Close
Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 249
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Boy Lexo Postimin
    Nuk e di nese ne Lituani dalin apo jo te festojne me flamure neper rruge, ndoshta ti ke informacione ne lidhje me ate popull dhe mund t'i ndash me ne. Kur fitoi Italia p.sh une shkova me shoket e mi te festonim te Circo Massimo duke valevitur flamurin italian, s'ka asgje te keqe.

Per ty nje fakt i tille ve ne dyshim apo cenon patriotizmin e dikujt? Me duket pak qesharake te drejtosh gishtin te kjo ndodhi, nderkohe qe kemi persona ne Jug qe mbulojne role institucionale dhe na valevisin flamuret grek e na ndryshojne emrat.

Mua, sic mund te kesh kuptuar me lart, fakti se dikush ka festuar me flamurin e Argjentines apo Gjermanise apo Brazilit me le indiferent!
    une thjesht nje veprim te tille e kam pare vetem tek ne shqiptaret...
    kam shume te njohur nga vende te tjera, popuj te vegjel e jo, qe jetojne ne vendin e tyre dhe jashte, por nje veprim te tille nuk e kam pare tek askush...

une kam ardhur ne itali vetem. 95% e shoqerise sime eshte italiane. kur flas italisht askush nek e ve re qe jam i huaj. prandaj une duhet te marr flamurin italian dhe te festoj bashke me shoqerine???
    jo. absolutisht jo.
    le pastaj nje qe valevit flamurin gjerman dhe njeh vetem 3 qytete gjarmane.
    mund te me behet qejfi per ndonje sukses sportiv apo tjeter te ndonje shteti apo kombi, por kjo nuk me ben qe te marr flamurin e t'a valevis me krenari...

camoranesi luan per kombetaren italiane (pra perfaqeson italianet) dhe nuk e kendon himnin e italise sepse duke bere nje gje te tille nuk respekton vendlindjen e vet.

a thua ata qe kane flamuj italiane apo gjermane neper shtepi e kane edhe flamurin shqiptar??????
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Po mire sipas teje, meqe Shiperia nuk arrine te mari pjese ne kete kompeticion, shqiptaret nuk kane te drejte te bejne tifozllik per nje skuader tjeter? E njejta gje ndodh edhe me klubet e tjera te futbollit evropian, te shumte jane shqiptaret qe ndjekin kampionate te huaja(edhe atehere kur ishte e ndaluar) dhe jane tifoze te Interit, Milan, Chelsea, Barcellona etj...ne rast fitoreje eshte e drejta e tyre te shfaqin gezimin.

Mos u beni kaq fanatike!
    Nuk mė kujtohet saktė viti, por kur isha nė Golem, gati u ēmendėn njerėzit pėr fitoren e Greqisė. sa telefonatat nė mes vete, sa urimet, sa britmat. Unė u ēudita, vėrtet.

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une thjesht nje veprim te tille e kam pare vetem tek ne shqiptaret...
    kam shume te njohur nga vende te tjera, popuj te vegjel e jo, qe jetojne ne vendin e tyre dhe jashte, por nje veprim te tille nuk e kam pare tek askush...

une kam ardhur ne itali vetem. 95% e shoqerise sime eshte italiane. kur flas italisht askush nek e ve re qe jam i huaj. prandaj une duhet te marr flamurin italian dhe te festoj bashke me shoqerine???
    jo. absolutisht jo.
    le pastaj nje qe valevit flamurin gjerman dhe njeh vetem 3 qytete gjarmane.
    mund te me behet qejfi per ndonje sukses sportiv apo tjeter te ndonje shteti apo kombi, por kjo nuk me ben qe te marr flamurin e t'a valevis me krenari...

camoranesi luan per kombetaren italiane (pra perfaqeson italianet) dhe nuk e kendon himnin e italise sepse duke bere nje gje te tille nuk respekton vendlindjen e vet.

a thua ata qe kane flamuj italiane apo gjermane neper shtepi e kane edhe flamurin shqiptar??????
    Po ne rregull, ky eshte nje qendrim i joti personal, dikush mund te thote se je teper fanatik dhe jeton ne trysnine e provincializmit ne nje bote qe po shkon gjithmone e me shume drejt kozmopolitanizmit. Ne Shqiperi ndiqeshin ndeshjet e boterorit dhe behej tifozllik per kombe te tjera fshehurazi edhe ne nje moment historik per vendin tone, kur patriotizmi ishte vlera themelore e qytetareve. Te gjithe gezoheshin kur fitonte skuadra e tyre apo vinin baste, atehere nuk mund te festonin, tani munden. Jetojme ne nje shtet te lire dhe demokratik(te pakten ne keto ceshtje), secili feston sipas deshires, brenda rregullave. Deri tani ligji nuk i ndalon njerezit te festojne me flamure te kombeve te ndryshme, keshtuqe s'ke perse t'i gjykosh!
    Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Po ne rregull, ky eshte nje qendrim i joti personal, dikush mund te thote se je teper fanatik dhe jeton ne trysnine e provincializmit ne nje bote qe po shkon gjithmone e me shume drejt kozmopolitanizmit. Ne Shqiperi ndiqeshin ndeshjet e boterorit dhe behej tifozllik per kombe te tjera fshehurazi edhe ne nje moment historik per vendin tone, kur patriotizmi ishte vlera themelore e qytetareve. Te gjithe gezoheshin kur fitonte skuadra e tyre apo vinin baste, atehere nuk mund te festonin, tani munden. Jetojme ne nje shtet te lire dhe demokratik(te pakten ne keto ceshtje), secili feston sipas deshires, brenda rregullave. Deri tani ligji nuk i ndalon njerezit te festojne me flamure te kombeve te ndryshme, keshtuqe s'ke perse t'i gjykosh!
    po ē'lidhje ka? kozmopolitanizmi s'do te thote te identifikohesh me simbolet e nje kombi tjeter.
    nuk kam si te jeme une fanatik, pasi si une mendojne te gjithe ato popuj qe bejne tifozllek, por nuk dalin neper rruge duke valevitur flamuj te huaj... shumica derrmuese.
    nje qe e mendon si ti, nje te neserme mund te thoje: e po ē'te keqe ka te kendoj himnin e nje shteti te huaj. tifozllek po bej. apo jo?

une i kam pare gadi te gjitha ndeshjet e boterorit. e ndjek futbollin por nuk arrij te valeviz nje flamur tjeter.
    meqe qenkam une ai fanatiku, me jep si shembull ndonje popull tjeter qe sillet keshtu si ne shqiptaret. apo te gjithe popujt e tjere te dalin fanatike ty???

p.s. per ēfare arsyeje mbane flamur italian ne shtepi ti? kot per kuriozitet. po ate shqiptar e ke?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Mua dje me beri pershtypje djali i tezes qe ne jelek kishte vene nje karfice me flamurin amerikan edhe me shqipetarin bashke
    u habita
    ai me tha une jam gjysem amerikan qe kshu .....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    po ē'lidhje ka? kozmopolitanizmi s'do te thote te identifikohesh me simbolet e nje kombi tjeter.
    nuk kam si te jeme une fanatik, pasi si une mendojne te gjithe ato popuj qe bejne tifozllek, por nuk dalin neper rruge duke valevitur flamuj te huaj... shumica derrmuese.
    nje qe e mendon si ti, nje te neserme mund te thoje: e po ē'te keqe ka te kendoj himnin e nje shteti te huaj. tifozllek po bej. apo jo?

une i kam pare gadi te gjitha ndeshjet e boterorit. e ndjek futbollin por nuk arrij te valeviz nje flamur tjeter.
    meqe qenkam une ai fanatiku, me jep si shembull ndonje popull tjeter qe sillet keshtu si ne shqiptaret. apo te gjithe popujt e tjere te dalin fanatike ty???

p.s. per ēfare arsyeje mbane flamur italian ne shtepi ti? kot per kuriozitet. po ate shqiptar e ke?
    1- "Kozmopolitanizmi ėshtė ideja qė i gjithė njerėzimi i takon njė komuniteti tė vetėm, mundėsisht duke u bazuar nė vlerat morale tė pėrbashkėta. Kozmopolitanizmi ėshtė nė kontrast me teoritė komunitare, nė veēanti me ideologjitė e patriotizmit dhe nacionalizmit."
    2- Tifozlliku nuk behet duke kenduar himnin e nje kombi tjeter, por duke valevitur flamurin apo duke veshur fanellen qe jane simbol i nje skuadre/kombetareje.
    3- Ne 2002-in u zhvillua kampionati boteror ne Korene e Jugut dhe ne Japoni, me kujtohen shume mire japonezet dhe koreano-jugoret qe visheshin me fanellen e Italise, Brazilit e te tjere, madje lyenin edhe faqet me ngjyrat e flamurit. Ja shiko kete videon ne sekonden e 18 e me tej, njihen kollaj nga forma e syve qe s'jane brazilian apo gjerman, duket qarte:
    4- Nuk kam flamur italian ne shtepi dhe nuk jam tifoz i Italise, por atehere me pelqeu te festoja dhe shkova me shoket, ishte nje eveniment shume i rralle.

Me kaq them se perfundon ky diskutim, se e zgjata shume.
    Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Esenca e temes :

Une (Admiri) nuk jam tifoz futbolli.

Shendet!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Si na duket? Po qe sna intereson fare se c'a bejne? Secili e ben pervete. Se ben as per ty, e as per mua.

Para ca ditesh, pak kohe pasi mbaroi ndeshja e Kampionatit Boteror Gjermani - Argjentine, mora ne telefon per disa pune, nje shokun tim ne Shkoder.
    Degjoja nje zhurme te jashtezakonshme, bori makinash, njerez qe fishkellenin e bertisnin.
    Eshte plot e perplot me njerez - me tha ai shoku - qe po festojen fitoren e Gjermanise me flamuj gjermane neper rruget e qytetit.
    Kete gje ma konfirmuan edhe ne FSH, madje edhe per shqiptare jashte vendit: http://www.forumishqiptar.com/showth...=54030&page=58
    Mora rastin e Gjermanise si rast me i fresket. E kam pare me syte e mi se si u festua fitorja e Boterorit nga Italia ne 2006.
    Ndjehesha totalisht i turperuar.

Mua nje veprim i tille me duket i neveritshem. Ndokush edhe mund te justifikohet duke thene se eshte vetem tifozllek, por te dalesh neper rruge duke valevitur flamurin e nje shteti tjeter, mua me duket e tepruar.
    Pastaj ē'e mbaj une ne shtepi flamurin nje shteti tjeter? Per ēfare arsyeje?

Si nuk po e braktisim ndonjehere ate kompleksin e inferioritetit ne shqiptaret?!
    Mbetem duke puthur flamujt e shteteve te tjera.
    Nje minimum krenarie dhe nacionaliteti a nuk ekziston nder ne???
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Para ca ditesh, pak kohe pasi mbaroi ndeshja e Kampionatit Boteror Gjermani - Argjentine, mora ne telefon per disa pune, nje shokun tim ne Shkoder.
    Degjoja nje zhurme te jashtezakonshme, bori makinash, njerez qe fishkellenin e bertisnin.
    Eshte plot e perplot me njerez - me tha ai shoku - qe po festojen fitoren e Gjermanise me flamuj gjermane neper rruget e qytetit.
    Kete gje ma konfirmuan edhe ne FSH, madje edhe per shqiptare jashte vendit: http://www.forumishqiptar.com/showth...=54030&page=58
    Mora rastin e Gjermanise si rast me i fresket. E kam pare me syte e mi se si u festua fitorja e Boterorit nga Italia ne 2006.
    Ndjehesha totalisht i turperuar.

Mua nje veprim i tille me duket i neveritshem. Ndokush edhe mund te justifikohet duke thene se eshte vetem tifozllek, por te dalesh neper rruge duke valevitur flamurin e nje shteti tjeter, mua me duket e tepruar.
    Pastaj ē'e mbaj une ne shtepi flamurin nje shteti tjeter? Per ēfare arsyeje?

Si nuk po e braktisim ndonjehere ate kompleksin e inferioritetit ne shqiptaret?!
    C'fare lidhje ka futbolli me nacionalitetin .

Pse te valvitesh flamurin jo shqiptar , dmth duhet me heq nenshtetesin ?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Menjehere pasi te zgjidhet kompleksi i inferioritetit shqiptar, minimumi i krenarise, minimumi i nacionalizmit (se nacionalitet ka tjeter kuptim), sugjeroj te merremi me popullin legen numer 2 ne bote.

Pasi bera nje search ne Google per qejf, me doli qe kanadezet qenka popull po aq legen sa ne shqiptaret. Pas fitores se Gjermanise ndaj Argjentines, disa kanadeze me kompleks inferioriteti dhe me nivel te ulet nacionalizmi, me sa duket kane patur paftyresine te festojne per dy ore te tera pas ndeshjes... madje edhe me flamuj Gjermane.

Natyrisht gazetari nuk guxon te beje ndonje akuze per anti nacionalizem ndaj tyre, me shume mundesi sepse duhet te jete edhe ai ndonje legen pa ndjenje krenarie kombetare.

http://www.digitaljournal.com/image/71611
    ...
    With each hour passing by, Toronto fans of Germany celebrated throughout the city with German flags, jerseys and other football gear. The horns of vehicles honked rapidly, the cheers from people were heard and smiling faces as Germany defeated Argentina 4-0 to advance to the semifinal.
    Germany will now face either Paraguay or Spain and the winner of that match will meet either Uruguay or the Netherlands in the World Cup final.
    http://i46.tinypic.com/29p42dw.gif

Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •