Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nacionalizmi e ka shpetuar qenjen shqiptare deri me sot.
    Ata qe thirren ne te kunderten,mund te mashtrohen perkohesisht ose jetojne ne krize identiteti.
    Te jesh nacionalist eshte krenari e madhe,nuk do te thote te urresh te tjeret,por ta duash dhe te punosh per qenjen tende si shqiptar,qofshin rrethana krize,lufte ose rrethana paqeje.
    Nuk behet hiena luan,e as qeni kuder.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    ku jane nacionalistet e greqise? po marin parate, po ikin te gjithe ne londer, gjermani, australi
    po ata franceze? po shkojne ne zvicer. atdheu eshte leku

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    gjithkush ka te drejte te deklarohet - por te mos mashtroje veten se botekuptimi i tij eshte dhe 'vlere' universale.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Baptist, fattlumi e tė tjerė.. pėrpara se tė nxirrni konkluzione ekzaminoni mė mirė gjėrat.

Jam plot i sigurtė se tė gjithė kėtu duam tė mirėn tė tė gjithė Shqiptarėve, qofshin nė maqedoni, nė shqipėri, kosove e kudo.

Nė kėtė bisedė ėshtė e keqja se nuk doli njė njeri tė thotė mbahuni o burra se po ziheni kotė.. ndryshe e kupton njėri fjalėn nacionalizėm dhe ndryshe tjetri.

Pra dua tė them se po ta heqim fjalėn nacionalizėm dhe ti zėmė pikat njė pėr njė, p.sh atdheu, gjuha, populli, historia jonė, kultura, traditat etj do shikojmė qė nė fund janė shumė pak ato nė tė cilat kemi opinion tė ndryshėm!

Pra duhet sė pari tė merremi vesh... ēa ėshtė pėr njėrin nacionalizmi dhe ēa ėshtė pėr tjetrin. Kini pash dashuri dhe tolerancė!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Me con mallin e extremisteve islamik,digjen te te zbulojne IP.Gjasme te zbulojne dhe mandej fershellen shpata
    nuk me plas per ip-ne tende, ishte ne kontekstin e temes, dmth, nese jeton ne shqiperi dhe ben pjese tek kasta e felliqur politike, pra je nga njerezit qe i ke marre shqiperise, pra nje nacionalist fals, nese je popull i thjesht qe s'ke buk ta hash ne shtepi, sepse s'ke c'i merr atdheut dhe s'ke as c'ti japesh, je nacionalist romantik.
    Nofka ime nuk ka prapavije politike,dhe nuk jam as nga Shqiperija.Jam nga maqedonia.Te plotesua deshira,e zbulove IP e famshme.
    ok paragjykova duke u nisur nga nick-u tend, qofsh me nder qe je nga maqedonia, por ato protestat me flamuj palestineze qe beni andej nga shkupi, per ate nacionalizem e ke fjalen?
    go on like that se dhe per 1 mije vjet te tjera, keni pune me bullgaret atje.

Nuk thash qe nuk e don.Te gjith e duam ne nje menyre.Dallimi eshte qe disa e shkruajne Shqiperine me shkronja te vogla !
    mund te mendosh cfar te duash, por une gjithmone fjaline do e filloj me shkronje te vogel dhe emrat e personave dhe vendeve do i shkruaj me shkronje te vogel, te mos shtypesh shift eshte pertese.
    nese ti e mat nacionalizmin me cfar germe fillon shqiperia, te madhe a te vogel, kot qe diskuton me mua.

dhe e fundit, nacionalizmi eshte streha e fundit e maskarenjve.jane keta qe pergjate gjithe ketyre 100 vjeteve te fundit( duke tundur fort flamurin e nacionalizmit bile) e kane katanisur shqiperine kocke e lekure, e semura e europes, jane po keta qe vazhdojne ta rrjepin shqiperine dhe tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 10-07-2012 mė 05:01

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    dardajan me jep nje motiv te vlefshem qe te behem nacionalist.
    Ateher mundohu ta ndryshosh kete situat, mos bej sic bejne te gjithe qe ikin dhe i ven shkelmin pikerisht se nuk me ka ndihmuar etj..... ne te kundert rri urt dhe pershtatu ne shoqerin qe ke zgjedhur e jeton dhe asimilohu vet dhe gjith familjen.

Psh ne kete moment ju shkruaj nga gjiri i lalsit Durres jam me pushime familjarisht, keto pushime mund ti beja edhe ne Itali apo gjetke me me pak shpenzime por po i bej ketu qe do te thote se do le ne Shqiperi minimumi 2 mije euro. Sikur te gjith ta mendonin keshtu do ndikonin pozitivisht ne ekonomin e vogel dhe te madhe shqiptare. Uji ketu eshte qelibar, kur kalova e ndalova ne dubrovnik uji ishte i paster por me shum yndyr ketu nuk eshte keshtu eshte shum i paster dhe pa yndyr i qete, me pisha, dhe po tu mbush mendja per 1 ore e gjysem je ne dajt me 20 grad celcius e shum te tjera. Internetin e kam edhe ne plazh dhe eshte shum lire por nuk futem se jam me pushime pervec dites sotme qe jam percellu pak dhe po rri ne hije absolute.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 10-07-2012 mė 08:19

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Ateher mundohu ta ndryshosh kete situat, mos bej sic bejne te gjithe qe ikin dhe i ven shkelmin pikerisht se nuk me ka ndihmuar etj..... ne te kundert rri urt dhe pershtatu ne shoqerin qe ke zgjedhur e jeton dhe asimilohu vet dhe gjith familjen.
    s'dhe asnje motiv te vlefshem
    anyway, une dhe ti dhe 1 milion e ca te tjere, ashtu pa buje, kemi ndihmuar papushim, per te mos u dizintegruar totalisht ai qe ti dhe une quan atdhe, kemi derguar ne ate atdhe per 20 vjet, dhjetra miliarde euro, nga keto para jane pasuruar dhe ata qe ti ndoshta i quan nacionaliste dhe i falin det grekut dhe i shiten nafte serbit, me keto para kane shuar urine 1 milion te papunet e shqiperise.
    pa parate tona shqiperia do vdiste urie, kakarisjet nacionaliste te papagalleve shushunja qe i sheh perdite ne tv-te shqiptare nuk mjaftojne.

llogarit, ne 20 vjet kam c'doganuar ne shqiperi 12 makina, sa miliona qyl ka marre atdheu ine i dashur?. jane para te miat, te tuat, te tjetrit, qe kane fryre briret e te gjithe pushtetareve qelbesira, qe te cajne ****** dhe me retorike nacionaliste kur ua do puna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 10-07-2012 mė 08:42

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Billy Joe Lexo Postimin
    Qe te analizosh nacionalizmin, duhet filluar qe me etimologjine e fjales.
    Vjen direkt nga fjala nationem(latinisht), pra nga tema natus qe eshte participio passato e foljes nascere(lind).
    Nacionalizmi eshte i lidhur ngushtesisht me fjalen nacion-komb, gjenerate njerezish te lindur ne te njejtin rajon, bashkim njerezish te te njejtit territor, duke patur per periudhe te gjate kohe interesa te perbashketa, dhe ne fund ka te beje me njerez nga e njejta race(etni).
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

e dua atdheun aq sa me do atdheu mua, asnje gram me teper apo me pak, ky eshte nacionalizmi im. nese atdheu im se rruajti fare per mua dhe nje milione te tjere qe jane si zogj korbi neper bote, as une s'do ta rruaj per atdheun.
    atdheu im ishte vendi me i varfer europian 100 vjet me pare, vazhdon te jete akoma vendi me i varfer, nje atdhe i cili nuk eshte i zoti te nxjerre nje kaste drejtuese qe ta coje perpara. nje atdhe i korruptuar koke e kembe njesoj si vendet me te humbura te afrikes.

per mua proud of being albanian mbaron me kohen e KASTRIOTIT, pas tij ka vetem erresire dhe mjerim.

shqiptaret qe kane arritur te prosperojne(kam fjalen per ata qe kane bere pune te ndershme, jo prosperitetin e llumit shqiptar) e kane bere individualisht, jashte atdheut te tyre dhe pa ndihmen e atdheut( ky atdhe dhe jashte kerkon te te rrjepe nepermjet ambasadave apo konsullatave per ndonje problem burokratik, pune pashaportash apo dokumenta te ndryshme).
    ky atdhe makinen qe e ke blere 2000 euro ne europe, kerkon 3milione lek te vjetra qyl per ta c'doganuar. dmth atdhe gjak pires.

dardajan me jep nje motiv te vlefshem qe te behem nacionalist.

ps. preferoj te me replikojne ata te cilet kane ip nga usa dhe vende te tjera europiane
    E ke kap me shtetun jo atdheun . Atdheu s'ka asnje faj per kete gjendje te mjere qe egziston sot , ka faj politika dhe mungesa e nacionalizmit . Sikur politikanet tane te ishin nacionalishte , nuk i kishin lepi b*then gjithe botes por kishin punu per nje mireqenie me te mire , njelloj si Kastriotet e gjithe rilindasit e shume te tjere .
    Edhe gjeneratat para neve , sipas teje skan patur pse te krenohen te jene shqiptare , por ata ishin , dhe fale tyne ne jemi ku jemi (te lire) sepse ata skane mendu te vjedhin por te clirojne atdheun , e keta te sodit mundohen cdo cent ta marrin , ky o dallimi .

Pse te jesh nacionalist ?? Per gjithcka qe eshte keq ne kete shtet te mundohesh ta besh mire .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    E ke kap me shtetun jo atdheun . Atdheu s'ka asnje faj per kete gjendje te mjere qe egziston sot , ka faj politika dhe mungesa e nacionalizmit . Sikur politikanet tane te ishin nacionalishte , nuk i kishin lepi b*then gjithe botes por kishin punu per nje mireqenie me te mire , njelloj si Kastriotet e gjithe rilindasit e shume te tjere .
    Edhe gjeneratat para neve , sipas teje skan patur pse te krenohen te jene shqiptare , por ata ishin , dhe fale tyne ne jemi ku jemi (te lire) sepse ata skane mendu te vjedhin por te clirojne atdheun , e keta te sodit mundohen cdo cent ta marrin , ky o dallimi .

Pse te jesh nacionalist ?? Per gjithcka qe eshte keq ne kete shtet te mundohesh ta besh mire .
    e ke kuptuar sakte, e kam kap me shtetin jo me atdheun, ne njefare menyre dhe me atdheun(popullin) perderisa s'eshte i zoti te pjelle nje shtet sic duhet. kjo vlen dhe per ju ne kosove, dhe tek ju korrupsoni dhe varferia ben namin, dhe tek ju ka vampire tip thaci qe ja ka kajt nonen atdheut dhe shtetit bashk.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 10-07-2012 mė 08:50

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Billy Joe Lexo Postimin
    e ke kuptuar sakte, e kam kap me shtetin jo me atdheun, ne njefare menyre dhe me atdheun(popullin) perderisa s'eshte i zoti te pjelle nje shtet sic duhet. kjo vlen dhe per ju ne kosove, dhe tek ju korrupsoni dhe varferia ben namin, dhe tek ju ka vampire tip thaci qe ja ka kajt nonen atdheut dhe shtetit bashk.
    Une kur fola , skesh tu fol vetem per Shqiperine , por njashtu edhe per Kosoven .

Kshtu pajtohem plotesishte me ty , por eshte pikerishte kjo mungese nacionalizmi (mungese respekti/dashurie per shtetin dhe veten) qe ka sjelle kete gjendje .

Shiko popujte e Europes (Gjermani , Angli , France etj) gjithe keto jane nacionaliste , dhe nuk i kan punet keq , gjithe ata popuj qe rrnojne pa ndjenja kombetare jane skllave te dikujte njesoj si ne .

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •