Close
Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 259
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kur nje gjykates te thote ty se nuk mund te besh femijen tend synet, bie ndesh me nje nga lirite themeltare te njeriut: lirine e ndergjegjes e te besimit. Dhe shkon akoma me tej se sa aspekti fetar: u ndalon gjithe qytetareve gjermane berjen synet. Nese ai gjermani ateist do te beje femijen e tij synet per arsye te tjera nga ato fetare (higjene e pasterti apo se keshtu e rekomandon nje institucion mjekesor), ai eshte i ndaluar me ligj ta beje kete gje me ligj.

Sot ndalohet berja synet, neser ndalohet c'puarja e vesheve tek vajzat e vogla, pasneser ndalohet tatuazhet. Kjo ka vetem nje emer: dhunim te lirive te individit.

Se pari, te gjitha Kushtetutat e botes se qyteteruar, i njohin te drejten e perkujdesjes e vendimarrjes per femijet minorene prinderve te tyre. Pra sipas ligjit kushtetues te Gjermanise, eshte prindi i asaj femije qe vendos per cdo aspekt te jetes se atij femije qe nga lindja e deri kur ai arrin nje moshe madhore, 18 apo 21 vjec. Pra ligji ia njeh te drejten prindit qe te vendosi per femijen e tij minoren pasi ai eshte "gardiani ligjor i femijes". Jo shtetit, jo gjykatesit, jo komshiut, PRINDIT.

Albo
    Po ta citoj vetëm këtë pjesë të shkrimit që bëre dhe do të jap një koncept sa më të përmbledhur.

Pretendimet e tilla me anë të vendimeve gjyqësore për të parandaluar një nga të drejtat kryesore të njeriut të parapara në konventën më të rëndësishme të botës atë të "Të drejtave dhe lirive të njeriut" janë të kota. Një vendim i tillë gjyqësorë shumë lehtë mund të shpallet i pavlefshëm dhe në kundërshtim me nenet që mbrohen nga organizatat ndërkombëtare që mbrojnë dhe zbatojnë rregulloren e konventës të ratifikuar dhe në mënyrë kontraktuale të pranuar nga ana e shumë shteteve (një nga ata është edhe Gjermania).

Një vendim i tillë në aspektin ligjor është i "jashtligjshëm" në mënyrën se si ka ardhur deri tek vendimi i gjykatës dhe me cilin preteks është ndërmarë një veprim i tillë. Nëpër mediat gjermane ndëgjova që priten ankesa nga organizata të ndryshme hebraike dhe muslimane brenda Gjermanisë deri tek institucionet më të larta të shtetit Gjerman dhe në rast dështimi edhe tek organet e larta ndërkombëtare që mbrojnë të drejtat bazë të një individi.
    Sui generis

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    qe thoni ju ne moshen 13 vjece u bera synet
    kisha infeksion edhe qe thoni ju qendrova gati dy jav e gjys me mini fund

hahaha
    Partizoni

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    E dashur Pink!
    Edhe ti i ke pare neper dushet e palestrave, meshkujt e rrethprere(jo synet, se syneti eshte muhamedan, pra fetar)??!
    Sipas teje, ne ku jetojme, ne nje bote tjeter??!
    E, me sa pare mend e me çfare kompetence,quan gjyqtaret e nje qyteti te Gjermanise, "retard", dmth "te pazhvilluar"??!!
    Une mendoj, se jo vetem qe ti nuk je ne grade te gjykosh keta "gjykates", por, je ti ajo qe ke ngelur prapa ne mendesine e Baba Qemos, pamvaresisht se jeton en nje nga vendet me te zhvilluara te botes!!
    a ja ja ja, sa te veshtire jane ca ne te kuptuar. O Jarigas, po pertokam ta zgjas me shume me ty, e di pse-ne? Se ne fund te fundit, per femijen tim vendos une dhe vetem une. Pike mbaroi. Se c'eshte e mire apo e gabuar, une e marr persiper te gjithe pergjegjesine mbi supe dhe une do i dal zot deri ne fund. Nuk kam nevoje per njeri te me diktoje sesi rritet dhe cfare duhet te bej me femijen tim. Per mua jane retards se jane absurde me ato ligje te tilla. Sic jane dhe plot ligje te tjera absurde, si psh ' mos i bertit femijes se ndryshe te cojne te marresh klasa kastile sesi rritet nje femije'. Jo po ta marresh vesh mire, se po nuk bere si thone ato, ti nuk di te rrisesh nje femije. E bejne per te miren e femijes tend kupton ti. .
    Paskam ngelur ne kohen e baba qemos, right. Une te tregova se c'ndodh ketej. Qe eshte normale. Ti vazhdon me ' e lagu se lagu'. Une spo te mbush mendjen te behesh synet or zotni.lol Ok, ke te drejte, happy now ? me jep nje big smile tani - ta ta

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Se ne fund te fundit, per femijen tim vendos une dhe vetem une. Pike mbaroi.
    Nuk vendos ti.Vetem vetes munde tia besh,te tjereve jo.E femijet nuk jane prone,femijet jane ata te " tjeret " !
    Synetimi eshte i neveritshem.

Gjermanija ka te drejte te sjell ligje ne territorin e vet,duke u mbeshtetur ne te arriturat shkencore dhe duke i mbrojtur te drejtat e femijeve.E jo duke i perkedheluar traditat retrograde te ndonje komuniteti fetar.
    Judeo-Islamiket le ti bejne neper bodrume synetet fshehtas.

Good one Germany !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Nuk vendos ti.Vetem vetes munde tia besh,te tjereve jo.E femijet nuk jane prone,femijet jane ata te " tjeret " !
    Synetimi eshte i neveritshem.

Gjermanija ka te drejte te sjell ligje ne territorin e vet,duke u mbeshtetur ne te arriturat shkencore dhe duke i mbrojtur te drejtat e femijeve.E jo duke i perkedheluar traditat retrograde te ndonje komuniteti fetar.
    Judeo-Islamiket le ti bejne neper bodrume synetet fshehtas.

Good one Germany !
    synetlleku eshte i deomosdoshem per cdo mashkull pamvarsisht religionit,eshte shendet,pasterti,te mbron nga cdo infeksion.

E sa per myslimanet e vertete,nuk ka ligje qe mund te i ndaloje per te bere femin e tyre synet,edhe ne kete rast drejtesia do dalin huq ose e deshtuar!!

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    KÖLN - Një gjykatë në Köln të Gjermanisë vendosi që syneti i fëmijëve për arsye fetare duhet të trajtohet si shkaktim i plagëve të rënda trupore dhe se si i tillë mund të jetë vepër penale.

Duke marrë parasysh se ky vendim në të ardhmen do të mund të konsiderohej si precedent, ai shkaktoi reagime të ashpra, fillimisht të bashkësisë hebraike, e cila e konsideron këtë si sulm ndaj lirisë fetare.

Në arsyetimin e vendimit pohohet se me synet, trupi i fëmijës ndryshon përgjithmonë dhe shtohet se një ndryshim i tillë është në kundërshtim me interesat e fëmijës, i cili privohet nga mundësia që më vonë vetë të përcaktohet për përkatësi fetare dhe çdo gjëje tjetër që ka të bëjë me këtë.

Në vendimin e gjykatës shkruhet se vendimi nuk i referohet synetit për arsye mjekësore. Bashkësia hebraike, por edhe ajo myslimane në Gjermani njoftoi se vendimi i gjykatës në Köln paraqet formën më serioze të përzierjes në të drejtat e bashkësive fetare.

(er.nu/koha/BalkanWeb)

Hajt me shnet! Ne rruge te mbare ...
    ....ateher edhe shpuarja e veshit dhe pirsingjet e ndryshme duhet te quhen krime te renda.
    Sa vendim qesharak me duket, e aq me teper ata qe i gezohen kesaj,

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    ....edhe djemte...

nuk eshte obligim, por eshte rekomandim,
    Nga kush eshte rekomandim ? Kujt i ra mendja te rekomandoje per lafshen e mashkullit dhe te femres !? Allahut, apo Pedos ?

Provoje i here ti mos e ndiq sunnetin ( traditen ) e pejgamerit a.s ....se zbret Allahu ne toke dhe ta pret me zor
    Revolution 1848

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    synetlleku eshte i deomosdoshem per cdo mashkull
    Hajde de,neqoftese nuk ke Fimoze nuk eshte i domozdoshem...shume thjeshte.
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    E sa per myslimanet e vertete,nuk ka ligje qe mund te i ndaloje per te bere femin e tyre synet,edhe ne kete rast drejtesia do dalin huq ose e deshtuar!!
    Mendoj qe gabohesh.Shteti i se drejtes bazohet ne ligje.Neqoftese sillet ligji qe nuk munde te behet synet femija,nuk do te kete synet. Pike !
    Te pakten ne shendetesine publike...Kur ti mbushesh 18 vite,preje te terin si te duash !
    Nuk eshte Gjermania si shtetet tona Shqiperi & Kosove "banane shetete",ligji i sjellur zbatohet e jo te qendroje vetem ne leter.

Muslimanet jane dyftyresh ,nuk ju intereson aspak e ashtequajtura " synetimi si perparesi higjienike",por e mbrojne sepse eshte ligj i shenjte Islamik,sepse Allahu ju ka rekomanduar ta presin ( ups gabova,i pari e ka thene Jehova zoti i Hebrejeve...edhe kete rit e kane vjedhur ).
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 01-07-2012 më 06:44
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    USA paska rregulla te cuditcme per femijet e sapolindur .
    Nga ana mjeksore eshte nje lloje nderhyrje kirurgjike dhe si e tille duhet te firmosesh formularet ekstra ne rast hemoragjie apo komplikacionesh .

Jam kurioze te di sesi eshte e formuluar kjo nderhyrje ne formular
    Nuk ka asnje lloj formulimi. Thjesht nje pyetje. Kam pershtypjen qe informimi jepet vetem nese e kerkon vet. Gjithsesi Iza, nuk ka asnje lloj nderhyrje pa pasoja. Dhe gjate lindjes natyrale mund te vdesesh, lol, dhe doktoret nuk harrojne ta permendin para lindjes. E te duash te nderrosh mendje se ben dot. hahahah

. Nuk besoj se ai qe deshiron me ngulm te beje synet femijen do trembet nga efektet anesore qe mund te ndodhin 1 ne 10.000 apo me rralle. Spitalit i intereson me shume se ty te te njohi me efektet anesore para se te firmosesh, me qellim qe po te ndodhi dicka te mos i hedhesh ne gjyq, lol. Un s'mbaj mend te me kene tmerruar. Po qe kam firomsur, patjeter do kem firmosur. Nuk flas dot me siguri te plote. Sapo kisha ardh nga Shqiperia lol, dhe si mbaj mend cdo gje me hollesi. Ku ta kisha mendjen me pare.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Ky postim eshte per prudence, ju te tjeret mbyllni syte.
    Prudo
    Ishte njeri qe nuk bente femij Dhe nuk e dinte persene, rasti vertete dhe arriti deri tek urologu ku konstatoi se kishte fimozis dhe sasia e spermes nuk arrinte sa duhej aty ku duhej nga shkaku ii fimozit, u operua dhe beri i tuf me harabela
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •