Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Në Zvicër mbi 160 mijë kosovarë ende me pasaporta serbe

Në Zvicër mbi 160 mijë kosovarë ende me pasaporta serbe

Sipas një raportimi të portalit Telegrafi, gati pesë vjet pas pavarësisë së Kosovës, në Zvicër jetojnë mbi 160 mijë shtetas të Kosovës, të cilët ende kanë pasaportën e Serbisë.

“Sikur t’i kishin sot pasaportat e Republikës së Kosovës pas katër vjetësh pavarësie, sigurisht Berna zyrtare kosovarët do t’i radhiste në rangun e parë të emigrantëve dhe jo të tretin, pas portugezëve dhe gjermanëve”, ka deklaruar për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë”, Lisa Blaser, zyrtare nga Departamenti Federal për Migracion.

“Shpesh në mediat apo nga personalitet zvicerane sa herë që flasin për kosovarët në Zvicër, vazhdimisht nga ta kemi dëgjuar refrenin se ‘kosovarët janë komuniteti më i madh dhe më i rëndësishëm në vendin tonë’ Por në fakt shifrat e Zyrës Federale për Statistika me seli në Neuchatel, flasin të kundërtën.

Kështu ndodh për shkak se në Zvicër ende shumë kosovarë kanë pasaporta serbe, prej mbi 160 mijë syresh” ka thënë Blaser .

Megjithëkëtë, Blaser ka thënë se gjithnjë e më shumë është në rritje numri i personave që paraqiten me pasaportë kosovare.

“Por, nëse kemi parasysh se për katër vite institucionet kosovare kanë arritur të furnizojnë vetëm shtatë mijë pasaporta, atëherë për të arritur shifrën prej 200 mijë kosovarëve, siç flitet se janë në vendin tonë, natyrisht që nevojitet punë dhe kohë, bile së paku edhe disa vjet për të arritur shifrën e lartpërmendur” përfundon Blaser.

(ar.si/BalkanWeb)

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    pikerisht disa nga keta sillen neper forume edhe shiten patriota se jo mahi

i/e larguar Maska e sheneri
    Anëtarësuar
    28-02-2012
    Postime
    185
    Spas shkive jan 2oo ooo serb ne kosove andaj se paku edhe 40 ooo pasaporta sebe ju duhet per ta permbushur numrin e ''serbve''.
    Esa per shqiptare nuke ka le nena shqiptare qe i hyn ne zyre te shkaut e behet shka. Mundet te jen melez kopil kopuk e te bijt e shines po ti thon veti shqiptare e ti gjunjezohet kriminelit kjo eshte e pa besueshme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Une jam i bindur qe keta personat qe kane pasaporta serbe, kane edhe pasaporta te Kosoves, pse i konsideron shteti Zviceran keta persona si "serbe" kur ata sipas dokumentacionit jane edhe kosovare?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Prometeu2 Lexo Postimin
    Une jam i bindur qe keta personat qe kane pasaporta serbe, kane edhe pasaporta te Kosoves, pse i konsideron shteti Zviceran keta persona si "serbe" kur ata sipas dokumentacionit jane edhe kosovare?
    po mos ishin kto zvicerjant kosovar mos dergonin noj grusht pare ne KOSOV
    ather le te ngrejn akuza.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Citim Postuar më parë nga cincinati5 Lexo Postimin
    po mos ishin kto zvicerjant kosovar mos dergonin noj grusht pare ne KOSOV
    ather le te ngrejn akuza.
    Une e cmoj kontributin e bashkatdhetareve tane qofte ne Zvicer apo ne vendet tjera te Perendimit. Ajo cfare thash ne komentin tim nuk kishte te bente me "fajin" e bashkatdhetareve tane, por me faktin se pse Zvicra "zgjedh" pasaporten serbe kundrejt asaj te Kosoves ne percaktimin e ketyre qytetareve si "serbe", kur dihet mirefilli qe te gjithe ata qe kane pasaporta serbe, kane edhe pasaporta shqiptare dhe autoritetet e Zvicres jane te vetedijshme per kete fakt.

Problemi qendron ne faktin se sipas statistikave rezulton qe shqiptaret nuk jane per nga numri komuniteti me i madh ne Zvicer (edhepse ne realitet jane), por per nga numri i veprave penale dalin te paret. Sikur te "rritej" numri i shqiptareve sa jane ne realitet dhe numri i veprave penale te pjestohej me kete numer, atehere do te dilte se shqiptaret nuk jane grup etnik me i kriminalizuar se grupet tjera etnike te huaja.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Prometeu2

Citim Postuar më parë nga Prometeu2 Lexo Postimin
    arsyeja esht se kta shqiptar nga kosova nuk kan shtet te mirfillt kurse kosovaret te cilit un mendoj se kosovar jan hashkali egjiptias dhe disa shqipfols qe kan nostalgji per nje ish yougosllavi sepse nje shiptar i vertet nuk ben dallime kosovar qfar nocioni ky

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    arsyeja esht se kta shqiptar nga kosova nuk kan shtet te mirfillt kurse kosovaret te cilit un mendoj se kosovar jan hashkali egjiptias dhe disa shqipfols qe kan nostalgji per nje ish yougosllavi sepse nje shiptar i vertet nuk ben dallime kosovar qfar nocioni ky
    beni mos i bej mendimet sallat. promete nuk kisha gje me postimin tend.kurse problemi qe ngren per kriminalitetin mer shembull greqin per racizmin dhe ksenofobin qe kan ndaj shqiptarve.kurse puna dokumentave tjetri do shikoj interesin e tij dhe familjar pastaj vin te tjerat me radhe.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

cincinati5

Citim Postuar më parë nga cincinati5 Lexo Postimin
    beni mos i bej mendimet sallat. promete nuk kisha gje me postimin tend.kurse problemi qe ngren per kriminalitetin mer shembull greqin per racizmin dhe ksenofobin qe kan ndaj shqiptarve.kurse puna dokumentave tjetri do shikoj interesin e tij dhe familjar pastaj vin te tjerat me radhe.
    evertet pjesrisht pajtojhem me ju por duke shikuar intersin personal jemi mbet si nje provinc ku te huajt po tllen me ne mendoj kta nderkombtaret qe sot sillen verdall ne kosove kur ne shqiptaret shikojm interesein kombtar punet dote fillojn te jen me mire

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Kosova sa ka ,ka dy vjet si shtet.
    Atehere kosovaret e ikur para dy vjeteve ne Zvicer
    ,nuk mund te futen ne Zvicer me leternjoftim Kosove
    pasi Kosova deri para dy vjeteshnuk njihej si shtet por si pjese e
    serbise.Keshtu qe per tu futur dhe punuar ne Zvicer i vetmi dokument i
    vlefshem ka qene nje pashaporte serbe,dmth e leshuar nga
    zyre serbe me vule serbe.Ajo ashaporte,para dy vjetesh dhe me heret
    ka vlere ne zvicer dhe vende te tjera te Europes pasi Sebia njihej si shtet.Kurse Leternjoftimi i lindur ne Kosove etj si dokument shqip nuk ka
    vlere pasi para dy vjetesh Kosova nuk ishte shtet,por krahine e Serbise..
    Kjo shpjegon perse shume kosovare kane perdorur pashaporta serbe,qe u ka dhene te drejten te hyjne ne Zvicer,te punojne,paguajne taksat dhe aplikojne per shtetesi zvicerane me vone.
    ====
    Gjermanet e futur ne Zvicer nuk quhen emigrante,lol
    Gjermanet e ardhur qe jetojne aty jane minoritet,keshtu quhet dhe sipas zviceraneve jane minoriteti me i madh ne Zvicer dhe eshte e besushme pasi ne shume krahina ne Zvicer flitet gjermanisht dhe gjermanishtja eshte gjuhe zyrtare.Per portugezet si minoriet nuk e di mbase mund te jene me shume portugeze se sa shqiptare ne Zvicer,mbase mund te kete me shume shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 23-06-2012 më 20:02
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •