Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2010
    Postime
    14

Studente analfabete!

Une kam hasur shpesh me studente te cilet kane shume veshtiresi ne shkrimin e rregullt te gjuhes shqipe.Ky problem me ben shume pershtypje pasi te jesh student ne shkollen e larte dhe te kesh veshtiresi ne shkrimin dhe leximin e gjuhes shqipe eshte me te vertete absurde!Une nuk e kuptoj se si ka nga keta te cilet arrijne edhe ta perfundojne shkollen e larte!Kam patur mundesine te shikoj edhe studente te tjere ne vende te ndryshme te botes dhe nuk i kane keto lloj problemesh me shkrimin e gjuhes se tyre.Si eshte e mundur qe ne vendin tone studentet te jene te nje niveli kaq te dobet?!

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    hmm.. jo jo do pare mire kjo pune, ky qe flet dicka di
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Citim Postuar mė parė nga Rendi Lexo Postimin
    Une kam hasur shpesh me studente te cilet kane shume veshtiresi ne shkrimin e rregullt te gjuhes shqipe.Ky problem me ben shume pershtypje pasi te jesh student ne shkollen e larte dhe te kesh veshtiresi ne shkrimin dhe leximin e gjuhes shqipe eshte me te vertete absurde!Une nuk e kuptoj se si ka nga keta te cilet arrijne edhe ta perfundojne shkollen e larte!Kam patur mundesine te shikoj edhe studente te tjere ne vende te ndryshme te botes dhe nuk i kane keto lloj problemesh me shkrimin e gjuhes se tyre.Si eshte e mundur qe ne vendin tone studentet te jene te nje niveli kaq te dobet?!
    Eshte problem i madh nese nje student qe e mbaron tamam shkollen e larte nuk di te shkruaje shqipen. Niveli i edukimin besoj se ka rene vazhdimisht ne 20 vitet e fundit.

Megjithate nuk eshte e vertete qe nuk ekziston ky problem ne vende te tjera.

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Eshte rritur numri i studenteve neper universitete ne shifra absurde. A thua se ēdonjeri prej tyre do te kete nje post administrate. Po punetorin kush do e beje? Pra te mbarosh nje shkolle te larte eshte bere objektivi i cdo te riu apo familje, pasi e shohin si nje mundesi me shume punesimi, e nuk ka rendesi sesa aftesi ka individi per ta vazhduar ate shkolle. Kur eshte leku ai qe zgjidh cdo problem ne Shqiperi, perse nje analfabet mos te hiqet si student. Kur nje vend pune ne shkollat fillore si mesuese fitohet duke e paguar, pse ta caje koken ajo mesuesja (qe mezi e ka marre shkollen per vete) per te mesuar femijet shkrim e lexim? Zinxhiri eshte i gjate , shume i gjate .
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Studenti eshte pasqyre e mesuesit. Dhe neve na ka ndodhur te na jete fiksuar ndonje fjale gabim. Kjo e ka nje arsye. Mund te na e kene mesuar gabim. Po flas per nx qe vene ne shkolle per te mesuar dhe jo per te shtyre oret.
    Feelings change - memories don't.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Kam pare me syte e mi kur studente qe e kishin mbiemrin e njejte me ate te disa komandanteve te luftes notoheshin neper zyra te profesoreve, pa hyre ne provim fare. Ata sot mbajne poste te larta ne institucionet shteterore te Kosoves.

Ndonjeher , per shkak te punes, me bie te shkembej ndonje sms apo e-mail me te tillet. Me mire te mos flas.

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga [Perla] Lexo Postimin
    Eshte rritur numri i studenteve neper universitete ne shifra absurde. A thua se ēdonjeri prej tyre do te kete nje post administrate. Po punetorin kush do e beje? Pra te mbarosh nje shkolle te larte eshte bere objektivi i cdo te riu apo familje, pasi e shohin si nje mundesi me shume punesimi, e nuk ka rendesi sesa aftesi ka individi per ta vazhduar ate shkolle. .
    Me kete ritem do jemi vendi i pare ne bote per te diplomuar ne raport me popullsine.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    E keqja ne Shqiperi eshte se mungojne shume profesione, dhe shkolla profesionale qe i gjen rendom ne bote. Prandaj sulen te gjithe drejt universiteteve. Dhe jashte te gjithe synojne te vene ne shkolle te larte, por jo te gjithe arrijne ta perfundojne. Ne Shqiperi jane te pakte ata qe se perfundojne xhanem, se ka menyra te tjera per ta arritur, edhe nese nuk jane te zote.
    Feelings change - memories don't.

Kolesjan-Kukės-Albania Maska e Selim Korbi
    Anėtarėsuar
    08-12-2009
    Vendndodhja
    Lushnje
    Postime
    17
    Une di njerin qe ka mbaruar shkollen e larte per ingjinieri, e pyeta kot, por sinqerisht ai nuk e dinte alfabetin (a,b,c...), e cila mesohet ne klasen e pare te shkolles fillore. E ēoi deri te shkronja 'g' dhe ngeci. Me tha nuk duhet gje kjo. Eshte me te vertete me te ardhur keq.
    Gjėja mė e vėshtirė ėshtė tė njohėsh vetveten!

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    qeke t*rap fare ti.. pjesa me e madhe sot e marin me pare/lek shkollen...ka babi lek sa te duash..sa qe i dalin djerset duke xhjer buken e gojes... per ate pun i ben femijet ai per ti dhen shkoll.... kush can trut me shkrim e kendim sot
    je ne metro ti plako?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga davidd : 18-06-2012 mė 22:07

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •