E lexova kete artikull http://www.watchtower.org/al/bh/appendix_09.htm
dhe me la shume pershtypje.
Tani sipas kesaj, del qe ne po shkojme kot te falemi ne xhami?!
E lexova kete artikull http://www.watchtower.org/al/bh/appendix_09.htm
dhe me la shume pershtypje.
Tani sipas kesaj, del qe ne po shkojme kot te falemi ne xhami?!
Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!
Shih ky.. Lexon pjese te bibles dhe flet per xhami.. Bibla dhe xhamia i kane "disa" ndryshime. Lexo Kuranin dhe atehere e merr vesh pse shkojme te falemi ne Xhami.
Lexo ketu ke disa ajete ne Kuran qe flasin pse duhet fal e pse falemi. ne bibel sigurisht se nuk shkruen fjala namaz kerkund (: eshte njejt si te kerkojsh ne historin e serbis per shqiperine dicka...
“Dhe ti, ji i durueshėm, se Allahu nuk ua humb shpėrblimin bamirėsve.” (Hud, 115)
“…vėrtet namazi largon nga tė shėmtuarat dhe tė irrituarat…” (Ankebut, 45)
“Kėrkoni ndihmė (nė tė gjitha ēėshtjet) me durim dhe me namaz…” (Bekare, 45)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga strange : 17-06-2012 mė 07:35
Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Paske gjetur faqen mė serioze nė lidhje me kėtė ēėshtje.![]()
Ata i bėjnė aq lėmsh gjėrat saqė as vetė nuk e dinė se ēfarė besojnė. Lexo Zbulesėn nė Dhiatėn e Re ose Apokalipsin siē quhet ndryshe dhe do tė kuptosh shumė gjėra shumė herė mė mirė dhe mė qartė se sa ato qė kexove nė faqen qė pėrmend.
Kalofsh mirė.
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
Kete artikull e lexova edhe une po spo di cka te them. Ky artikull eshte i mbushur me shume te pa verteta pasi qellimisht keqinterpreton Biblen, kjo Kulla e Rojes eshte duke gabu shume rende qe po i terheq njerezit ne keto besime.
Shiko si e perkthejne Biblen..
...
16Kur ra mbrėmja, dishepujt e tij zbritėn nė det 17dhe, pasi hipėn nė njė barkė, u nisėn nėpėr det drejt Kapernaumit. Tashmė ishte errėsuar dhe Jezui akoma nuk kishte vajtur tek ata. 18Ndėrkohė, deti filloi tė trazohej, sepse po frynte njė erė e fortė. 19Kur kishin vozitur rreth pesė a gjashtė kilometra, ata panė Jezuin qė po ecte mbi det e po i afrohej barkės; dhe u frikėsuan. 20Por ai u tha: «Jam unė, mos kini frikė!» 21Prandaj, ata deshėn ta merrnin nė barkė, por sakaq barka u gjend nė vendin ku po pėrpiqeshin tė shkonin.
...
Vozitje ne det... sipas Kulles se Rojes. Sipas gjuhes shqipe eshte 'Lundrim ne det',, ...'kur kishin lundruar pese a gjashte kilometra'... do te duhej te ishte perkthyer
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 17-06-2012 mė 19:29
prizrenasi_30 po me ve ne dyshim lidhur me faljen e namazit tend. Musliman te falet 5 here ne dite namaz dhe te bej kete pjyetje them se nuk egziston.
Ska te vertet tjeter pervec se asaj qe Allahu na thot ne Kuran. Cdo gje tjeter eshte loj shejtani qe te trubulloj zemrat e dyshimta.
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Oj gjyk ajo qe pjyet ti nuk ka lidhje fare me temen, nqf se kerkon ate qe pjyete thjesht lexo Kuranin.
Nqf se pjyetja jote eshte provokuese (jame i sugurt qe eshte) dile ne selamet dhe na thuaj ku e ke hallin or shoq
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Jo une vetem pyeta ne lillje me ato te vertetat e Kuranit qe thoni se vetem ato jane te verteta e tjerat jane pjelle e shejtanit. N'se pra jane vetem ato te vertetat e vetme, thom nuk e keni zor te pergjigjeni, por po shoh se po sjelleni verdalle sikure mos ti dini as ju vete. Sa per leximin e kuranit, mos u merakosni, e kam lexue dhe te them te verteten kam ngele i zhgenjyer. Kam prit sadopak ma mire.
Dita e gjykimit , ashtu sic paraqitet ne Kuran eshte nje dite e tmerrshme , tejet e veshtire..me e veshtira ,
por desha te sjell edhe dicka personale timen ne lidhje me kete teme,
mbase nuk e ka vendin ketu , por une po e sjell per shkak te titullit te temes,
diku ne moshen 6 vjecare , ne shqiperi, une, pata perjetuar nje dicka te cuditeshme , mbase disa mund t'a tallin , por une po them ate qe me la me shume mbresa , aq sa nuk munda t'a harroj edhe tani pas rreth 30 vjetesh,
me kujtohet qe isha duke luajtur me femijet e lagjes sime dhe isha ulur per te pushuar per nje moment i mbeshtetur ne nje ndertetse aty prane i ulur , por me shpine i mbeshtetur,
ajo qe perjetova nuk me ngjau me enderr apo halucinacion , pasi isha krejt i vetedijshem per sa pashe ,
kuptova qe lashe trupin tim ne toke dhe u gjenda ne qiell ne nje tip asambleje , apo nje ceshtjeje e cila kishte nje strukture , apo rregull, apo sistemm..
ajo qe me kujtohet mire eshte qe pashe nje shkellqim verbues dhe ngjyra te theksuara dhe te buykura , ,..perballe pashe disa krijesa ne rreshta te cilat ishin rreshta te gjata per se gjeri dhe jo shume rrjeshta por diku aty 5 a 6 rreshta, ..krijesat ishin ne ngjyre te verdha dhe nuk ishin njerez , por kishin secila nga ato personalitetin e saj/tyre, me lane pershtypjen qe ishin te vetedijshme dhe nuk ishin kafshe apo dicka e tille , por ishin inteligjente,
me pas me kujtohet qe thashe me vete qe : kjo qenka e verteta dhe sa ndodh ne toke qenka e gjitha genjeshter(thenia ishte ne gjuhe shpirterore , dmth kuptimore , e jo se fola shqip)
pastaj ktheva shikimin nga ana e djathte, jo fiks ne krahun e djathte , por diku perpara djathtas, dhe pashe nje zjarr , flaket e te cilit ishin si prej ari , si floke kaqurrel dhe i nje cilesie te larte , pasi te jepte pershtypjen qe jane flake prej floriri..menjehere me pushtoje nje brenge , ose nje frike , ose me mire nje ankth , por sidoqete jete nuk do mundem kuure te shpjegoj me fjale tmerrin qe me kaploi shpirtin , pasi kuptova qe ne ate zjarr do te hidheshin njerezit qe jane per t'u hedhur dhe se edhe une kercenohesha njelloj si te tjeret po ashtu , ...dhe mbaj mend me vetedije te plote qe kam thene me vehte qe: Ah sikur te mos kisha lindur kurre , ose Ah sikur te mos kisha ardhur kurre ne ekzistence , apo dicka e tille , pasi e gjitha kjo ishte shpirterore, barra e madhe dhe ngarkesa e madhe dhpirterore ishte e jashtzakonshme dhe e paperballueshme shpirterisht , ajo qe mendova menjehere ishte qe te kthehem tek shoket poshte dhe te mundohem te harroj aq sa pashe , pasi kuptova qe nese do te kujtoj sa pashe do te pesoja dicka menderisht , apo do te cmendesha , apo dicka e tille e paperballueshme , sidoqofte mund te them pa frike qe aty per aty arrita ne konkluzionin qe ia leverdis te humbesh , apo te vuash cdo gje ne toke , vetem mos te binje ne ate zjarr, situata ishte e atille qe mund t'a pershkruaj qe te provokonte si ndjenje te vielli , apo mosqendrim , apo mosekuilibrim ne kembet e tua per shkak te tmerrit dhe ankthit te provokuar , pasi kuptova apo ndjeva , apo me mire ishte plotesisht i vetedijshem qe ajo ishte e verteta absolute dhe sa ndodhnin ne toke ishin gjera te perkohshme, ose me mire nje tip loje apo testi, apo dicka e tile e nderthurur,
pastaj pashe qe nje nga krijesat e verdha u shkeput dhe me tha dicka qe me qetesoi , apo me inkurajoji, ..dicka sikur te me thoshte qe : mos u merzit , apo mos u shqeteso , apo dicka e tille ( e tera ishte shpirterore, por e kuptueshme)
krijesa mu afrua si shok/shoqe dhe sikur nuk kishte nevoje per emer per ta dalluar nga te tjerat , ose nuk kishte nevoje per te qendruar gjate per t'i njohur karakterin , pasi e gjitha ishte para teje pa barriera dhe nuk kishte asgje e cila mund te mbahej fshehte ,
ajo qe me shqetesoi shume ishte shkelqimi , apo vezullimi qe me shume ne menyre alegorike me jepte te kuptoj qe agje nuk do mbahej e fshehte ne ate dite , gjithcka ishte e ekspozuar dhe se sikur nuk do te doja te kishte kaq drite saqe te ekspozoheshin gjithcka, sikur me tmerronte gjithcka qe peshonte si e keqe, nuk doja t'a pranoja edhepse e kisha parasyve , por nuk mbaj mend apo nuk me kujtohet se per cfare behej fjale,
pastaj sikur thashe me vehte qe duhet te kthehem poshte dhe e dija qe poshte ishte trupi im , dhe e dija qe shoket po luanin dhe mendova , apo bera plan qe sapo te zbres , do te luaj menjehere me shoket ne menyre qe te mundohem qe te harroj , sepse e kuptova qe nese do te kujtoj zjarrin dhe shkelqimin atje lart nuk do te kisha fuqi shpirterore t'a perballoja dhe do te cmendesha , apo do te binja ne depresion , ..vertete isha i vogel dhe nuk ksiha vajtur akoma ne klase te pare , por ne keto konkluzione arrita vetvetiu , menjehere ndersa akoma nuk kisha zbritur ne toke dhe ashtu bera menjehere qe zbrita ne trupin tim fillova te luaj me shoket me qellim te mos linja kohe bosh e te kujtonja aq sa pashe , edhe pse e kuptova qe kjo do te mbetej e paharruar,
nuk e di nese kam harruar dicka , por keto jane aq sa me kujtohen dhe qe me lane aq mbrese , sa qe nuk i harrova edhe pas kaq vjetesh edhe pse isha aq i vogel ne moshe ,
me pas ia kam kujtuar vetes disa vite me vone , kur familja ime kishte nderruar shtepi dhe me kujtohet qe arrrita ne konkluzionin qe : Do te japim llogari per cfare bejme ketu.
pata gjithashtu edhe disa konkluzione te tjera dite te tjera si psh , arrita te kuptoj , apo te konkludoi qe eshte Zoti qe ben gjithcka , dhe me pas i shtrova pyetjen vetes , se perderisa qenka Zoti qe benka gjithcka , atehere per cfare do te gjykohemi dhe pashe si zgjidhjen me te mundshme , apo konkludova qe neve zgjedhim , A me Zotin a kunder tij , pastaj eshte Zoti qe merr ne dore gjithcka,
mbaj mend qe pata arritur ne konkluzioni qe :Sa vlen shpirti , nuk vlen e gjithe Bota(apo pasuria e gjithe botes) dhe te tjera konkluzione te tilla qe psh njeriun e keq nuk eshte per t'a urryer , por eshte per te ardhur keq , pasi ai do te jape nje llogari te rende ATE DITE.
shume nga keto konkluzione , i kam gjetur te jene edhe konkluzionet e shume te tjereve, njerezve te njohur( me kredibilitet) apo te thjeshte.
diku rreth 11 vjet pasi pata pare vegimin ne qiell , ne shqiperi u lirua feja ma rastin e daljes nga komunizmi dhe mbaj mend qe nje djale i cili shperndante Kurana te perkthimit te Sh.Ahmetit me dha nje Kuran te kuq , une nuk kisha ditur se cfare feje kishin qene familja ime , pasi babai ishte komunist dhe nuk diskutonte ne shtepi kurre ceshtje te tilla , dhe per sa jane shqipetare nga shqiperia ketu ne forum e dine qe ne lenden e edukates morale kishte edhe mesim te vecante per mosekzistencen e Zotit,
E hapa Kuranin dhe sapo lexova pak rrjeshta kuptova dhe thashe me vehte qe: Kjo qenka e verteta , me pas kam rene me fytyre ne toke dhe i jam lutur Zotit si Krijues dhe si i Plotfuqishem, mbaj mend qe kam lexuar ne Kuran:
39:68. Dhe i fryhet Surit dhe bie i vdekur ēka ka nė qiej dhe nė tokė,
pėrveē atyre qė do All-llahu (tė mos vdesin), pastaj i fryhet atij
herėn tjetėr, kur qe, tė gjithė ata tė ngritur e presin (urdhėrin e
Zotit).
39:69. Toka ėshtė ndriēuar me dritėn e Zotit tė vet, libri (shėnimet mbi
veprat) ėshtė vėnė pranė dhe sillen pejgamberėt e dėshmitarėt, e kryhet
mes tyre gjykimi me drejtėsi, e atyre nuk u bėhet padrejtė.
69:25. Ndėrkaq, kujt i jepen librat e veta nga e majta, ai thotė: "O i
mjeri unė, tė mos mė jepej fare libri im.
69:26. Dhe tė mos dijsha fare se ēka ėshtė llogaria ime.
69:27. Ah, sikur tė kishte qenė ajo (vdekja e parė) mbarim i amshueshėm
pėr mua.
Nderkaq kuptova qe edhe Bibla shprehte fjalen e Zotit dhe se te gjithe fete perbenin nje dhe te vetmen fe, pasi behej fjale per nje dhe te vetmin laj , apo nje dhe te vetmin realitet,
natyrisht qe kuptova qe e gjitha kjo ishte nje paralajmerim dhe se nuk mund te kishte rastesi ne perputhjen mes atyre qe thuhen ne Kuran dhe perjetimit tim ,
I shkrova keto me shume per t'ia kujtuar vehtes dhe me qellim qe te jen te shkruara , por edhe si pervoje per te tjeret ,
kam degjuar nga persona te tjere gjera te ngjashme , por jo fiks ashtu ,
mendoj qe gjithsecilit i behet nje paralajmerim ne nje forme apo ne nje tjeter,
[41:53] Do t‟ua tregojmė atyre provat tona nė fushėpamjet, dhe brenda vetes, derisa ta
kuptojnė qė ky ėshtė e vėrteta.* A nuk mjafton Zoti yt si dėshmitar i tė gjitha gjėrave?
sinqerisht , mos i neglizhoni keto o njerez.
tani mundet qe dikush te mendoje qe une po genjej , ...megjithete , nese genjej , genjej per veten time(per te keqen time) , nese them te verteten e them per te miren time.
nga Bani , sinqerisht,
gjithe te mirat
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 18-06-2012 mė 15:27
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Krijoni Kontakt