Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 82
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Nëse "zoti" është një pse ka kaq shumë fe?

Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    ka shum fe se keto fete jan veç se imagjinat e njeriut.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Po si do i vene femijet ne gjume robt???... duke u tregu prralla nga fe te ndryshme, sa me shum fe,aq me shum variacion perrallash do kemi ...
    Really Dude... Get A Life!!!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ka shumë "Zotëra", sepse jo Zoti, por njeriu është "Zot".

"Zoti" i shërben njeriut i cili na flet për Zotin, i shërben qëllimeve, vlerave, ëndërrave të këtij njeriu. Dhe ky njeriu duke na mësuar e predikuar e shkruar libra "të shenjtë" gjithënjë e ka në prapamendime fatin e vetës dhe njerëzve të zemrës së tij. Në këtë kuptim: homo homini deus est.

*

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Dhe une doja nje pergjigje nga kjo pyetje qe eshte shtruar dhe si teme, me cfare lexova asnje argument nuk me bindi.

P1: Si linden keto fe, dhe cili eshte qellimi i tyre?

P2: Cila eshte feja me e vjeter ne bote?

P3: Perse duhet te besoj ne fe une, kur mund te besoj ne Zot?

P.s Nese mundeni te me jepni nje pergjigje, nese nuk keni mundesi lereni keshtu sic eshte.

Ju faleminderit paraprakisht, kush do humbi kohen e cmuar per te me dhene nje pergjigje mua.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga PÆON Lexo Postimin
    Dhe une doja nje pergjigje nga kjo pyetje qe eshte shtruar dhe si teme, me cfare lexova asnje argument nuk me bindi.

P1: Si linden keto fe, dhe cili eshte qellimi i tyre?

P2: Cila eshte feja me e vjeter ne bote?

P3: Perse duhet te besoj ne fe une, kur mund te besoj ne Zot?

P.s Nese mundeni te me jepni nje pergjigje, nese nuk keni mundesi lereni keshtu sic eshte.

Ju faleminderit paraprakisht, kush do humbi kohen e cmuar per te me dhene nje pergjigje mua.
    Ndiq harten... lol
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    Zoti ka krijuar nje fe ,ndersa njerezit shpiken shume fe.

te KRIJOSH dhe te SHPIKISH jane dy gjera te ndryshme.

VETEM zOTI KRIJON ,KURSE NJERIU ZBULON ATE QE KA KRIJUAT ZOTI

vazhdojme neser

Pika 1: Zoti krijon gjithçka., njerëzit vetëm zbulojnë atë që ka krijuar Zoti.
    Pika 2: Njerëzit kanë zbuluar shumë fe.
    Rezultati: Njerëzit kanë zbuluar shumë fe, që i ka krijuar Zoti.

Këta fetarët, ngatërrohen aq keq me këmbët e tyre, saqë nisin të vërtetojnë një gjë, dhe në fund nxjerrin të kundërtën.
    -

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ndiq harten... lol
    Lol, e ndoqa harten, del e kunderta e te gjitha atyre qe jane thene deri tani

Me ka kapur nje budallallik, dhe po ri e po lexoj, po i kthehem dhe njeher shum gjerave mbrapsh. Nga lidhja e hartes po lexoj disa gjera interesante. Te shikojme ne fund se cfare kongluzioni do te nxjer. Tani te shikojme njeher reagimet, midis feve. Po une se thash me qellim qe te mbroni me fanatizem fen tuaj, po te me thoni dicka te vertet.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Po une se thash me qellim qe te mbroni me fanatizem fen tuaj, po te me thoni dicka te vertet.
    Feja ime? Une skam FE o lal.. Sbesoj ne Fete e ktyre hoxhallarve e prifterinjve.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Feja ime? Une skam FE o lal.. Sbesoj ne Fete e ktyre morrave hoxhallare e prifterinj.
    Me ke keqkuptuar lal, pasi ishte dhe gabim i imi, ne menyren e te shkruar, qe nuk ndava tekstin, dhe u duke sikur e gjithe pergjigjia ime ishte per ju. Po realisht ishte per disa qe direkte ariten ne kongluzionin qe kjo fe eshte me e vjetra, dhe me nje siguri nga mbrapa shiko reagimet e filan fistekut.

Kalofsh sa me mire

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •