Po Talebanet dhe Al Kaida ku hyn sipas jush?
Po Talebanet dhe Al Kaida ku hyn sipas jush?
RIPPR
Sa bukur qe ju pergjigjeni pyetjeve! Une vehten e shof dhe inshaAllah Allahu xh.sh na i fal gabimet!
bla, bla, bla eshte shkruar nga ti une kam theneVertet deshiroj ta di a kane dhene ndonje fetwah dijetaret qe ti ke permendur me lart. Jane ata grupi i shpetuar?Po Talebanet dhe Al Kaida ku hyn sipas jush?
Te lutem mos bej me bla bla bla po pergjigju pyetjes ose thuaj nuk e di!
RIPPR
O Mint erdhe ti? Mire e bere, po pytjes a do i pergjigjesh? Na tregoni ju lutem se ku kategorizohen Talibanet dhe Al Kaidah? Jane prej 72 grupeve te humbura apo jane grupi i fituar?
RIPPR
Abd al-'Aziz Al ash-Shaykh kur eshte pyetur rreth librit 'Nen hijen e Kur'anit' ne rreth 4 minuta mbron qarte Sejjid Kutubin dhe librat e tij. Nder te tjera, (kush kupton gjihen arabe le te degjoje materialin e bashkangjitur) muftiu i Arabise Saudite, e thene ndryshe Autoriteti Fetar Suprem i Arabise Saudite thote qe:
Kush interpreton disa prej fjaleve te shkruara prej Sejjid Kutubit si fjale qe permbajne ne to shirk, njesim me Krijuesin, tallje me te Derguarit a.s etj... e interpretojne ne kete menyre librin e Sejjid Kutubit sepse stili qe perdor Sejjid Kutubi eshte shume i avancuar per nivelin e te kuptuarit te ketyre te fundit.
Nga ana tjeter, Ibn Bazi (ish muftiu i Arabise Saudite) ka thene qe libri i Sejjid Kutubit 'Ne Hijen e Kur'anit' duhet te griset e shqyhet fije fije. Pasi te degjoni materialin ne arabisht do ju lutesha te me pergjigjeshit ne keto 2 pyetje:
1- A eshte Ibn Bazi prej atyre qe nuk kane kapacitet te kuptojne stilin e larte te Sejjid Kutubit ne te shkruar, sikurse thote Al Shaikhu - muftiu aktual?
2- Nese Al Shaikhu lavderon vepren e atij qe eshte etiketuar prej grupeve te humbura pikerisht per kete liber, cfare tregon kjo per statusin e Sejjid Kutubit per autoritetin me te madh fetar ne token e dy haremave?
P.S Ju lutem pergjigjuni me edukate dhe mos e degradojme debatin ne fyerje personale.
RIPPR
Shejkh Uthejmini për librat e Sejid Kutubit
Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.
Dijetarët flasin kundër Jusuf Kardavit dhe Sejjid kutubit
Sejjid Kutub nuk ka qenë dijetar - Shejkhul Albani
Krijoni Kontakt