Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    . Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Mos flit pa lidhje , shumica e Shqiptareve ne Turqi banojne ne Stamboll e jo ne zona te pabanuara. Emigrimi i Shqiptareve erdhi ne te njejten periudhe si ne lindje ashtu sikurse dhe ne perendim. Shqiptaret qe jetojne ne Turqi , Siri apo Egjypt njihen si komunitet i pasur dhe aspak i diskriminuar. Kam jetuar me kete komunitet dhe skam hasur ne ndonje familje qe te pohoje se u debuan.
    Mund te banojne tani ne Stamboll sepse ne fillim u derguan neper stepa te Turqise.
    Ekzistojne dokumente qe deshmojne se shqiptaret u debuan ne baze te nje marreveshjeje ne mes te Serbise dhe Turqise. Si duket as kete teme nuk e paske lexu si duhet, apo nuk e paske lexu fare.

A jane ata shqiptar te pasur apo turq te pasur?

Nese ky nuk quhet diskriminim cka eshte diskriminimi sipas teje?
    Merre mundin dhe bej nje analogji ne mes arberesheve ne Itali qe shkuan atje para pese shekujsh dhe shqiptareve ne Turqi qe nuk i kane akoma as nje shekull (shume prej tyre as gjysem shekulli).

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Mund te banojne tani ne Stamboll sepse ne fillim u derguan neper stepa te Turqise.
    Ekzistojne dokumente qe deshmojne se shqiptaret u debuan ne baze te nje marreveshjeje ne mes te Serbise dhe Turqise. Si duket as kete teme nuk e paske lexu si duhet, apo nuk e paske lexu fare.

Merre mundin dhe bej nje analogji ne mes arberesheve ne Itali qe shkuan atje para pese shekujsh dhe shqiptareve ne Turqi qe nuk i kane akoma as nje shekull (shume prej tyre as gjysem shekulli).
    Diskriminim? Pse ckerkon ti te bente Turqia ti paiste me pashaporte Shqiptare? Shqiptaret ne Turqi edhe pas 3-4 brezash atje e pohojne se jane Shqiptar flasin shqip me njeri-tjetrin.
    Jo gjithcka qe lexoj duhet ti besoj, ti ske faj se je regjur duke besuar mashtime qe i vogel por ajo qe te sugjeroj une eshte te besosh realitetin. Kush eshte ai shtet qe ben marreveshje me marre qindra mijera banore nga nje shtet tjeter mo je ne vete ti? Si Shqiperia jane dhe dhjetra krahina ne Kaukaz me muslimane me bardhoshe se Shqiptaret.
    Mos u merr me histori Serbesh po shiko realitetin. Nuk ka Shqiptar ne Turqi qe ta pohoje nje fakt te tille.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2012
    Postime
    199
    Mos flit pa lidhje , shumica e Shqiptareve ne Turqi banojne ne Stamboll e jo ne zona te pabanuara. Emigrimi i Shqiptareve erdhi ne te njejten periudhe si ne lindje ashtu sikurse dhe ne perendim. Shqiptaret qe jetojne ne Turqi , Siri apo Egjypt njihen si komunitet i pasur dhe aspak i diskriminuar. Kam jetuar me kete komunitet dhe skam hasur ne ndonje familje qe te pohoje se u debuan.
    Nuk mund te jete i diskriminuar nje Shqiptare derisa eshte i pranuar si Turk e jo si Shqiptare , derisa sa e meson gjuhen dhe historine turke ne shkolle , e voton partin turke (sepse te veten nuk e kan e as qe guxojne ta ken sikurse turqit ne Kosove ) dhe ska si te behet i diskriminuar .
    Ne kete viljaet jane shperngul shqiptaret ne fillim , ose ashtu ishte marveshja .
    "Anadoli viljaeti Halep ".
    Kete e pranojne edhe serbet : http://sh.wikipedia.org/wiki/Iseljav...naca_sa_Kosova
    @illyrian rex
    Nuk ishin vetem shqiptaret e Kosoves qe ishin ne mareveshje per tu shperngulur por edhe te Maqedonise .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blizoo : 22-07-2012 më 15:07

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2012
    Postime
    199
    Kush eshte ai shtet qe ben marreveshje me marre qindra mijera banore nga nje shtet tjeter mo je ne vete ti?
    WoW !
    Po kush eshte ai shtet qe ben pazare per token time pa me pyetur mua , ku e pa ate te drejte ti ? Ku ndodh kshu diku ne bote ?!
    Se paku ne kete dinakri qe u bene shqiptareve , bile pa gjak nuk do kishin ikur ne Turqi shqiptaret , te jesh i bindur .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blizoo : 22-07-2012 më 15:07

Legjendi i Shqiperise
    Anëtarësuar
    08-07-2012
    Vendndodhja
    Ne mergim----Amerike
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin

Illyrian pse meresh kote me debimin apo jo te shqiptareve nga ish--Yugoslavia. Mua nuk me intereson fare kjo gje. Ka ndhodur pak po ne shumicen e rasteve ata shkuan vete ne Turqia sepse ndijeshin mire me Turqet sepse ishin Musliman dhe i konsideronin vellezer Turqit. Politika, kultura, feja, dhe etnia e jugoslavet ishte ne kundershtim te plote me Arnautet e Yugolsavise prandaj ata moren masat dhe shkuan ne Turqise. Ata jane bere Turq tani dhe nuk ekziston minoritet Shqiptar ne Turqi zyrtarist. Shqiptaret nuk konsiderohen si minoritet ne Turqi kjo eshte nje vertetim te faktet, opininet dhe tezat qe une dhe ti kemi shprehur dhe postuar ne kete forum.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Diskriminim? Pse ckerkon ti te bente Turqia ti paiste me pashaporte Shqiptare? Shqiptaret ne Turqi edhe pas 3-4 brezash atje e pohojne se jane Shqiptar flasin shqip me njeri-tjetrin.
    Jo gjithcka qe lexoj duhet ti besoj, ti ske faj se je regjur duke besuar mashtime qe i vogel por ajo qe te sugjeroj une eshte te besosh realitetin. Kush eshte ai shtet qe ben marreveshje me marre qindra mijera banore nga nje shtet tjeter mo je ne vete ti? Si Shqiperia jane dhe dhjetra krahina ne Kaukaz me muslimane me bardhoshe se Shqiptaret.
    Mos u merr me histori Serbesh po shiko realitetin. Nuk ka Shqiptar ne Turqi qe ta pohoje nje fakt te tille.
    Shoku une flas i mbshtetur ne dokumente qe jane te nenshkruara ndersa ti me flet me emocione!

Jo te pajiste shqiptaret me pashaporta shqiptare por ti njihte ata si nje komunitet i veqante nga turqit sepse ata ishin shqiptar e jo turq. Ne cenzuset turke ata regjistroheshin si turq dhe ky nuk eshte vetem diskrimin por eshte ASIMILIM i pastert.

Ai shtet qe ben marreveshje te tilla eshte Turqia. Nuk eshte vetem rasti me Serbine, por jane edhe marreveshjet e nenshkruara me Greqine, me c'rast camet u shkembyen me popullate ortodokse qe banonin ne Turqi. Keto jane me fakte o shoku, jo pallavra.

Turqia me tere ate territor te pabanuar qe posedonte kishte nevoje per popullsi sepse para 100 vitesh popullsia e saj nuk shkonte me shume se 12 milion banore. Dy nga popujt me te preferuar per popullim te saj ishin shqiptaret dhe boshnjaket per arsye te fese dhe te races.

Ata mund te ndihen edhe kranar per gjendjen ne te cilen gjenden sot, por kjo nuk e ndryshon aspak realitetin neper te cilin kane kaluar paraardhesit e tyre. Turqia nuk ka pasur nevoje qe te shkaktoj vrasje apo perndjekje te tyre, pas shkuarjes atje, sepse ajo qe i ka interesuar Turqise eshte arritur pa dhune. Shqiptaret atje u integruan dhe asimiluan pikerisht ashtu sic deshi turku.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga AryanArber Lexo Postimin
    Illyrian pse meresh kote me debimin apo jo te shqiptareve nga ish--Yugoslavia. Mua nuk me intereson fare kjo gje. Ka ndhodur pak po ne shumicen e rasteve ata shkuan vete ne Turqia sepse ndijeshin mire me Turqet sepse ishin Musliman dhe i konsideronin vellezer Turqit. Politika, kultura, feja, dhe etnia e jugoslavet ishte ne kundershtim te plote me Arnautet e Yugolsavise prandaj ata moren masat dhe shkuan ne Turqise. Ata jane bere Turq tani dhe nuk ekziston minoritet Shqiptar ne Turqi zyrtarist. Shqiptaret nuk konsiderohen si minoritet ne Turqi kjo eshte nje vertetim te faktet, opininet dhe tezat qe une dhe ti kemi shprehur dhe postuar ne kete forum.
    Shqiptaret nuk shkuan me vullnetin e tyre ne Turqi. Pas shkuarjes atje mund t'iu ket rene mire atyre ne plan personal e familjar, kete nuk mund ta mohoj, por arsyeja pse shqiptaret shkuan atje ishte se po zbatohej plani i kolonizimit te Kosoves me serb me c'rast shqiptareve iu merreshin pronat (nacionalizoheshin) me qellim qe aty te vendoseshin serbet e ardhur nga Serbia. Arrestoheshin , vriteshin, maltretoheshin me preteskt te posedimit dhe mos dorezimit te armeve etj. Te gjitha keto ne zbatim te 'necertanies' se Ilia Grashaninit projektuar qysh ne vitin 1844.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga TROYAN Lexo Postimin
    ministri turk kyprilli, ka qene pinjoll i familjes se qyprillinjve, pra arnaut-shqiptar.
    pra kane faj turqit, por i kemi bere varrin vetes as usually.
    hajd mos u qani shume, morem me shum sesa meritonim me gjithe keta felliqesira arnaute-vezire dhe pashallare qe i dhame turkut.
    Ne Greqine, Egjiptin, Turqine, Malin e Zi dhe ndoshta edhe ne vete Serbine, Bullgarine e Rumanine luajti rol te padiskutueshem ne shtetformimin e tyre elementi i asimiluar shqiptar, por qe harroi te formonte veten. Perjashtim ben vec Kara Mustafa Pasha qe udhehoqi ushtrite otomane ne rrethimin e dyte te Vjenes; i adoptuar nga Qyprillinjte, por qe gjithsesi u edukua qe te ishte nje otoman i denje dhe i lavdishem nga familja e tij shqiptare.

Si te festojme 100 vjetorin e pavaresise duke lene jashte gezimit krijesat tona qe i kemi vellezer ne gjak?
    relata refero

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-07-2012
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Ne Greqine, Egjiptin, Turqine, Malin e Zi dhe ndoshta edhe ne vete Serbine, Bullgarine e Rumanine luajti rol te padiskutueshem ne shtetformimin e tyre elementi i asimiluar shqiptar, por qe harroi te formonte veten. Perjashtim ben vec Kara Mustafa Pasha qe udhehoqi ushtrite otomane ne rrethimin e dyte te Vjenes; i adoptuar nga Qyprillinjte, por qe gjithsesi u edukua qe te ishte nje otoman i denje dhe i lavdishem nga familja e tij shqiptare.
    jo jo, i ka fajet europa "kurva plake"
    nuk kane faj kyprillinjte dhe legenet e tjere arnaute qe i sherbyen turkut
    nejse !
    mori fund turqia, po te mos kishte marre, Ismail Qemali do vazhdonte te rrinte deputet ne parlamentin turk, bile ishte dhe president per ca kohe.
    (president i asamblese kombetare otomane ne vitin 1908, Ismail Qemali).

pavaresia e shqiperise ishte nje aksident historik(fundi i perandorise osmane), na deshen te tjeret(austrohungarezet, pikerisht keta qe u cuam kara mustafa pashen ne portat e vjenes) me shume sesa donim veten, ne vend te vetes ne donim turkun( dhe nje perqindje e konsiderueshme shqiptaresh e do akoma dhe sot ne kete njeqindvjetor).
    sad but true( kujto kryengritjet e haxhi qamilit)

Si te festojme 100 vjetorin e pavaresise duke lene jashte gezimit krijesat tona qe i kemi vellezer ne gjak?
    duhet te ftojme erdoganin qe te na e hipi perseri
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 22-07-2012 më 18:53

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Si te festojme 100 vjetorin e pavaresise duke lene jashte gezimit krijesat tona qe i kemi vellezer ne gjak?[/QUOTE]

ti e di shum mir qe maskat u corren ne katastrofen e ZMIRNIT.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •