zonjush perpiqu te kuptosh esencen qe ka si shtet USA ,un spo e bej SHBA perfekt,por te sjell nji shembull, KOREN E VERIUT me ate te JUGUT e,dhe e kuptoj shum mir propaganden e bere kunder SHBA nga revolucjonar pa arsye ,ndoshta nga deshira per nji
bot me te mir , te cilen ju dha rasti ta benin realitet por u kthye ne nji ferr te vertet per ata qe e provuan,un nuk kam frik nga SHBA per shum arsye ne krahasim me shtete te tjera.
Perkundrazi shqiptaret duhet te jen sa me besnik ndaj ketij shteti,jo per tangerllik se eshte me i forti, por sps individit i jep me shum liri se cdo sistem tjeter.SHqiptaret e kan
paguar shum shtrejt LIRINE ne krahasim me shtetet e tjera ne ballkan ku der ne 90 ishim
korea e veriut e evropes....mos e harro kurr kete .....
Vasudhaiva Kutumbakam
Mos u ngut shoku, se sjemi ketu per t'u perlare, se ShBA nuk eshte shtet perfekt, por amerikanet tradicionale jane njerez te mire, me krejt amerikanet qe kam pas eksperience e qe i kam takuar kane lene tek une pershtypje te mire keshtu qe une smund te them se ShBA eshte shtet i keq e gjakatar vetem se nje ushtar del e mbyt nje femije ne afganistan. Edhe intervenimi ne Afganistan e Irak ka qene i provokuar nje kohe te gjate, ju vini e genjeni se USA vetem deshiron me vjedh nafte, por ne Kosove nuk ka nafte. Po t'i shikonte USA vetem interesat e veta atehere me mire i kish ra me lidh aleance me Rusine, do te ishin 2 superfuqi edhe kujt do shteti do ua thenin koken, bile edhe Kina skishte guxu me ngrit koke hiq se per keto vendet arabe qe ju keni simpati do t'i gjunjezonin brenda dites. USA nuk eshte shtet i keq, ka njerez te keqinje sic ka ne cilin do shtet por smund te themi se USA eshte shtet i keq.
Ushtria Shqiptare 'ushtrohet per te ushtruar dhune e per te hequr liri'?! Cilin shtet e ka sulmuar Shqiperia me forcat e veta, tregome. Shtetet militariste e rrisin ushtrine deri ne % te madhe me banoret e vendit.
Po ta marr nje shembull. Gjate luftes ne Kosove u ushtrua dhune ndaj shqiptareve te Kosoves. Po te ishte Ushtria Shqiptare e Shqiperise e forte sa per te invaduar Beogradin, por Shqiperia nuk do ta kishte per qellim pushtimin e Serbise por vetem qe ta zbriste Milloshevicin nga pushteti a do te ishte ushtri pushtuese apo liriprurese sipas teje?! Vetem situate e imagjinuar, pergjigjmu sinqerisht.
Krijoni Kontakt