Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 45
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Nacionalizmi eshte ushqim per shpirtin! Dashamiresi per te ruajtur vlerat kombetare, trashegimi te kultures dhe traditave. Nuk ka te bej urrejtja ndaj te tjereve. Cdo vend, cdo popull ka kulturen dhe traditat e tyre, qe njerezit e lindur mund te identifikojne veten e tyre. Qe linda nga prinder Shqiptare kjo nuk ishte zgjidhja ime, ashtu qelloi, por fakti qe identifikohem si Shqiptare me krenari e dashamiresi per popullin tim, kjo e fundit eshte zgjedhje qe e bej me vetedije te plote! Te jesh nacionaliste nuk do te thote qe s'mund te kritikosh gjerat qe sheh gabim tek vendi yt, qe te ndjekesh verberisht cdo kend qe troket gjoksin e thote jam patriot, sdo te thote qe mos te kritikosh qeverine, sdo te thote ekstrimista qe i duket vetja superior, me te mire se cdokend e cdokush (E. Hoxha). Nacionalism do te thote dashamirese per njerezit e thjeshte qe punojne dhe jetojne jeten me ndershmeri. Nacionalizmi Shqiptar me jep identitetin tim dhe ndjenjen e bukur qe i perkas vendit dhe popullit Shqiptar.

Me kenaqesi lexoj shumicen e shqiptareve nga Kosova per dashamiresine dhe krenarine qe kane. Dua te vecoj nje nga shkrimet me te bukura qe kam lexuar ne forum: Foleja - "I vetmi shperblim qe do te kerkoja une nga femiu im eshte respekti , arsimimi dhe vetedija e larte kombetare (kudo ne bote qe te jete te mos harroj identitetin e vet dhe gjuhen e nenes)." Burimi i citatit.

Ta perfundoj me mendimin e fundit. Ka shume shqiptare qe jetojne nder vite jashte, diaspora, po ashtu ka edhe shqiptare qe jane te martuar me te huaj. Keto fakte nuk do te thojne qe s'mund te jene krenare e nacionalista per te qenurit shqiptare sepse eshte identiteti i tyre qe nuk fshihet.
    Epo se ke kuptuar aspak se cfare eshte nacionalizmi ne fakt.
    Cdo njeri e ka te lehte ti vesh cfaredo ideali petkun qe deshiron.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga mint Lexo Postimin
    nacionalizimi eshte semundje psiqike
    Babahoxhe ta ka mesuar kete,apo e ke ndegjuar duke ndenjur ne bankat e medreses.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    E shkruar nga Ziti: nacionalistet ne greqi i duan greket e tjere

Zit mė lejo ta marr kėtė fjalėn tėnde, nė asnjė mėnyrė kundėr ty sigurisht...

Un edhe herė tjetėr e kam thėnė janė shumė mėsimet qė mund tė marrim nga gabimet e tė tjerėve, konkretisht kėtu, nga grekėt. Njė pjesė e fotografisė ėshtė vėrtet kjo, se nacionalisti grek paraqitet i dashur ndaj bashkatdhetarėve tė tij.

Por fotografia ka dhe pjesė tė tjera, qė ti kuptojmė ato le tė kujtojmė ēa pjekurie shpirtėrore, tolerancė dhe sakrificė kėrkon zbatimi i fjalės dashuri.. Personalisht (pra mund tė jem dhe gabim) unė mendojė se njė pjesė e pėrgjegjėsisė i takon atyre grekėve me ndjenja tė thella nacionaliste pėr dėme si tragjedia kolosale e Azisė sė vogėl, ndarja e Qipros, vrasjet e grekėve nga grekėt pas luftės, torturimet, vuajtjet etj.

E them kėtė sepse ndjenja nacionaliste nuk ju lejuan atyre tė ulen dhe tė shikojnė rrugėn e logjikes, por ato ndjenja bėhen shkak tė marrėsh vrull kundėr vėllait dhe tė quash tradhtar ē'do njeri qė mund tė ketė njė tjetėr opinion.

Njeriu ėshtė njė qenie e mrekullueshme.. kur nga frutat e logjikės, humanizmit, gjakftohtėsisė, e dashurisė etj ai vendos si vlerė tė parė nacionalizmin (ndaj quhet nacionalistė) atėherė e ka mė vėshtirė tė 'shijojė' frutat e tjera (qė pėrmenda mė lartė).

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Epo se ke kuptuar aspak se cfare eshte nacionalizmi ne fakt.
    Cdo njeri e ka te lehte ti vesh cfaredo ideali petkun qe deshiron.
    Ne fakt e kam kuptuar mire. Pse jemi te rrethuar me xenophobes te semure Serb dhe Greke s'ka faj fjala nacionalizem.

"One Nation, under God, indivisible, with liberty and justice for all"- thote himni ketej nga jetoj une.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Te jesh nacionalist do te thote qe te punosh per vendin tend psh.
    Te mos blesh domate ne spanje e te konkurosh fshatarin shqiptar duke i shitur ne tregun Shqiptar. Te mos blesh domate me pesticide qe demtojne shendetin e shqiptareve.
    Te japesh kontributin tend duke punuar ne Shqiperi nese te jepet mundesia e jo gjetke sic bejme te gjithe nga halli.
    E shum te tjera si keto.
    Por shum vete mendojne se nacionalista jane ata qe bertasin e ulerijne rrugeve, apo mitingjeve me flamure etj....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Te jesh nacionalist do te thote qe te punosh per vendin tend psh.
    Te mos blesh domate ne spanje e te konkurosh fshatarin shqiptar duke i shitur ne tregun Shqiptar. Te mos blesh domate me pesticide qe demtojne shendetin e shqiptareve.
    Te japesh kontributin tend duke punuar ne Shqiperi nese te jepet mundesia e jo gjetke sic bejme te gjithe nga halli.
    E shum te tjera si keto.
    Por shum vete mendojne se nacionalista jane ata qe bertasin e ulerijne rrugeve, apo mitingjeve me flamure etj....
    Qe te analizosh nacionalizmin, duhet filluar qe me etimologjine e fjales.
    Vjen direkt nga fjala nationem(latinisht), pra nga tema natus qe eshte participio passato e foljes nascere(lind).
    Nacionalizmi eshte i lidhur ngushtesisht me fjalen nacion-komb, gjenerate njerezish te lindur ne te njejtin rajon, bashkim njerezish te te njejtit territor, duke patur per periudhe te gjate kohe interesa te perbashketa, dhe ne fund ka te beje me njerez nga e njejta race(etni).
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

e dua atdheun aq sa me do atdheu mua, asnje gram me teper apo me pak, ky eshte nacionalizmi im. nese atdheu im se rruajti fare per mua dhe nje milione te tjere qe jane si zogj korbi neper bote, as une s'do ta rruaj per atdheun.
    atdheu im ishte vendi me i varfer europian 100 vjet me pare, vazhdon te jete akoma vendi me i varfer, nje atdhe i cili nuk eshte i zoti te nxjerre nje kaste drejtuese qe ta coje perpara. nje atdhe i korruptuar koke e kembe njesoj si vendet me te humbura te afrikes.

per mua proud of being albanian mbaron me kohen e KASTRIOTIT, pas tij ka vetem erresire dhe mjerim.

shqiptaret qe kane arritur te prosperojne(kam fjalen per ata qe kane bere pune te ndershme, jo prosperitetin e llumit shqiptar) e kane bere individualisht, jashte atdheut te tyre dhe pa ndihmen e atdheut( ky atdhe dhe jashte kerkon te te rrjepe nepermjet ambasadave apo konsullatave per ndonje problem burokratik, pune pashaportash apo dokumenta te ndryshme).
    ky atdhe makinen qe e ke blere 2000 euro ne europe, kerkon 3milione lek te vjetra qyl per ta c'doganuar. dmth atdhe gjak pires.

dardajan me jep nje motiv te vlefshem qe te behem nacionalist.

ps. preferoj te me replikojne ata te cilet kane ip nga usa dhe vende te tjera europiane
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 08-07-2012 mė 12:23

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Nacionalizmi eshte ushqim per shpirtin! Dashamiresi per te ruajtur vlerat kombetare, trashegimi te kultures dhe traditave. Nuk ka te bej urrejtja ndaj te tjereve. Cdo vend, cdo popull ka kulturen dhe traditat e tyre, qe njerezit e lindur mund te identifikojne veten e tyre. Qe linda nga prinder Shqiptare kjo nuk ishte zgjidhja ime, ashtu qelloi, por fakti qe identifikohem si Shqiptare me krenari e dashamiresi per popullin tim, kjo e fundit eshte zgjedhje qe e bej me vetedije te plote! Te jesh nacionaliste nuk do te thote qe s'mund te kritikosh gjerat qe sheh gabim tek vendi yt, qe te ndjekesh verberisht cdo kend qe troket gjoksin e thote jam patriot, sdo te thote qe mos te kritikosh qeverine, sdo te thote ekstrimista qe i duket vetja superior, me te mire se cdokend e cdokush (E. Hoxha). Nacionalism do te thote dashamirese per njerezit e thjeshte qe punojne dhe jetojne jeten me ndershmeri. Nacionalizmi Shqiptar me jep identitetin tim dhe ndjenjen e bukur qe i perkas vendit dhe popullit Shqiptar.

Me kenaqesi lexoj shumicen e shqiptareve nga Kosova per dashamiresine dhe krenarine qe kane. Dua te vecoj nje nga shkrimet me te bukura qe kam lexuar ne forum: Foleja - "I vetmi shperblim qe do te kerkoja une nga femiu im eshte respekti , arsimimi dhe vetedija e larte kombetare (kudo ne bote qe te jete te mos harroj identitetin e vet dhe gjuhen e nenes)." Burimi i citatit.

Ta perfundoj me mendimin e fundit. Ka shume shqiptare qe jetojne nder vite jashte, diaspora, po ashtu ka edhe shqiptare qe jane te martuar me te huaj. Keto fakte nuk do te thojne qe s'mund te jene krenare e nacionalista per te qenurit shqiptare sepse eshte identiteti i tyre qe nuk fshihet.
    ya ya, dhe pastaj ja mbath ne usa per nje jete me te mire, dmth ti shpetosh albanistanit mizerabel

albanistan, rast unikal ne europe, qe s'eshte i zoti te mbaje femijet e vet, me 35% te popullsise emigrante, dhe 1 milion te tjere te papune.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 08-07-2012 mė 12:37

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Billy Joe Lexo Postimin
    ya ya, dhe pastaj ja mbath ne usa per nje jete me te mire, dmth ti shpetosh albanistanit mizerabel

albanistan, rast unikal ne europe, qe s'eshte i zoti te mbaje femijet e vet, me 35% te popullsise emigrante, dhe 1 milion te tjere te papune.
    Ti do muhabet a cfare? Se pergjigjen e merituar edhe pse s'jetoj ne Shqiperi e kam dhene tek shkrimi qe me ke cituar "Ta perfundoj me mendimin e fundit. Ka shume shqiptare qe jetojne nder vite jashte, diaspora, po ashtu ka edhe shqiptare qe jane te martuar me te huaj. Keto fakte nuk do te thojne qe s'mund te jene krenare e nacionalista per te qenurit shqiptare sepse eshte identiteti i tyre qe nuk fshihet."

Hajd me t'mira.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Ti do muhabet a cfare? Se pergjigjen e merituar edhe pse s'jetoj ne Shqiperi e kam dhene tek shkrimi qe me ke cituar "Ta perfundoj me mendimin e fundit. Ka shume shqiptare qe jetojne nder vite jashte, diaspora, po ashtu ka edhe shqiptare qe jane te martuar me te huaj. Keto fakte nuk do te thojne qe s'mund te jene krenare e nacionalista per te qenurit shqiptare sepse eshte identiteti i tyre qe nuk fshihet."

Hajd me t'mira.
    yes mer yes, po pse nuku jeton ne shqiperi? ama trego drejt he, pse ja mbathe?! ta thom une? per te njejtin motiv qe ja mbatha dhe une

as une nuk e fsheh qe jam shqiptar, bile e theksoj kur me marrin per vendas, qe nuk jam vendas, jam shqiptar. por s'gjej nje motiv te forte te jem proud of being albanian, pervecse proud of myself.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 08-07-2012 mė 14:17

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ne fakt e kam kuptuar mire. Pse jemi te rrethuar me xenophobes te semure Serb dhe Greke s'ka faj fjala nacionalizem.

"One Nation, under God, indivisible, with liberty and justice for all"- thote himni ketej nga jetoj une.
    Me frymezove vertet me keto qe the, sidomos me himnin e nje vendi nacionalist multi-etnik.

Prape se ke haberin se cfare do te thote nacionalizem.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •