Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

Thumbs up Lirim nga lënda mësimore e Fesë në shkollat greke

Ploteso ket formular

Δήλωση Απαλλαγής από το Μάθημα Θρησκευτικών

Ημερομηνία:___________________

Υπ'όψην διευθυντή ___________________

Βάσει της Εγκυκλίου 91109/Γ2/10.7.2008 και 104071/Γ2/4.8.2008 του Υπουργείου Παιδείας, επιθυμώ να απαλλαγεί άμεσα ο γιός μου/ η κόρη μου ________________________ από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των θρησκευτικών, καθώς και από τις σχολικές προσευχές και τον εκκλησιασμό.

Με εκτίμηση,

Lirim nga lënda mësimore e Fesë në shkollat greke
    e shtunë, 6 qershor 2009 / krikëlli
    Legjislacioni grek i jep nga viti 2008 të drejtën çdo nxënësi të shkollave publike të mos marrë pjesë në lëndën mësimore të Fesë, në vizitat në kisha dhe në lutjen fetare para shkollës. Mjafton të bëhet një deklaratë e thjeshtë e kujdestarit (prindit) nëse nxënësi është nën moshë, ose nga vetë nxënësi nëse është në moshë të pjekur.

Sqarime për ata që kanë dëgjuar ndryshe:

1) Feja nuk shënohet më në dëftesa.
    2) Nuk nevojitet asnjë shpjegim apo sqarim shtesë, por thjesht deklaratë me shkrim për lirim (απαλλαγή) të nxënësit në bazë që qarkoreve 91109/Γ2/10.7.2008 dhe 104071/Γ2/4.8.2008.
    3) Kjo e drejtë vlen për të gjithë nxënësit pa përjashtim, jo vetëm për ata "të feve të tjera" siç thuhej më parë.

Më poshtë mund të shkarkoni në format .doc ose .pdf deklaratën që duhet të plotësoni për ta dorëzuar në drejtorinë e shkollës. Drejtoria është e detyruar me ligj ta pranojë dhe ta respektojë deklaratën.

Formulari ketu

Shkarko ketu

burimi ateistet/org
    Revolution 1848

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Me duket kerkese e "Agimit te Arte" kjo heheh

Deri ne 2008 vihej feja ne deftese?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-06-2012
    Postime
    20
    normalisht se do hiqen duke pare dallaveret e krishterizmit ,normal qe do terhiqet ,kjo eshte per urim

....edhe sot vendoset nese ben lenden
    Revolution 1848

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Deri ne 2008 vihej feja ne deftese?
    Po ka qene si lende.
    Me duket se edhe para 2008 nuk ka qene e detyrueshme lenda e edukimit fetar ne shkollat greke.Megjithate nuk jam i sigurte.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •