Close
Faqja 24 prej 26 FillimFillim ... 142223242526 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 259
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Studimet prej perendimi? Ok!
    Lexo c'thote profeti Muhamed a.s 1400 vjet me pare;

A Hadith related by Bukhari reads: "The practices related to Fitrah (the nature) are five: circumcision, shaving the pubic hair, trimming the moustache, cutting the nails and removing the hair of the armpits."

Sic e lexon me siper rrethprerja renditet si praktike pastertie se bashku me heqjen e qimeve pubike, prerjen e mustaqeve, heqjen e thonjve, e heqjen e qimeve ne sqetlla.
    Lexo pak mbi Islamin e mos bej injorantin duke kundershtuar pa patur njohurite fillestare mbi Islamin.

Jo aty nuk thote se rendited si praktike pastertie aspak por praktike e rrjedhure te natyres! Pse po genjen?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

A Hadith related by Bukhari reads: "The practices related to Fitrah (the nature) are five: circumcision, shaving the pubic hair, trimming the moustache, cutting the nails and removing the hair of the armpits."

Sic e lexon me siper rrethprerja renditet si praktike pastertie se bashku me heqjen e qimeve pubike, prerjen e mustaqeve, heqjen e thonjve, e heqjen e qimeve ne sqetlla.
    Lexo pak mbi Islamin e mos bej injorantin duke kundershtuar pa patur njohurite fillestare mbi Islamin.
    Lol keto ti meson pervoja, nevoja jetesore. Nuk ka shkence ketu apo vend per mrekullira.
    Feelings change - memories don't.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Nese ky ligj eshte miratu apo edhe zbatohet, duhet te miratohet ligji per tatuazhe operacione plastike e shume gjana tjera qe jan shume me te rrezikshme per shendetin e njeriut se sa berja sunet qe largon nga semundje e nuk i sjell ato.

Kjo disi mua po me duket me shume lufte fetare se sa qe jan ngusht gjermant per nje cope mish aty posht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Nese ky ligj eshte miratu apo edhe zbatohet, duhet te miratohet ligji per tatuazhe operacione plastike e shume gjana tjera qe jan shume me te rrezikshme per shendetin e njeriut se sa berja sunet qe largon nga semundje e nuk i sjell ato.

Kjo disi mua po me duket me shume lufte fetare se sa qe jan ngusht gjermant per nje cope mish aty posht.
    Ato qe permende njeriu i ben me vetedije dhe ne moshe maturie kurse synetllaku i imponohet foshnjes!

Jeni ne gjendje te beni dallim juve apo JO?

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar më parë nga JacobGold Lexo Postimin
    Ato qe permende njeriu i ben me vetedije dhe ne moshe maturie kurse synetllaku i imponohet foshnjes!

Aha foshnjes mos e kan pas llafin per kthize me ja pre Ama ketu po shkrun syneti veper penale jo syneti i foshnjes.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Lol keto ti meson pervoja, nevoja jetesore. Nuk ka shkence ketu apo vend per mrekullira.
    Mia@ po flasim per nje popull shkretetire sot e 1400 vjet me pare. Ne kohen e xhaxhit deri 20 vjet me pare mbaj mend kushedi se sa komshie i mbanin sqetllat e kembet tere lesh. Ideja eshte qe te gjitha keto porosi se bashku jane pjese e pastertise e synetlleku renditet se bashku me to.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga JacobGold Lexo Postimin

Po heqja e bajameve nje femije pa vetedijen e tij duhet te ndalohet? Para 2 vitesh nje vajze vdiq ne Pogradec nga heqjane bajameve e po pastaj ta ndalojme me ligj heqjen e bajameve?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Rrethprerja eshte nje procedure ashtu sikurse cpuarja e veshit per nje vath , apo heqja e bajameve, mishi i hundes etj etj.
    Pra, siç e pohon edhe vete, rrethprerja eshte as me shume e as me pak se nje nderhyrje kirurgjike(absolutisht jo si shpimi i veshit) dhe si e tille duhet trajtuar!! Ne kete menyre ka vepruar edhe gjykatesi gjerman, duke e klasifikuar "rrethprerjen" per arsye fetare si nje nderhyrje kirurgjike te lejueshme vetem ne rast nevoje, pike!
    Eshte turp per nje shtet si Gjermania te merret me peniset e dynjase.
    Po te merret nje "profet" pedofil me peniset e dynjase, nuk eshte turp??!! Apo, ky lloj turpi, i ka lezet vetem "profetit" arab?!!
    Gjithsesi ajo qe ka ndodhur ne nje gjykate nuk ka te beje aspak me ligjin Gjerman ne pergjithsi.
    Nje gjykates nuk mund te nxjerre ligj jashte kufinjve te Kushtetutes, prandaj, çdo gjykates, eshte sovran!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    E shikojë këtë temën kaq ditë.. nejse, një shoku im Grek e bëri këtë operacion, u habita kur ma tha, sepse është dhe pak si tip nacionalisti. Por ai kishte ngjitur diçka nga vajza me të cilën kishte lidhje dhe ja rekomandoi doktori operacionin, dhe vërtetë ndaluan problemet që kishte, vetëm një problem praktik me sa duket krijon operacioni, por është i vogël.

Nën raste normale, pra kur nuk ke problem, nuk shikojë arsyen për se ta bësh, mua nuk më pëlqen fare si ide, është pak ekzagjerim por më duket sikur të thuash hiq dhëmbët që mos të të prishen!

Shumë herë gjërat nuk janë bardh e zi, pra në këtë rast, këdo vendim që të marrësh prapë fiton disa gjëra dhe humbet të tjera. E them këtë sepse kisha lexuar punën e një doktori në internet i cili argumentonte shumë pastër mos bërja e operacionit të jep mbrojtje në disa aspekte (nuk mbaj mënd mirë), me një fjalë natyra nuk e krijoi kot së koti ashtu siç e krijoi.

Personalisht nuk do e bëja, dhe e quaj të gabuar tju bëhet fëmive në moshë të vogël, personi po do duhet ta vendosi vetë. Ekziston një organizatë me persona që ishin operuar të vegjël, ata janë kundër operacionit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Para islamit njerezit nuk i paskan pas prere as thonjte??!!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •