Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Turqia, gati të “ripushtojë” Greqinë

Kur kanë kaluar 90 vjet nga rënia e perandorisë otomane, duket se ka filluar një rrugë e re ripushtimi nga Stambolli drejt Athinës, ndonëse vetëm ekonomik.

Ekonomia greke është në rënie të lirë, ndërsa Turqia del nga 10 vjet zhvillim dhe po kthehet në një strehë për shumë helenas, bëjnë të ditur agjencitë e huaja të lajmeve.

Sipas burimeve, në javët e fundit në bankat turke janë transferuar nga Greqia rreth 400 milionë euro, ndërkohë që sasi të tjera të konsiderueshme pritet të vijnë.

Turqit synojnë të marrin nën kontrollë ndërmarrjet dhe sektorin detar grek, ndërsa të rinjtë
    Kriza greke
    Me sytë nga Greqia
    Merkel, asnjë udhëzim për zgjedhjet greke
    Greqi, dita e fundit e fushatës zgjedhore
    helenas, të papunë, emigrojnë drejt Turqisë në kërkim të punës.

Turqia, një fuqi rajonale në zhvillim, do të hyjë në vitet e ardhshme në radhët e dhjetë ekonomive më të fuqishme të botës.

Parashikimi është bërë muajin e kaluar nga ambasadori amerikan në Ankara, Francis Ricciardone, sipas të cilit vendi i madh i lindjes së Mesdheut po udhëton me një ritëm rritjeje prej 8.5 për qind.

Që tani, Turqia është ekonomia botërore e 16-të dhe synon të bëhet e teta brenda vitit 2023, kur dhe do të festojë 100 vitet e republikës laike të themeluar nga Mustafa Qemal Ataturk.

T Ch
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga {A_N_G_E_L_69} Lexo Postimin
    Kur kanë kaluar 90 vjet nga rënia e perandorisë otomane, duket se ka filluar një rrugë e re ripushtimi nga Stambolli drejt Athinës, ndonëse vetëm ekonomik.

Ekonomia greke është në rënie të lirë, ndërsa Turqia del nga 10 vjet zhvillim dhe po kthehet në një strehë për shumë helenas, bëjnë të ditur agjencitë e huaja të lajmeve.

Sipas burimeve, në javët e fundit në bankat turke janë transferuar nga Greqia rreth 400 milionë euro, ndërkohë që sasi të tjera të konsiderueshme pritet të vijnë.

Turqit synojnë të marrin nën kontrollë ndërmarrjet dhe sektorin detar grek, ndërsa të rinjtë
    Kriza greke
    Me sytë nga Greqia
    Merkel, asnjë udhëzim për zgjedhjet greke
    Greqi, dita e fundit e fushatës zgjedhore
    helenas, të papunë, emigrojnë drejt Turqisë në kërkim të punës.

Turqia, një fuqi rajonale në zhvillim, do të hyjë në vitet e ardhshme në radhët e dhjetë ekonomive më të fuqishme të botës.

Parashikimi është bërë muajin e kaluar nga ambasadori amerikan në Ankara, Francis Ricciardone, sipas të cilit vendi i madh i lindjes së Mesdheut po udhëton me një ritëm rritjeje prej 8.5 për qind.

Që tani, Turqia është ekonomia botërore e 16-të dhe synon të bëhet e teta brenda vitit 2023, kur dhe do të festojë 100 vitet e republikës laike të themeluar nga Mustafa Qemal Ataturk.

T Ch
    Të paktën rregullo shkrimin që kopjon pasi ajo që e ceka me bold lartë nuk ka fare kuptim.

Të përshëndes.
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    amerikanet po shkojne drejt nje miqesie me turqine. greqia nuk ka me bese, ajo ka ne zemer sllavet.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Kam nje problem me titullin.

Mos do ishte mire te thuhej "Turqia gati te pushtoje ekonomine Greke"?

Ky "ripushtimi" me duket pak titull tendencioz, por prape mendoj qe kjo eshte nje fare loje politike ne pergjigje te politikave ekspansioniste te Erdoganit.

Nuk do qe keq, ne te njejten kohe te sulmohej pak dhe "ekonomia mafioze turke" po kjo prape eshte ceshtje kenveshtrimi
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    SC
    Ska pse te rregullohet titulli heret a vone turqit do ti ripushtojne greket.
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Perjashtuar Maska e Marmara
    Anëtarësuar
    12-06-2003
    Vendndodhja
    Ne Rrugen e Zotit
    Postime
    229

Turqia, Një Pikë Strategjike Për Rrugët Energjetike

Turqia ndodhet në kryqëzimin e rajoneve që mbajnë 72% të rezervave të naftës dhe gazit natyror.

Energjia vazhdon të jetë një nga kryefjalët më të rëndësishme në shoqërisë ndërkombëtare.

Me pozicionin e saj Turqia ka një rëndësi strategjike në këtë pikë.

Turqia ndodhet në kryqëzimin e rajoneve që mbajnë 72% të rezervave të naftës dhe gazit natyror. Ajo po merr tani një rol gjithnjë e më të madh si një vend në qendër të politikave energjitike.

Zv.Sekretari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Energjinë, Daniel Poneman, në fjalën që mbajti në mbledhjen e 31-të të Këshillit Turko-Amerikan, që ka filluar punimet në Uashington theksoi se Turqia luan një rol të rëndësishëm në garantimin e furnizimit të sigurt me energji elektrike, duke qenë se ajo ndodhet në kryqëzimin e rrjedhës së energjisë që shkon drejt Evropës.

Daniel Poneman rikujtoi se deri në vitin 2023 Turqia planifikon që 30% të nevojës për energji ti sigurojë nga energjia e rinovueshme duke shprehur edhe emocionet që ndjejnë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të punuar së bashku në mbështetjen e investimeve dhe bashkëpunimit në këtë çështje.

Kurse Përfaqësuesi i qeverisjes rajonale në Veri të Irakut në Uashington, Kubat Talabani, në fjalën që mbajti në këtë konferencë nënvizoi transportimin e naftës së rajonit në tregjet ndërkombëtare nëpërmjet Turqisë.

Kubat Talabani konfirmoi edhe një deklaratë të bërë më parë nga Ministri i Energjitikës së qeverisjes rajonale, Ashti Havrani, i cili kishte thënë se duke filluar nga viti 2013 do të eksportojnë naftë me anë të një tubacioni që do të kalojë nga Turqia.

Vetëm se nismat e qeverisjes rajonale në veri shkaktojnë shqetësime dhe reagimin e Bagdadi zyrtar. Pasi qeveria e Bagdadit i cilëson si të papranueshme që qeverisja rajonale të ndjekë politika të pavarura në fushën e energjisë.

Kurse qeverisja rajonale nënvizon rëndësinë që ka eksporti i naftës në zhvillimin e rajonit, ndërsa pohon se në ndërmarrjen e këtyre nismave është përdorur e drejta kushtetuese dhe vetëm 17% e të ardhurave që do të përfitohen nga nafta që do të shitet duke kaluar nëpër Turqi do ti mbeten qeverisjes rajonale, kurse pjesa tjetër do ti kalojë qeverisë së Bagdadit.

Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Të paktën rregullo shkrimin që kopjon pasi ajo që e ceka me bold lartë nuk ka fare kuptim.

Të përshëndes.
    ket te drejte lol

une lexova dhe kur arrita aty e ngadalesova leximin
    ndalova

wttf? o.O

lexo prape
    perseri wtf?

ta pushtojne, do ishte mire sikur ta pushtonin edhe me arme
    ti shuanin
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •