Close
Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 229
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Te jemi me te qarte; ketu behet fjale, si e kuptoj une, per raste te caktuara krimi, vrasje ndaj te pafajshmeve (bile edhe duke kenduar) e jo per luften ne pergjithesi. Dhe ti, qofte fjala edhe per luften, justifikon (bile, edhe lufterat qe mund te ndodhin ne te ardhmen), keto krime ne baze te historise se luftrave n`te kalueren? Dhe per shkak te interesit? E kuptoj une drejt, kete qe ke shkruar me lart, soni? Jemi ne shekullin 21 pas eres sone, apo para saj?
    Keto i thua ti nga mendja jote dhe jo une. Shkrimi im nuk pati domethenien qe i nxorre ti.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Keto i thua ti nga mendja jote dhe jo une. Shkrimi im nuk pati domethenien qe i nxorre ti.
    Pra, per shkak interesit, percaktohet edhe qendrimi ( i yti apo i yni?), ne kete rast, ndaj Amerikes (qendrimi yt). Pra rreth luftrave qe bene Amerika, me te drejt apo pa te, me krime apo pa to...eshte e drejt kjo?
    Ta mbeshtesesh/im dikend qe bene krime, vetem per shkak interesit tende (apo tonin)? Eshte ky mendimi yt?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sami Hyseni : 17-07-2012 më 10:23

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Ajo thënie me të kuqe është e imja shtyp dhe shiko në faqen 3

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    User010, fillimisht e respektoj mendimin tend edhe pse s'jam dakort me ato qe thua. Duke ndjekur cfare ke shkruajtur me duket se mendimi yt ne pergjithesi permblidhet me kete "Nuk e kuptojë si dreqin do sjelli dhuna. lufta dhe vrasjet mirëqenie dhe prosperitete!" fjali. Ajo cfare ti kerkon eshte utopi, dicka qe s'ka ekzistuar ndonjehere ne historine e njerezimit. Njeriu gjithmone eshte zene per rezerva (ushqime, token) deri tek vellai me vellane (lexo lajmet si zihen per tokat ne Shqiperi), dhe kjo s'ka per te ndryshuar.

Shih vendin ton si eshte katandisur me kufijte sepse s'kemi pasur fuqi ti dalim zot grabitqareve. Lufta per kete synim behet, per te vjedhur rezervat e tjetrit. Ne mos te ishte Amerika, do ishte Japonia, apo Gjermania, apo Anglia etj. te gjitha keto shtete qe jane superfuqi tashme ne nje kohe apo tjetren kan bere lufta. E vetmja gje qe mund te bejne eshte te jene sa me humane. Prandaj i gjithe ky diskutim u perhap sepse disave nuk ju duket humane thirrja "bye bye Miss A. pie". Nuk besoj qe ka njerez aq te pashpirt qe e duan luften. Po ja qe ndodh. Kur ndodh pyet veten interesat e mija nga cila pale mbrohen, dhe nga kjo zgjedh qendrimin tend.
    Bravo s0ni, me ke pelqyer ne kete debat nga menyra si argumenton.
    Jam plotesisht dakord.

Per "kaloresit te drejtesise dhe moralit(te dyfishte)" qe kritikojne ameriken, kam vetem nje kerkese te vogel, me jepni emrin e nje shteti, perandorie apo mbreterie te madhe ne te gjithe historine e njerezimit qe nuk ka bere luftra per te fituar/mbajtur pushtetin e vet ne rang boteror, me jepni vetem nje emer, dhe une bashke me ata qe justifikojme ameriken do ta mbyllin gojen.

Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    OK, all your troubled people playing your sad song on your violin for the Taliban.

Let me pose this question.

What did you think of the US tracking down Osama bin Laden and killing him?

When I get your answer then I'll know what's in your heart and soul.

OK, të gjithë njerëzit tuaj të trazuara duke luajtur këngën tuaj të trishtuar në violinë tuaj për talebanët.

Më lejoni të paraqesin këtë pyetje.

Çfarë mendoni për SHBA gjurmimin e Osama bin Ladenin dhe vrasjen e tij?

Kur kam marrë përgjigjen tuaj, atëherë unë do të di se çfarë është në zemrën tuaj dhe shpirtit.
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    >What did you think of the US tracking down Osama bin Laden and killing him?
    Is not difficult for us to express our opinion on this, and we will do it, however in return we would appreciate to have at least your comments on the plane wreckage, and if possible your opinion why did 9/11 happen.

My opinion for the whole thing with Osama Bin Landen is that this matter was managed in a way that shows US has many things to hide and is only partially speaking the truth. This is just my personal opinion of course..

Since the US government wanted the whole world to remember 9/11, then the US government should not monopolize the story.. Osama should be brought to justice, it was totally annoying and disgusting not to judge him! not to punish him or not to give him the right to speak the truth and defend him self! Wouldn't you want for your self to be able to speak at least one word in a fair court??? Killing him makes stronger the belief that US writes the history as they want! reminds me of puppet play!

US should explain what's going on and why.. Osama and all other terrorist should come to light.. as all other criminals were.. All this behind the scene management, is something that thinking people do not appreciate.. we want things under full light!

As for how do I feel about Osama's death.. I don't really know what to feel, the whole world is left out of the story.. Maybe this hurts you..

XFiles.. nuk është njëri në kundërshtim fare me atë që thua.. jam dhe unë i ati mendimi, shikoje, pra që nuk është puna tek Amerika, gjithmon ka pasur një si puna e Amerikës!

Duhet dikush si Amerika apo nje organizate e perbashket qe te beje ate qe ben Amerika ne bote. Kur u shkaterrua Bashkimi Sovjetik ishte Amerika qe pagoi miliarda per te mos lene ne meshire te fatit centralet atomike qe ishin ne Republikat e tjera jashte Rusise. Kercenon Irani se do mbylle ngushticen, con Amerika anije luftarake atje per ta mbajtur hapur. Dalin piratet somaleze, shkon prap flota amerikane. Fillon Serbia vret e perdhunon kosovaret, duhet te vije Amerika ne mes te Europes.

Tani me te mirat duhet ti pranosh dhe te keqijat. Te behet NATO force e vertete dhe te shpenzojne te gjithe njesoj dhe le ta marre NATO ne dore te behet police e botes. Kjo do ishte gjeja me e drejte po ja qe nuk shpenzon njeri aq sa Amerika.

Kshuqe Amerika ben te mira per te gjithe dhe lufte per interes te vet. Veshtire se mund te jesh pro per cdo gje qe ben Amerika, apo kunder cdo gjeje qe ben Amerika.

Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Shumë e saktë.. nuk mund të jesh pro ose kundër për gjithcka, çdo rastë është mirë të ekzaminoet!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Pra, per shkak interesit, percaktohet edhe qendrimi ( i yti apo i yni?), ne kete rast, ndaj Amerikes (qendrimi yt).
    Po, e drejte.
    Pra rreth luftrave qe bene Amerika, me te drejt apo pa te, me krime apo pa to...eshte e drejt kjo?
    Jo.
    Ta mbeshtesesh/im dikend qe bene krime, vetem per shkak interesit tende (apo tonin)? Eshte ky mendimi yt?
    Jo.

Ne pergjithesi e mbeshtes Ameriken sepse mbron interesin tim. Kjo mbeshtetje nuk do te thote qe s'mundem te ta kritikoj per gjerat qe s'jam dakort, si pershembull lufta ne Irak. E kritikoj ne kete rast, por nuk mendoj se per shkak te ketij rasti Amerika eshte e keqe. Mendoj se ne kete rast veproi keq kur hyri ne lufte me Irakun. Pra kritikoj veprimin e caktuar te Amerikes dhe jo te tere Ameriken!!

VETEVENDOSJE! Maska e Endri_UCK
    Anëtarësuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Nuk e kuptoj pse habiten disa? (filoarab)

Sic kendon njeri tek fabrika qe punon ashtu kendon edhe ushtari ska gje te keqe ketu
    te dyja jan pune por thjesht puna e ushtarit esht me mo shum rendesi se ka rrezik te jetes.

Sa per bomben GO USA, Bye-bye Miss American Pie
    !!!
    Shqipëri, o jetëgjatë, ty të kemi mëmë e atë dhe për ty do të luftojmë gjersa të të trashëgojmë.

Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •