosovë - Serbi, për shkak të keqkuptimeve që do të krijoheshin kanë marrë fund. Ministri i Jashtëm i Kosovës, Enver Hoxhaj, në një intervistë për “Kohën Ditore”, ka dhënë shenja pajtimi me këtë model. Madje, ai ka konstatuar se hapja e zyrave ndërlidhëse të Kosovës në Beograd dhe ajo e Serbisë në Prishtinë, është në funksion të këtij modeli.

...
    Nuk e pranon Serbia...

Ministri i Qeverise Antishqipetare te Kosoves vetem deshiron te krijoje mjegull dhe atmosfere te pershtatshme per te justifikuar me sa me pak kundershti dhe protesta autonomine e veriut (legalizimin e pushtetit te Dacicit ne ate pjese).

Serbia nuk ka asnje arsye per te bere nje kompromis kaq te madh, i cili per rastin e Kosoves, qe objektivisht nuk eshte i krahasueshem me ate te dy Gjermanive, do te thoshte njohje perfundimtare e shtetit te Kosoves, perfshi edhe integritetin dhe sovranitetin e plote territorial.

E vetmja mundesi per ta detyruar Serbine qe eventualisht te pranoje dicka te tille, do te ishte nderprerja e menjehershme e pothuajse te gjitha marredhenjeve me te dhe nje bojkot i vertete ekonomik. Por, kjo nuk do te ndodhe sepse nuk e lejon "Bashkesia Nderkombetare" dhe nuk e lejojne te perfshirte ne biznes te qeverise aktuale, familjareve, miqve dhe stermiqve te tyre...

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    SHQIPTARËT po i luftojn shkijet e infilturar ne Kosovë (shik) dhe udbashët vendor , si bajram qenefi, por do te humbin!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!

Natyrisht se nuk reagon ky bajram qenefi, se ky punon për ta. Pse po cuditeni o njerëz!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    SHQIPTARËT po i luftojn shkijet e infilturar ne Kosovë (shik) dhe udbashët vendor , si bajram qenefi, por do te humbin!

Kili

Tradhtia kombëtare nuk ka kufi në kët qeveri hijenash antishqiptare.
    Flasin pë model të dy Gjermanive , thuse në Kosovë jan 92%shkije , dhe tash duhet të nashkohen në një shtet sikur që jan bashkuar Gjermanit.

O pupull , kur na bashkon kjo qeveri tradhtare me shkaun , duhet me luftu prap qe jeni najkush shqiptarë. Ma mir është mi rrëxu ket qeveri antishqiptare para se me bo marrveshje me shkaun!

http://www.zeri.info/artikulli/1/1/6...he-per-veriun/

Biseduan edhe për veriun
    Besiana Xharra | 07-11-2012 21:57 CET
    Share on facebook Share on print Share on twitter Share on email
    Veriu i Kosovës ka qenë njëra ndër temat që është biseduar në Bruksel, në takimin e radhës ndërmjet kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe atij të Serbisë, Ivica Daçiq, në një darkë pune të organizuar nga baronesha Catherin Ashton.

Para takimit të përbashkët me të dy kryeministrat, shefja e politikës së Jashtme të BE-së, Ashton kishte takuar ndaras ata. Megjithatë, pas këtyre takimeve të dy kryeministrat kanë qenë shumë të shkurtër në deklaratat për media, pa dhënë shumë detaje për atë se çfarë është biseduar.

Shefi i ekzekutivit kosovar, Hashim Thaçi në një deklaratë dhënë RTK-së, ka thënë se është biseduar për implementimin e marrëveshjeve të arritura më herët. “Kemi rënë në një pajtueshmëri që shpejt të nis zbatimi i marrëveshjeve të kaluara, në veçanti për IBM-në, për të cilën jemi dakorduar që të nis së zbatuari nga Serbia në muajin dhjetor, marrëveshje kjo e cila është jetike për Kosovën”, tha Thaçi.

Në takim sipas kryeministrit kosovar, është diskutuar edhe për gjendjen në veri dhe mundësitë e gjetjes së një konsensusi për atë pjesë të vendit. Mirëpo, sipas tij, së pari duhet të nis zbatimi i marrëveshjeve të kaluara, në mënyrë që të vazhdohet me temat e reja, ku bën pjesë edhe veriu.

“Gjithashtu është biseduar edhe për bërjen transparente të gjitha mjeteve materiale që Serbia jep për serbët e Kosovës, si dhe për shuarjen e strukturave paralele”, ka thënë Thaçi në këtë prononcim për RTK-në.

Edhe kryeministri serb Ivica Daçiq, ka thënë se në këto takime është biseduar për mënyrën e implementimit të marrëveshjeve që janë arritur deri tani, pasi që siç ka thënë ai ato ndihmojnë popullin e Kosovës, por pa gjykuar çështjen e statusit.

Pas takimit një deklaratë për medie e ka lëshuar edhe Zyra e baroneshës Catherin Ashton, ku sqarohet se për cilat tema palët kanë diskutuar.

“Sot, takova dy kryeministrat, Thaçin dhe Daçiqin. Së bashku vazhduam diskutimet që i nisëm më 19 tetor. Biseduam për tema të ndryshme që qojnë në normalizimin e marrëdhënieve mes dy palëve dhe të dy kryeministrat u pajtuan që të vazhdojnë me takimet të tjera”, thuhet në komunikatën e baroneshës Ashton.

Ka pas pajtim për vazhdimin e implementimit të IBM-së dhe të gjitha marrëveshjeve tjera të kaluara, thuhet në komunikatë.

“Ne po ashtu kemi diskutuar për transparencën e fondeve që Serbia i dërgon tek komuniteti serb në Kosovë. Po ashtu kemi diskutuar për mbrojtjen monumenteve kulturore e fetare në Kosovë”, thuhet ndër tjerash.

Dhe si përfundim, sipas kësaj komunikate, të dyja palët kanë arritur një marrëveshje që formojnë një grup teknik punues të përbashkët për të përgatitur studimin e fizibilitetit për autostradën Prishtinë – Nish.

Dhe krejt në fund, konunikata e lëshuar për medie nga zyra e baroneshës Ashton, thotë se takimi i radhës do të ndodh shumë shpejt, por pa treguar ndonjë datë të saktë.

Ndryshe, ky ishte takimi i dytë Thaçi-Daçiq në Bruksel, pas atij që u mbajt më 19 tetor, qëllimi i së cilit është vazhdimi i dialogut Prishtinë-Beograd dhe normalizimi i marrëdhënieve mes dy shteteve fqinje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 08-11-2012 më 07:40
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838

Kili

Na ka dal ma govn se gova ky far farra e flliq e Drenices!
    Tash po don mi ndreq edhe autostrad me shku ma shpejt ne nish ky gjak shkau hashim dacici!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-07-2011
    Postime
    30
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin

Kili

Tash po don mi ndreq edhe autostrad me shku ma shpejt ne nish ky gjak shkau hashim dacici!
    Kil
    a u lodhe a jo....
    haj patriotikisht ke fole vallahi.
    A pe sheh qa jon tuj na ba o Kil?Na myten tu na vjedhe,edhe s`lane sen pa nenshkru,veq per me met ne pushtet.Clirimtaret...haj kuku,hajnat thuj.
    A di gja Kil,a po na jet Mitrovica a jo?
    Thash mos e ka V.vendosja naj plan me ju ra shkive e me qliru Mitrovicen.
    Ndihme pej B. Europjane skemi per qat plan.Per Ameriken sdi qka t`thom.
    A thu a na nimon shteti ame?
    S`i kane mjetet as kta o burre,se nuk e kishin lan pa na nimu.
    Zoti e bafte mire.

i/e regjistruar Maska e roni_s
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    639
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin

Kili

Na ka qellu shkau n'megje qka me ba tash duhet me maru autobana hekurodha me u zhvillu e mu integru....nese jo ne shtepine tende ne shumicen prej shtepive te ne shqiptareve mund te gjesh me ballok produkte qe kan origjinen nga Serbia (qe sipas teje Hashim Thaqi apo Sali Berisha mund t'jen fajtor). Ater nuk e dit pse shqetsohesh ti mer shoq, po u ndertohka nje rruge Nish-Prishtine, ndoshta do ta bej edhe me te lehte trasportin e miellit kur kihet parasysh fakti qe Serbia eshte furnitori kryesor! (Ne shqiptaret jemi popull pa vlere vetem fjale boshe #kot shqip# ti veq paske fol me ni krenari te teprume(kure ta permendesh fjalen drenice duhet ta pastrosh gojen))!
    Ndryshuar për herë të fundit nga roni_s : 08-11-2012 më 14:27
    All religions, arts and sciences are branches of the same tree.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

roni_s

Citim Postuar më parë nga roni_s Lexo Postimin
    Na ka qellu shkau n'megje qka me ba tash duhet me maru autobana hekurodha me u zhvillu e mu integru....nese jo ne shtepine tende ne shumicen prej shtepive te ne shqiptareve mund te gjesh me ballok produkte qe kan origjinen nga Serbia (qe sipas teje Hashim Thaqi apo Sali Berisha mund t'jen fajtor). Ater nuk e dit pse shqetsohesh ti mer shoq, po u ndertohka nje rruge Nish-Prishtine, ndoshta do ta bej edhe me te lehte trasportin e miellit kur kihet parasysh fakti qe Serbia eshte furnitori kryesor! (Ne shqiptaret jemi popull pa vlere vetem fjale boshe #kot shqip# ti veq paske fol me ni krenari te teprume(kure ta permendesh fjalen drenice duhet ta pastrosh gojen))!
    si gurisht qe qeria esht fajtore per ato produkte te serbis qe jon ne kosove pse bash nga serbi e jo me shqiperin dhe nga italia kroacia sllovenia gjermania por bash nga serbia edhe pa kur far tatimi

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838

Kili

Tung Bardh Kalatina dhe roni S,

Faleminderit për komente e pyetje.

Unë në postimen që e keni komentuar ju kam shkruar vetëm shkurtimisht . Kam shkirme më të gjëra për qështjet që ju komentuat.

Bardh ,
    Nuk ka plan as VV as kusht tjetër, dhe as që duhet të kan plane partit a lëvizjet kur ka shtet.
    Nëse nuk ka shtet , sikuqr që nuk pati deri në 1998 , atëher domosdo duhet dikush të filloi luften.
    Nës ti dhe hashim dacici me hijenat e vete deklaron se Kosva nuk është shtet dhe nuk kan mundësi që të bëjn asgjë, jam i bindur se ka atdhetarë shqiptarë jo vetëm në Kosovë po në mbar trojet etnike që do të mobilizoheshin për mbrojtjen e pjeses veriore të Kosoves.

Pra mos e gjuaj gurin atje ku nuk duhet gjuajtur.
    Veriu i Kosoves duhet mbri\ojtur/sulmuar nga shteti e jo nga parti , individ , lëvize a formacione ushtarake ilegale!

Sa i përket ndihmes nga Evropa apo SHBA dhe vet Republika e Shqipëris , nuk duhet të kemi dyshime.
    Problemi qëndron se Evropa dhe SHBA e trajtojn Kosoven si pjsë të serbis, por që një minoritet shqiptar është shumuar aq shum në këtë teritor sa e ka bërë një shumic dhe dëshiron të ia shkëpus serbis teritorin.
    Kjo është arsyet pse Kosova nuk është shtet i shqiptarëve , por i qytetarëve dhe me plane antishqiptare si ai i Ahtisarit dhe pikave te Ban ki M(ajm)unit.
    KJo është arsyeja pse bashkësia ndërkombëtae nuk lejon bashklimin e shqiptarëve dhe dëshiron të shpik një monstrum komb të quajtur kosovarë - një miks maghup , shkije shqiptar , gjakprisht(si hashim dacici) , e tjerë minoritete.

Shqipëria e din mirë si është puna, po sali është dhonder shkau e mik e bashkbiznismen me shkije dhe bën sikur cdo gjë është ne rregull.

Ndihma do të vijë menjëher kur të miret vesh se si është e vërteta , pra që Kosova është tokë shqiptare dhe ajo është tkurur nga shkinija e jo e kundërta.

roni S

Vetëm për Drenicen.
    hashim dacici nuk është Drenica, sepse , nëse është ai Drenica, atëher mos m keq për atë teritor.
    Në drenic ka dy ekstreme - ose jan bura e trima shqiptarë psh ADEM JASHARI - ose jan tradhtar hashim zhuganov-dacici!

E ti laje gojen mirë para se të më komentosh.

Ju përshëndes!
    Ndryshuar për herë të fundit nga KILI MERTURI : 09-11-2012 më 09:52

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •