Nacionalizmi eshte ushqim per shpirtin! Dashamiresi per te ruajtur vlerat kombetare, trashegimi te kultures dhe traditave. Nuk ka te bej urrejtja ndaj te tjereve. Cdo vend, cdo popull ka kulturen dhe traditat e tyre, qe njerezit e lindur mund te identifikojne veten e tyre. Qe linda nga prinder Shqiptare kjo nuk ishte zgjidhja ime, ashtu qelloi, por fakti qe identifikohem si Shqiptare me krenari e dashamiresi per popullin tim, kjo e fundit eshte zgjedhje qe e bej me vetedije te plote! Te jesh nacionaliste nuk do te thote qe s'mund te kritikosh gjerat qe sheh gabim tek vendi yt, qe te ndjekesh verberisht cdo kend qe troket gjoksin e thote jam patriot, sdo te thote qe mos te kritikosh qeverine, sdo te thote ekstrimista qe i duket vetja superior, me te mire se cdokend e cdokush (E. Hoxha). Nacionalism do te thote dashamirese per njerezit e thjeshte qe punojne dhe jetojne jeten me ndershmeri. Nacionalizmi Shqiptar me jep identitetin tim dhe ndjenjen e bukur qe i perkas vendit dhe popullit Shqiptar.
Me kenaqesi lexoj shumicen e shqiptareve nga Kosova per dashamiresine dhe krenarine qe kane. Dua te vecoj nje nga shkrimet me te bukura qe kam lexuar ne forum: Foleja - "I vetmi shperblim qe do te kerkoja une nga femiu im eshte respekti , arsimimi dhe vetedija e larte kombetare (kudo ne bote qe te jete te mos harroj identitetin e vet dhe gjuhen e nenes)."
Burimi i citatit.
Ta perfundoj me mendimin e fundit. Ka shume shqiptare qe jetojne nder vite jashte, diaspora, po ashtu ka edhe shqiptare qe jane te martuar me te huaj. Keto fakte nuk do te thojne qe s'mund te jene krenare e nacionalista per te qenurit shqiptare sepse eshte identiteti i tyre qe nuk fshihet.
Krijoni Kontakt