Qe te analizosh nacionalizmin, duhet filluar qe me etimologjine e fjales.
Vjen direkt nga fjala
nationem(latinisht), pra nga tema
natus qe eshte participio passato e foljes
nascere(lind).
Nacionalizmi eshte i lidhur ngushtesisht me fjalen nacion-komb, gjenerate njerezish te lindur ne te njejtin rajon, bashkim njerezish te te njejtit territor, duke patur per periudhe te gjate kohe interesa te perbashketa, dhe ne fund ka te beje me njerez nga e njejta race(etni).
----------------------------------------------------------------------------------------------
e dua atdheun aq sa me do atdheu mua, asnje gram me teper apo me pak, ky eshte nacionalizmi im. nese atdheu im se rruajti fare per mua dhe nje milione te tjere qe jane si zogj korbi neper bote, as une s'do ta rruaj per atdheun.
atdheu im ishte vendi me i varfer europian 100 vjet me pare, vazhdon te jete akoma vendi me i varfer, nje atdhe i cili nuk eshte i zoti te nxjerre nje kaste drejtuese qe ta coje perpara. nje atdhe i korruptuar koke e kembe njesoj si vendet me te humbura te afrikes.
per mua proud of being albanian mbaron me kohen e KASTRIOTIT, pas tij ka vetem erresire dhe mjerim.
shqiptaret qe kane arritur te prosperojne(kam fjalen per ata qe kane bere pune te ndershme, jo prosperitetin e llumit shqiptar) e kane bere individualisht, jashte atdheut te tyre dhe pa ndihmen e atdheut( ky atdhe dhe jashte kerkon te te rrjepe nepermjet ambasadave apo konsullatave per ndonje problem burokratik, pune pashaportash apo dokumenta te ndryshme).
ky atdhe makinen qe e ke blere 2000 euro ne europe, kerkon 3milione lek te vjetra qyl per ta c'doganuar. dmth atdhe gjak pires.
dardajan me jep nje motiv te vlefshem qe te behem nacionalist.
ps. preferoj te me replikojne ata te cilet kane ip nga usa dhe vende te tjera europiane

Krijoni Kontakt