Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397

Dënohet me burg indoneziani, postoi në Facebook “Zoti nuk ekziston”

Një person nga Indonezia u dënua me 2.5 vite burg, pasi kishte shkruajtur në profilin e tij të Facebook-t se “Zoti nuk ekziston”. 30 vjeçari Alexander Aan krijonte karikatura, ku tregohej profeti Muhamed duke bërë seks me një ndihmësin e tij dhe i publikonte më pas në rrjetin social. Gjithashtu, Aan postonte dhe artikuj të ndryshëm kundër muslimanizmit dhe në shkrimin e fundit ai kishte botuar se profeti kishte tërheqje seksuale për gruan e djalit të tij. Mësohet se ai u rrah nga disa muslimanë dhe më pas u arrestua nga policia vendase. Ndërsa prokuroria kishte kërkuar më shume vite burg për 30 vjeçarin./albobserver.com/
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397
    Ligje të "çuditshme"kjo Indonezia!
    Sipas kësaj logjike i bie që fetarët munden me praktiku besimin e tyre,munden me e shprehë në çdo formë adhurimin e tyre,kurse dikush privohet nga e drejta themelore për me e shprehë mendimin!
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Ai nuk qenka denuar sepse shkroi vetem '' zoti nuk ekziston '' , e paska kaluar masen duke e ditur sesi eshte ambjenti dhe ligjet andej .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Mbinjeriu Lexo Postimin

Një person nga Indonezia u dënua me 2.5 vite burg, pasi kishte shkruajtur në profilin e tij të Facebook-t se “Zoti nuk ekziston”. 30 vjeçari Alexander Aan krijonte karikatura, ku tregohej profeti Muhamed duke bërë seks me një ndihmësin e tij dhe i publikonte më pas në rrjetin social. Gjithashtu, Aan postonte dhe artikuj të ndryshëm kundër muslimanizmit dhe në shkrimin e fundit ai kishte botuar se profeti kishte tërheqje seksuale për gruan e djalit të tij. Mësohet se ai u rrah nga disa muslimanë dhe më pas u arrestua nga policia vendase. Ndërsa prokuroria kishte kërkuar më shume vite burg për 30 vjeçarin./albobserver.com/
    ....indonezia eshte shtet musliman dhe si i tille i ka edhe ligjet kunder blasfemise me te rrepta se shoqerite perendimore. Natyrisht, edhe ne shoqerite perendimore ka ligje kunder blasfemise.

Ne vendet arabe nuk do te hante vetem burg, por edhe do te rrahej me kamxhik e behej me i bute ka shpina se nga barku.

Cfare shprehje mendimi ke ndermend ketu ???, ne indonezi ka me shume se NJE NJERI qe mendon se "nuk ekziston zoti", aman ata tjeret nuk e ndijn vetveten te obliguar te dalin ne publik dhe nxitin urrejtje dhe te prishin qetesine qytetare. Per kesisoj pune jane ligjet, andaj edhe impelemntohen kur i shkel dikush.

Edhe mbreteresha e anglise kur viziton vendet arabe si grua e mencme qe eshte ja cet nje shami kokes.

Shpresoj se qellimi perse e publikoni kete lajm jorelevant eshte qe te diskutoni mbi ligjet e blasfemise ne shoqerite perendimore dhe dallimin e tyre karshi atyre islame, joislame dhe gjetiu qe ekzistojn ne shoqerite njerezore, apo ???

tung
    albanish by nature

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Nuh entweder bist du dämlich ose te kan rras nai1 kokain ke veshi

ti thu ka, une them ska zot

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Nuh entweder bist du dämlich ose te kan rras nai1 kokain ke veshi

ti thu ka, une them ska zot
    ...ne indonezi kush thot publikisht se "nuk ka zot", ai e then ligjin !!!

Eshte shume thjesht per ta kuptuar mein freund.....per kete e ceka edhe mbretereshen e anglise, qe mos te argumentoni me argumente subjektive, per kete thash se ne indonezi nuk ka vetem NJE njeri qe nuk beson se ka zot .... e kape ???, kjo shprehje ne indonezi e nxit urrejtjen nderfetare ne nje shkalle perpjesetimisht te larte karshi shoqerise gjermane si shembull...me kete, ligji i indonezise eshte absolutikisht konform me ligjin e gjermanise sa i perket "blasfemise".....e kape perseri ???
    ....ne kete mesele nuk ka asgje per tu habitur.....ne singapur te varin ne litare nese te kapin me 15 gramm heroine (apo 150 ose me shume, nuk e di tamam).....han gjobe nese ne vende publike urinon.....

Me cudit fakti, se, perse niseni nga vetvetja kur i vleresoni tjeret, dhe me e cuditshmja eshte, perse e shihni vetveten me superiore se tjeret ???.....kush e ka ngran te verteten me luge ne kete rast ????

tung
    albanish by nature

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....indonezia eshte shtet musliman dhe si i tille i ka edhe ligjet kunder blasfemise me te rrepta se shoqerite perendimore. Natyrisht, edhe ne shoqerite perendimore ka ligje kunder blasfemise.

Ne vendet arabe nuk do te hante vetem burg, por edhe do te rrahej me kamxhik e behej me i bute ka shpina se nga barku.

Cfare shprehje mendimi ke ndermend ketu ???, ne indonezi ka me shume se NJE NJERI qe mendon se "nuk ekziston zoti", aman ata tjeret nuk e ndijn vetveten te obliguar te dalin ne publik dhe nxitin urrejtje dhe te prishin qetesine qytetare. Per kesisoj pune jane ligjet, andaj edhe impelemntohen kur i shkel dikush.

Edhe mbreteresha e anglise kur viziton vendet arabe si grua e mencme qe eshte ja cet nje shami kokes.

tung
    ke te drejte .....vostra altezza
    Duhej ta kishin vrare kete te paudhe. Nuk eshte i mjaftueshem burgu dhe kamzhiket.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Mbinjeriu Lexo Postimin

Mos ta kishin bere kete do te ishte bere nami sepse ky 'qafir' i ka mohuar 'provat' dhe 'argumentet' e fese.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...ne indonezi kush thot publikisht se "nuk ka zot", ai e then ligjin !!!
    Dhe thenia "Nuk ka zot" eshte blasfemi !? madje e thyen ligjin !

Jo,kjo nuk eshte blasfemi.Vete Zoti eshte blasfemi.Koncepti fetar per zotin eshte njellosje me e madhe per ndergjegjen dhe lirine e njeriut.
    Neqoftese Zoti eshte ndergjegja jone ( sic thone disa fetare me elokuent ),atehere braktisja e kesaj lloj ndergjegje eshte vendimi yne me heroik,forma e fundit qe na ka mbetur e rezistences.Sepse,neqoftese ndergjegja ka prejarrdhje hyjnore atehere NE (njeriu) eshte vetem nje " i pamend" rob i perendise ~ nje njeri i till sherbetor dhe i frikesuar e shemb,rrenon tere arkitekturen etike te njerezimit dhe pergjegjesija jone morale reduktohet vetem ne nje virtyt : Tmerrin e bindjes se verber !
    Nuk eshte Blasfemi sepse zoti nuk ka ligjitimitet.Kete nuk mund ti ja japin as tere Alelujat e Bibles ,as tere suret e kuranit,as te gjith besimtaret e botes.Me se paku fiton legjimitet zoti me ato ritualet e cuditshme ,sepse tirani nuk munde te kete legjitimitet,edhe neqoftese adhurohet verberisht dhe ne menyre te sinqerte.
    Besimtaret jane vellezerit tane ne kete ankth.Te gjith NE jemi te goditur nga kjo "Diktatur qiellore" ,ndersa besimtaret jane viktimat me te medhenj.
    Besimtaret nuk kane pasur zgjidhje tjeter ,sepse AI ne qiell ja ka blere shume lire shpirterat kur kane qene femije.Permes peshperitjeve ne vesh nga ana e prinderve.

Perkrahje Ateistit Indonezian !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Dhe thenia "Nuk ka zot" eshte blasfemi !? madje e thyen ligjin !

Jo,kjo nuk eshte blasfemi.Vete Zoti eshte blasfemi.Koncepti fetar per zotin eshte njellosje me e madhe per ndergjegjen dhe lirine e njeriut.
    Neqoftese Zoti eshte ndergjegja jone ( sic thone disa fetare me elokuent ),atehere braktisja e kesaj lloj ndergjegje eshte vendimi yne me heroik,forma e fundit qe na ka mbetur e rezistences.Sepse,neqoftese ndergjegja ka prejarrdhje hyjnore atehere NE (njeriu) eshte vetem nje " i pamend" rob i perendise ~ nje njeri i till sherbetor dhe i frikesuar e shemb,rrenon tere arkitekturen etike te njerezimit dhe pergjegjesija jone morale reduktohet vetem ne nje virtyt : Tmerrin e bindjes se verber !
    Nuk eshte Blasfemi sepse zoti nuk ka ligjitimitet.Kete nuk mund ti ja japin as tere Alelujat e Bibles ,as tere suret e kuranit,as te gjith besimtaret e botes.Me se paku fiton legjimitet zoti me ato ritualet e cuditshme ,sepse tirani nuk munde te kete legjitimitet,edhe neqoftese adhurohet verberisht dhe ne menyre te sinqerte.
    Besimtaret jane vellezerit tane ne kete ankth.Te gjith NE jemi te goditur nga kjo "Diktatur qiellore" ,ndersa besimtaret jane viktimat me te medhenj.
    Besimtaret nuk kane pasur zgjidhje tjeter ,sepse AI ne qiell ja ka blere shume lire shpirterat kur kane qene femije.Permes peshperitjeve ne vesh nga ana e prinderve.

Perkrahje Ateistit Indonezian !
    Natyrisht se eshte blasfemi. Shoqeria indoneziane eshte shoqeri MUSLIMANE, zyrtarisht me e madhja mbi rruzull, sa per info......dhe ajo SHOQERI eshte SHTETFORMUESE ne rep. e indinezise. SI e tille, ajo i eshte perkushtuar MBROJTJES SE SHTETIT VET.......me kete te fares vet...ndryshe ajo nuk do te ekzistonte !!!, se paku jo ashtu si e kane percjelle brez pas brezi....

Keshtu mbrohet shteti !!!

Mundohu te jesh objektiv, dhe shume lehte do ta gjejsh vetveten ne "xhungllen" e quajtur bote.....

E ka te lire ai djaloshi te mos falet, ta leshoje islamin, ose thjesht te shperngulet nga ai vend, nese don edhe "detyrimisht" ta shpreh vullnetin e vet karshi tjereve.

Keto pune nuk kane te bejne me raportet perzonale mes njeriut dhe Zotit, ngase ato nuk preken nga instrumentet qe njerezit i kane shpik, per te garantuar ecurine e perditshmerise se tyre dhe per te garantuar mbijetesen e fares se tyre.

Mosbesimi, mosfalja e namazeve, mosagjerimi dhe elemente tjera qe kane te bejne drejtperdrejt me adhurimin ndaj Krijuesit, NUK DENOHEN ne kete bote !!!

Tung
    albanish by nature

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •