Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 102
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ne te jugut duhet te krijojme shtet me vete e te ndahemi njehere e mire na geget.
    Vallai barre e madhe na jane bere.
    Te pakten mos tja uli ritmin e emancipimit edhe njerezve qe duan te emancipohen.
    mire e ke..shume barre te rende ju ka ra gegeria ne kurriz o smuth..po jua ulin hunden juve te '' emancipuarve ..''..e pame sidomos ne vitin 97 kur si bisha te leshuara nga zingjiret vrate e prete ke ju doli perpara..dhe emancipimi shume i madh i juaji beri qe qindra dhe mijera vajza ti dergoni ne itali e perendim per te fituar para me by.the..kjo eshte natyra e jugorit..ne fakt natyra jote dhe e disave si puna jote dhe jo e te gjitheve pasi edhe andej ka mjaft malesore qe ja dine vleren gjakut dhe familjes..e di si tha njeri andej nga ju kur iku te marre gjakun e vellait..vrau lopen e hasmit dhe tha ''koke lash e koke mora..nuk ishte malsor por lale..

Citim Postuar mė parė nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    kjo nuk eshte gjakmarrje sic eshte duke u thene poshte e perpjete ..... gjaku "nuk merret" me grate dhe per me teper me vajza te vogla .....

.

jam shume i sigurte qe nuk ka qene objektiv i tyre vajza e re..objektiv i tyre ka qene plaku..ndoshta vajza eshte munduar te mbroje plakun ..ose hajvanet kan harruar se automatiku vret ke te kete perpara..nuk ka djal ne veri qe nuk din ta interpretoj sado thjeshte kanunin..ne te tilla ngjarje nuk besoj se ka njeri te mos jete konsultuar me te tjere se si merret gjaku..me vrasjen e vajzes perveqese kan bere nje bidat ata kan rene dy here ne gjak..gjithkush do ti permende me perbuzje dhe ironi gjate gjith jetes..kanuni e ndalon rreptesisht prekjen e femres dhe jo me vrasjen..njekohesisht edhe femijen..duket se zona e dukagjinit ne shkoder e ka bastarduar teper rende kete kanun duke ju dhene shkas kundershtareve te tij te flasin keq per te..ne zona te tjera nuk jan degjuar marrina te tilla..kanuni nuk eshte prone vetem e dukagjinit per tere gegerise dhe te tilla bidate nuk jane degjuar askund tjeter..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 17-06-2012 mė 12:02
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    am shume i sigurte qe nuk ka qene objektiv i tyre vajza e re..objektiv i tyre ka qene plaku..ndoshta vajza eshte munduar te mbroje plakun ..nuk ka djal ne veri qe nuk din ta interpretoj sado thjeshte kanunin..ne te tilla ngjarje nuk besoj se ka njeri te mos jete konsultuar me te tjere se si merret gjaku..me vrasjen e vajzes perveqese kan bere nje bidat ata kan rene dy here ne gjak..gjithkush do ti permende me perbuzje dhe ironi gjate gjith jetes..kanuni e ndalon rreptesisht prekjen e femres dhe jo me vrasjen..njekohesisht edhe femijen..duket se zona e dukagjinit ne shkoder e ka bastarduar teper rende kete kanun duke ju dhene shkas kundershtareve te tij te flasin keq per te..ne zona te tjera nuk jan degjuar marrina te tilla..kanuni nuk eshte prone vetem e dukagjinit per tere gegerise dhe te tilla bidate nuk jane degjuar askund tjeter..

o malsori

bukur fort e ke denuar vrasjen [ gjoja ] gabimisht te vajzes , por ke harruar te denosh vete kanunin , duke e cilesuar si [ prone]] te tane gegerise , dhe ne vend qe ta denosh kete plage , ti e justifikon dhe kembengul qe kanuni ne zonen e dukagjinit te e cila shohim qe kanuni eshte bastarizuar , pra ti kembengul ne nje fare menyre qe kanuni te zbatohet por te zbatohet ashtu sic duhet , gje e cila krejt kanuni jane ligje te cilat nuk i nevojiten shoqerise shqiptare ,

nese mua ma vrasin dike nga familja , do preferoja te ma vriste shteti dhe jo une , por edhe nese shteti nuk do ma vriste , perseri egziston falja .

votoni Ak aleanca kuq e zi , dhe ata dine cte bejne me kete plage te tmershme .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    malesor, ty te duket normale qe kanuni gjen akoma perdorim dhe sot nder shqiptare?! Zot, na ruajt!
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Shume tragjike.
    Iu prehte shpirti ne paqe.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Marre e madhe per ato qe kryene kete krim shtazarak te pa shpirt dhe mbi te gjithe jashte gjdo kornize dhe nye Kanunore!

Marre, marre, turp, turp e faqe e zeze!

Marie te qofte i lehte dheu qe te mbulon trupin!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ne te jugut duhet te krijojme shtet me vete e te ndahemi njehere e mire na geget.
    Vallai barre e madhe na jane bere.

Me mire ti bashkohen kosoves ata e mbase kosovaret i sjellin ne vete ata .

E kam sugjeruar nje gje te tille edhe me pare.

Sado ti vecosh te tilla krime e incidente, fakti qendron se komplet shqiperia e veriut ka te njejtin mentalitet ne te tilla veprime.

Ose me mire te behemi si shba ku secili ka mini-shtetet e tija dhe vet-qeverisen vet.

Lerini geget te vetqeverisen vet edhe te rregullohen vet (nqs do munden) .

Te pakten mos tja uli ritmin e emancipimit edhe njerezve qe duan te emancipohen.

Vetem nje mysliman mund te zbardhi dhembet ne nje teme per nje lajm te hidherueshem te tille!
    Eh turko shqiptare te flliqur!

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Kafshe njerez,mbasi e shohin gjakmarrjen te rendesishme te pakten ta kishte bere tek ai qe i ka vra te afermin,e jo ne plakun e vajzen e re,e tmerrshme!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin

bukur fort e ke denuar vrasjen [ gjoja ] gabimisht te vajzes , por ke harruar te denosh vete kanunin , duke e cilesuar si [ prone]] te tane gegerise , dhe ne vend qe ta denosh kete plage , ti e justifikon dhe kembengul qe kanuni ne zonen e dukagjinit te e cila shohim qe kanuni eshte bastarizuar , pra ti kembengul ne nje fare menyre qe kanuni te zbatohet por te zbatohet ashtu sic duhet , gje e cila krejt kanuni jane ligje te cilat nuk i nevojiten shoqerise shqiptare ,

nese mua ma vrasin dike nga familja , do preferoja te ma vriste shteti dhe jo une , por edhe nese shteti nuk do ma vriste , perseri egziston falja .

votoni Ak aleanca kuq e zi , dhe ata dine cte bejne me kete plage te tmershme .
    une jam lindur e rritur me kanunin i dashur..nuk kam pse e denoj..denoj bastardimin e tij dhe jo ate vete ne teresi..ne fakt ti nuk ke se si e kupton kanunin i dashur..e thua vete ate qe nese me vret dikush dike nga familja ime preferon ta vrase shteti..bile edhe e fale..mire e ke..keshtu je rritur dhe edukuar..te kan edukuar ne menyre te tille qe edhe nese te te poshterojne prap ju thua mire ma bete..une jam edukuar ndryshe..

une e denova dhe e denoj cdo vrasje e sidomos vrasjen e femres..askund nuk eshte degjuar te vritet femra per gjak..absolutisht jo..une e di forcen e kanunit dhe kam shume besim se vrasja ka ndodhe gabimisht..nese ata e kan vra vajzen qellimisht kan rene dy here ne gjak dhe kete nuk e deshiron kerkush..nuk besoj se do e deshironin edhe ata qe moren pjese ne kete vrasje..

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    malesor, ty te duket normale qe kanuni gjen akoma perdorim dhe sot nder shqiptare?! Zot, na ruajt!
    me duket shume normale mia..ka vetem nje shkak qe me duket normale..forca e tij..eshte i vetmi kod zakonor qe ka mbijetese shekullore..kjo me jep te kuptoj se populli e do kete kanun ndryshe do e kishte flake me kohe..me ane te ketij kodi zakonor zbatuesit e tij kan mbrojtur veten dhe familjen..kan mbrojte fisin dhe faren e tyre..duke u edukuar me frymen e ketij kanuni gjithkush meson se po ta shkelesh ate do te denohesh..po vrave dike duhet te kthesh gjakun..duke e ditur kete fakt askujt nuk ja mban te ngreh kembezen e pushkes..nuk thone kot se duhen tre kuaj per ta terhequr kembesen..
    nje nga forcat e shumta te ketij kanuni e pame mire ne vitin 97 kur e shkaterruam shtetin..nese ne jug te vendit ku kanuni nuk ka forcen e duhur i krijuan dhjetra banda te armatosura qe benin ligjin , ne veri atje ku ligjin e ben kodi zakonor nuk pati asnje bande te armatosur..nese ne jug u vrane dhjetra te rinj e te reja , u perdhunuan e u zhduken mjaft vajza e gra , ne veri kishte shume shume pak vrasje e pothuajse asnje akt cnjerezimi mbi femrat e kesaj zone..dhe pergjigjja e vetme e pyetjes se pse ne veri nuk ngjau si ne jug eshte kanuni..ky kod zakonor i ka mesuar gjithkujt faktin se cdo gje qe do ja besh dikujt do te te kthehet ne koken tende apo te familjes tende..

jam i sigurte se do thuash se ne kemi shtet por mos harro cfare po ndodh me shtetin..ne nje shtet ku ligji themelor i saj ( kanuni ) nderrohet sa here i pelqen saliut apo edit nuk mund te gjesh drejtesi..e pame mjaft mire me banden e cerrikut qe edhe pse dogji dhe poqi djemt e shqiperise perseri jane te lire dhe talim by.then me viktimat..ata e dine se gjemb ne kembe nuk ju hyn as nga shteti e as nga hasmi prandaj tallin lesht..po te kishin lene pas burra ata djem te djegur ne mes te cerrikut do ja kishin dhene plumbin ballit mu ne mes te salles se gjygjit dhe tju tregonin gjithkujt se nuk mundesh te vrasesh pse tu tek me vra..duket ata kan lene mbapa meshkuj te tipit te maratonomakut qe se ka per gje nese ja vrasin babain apo vellain, nuk e ka per gje nese ja cnderojne nenen apo motren..dhe ne fund ju thote '' hallall ju qofte , une ju kam falur ''.. '' kur te doni bejeni perseri ''..te tille njerez ju japin shkas zanave te causheve apo aldove te bareve te krijojne banda dhe te bejne ligjin ne jug..

gjithsesi gjithkush ka kendveshtrimin e tij mbi kete fenomen..kendveshtrimi ime eshte ky qe po te zbatohet ashtu siq eshte kanuni i leke dukagjinit ai eshte shume me i mire se cdo lloj ligji apo kodi shteteror..e keqja eshte shtremberimi i tij dhe ngjashja e shume veprimeve te pahijshme ketij kanuni..ashtu siq po ja ngjeshni te gjithe ju vrasjen e kesaj vajze kanunit...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Te vritet nje vajze 17 vjeqare e cila ishte duke punuar token me gjyshin e saj, ky eshte nje krim barbar, dhe si i tille duhet denuar nga te gjitha institucionet dhe te gjithe ne. Shtrohet pyetja a thua jemi duke shkuar ne evrope apo duke u kthyer ne mesjete?

More ē'behet...
    edhe vajzat vriten per "gjakmarrje"
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •