Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet në Bllog
    22

Ministri i Mbrojtjes: Po ndërtojmë anijen e parë shqiptare

Imami inspekton ndërtimin e anijes së parë shqiptare

VLORE - Ministri i Mbrojtjes Arben Imami vizitoi dje kantierin e ndërtimit në distriktin ushtarak të Pashalimanit, ku aktualisht është në proces ndërtimi anija e parë shqiptare. “Kjo anije që po ndërtohet, do të përfundojë në fund të vitit dhe se 2 të tjera do të jenë gati në fund të 2013-së. Kjo anije e tonazhit të rëndë do të shërbejë për emergjencat civile dhe po ngrihet në këtë kantier, sipas një kontrate të shtetit shqiptar, Ministrisë së Mbrojtjes dhe shtetit holandez, nëpërmjet një firme prestigjioze”. Anija patrulluese, që aktualisht po ndërtohet në kantierin e ndërtimit të Pashalimanit, ka një gjatësi prej 42 metrash dhe është e dyta në llojin e vet që po ndërtohet. Ndërtimi i kësaj anijeje është një bashkëpunim i qeverisë shqiptare dhe i kompanisë holandeze “Damen”, në të cilën kanë marrë pjesë 85 punonjës. Kostoja e saj është mjaft e ulët, e krahasuar me anijen e blerë para pak muajsh, e cila ka kushtuar 7.2 milionë euro. Imami u shpreh ndër të tjera dhe për postbllokun ushtarak të bazës së Pashalimanit, i cili nuk lejon turistët të kalojnë në pjesën tjetër të plazhit të Orikumit. Imami theksoi se “në projektet tona afatshkurtra, kemi ngritjen e një muzeu dhe më pas do të lejohet kalimi i turistëve, pasi për ne nuk është problem shtyrja e postbllokut 100 metra afër bazës”. Sipas ministrit, kohët e fundit, banorë të Dukatit janë ankuar se nga kjo bazë nuk mund të kalohet për në Karaburun, atje ku ata pretendojnë se kanë tokat e tyre dhe se ka një projekt për ngritjen e parkut energjetik me erë. Gjithashtu, mjaft shoqata turistike në jug janë ankuar disa herë se postblloku i bazës po pengon turizmin, pasi brenda territorit të tij ndodhet parku arkeologjik i Orikut, aty ku ka dhe një drejtori. Gjithsesi, sipas tij, ky është një problem që do të gjejë zgjidhje, por në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit, pasi aty mendohet të ndërtohet dhe një muze i së shkuarës. Ndërsa për kalimin drejt Karaburunit, ku sipas ministrit është një park kombëtar, ka forma të tjera që nëpërmjet investimeve infrastrukturore të krijohen rrugë apo mundësi të tjera për të shkuar në Karaburun, gadishullin me të madh të vendit, totalisht i virgjër. q.b

Panorama

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Life's too short to remove USB safely.

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Anijet mendohet të quhen "Orik", "Lisus", "Butrint", edhe pse nuk është vendosur përfundimisht. Një ide është që kjo më lartë të quhet "Teuta".

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anëtarësuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    Jack Watson

kam nje pyetje , qfar do te thot Orik dhe Lisus ?
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga geezer Lexo Postimin
    Jack Watson

kam nje pyetje , qfar do te thot Orik dhe Lisus ?
    Lisus është emri antik i Lezhës. Ndërsa Orik emri i Orikumit (por s'jam shumë i sigurtë).

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet në Bllog
    22
    Lexova me lart qe kostoja e ndertimit ne vend me kompanine hollandeze eshte me e ulet se sa kostoja e blerjes se anijeve nga jashte. Kjo eshte gje e mire dhe qeveria duhet te investoje me shume ne ndertimin e anijeve, ne menyre qe te hapi vende pune dhe te filloje krijimin e nje industrie ne vend. Shqiperia ka disa qytete porte dhe fuqine punetore te kualifikuar per te ndertuar mjete lundrimi, i mugon vetem eksperienca qe e ofrojne kompanite e huaja dhe investimet fillestare, qe po i ben shteti.

Albo

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    thjesht kurioze keto jane anije cargo, commercial apo luftarake?
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Lisus është emri antik i Lezhës. Ndërsa Orik emri i Orikumit (por s'jam shumë i sigurtë).
    Orik eshte emri i Orikumit te lashte.
    Ne portin e Orikut te vjeter ka zbritur dikur me anijet e tij edhe Jul Cezari.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    anijen e pare ,,,, i ka majt thate ketij ministrit,,,

se ne kemi ndertuar anije dhe me pare,,,

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    thjesht kurioze keto jane anije cargo, commercial apo luftarake?
    Do jenë anije patrullimi, per kontrollin e ujrave detare etj..., dmth ushtarake. Në formën e tyre finale do të jenë fiks si anija "Iliria".

Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Orik eshte emri i Orikumit te lashte.
    Ne portin e Orikut te vjeter ka zbritur dikur me anijet e tij edhe Jul Cezari.
    . Rrofsh.

Citim Postuar më parë nga Albo
    Lexova me lart qe kostoja e ndertimit ne vend me kompanine hollandeze eshte me e ulet se sa kostoja e blerjes se anijeve nga jashte. Kjo eshte gje e mire dhe qeveria duhet te investoje me shume ne ndertimin e anijeve, ne menyre qe te hapi vende pune dhe te filloje krijimin e nje industrie ne vend. Shqiperia ka disa qytete porte dhe fuqine punetore te kualifikuar per te ndertuar mjete lundrimi, i mugon vetem eksperienca qe e ofrojne kompanite e huaja dhe investimet fillestare, qe po i ben shteti.
    Mesa lexova kostoja i binte 1.2 mil $ më lirë se po të bliheshin në Hollandë. Anija "Iliria" është blerë vjet ose parvjet në Hollandë për 7.2 mil $. Më vonië M. Mbrojtjes arriti një marrëveshje me firmën hollandeze "Damen" për ngritjen e kantierit të ndërtimit të anijeve në Shqipëri (Pashaliman) në mënyrë që të prodhoheshin në vend. Aktualisht kantjeri ka rreth 90 punëtor nqs nuk gaboj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 08-02-2011 më 15:27

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •