Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    . Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Fajin që nuk i përmbush qeveria këto rekomandime i ka vetëm Edvin Rama.
    Une nuk thash se fajin e ka Edvin Rama. Qellimisht nuk u ndala te ndarja e pergjegjesive, sepse e di se cfar kahje do te merr tema. Por, nese je i interesuar per mendimin tim lidhur me ndarjen e pergjegjesive, ai eshte se pjesa dermuese e fajit e i takon pozites ndersa pjesa tjeter, jo edhe e vogel, i takon opozites.

Me konkretisht,

Rekomandimi nr 1
    Ne pergjegjesite mbi plotesimin e ketij rekomandimi merr pjese edhe opozita. Aty flitet per funksionimin normal te parlamentit dhe nuk mund te quhet funksionim normal i parlamentit ne rastet kur opozita e bojkoton kete te fundit per muaj te tere.

Rekomandimi nr 2
    Pergjegjesia eshte e perbashket. Ne rastet kur kerkohet shumica e cilesuar ne parlament, natyrisht se nevojitet bashkepunim mes pozites dhe opozites. Nese njera nga keto nuk bashkepunon, te gjitha ligjet qe kerkojne shumicen e cilesuar bllokohen.

Rekomandimi nr 3
    Pergjegjesi e perbashket. Eshte e vetmja pike qe mund te konsiderohet e plotesuar, edhe pse u nevojiten rreth 2 vite.

Rekomandimi nr 4
    Pergjegjesi e perbashket. Ndryshimi i kuadrit ligjor per zgjedhjet nuk mund te arrihet pa koncensus.

Rekomandimi nr 5
    Pergjegjesi ekskluzive e pozites. Pozita duhet te jete garantues i zgjedhjeve.

Rekomandimi nr 6
    Pergjegjesi ekskluzive e pozites.

Rekomandimi nr 7
    Pergjegjesi e pozites dhe presidentit.

Rekomandimi nr 8, 9, 10, 11 dhe 12
    Pergjegjesi e pozites.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    1) Nuk eshte se nuk jam dakort me pjesen e pare. Pajtohem se disa qeveri/shtete nuk e kane sensin e detyrimit ndaj subjekteve te tyre dhe se kerkesat e BE disi i vendosin kufi abuzimeve te pushtetit absolut qe ushtrojne keta te zgjedhur ne qeveri, gje qe me duket ke shprehur ne pjesen me te madhe tepostimit tend.

Por nga na tjeter qeveria e Gjermanise nuk ka te njetin sens mos-angazhimi qe ka ajo Italiane, Greke, apo Shqiptare. Pasi kam thene kete i bej pyetje vetes, a mund te kethehet qeveria Italiane ne nje qeveri me te njejtin sens detyre si ajo e Gjermanise? Dhe pergjigjem jo. Cfare ka perfituar Italia ne sensin e drejtimit qe nga koha qe ka hyre ne BE e deri tash? Pervec publicitetit, asgje (nuk po flas ketu per ndihmat e kredite se po e pushtonin emigrantet etc.)

Andaj edhe them qe kontrollet e BE nuk do ndyshojne gje, per sa kohe qe qeveritaret qe kemi zgjedh nuk kane pergjeshmeri. Qeveritaret me sens te leshuar te ndergjegjes do gjejne menyren per te mashtruar dhe per te 'permbushur' detyrimet ne forme te falsifikuar. Sic beri Greqia.
    Pajtohem plotesisht. Jo rastesisht Gjermania eshte lokomotiva e kontinentit. Ate qe nuk e arriten ne mesin e shekullit te kaluar me lufte, po e arrijne sot me pune e me laps.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Pajtohem plotesisht. Jo rastesisht Gjermania eshte lokomotiva e kontinentit. Ate qe nuk e arriten ne mesin e shekullit te kaluar me lufte, po e arrijne sot me pune e me laps.
    un mendoj ndryshe.gjermanin perendimore e beri USA prap shtet.duke i bere reklame gjermanis lindore...reklama si jetonin bota kapitaliste me ciftin KENEDI..BUMI EKONOMIK.PER TE NDRYSHUAR DHE PSIKOLOGJIN PRO NAZISTETE ..
    E BEN EMIGRANTET duke filluar nga italianet te paret.

pa diskutim i ngeli dhe nji veti nga nazistet qe shteti i tyre duhet te jet i pari...

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    e mo e zbuluat tezen armiqesore..?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Eshte nje e vertete e hidhur qe po ndodh ne Shqiperi. Per dallim me gati te gjitha vendet e tjera te Ballkanit qe i fusin nderskamcen njeri-tjetrit, sidomos ne proceset integruese, Shqiperia i fut nderskamcen vetes.

Nga 12 kushte qe BE i ka caktuar Shqiperise ne vitin 2010, deri me tani eshte plotesuar vetem 1!
    Te gjitha keto kushtezime kane te bejne me qeshtje te brendshme te Shqiperise e jo me ndonjerin nga fqinjet e saj...dhe prap se prap ka ngecje. Kjo eshte e tmerrshme.
    Kjo qe thua eshte te qash dhe te qeshesh..por realiteti ky eshte per fat te keq.

kjo eshte per faj te politikes shqiptare,

sikur te bashkpunonin shqiptaret me njeritjetri do benin mrekulli..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    e mo e zbuluat tezen armiqesore..?
    ho me brrake ku qe fut ?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    e mo ciancin..
    c'porosi kini marre nga edvin hun veni..

cdo beni nashti..
    kini ndonje pllan b per 21 janar tjater mo..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    e mo ciancin..
    c'porosi kini marre nga edvin hun veni..

cdo beni nashti..
    kini ndonje pllan b per 21 janar tjater mo..
    he mer dreq ,,po si i vogel si imadh nuk vure mend more ...

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Integrimi i Shqiperise varet nga e gjithe klasa politike, ky eshte kriteri kryesor i BE-se . Natyrisht pergjegjesia kryesore eshte e qeverise . Per kete arsye Berisha me qeverine e tij nuk do deshironin deshtimin sic do deshironte Edi Rama me opoziten e tij. Kush eshte ai shqiptar ( jo militant) qe mund besoje tezen se Berisha kerkon te na largoje nga BE duke humbur kredi politike dhe te mos besoje tezen e Edi Rames qe me deshtimin e statusit kandidat , fajtor do jete Berisha dhe qeveria, ne kete menyre te fitoje kredi politike per veten e tij. Edi Rama ka deklaruar disa here qe mund te humbasim statusin per here te trete duke nenkuptuar strategjine e mirefillte e opozites per te krijuar nje argument te forte para zgjedhjes 2013 qe fajtori per deshtimin eshte Berisha dhe duhet ndeshkuar me vote.

Ne fund po e mbyll me nje pyetje : A mund te besohet nje opozite e majte miliardere qe qan hallin te varferve ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 30-06-2012 më 17:38
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Integrimi i Shqiperise varet nga e gjithe klasa politike, ky eshte kriteri kryesor i BE-se . Natyrisht pergjegjesia kryesore eshte e qeverise . Per kete arsye Berisha me qeverine e tij nuk do deshironin deshtimin sic do deshironte Edi Rama me opoziten e tij. Kush eshte ai shqiptar ( jo militant) qe mund besoje tezen se Berisha kerkon te na largoje nga BE duke humbur kredi politike dhe te mos besoje tezen e Edi Rames qe me deshtimin e statusit kandidat , fajtor do jete Berisha dhe qeveria, ne kete menyre te fitoje kredi politike per veten e tij. Edi Rama ka deklaruar disa here qe mund te humbasim statusin per here te trete duke nenkuptuar strategjine e mirefillte e opozites per te krijuar nje argument te forte para zgjedhjes 2013 qe fajtori per deshtimin eshte Berisha dhe duhet ndeshkuar me vote.

Ne fund po e mbyll me nje pyetje : A mund te besohet nje opozite e majte miliardere qe qan hallin te varferve ?
    keto qe qeverisin tani jan fukarenj ne kulmit????????

8 vjet duhet te qendroj ne pushtet nji qeveri cilado qoft e majt apo e djathte.....

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •