Close
Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 168
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    [QUOTE=Acid_Burn;3456776]Aldi edhe ty do te pergjigjem vlla pak durim Allahu te ruajte! Sapo hapesi i temes te pergjigjet per kete me poshte.

A jane Al Kaidah dhe Talebanet prej 72 grupeve te humbura mbasi Ibn Bazi i ka quajtur Te Dale (khavarixh) dhe Nexhmi i ka quajtur Shejtana?[

O Acido! Unë që kurë ta kam dhënë përgjigjen, mjafton ta kërkosh atë nëpër postimet e mija.

Kurse ti do të ishte më e hajrit ta shohësh devijimin tënd njëherë! Unë po çuditem me ty se, të interesojnë të Al Kaidës, kurse vehtja jote nuk të intereson fare!!!

Ti sjellna argumente për çështjet që ti mendon se ke të drejtë dhe kaq, u kry puna.

Kurse ne po ti kemi sjellur argumentet e duhura për devijimin e juaj.

Mos na bën pazarllëçe këtu se nuk kemi kohë të rimë me të devijuarit.

Selam alejkum.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Mint,

Ku eshte Qafir? Une kam thene i dale nga ummeti sepse nuk mund te jesh edhe Kharixhij edhe ne ummet. Sic nuk ishin ne ummet Kharixhinjte e Aliut! Nuk mund te jesh edhe kharixhij edhe ne grupin e shpetuar! Apo nuk tingellon shqip kjo?

Ta kam thene nje here kur ke dihare mos perdor gojen per shkarkim!!!

Ramazan!

Ti e ka hapur temen mbi 72 grupet e humbura. Une vertetova sic e kam thene katerciprisht qe edhe Al Kaidah edhe Talibanet prej dijetareve tuaj konsiderohen Khavarixhe ( Te Dale) edhe pse akoma nuk e keni kuotuar te dale prej nga...

Ti pse nuk i ke futur keto dy grupe ne listen e grupeve te humbura? Dhe pse ke frike te pranosh qe jane prej 72 grupeve te humbura kur Nexhmi i ka quajtur Shejtane?

We Alejkum Selam
    RIPPR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Mint,

Ku eshte Qafir? Une kam thene i dale nga ummeti sepse nuk mund te jesh edhe Kharixhij edhe ne ummet. Sic nuk ishin ne ummet Kharixhinjte e Aliut! Nuk mund te jesh edhe kharixhij edhe ne grupin e shpetuar! Apo nuk tingellon shqip kjo?

Ta kam thene nje here kur ke dihare mos perdor gojen per shkarkim!!!

Ramazan!

Ti e ka hapur temen mbi 72 grupet e humbura. Une vertetova sic e kam thene katerciprisht qe edhe Al Kaidah edhe Talibanet prej dijetareve tuaj konsiderohen Khavarixhe ( Te Dale) edhe pse akoma nuk e keni kuotuar te dale prej nga...

Ti pse nuk i ke futur keto dy grupe ne listen e grupeve te humbura? Dhe pse ke frike te pranosh qe jane prej 72 grupeve te humbura kur Nexhmi i ka quajtur Shejtane?

We Alejkum Selam
    po siduket nuk e paske kuptuar mir se umeti eshte nje ???e kupton ti??1.

nje umet ka ,nuk ka 73 umete ,umeti islam eshte nje ,umeti islam do ndahet ne 73 grupe.kur pretendon se dikush ka dal nga umeti po pretendon se ai eshte Qafir.ti po thuan se shejkh Iben BAzi ka then per bin laden dhe talibanet se ata jan qafira.kurse tan po na e dredh.

hajt ska gje se po bej sikur nuk e kuptova filozofine tende.

ps

kaq te veshtir e keni te pranoni se jeni filozof ,ose te pakten kur gaboni thuaj gabova dhe mjaft,ne menyre qe te dalin ne tem tjeter,mirpo ti vazhdon ta mohosh genjeshtren dhe manipulimin qe tentove t ,dhe nderkohe vazhdon te filozofosh ,jo tha kshu porse qellimin e kisha keshtu .
    Ndryshuar për herë të fundit nga mint : 18-07-2012 më 09:32

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Po i Dale nga ku eshte Kharixhij mint? Pse quhet i Dale?? Quhet i Dale ndaj prijesit te Ummetit dmth i dale nga baskesija qe udheheq prijesi!!

Pash Allahun kaq gje nuk kupton? Nuk kam thene Qafir kam thene i dale nga bashkesia Ummeti !
    RIPPR

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ramazan!

We Alejkum Selam
    Alejkum selam Acid,

Është e vërtetë që e kam hapur temën për grupet e devijuara dhe është e vërtetë që kam frikë të gjykoj pa argument, për ata grupe që kemi përmendur ( ku bjer edhe ti ), kemi pru argumente nga kur'ani dhe Sunneti, kurse për të tjerët kemi thënë se kush nuk vepron sipas Kur'anit dhe Sunnetit është nga të devijuarit.

Në pyetjet e tua që na i ke bërë, është e vështirë që të kuptohen, se ti sjell disa thënie të dijetarëve, kurse argumentet nuk janë të mjaftueshme për ti quajtur se hynë në ata grupe të devijuarve dhe për këtë unë po e përsëris edhe njiherë se, kush nuk vepron me Kur'an dhe Sunnet dhe mohon atë që ka thënë All-llahu dhe i Dërguari i Tij (sal-lAllahu alejhi ue selam), ata që hallallin e quajnë harram dhe të kundërtën, etj., për këta themi se janë në grupet devijuese.

Ne dijetarët i ndjkim deri aty ku kanë argumente dhe flasin me argumente, kurse mbas asaj bën e zgjidh sipas asaj që ti të fle zmra më mirë ( dmth ixhmas-së ).

Ja edhe njiherë po ta sjell atë që kam thënë edhe më parë në nji postim më lartë:
    __________________________________________________ _______________

Të kuptojmë se për kë mundemi me thanë se është prej të devijuarve:

Personi mund t’i bëjë sexhde një idhulli dhe ky akt, prej dhe në veten e vet është kufër që përjashton nga feja. Vendimi i tekfirit (të bërit jobesimtar dikë) mund të bëhet mbi një person më kusht që pengesat parandaluese të hiqen (siç është injoranca, interpretimi i gabuar, detyrimi, gabimi). Mirëpo, s’është kusht që personi “ të ketë për qëllim kufrin ” me këtë akt, para se ai të gjykohet si jobesimtar, meqë mushrikët të cilët i adhurojnë të vdekurit dhe u luten atyre, duke besuar se i vdekuri i furnizon dhe i mbron ata, ata kurrë “se kanë pasur për qëllim kufrin” me këto akte, madje ata i konsiderojnë ato adhurime dhe afrim ndaj Allahut, ndonëse ato janë aktet më të mëdha të shirkut dhe femohimit.

Ibn el-Kajjim ka thënë: “ Ka paraprirë se ai cili tha, kur e gjeti devenë e tij të humbur: “ O Allah, Ti je robi im dhe unë jam Zoti yt ” ka gabuar për shkak të gëzimit të madh dhe ai nuk ka mohuar me këto fjalë, edhe nëse ai ka shprehur kufër të pastër dhe të qartë. Kjo sepse ai nuk e ka pasur për qëllim ta thotë atë. Ai që është i detyruar të bëjë kufër, vërtet ka folur me fjalë të kufrit, por ai nuk bëhet jobesimtar meqë ai nuk ka dashur ta thotë këtë fjalë, në kundërshtim me atë që e përqesh apo tallet (me Allahun, të Dërguarin, apo fenë). Në këtë rast, një thënie e tillë doemos do të nënkuptonte mosbesim dhe ndarje, edhe nëse ai vetëm është tallur, meqë ai ka dëshiruar të thotë këto fjalë (kasidun littekellum bil-lefdh). Edhe pse ai vetëm është tallur, kjo s’do të ishte arsyetim për të, në kundërshtim me rastin e atij që detyrohet, apo gabon, apo ka qenë harrestar. I tilli arsyetohet...”

Të devijuar quhen ata që ju kanë ardhur argumentet nga Kur'ani dhe Sunneti, kurse ata i mohojnë ato ( qoftë edhe ai që e quan vehten SELEFI ), ata që e bëjnë harramin hallall dhe të kundërtën, kush kundërshton besimin e ehli sunnetit dhe xhematit, hynë në këto shtatëdhjetë e dy grupe…kush thërret në pasimin e bidatit është nga këto shtatëdhjetë e dy grupe, e që në mesin e këtyre grupeve ka kafira, mëkatarë dhe pasues të bidateve.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Qe ta marrim vesh pergjigjuni te shkreten!!!

A jane Al Kaidah dhe Talebanet prej grupeve te humbura? Pasi sic e thame jane Khavarixh dhe per disa Shejtana???

Me pelqen qe je me dy mendje Mint flet qe ke pak mend
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    o Ramazan,

Po mire more burre Khavarixh nuk eshte i devijuar? Ca eshte I dale, Kharixhij I drejtuar???

Ate qe e quajn shejtan nuk eshte i devijuar? Nexhmi eshte dijetar per ju. Te lutem tregohu me specifik!

Pyetja ime eshte kjo:

A jane Al Kaidah dhe Talebanet prej grupeve te devijuara pasi nga dijetaret jane quajtur Te Perdale?

Citim Postuar më parë nga remazan_it
    Të devijuar quhen ata që ju kanë ardhur argumentet nga Kur'ani dhe Sunneti, kurse ata i mohojnë ato ( qoftë edhe ai që e quan vehten SELEFI ), ata që e bëjnë harramin hallall dhe të kundërtën, kush kundërshton besimin e ehli sunnetit dhe xhematit, hynë në këto shtatëdhjetë e dy grupe…kush thërret në pasimin e bidatit është nga këto shtatëdhjetë e dy grupe, e që në mesin e këtyre grupeve ka kafira, mëkatarë dhe pasues të bidateve.
    Po Khavarixhet ku jane?

We aljekumus-selam we rahmetullahi teala we berakatuhu!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 18-07-2012 më 10:04 Arsyeja: kthimi i selamit
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Aldi

Ke degjuar per Shejkh Naser ibn Hamad el-Fehd ? Ka qene dhe eshte nxenes i Al Sheikhut.
    RIPPR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Po i Dale nga ku eshte Kharixhij mint? Pse quhet i Dale?? Quhet i Dale ndaj prijesit te Ummetit dmth i dale nga baskesija qe udheheq prijesi!!

Pash Allahun kaq gje nuk kupton? Nuk kam thene Qafir kam thene i dale nga bashkesia Ummeti !
    Allahul mustean sa i felliqur .nuk kam par njerez me te felliqte se esharite filozofa.tamam shejtan.

ore maskara ata jan quajtur hauarixha pasi i derguari i ALlahut salALlahu alejhi ue selem i ka pershkruar, duke thene se ata do te dalin sapo te ndodhe perçarja te msulimanet dhe se ngren koken kunder udhehqsit(dalin kunder tyre)te muslimaneve dhe xhematit me zemer dhe me shpate .
    kan edhe emra tjer.

ndersa pasha Allahun e dija qe do filloje me filozofira shejtanike.

ti pretendove ,dhe kjo eshte mese e qarte per cilin do qe din te lexoje shqip,se shejkh iben bazi i ka nxjerr nga umeti,ta nxjerresh dike nga umeti don te thote ta konsiderosh kafir,ta nxjerresh nga ehli suneti dmth ta konsiderosh bidatci,siç je ti,ndersa ti dhe ti ose ske hapur ndonje liber akideje ne siri ,ose siç thash do kesh qen guzhinier.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    o Ramazan,

Po mire more burre Khavarixh nuk eshte i devijuar? Ca eshte I dale, Kharixhij I drejtuar???

Ate qe e quajn shejtan nuk eshte i devijuar? Nexhmi eshte dijetar per ju. Te lutem tregohu me specifik!

Pyetja ime eshte kjo:

A jane Al Kaidah dhe Talebanet prej grupeve te devijuara pasi nga dijetaret jane quajtur Te Perdale?

Po Khavarixhet ku jane?

We aljekumus-selam we rahmetullahi teala we berakatuhu!
    Selam alejkum Acid, mirrë të kanë thënë vëllezërit më sipërm se ti të pëlqen të luash me të tjerët me fjalë boshe.

Nji njeri që ka pak mend në kokë e ka përgjigjen e duhur, por ja që ti je aq i trashë dhe nuk po e kupton këtë.

Unë të kam thënë se edhe dijetarët poqese nuk flasin me argumente, unë personalisht nuk i pranoj thënjet e tyre, sepse kështu na kanë mësuar vetë ato.

Pra sjell ti argumentet e tyre, se ku i kanë argumentet, ku bazohen të paktën sipas Islamit ( kur shumica e tyre kanë dhënë mendimin sipas asaj që kanë ndigjuar nëpër medjave ) dhe jo vetëm fjalë, a kupton???

Ato video që ke sjellë ti janë për ti parë disa herë për ti kuptuar mirë, ja që ti nga nxitimi i madh që ke pasur nuk ke pasur kohë që ti analizosh siç duhet. Edhe ne themi se për pyetjet e bëra dijetarëve ( kujdes dhe shihi njiherë se si janë pyetjet pastaj merr konkludim ), se nuk mundemi me thanë se kanë gabuar, por në realitet nuk është ajo që ti ke kërkuar aido. Le të sjellin argumente që ata ( Al-Kaida, ose Bin Ladeni ), kanë thanë se duhet të vriten muslimanët, apo të vriten të pafajshmit.

SubhanAll-llah, unë as që dua të dij se kush është AL-Kaida dhe as Bil Ladeni, se nuk më hyn në hesap fare, por manipulimi i medjave dhe shtrembërimi i fjalëve të tyre nuk i pranoj shabllon sikurse ti acido. Për këtë të kam thënë dhe strathënë meru me çështjen tënde njiherë, shihe veten tënde të mos jesh prej atij grupi të devijuar ( që për ne je dhe ti kemi sjellë argumentet, kurse ti mirresh me të tjerët që askujt nuk do ti interesonte )dhe pastaj shohim ma andej. Në rastëse ke diçka për të më kritikuar personalisht, apo sheh diçka që nuk jam duke e bërë sipas Islamit-urdhëro na i sjell argumentet dhe mjaft ma se na lodhe me fjalë boshe.

Apo nëse mendon ti se unë jam nga të devijuarit, mi sjell argumentet, po pres Acido.

Selam alejkum

Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •