Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 102
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Shqiperia duhet te lidhe nje marreveshje me SHBA per denimin e te gjithe personave qe vrasin njerez si ne mesjete.

Te gjithe keta kriminele duhet te dergohen per t'u gjykuar e per te marre denimin sipas ligjeve te SHBA!

Duhet t'ju njihet vetem e drejta e zgjedhjes ndermjet injeksionit dhe karrikes elektrike!

He mer anadollak qfare tjeter gjeje kerkon qe qeveria parazite te te permbushe ne dobi te mireqenies tende mendje ngushte ?

E din ti qe ne SHBA ka shtete qe nuk e kane ligjin e vdekjes apo thjeshte per te shitur pak patriotizem duke shfrytezuar fatekeqesine e adoleshentes Marie?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    More ē'behet...
    edhe vajzat vriten per "gjakmarrje"
    Jo more orthodox nuk vritet, edhte turp e faqe e zeze e madhe te vritet nje femer!
    Kjo eshte nje fatekeqesi e faqe e zeze per ato qe kane kryer kete krim!
    Por nejse ejani tashti te shfryejme injorancen tone te mosdies ndaj kanunit meqenese na u dha rasti!
    Pse te ndalohemi ketu, ejani te shajme gjithe Shqiptaret ne pergjithesi dhe te zhbrasim inferioritetin tone qe mbahet brenda mendjeve tona anadollake!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    QUOTE=_MALSORI_;3438821]une jam lindur e rritur me kanunin i dashur..nuk kam pse e denoj..denoj bastardimin e tij dhe jo ate vete ne teresi..ne fakt ti nuk ke se si e kupton kanunin i dashur..e thua vete ate qe nese me vret dikush dike nga familja ime preferon ta vrase shteti..bile edhe e fale..mire e ke..keshtu je rritur dhe edukuar..te kan edukuar ne menyre te tille qe edhe nese te te poshterojne prap ju thua mire ma bete..une jam edukuar ndryshe..

une e denova dhe e denoj cdo vrasje e sidomos vrasjen e femres..askund nuk eshte degjuar te vritet femra per gjak..absolutisht jo..une e di forcen e kanunit dhe kam shume besim se vrasja ka ndodhe gabimisht..nese ata e kan vra vajzen qellimisht kan rene dy here ne gjak dhe kete nuk e deshiron kerkush..nuk besoj se do e deshironin edhe ata qe moren pjese ne kete vrasje..[/COLOR][/SIZE][/FONT]

me duket shume normale mia..ka vetem nje shkak qe me duket normale..forca e tij..eshte i vetmi kod zakonor qe ka mbijetese shekullore..kjo me jep te kuptoj se populli e do kete kanun ndryshe do e kishte flake me kohe..me ane te ketij kodi zakonor zbatuesit e tij kan mbrojtur veten dhe familjen..kan mbrojte fisin dhe faren e tyre..duke u edukuar me frymen e ketij kanuni gjithkush meson se po ta shkelesh ate do te denohesh..po vrave dike duhet te kthesh gjakun..duke e ditur kete fakt askujt nuk ja mban te ngreh kembezen e pushkes..nuk thone kot se duhen tre kuaj per ta terhequr kembesen..
    nje nga forcat e shumta te ketij kanuni e pame mire ne vitin 97 kur e shkaterruam shtetin..nese ne jug te vendit ku kanuni nuk ka forcen e duhur i krijuan dhjetra banda te armatosura qe benin ligjin , ne veri atje ku ligjin e ben kodi zakonor nuk pati asnje bande te armatosur..nese ne jug u vrane dhjetra te rinj e te reja , u perdhunuan e u zhduken mjaft vajza e gra , ne veri kishte shume shume pak vrasje e pothuajse asnje akt cnjerezimi mbi femrat e kesaj zone..dhe pergjigjja e vetme e pyetjes se pse ne veri nuk ngjau si ne jug eshte kanuni..ky kod zakonor i ka mesuar gjithkujt faktin se cdo gje qe do ja besh dikujt do te te kthehet ne koken tende apo te familjes tende..

jam i sigurte se do thuash se ne kemi shtet por mos harro cfare po ndodh me shtetin..ne nje shtet ku ligji themelor i saj ( kanuni ) nderrohet sa here i pelqen saliut apo edit nuk mund te gjesh drejtesi..e pame mjaft mire me banden e cerrikut qe edhe pse dogji dhe poqi djemt e shqiperise perseri jane te lire dhe talim by.then me viktimat..ata e dine se gjemb ne kembe nuk ju hyn as nga shteti e as nga hasmi prandaj tallin lesht..po te kishin lene pas burra ata djem te djegur ne mes te cerrikut do ja kishin dhene plumbin ballit mu ne mes te salles se gjygjit dhe tju tregonin gjithkujt se nuk mundesh te vrasesh pse tu tek me vra..duket ata kan lene mbapa meshkuj te tipit te maratonomakut qe se ka per gje nese ja vrasin babain apo vellain, nuk e ka per gje nese ja cnderojne nenen apo motren..dhe ne fund ju thote '' hallall ju qofte , une ju kam falur ''.. '' kur te doni bejeni perseri ''..te tille njerez ju japin shkas zanave te causheve apo aldove te bareve te krijojne banda dhe te bejne ligjin ne jug..

gjithsesi gjithkush ka kendveshtrimin e tij mbi kete fenomen..kendveshtrimi ime eshte ky qe po te zbatohet ashtu siq eshte kanuni i leke dukagjinit ai eshte shume me i mire se cdo lloj ligji apo kodi shteteror..e keqja eshte shtremberimi i tij dhe ngjashja e shume veprimeve te pahijshme ketij kanuni..ashtu siq po ja ngjeshni te gjithe ju vrasjen e kesaj vajze kanunit...[/QUOTE]

o malsori , mos u ngut dhe qite fjalen sic i ka hije nje malesori ;

populli , njerezia , turma mbahen vec prej ligjit dhe ligji ne teresi eshte nje forme qyteterimi dhe po ashtu eshte edhe kanuni , nje ligj , po nje ligj mesjetar , teper i vjeter qe jo gjithmone eshte zgjidhja ma e mire , pasi cdo popull duhet te zhvillohet shoqerisht njelloj me popujt e tjere dhe nga ky zhvillim duhet te perfshihet edhe populli shqiptar , me pak fjale dua te them qe kanuni si ligj na con mbrapa si popull e jo perpara ;

por per nje gje ke te drejte ;

duke pare qe ligjet e shtetit shqiptar sot dhe organet e drejtese dhe gjykatave kane deshtuar , shqiptaret e shohin si zgjidhje ma te mire kanunin , pasi jane zhgenjyer nga ligji i shtetit .

per fat te keq ne shqiperi kemi ligjin dhe maliqin dhe per kete e kane fajin vete shqiptaret , pushteti shqiptar dhe administrtata shteterore ;

dua te theksoj edhe dicka tjeter ;

ishte teper e ulet nga ana jote te komentoje dhe keqkuptoje qendrimin tim ne lidhje me kanunin ;

nuk ishte e nevojshme te shpreheshe keshtu , pasi cdo kush ka mendimin e vet dhe e ka te drejten ta shprehi , por kjo sdo te thote qe dikush qe sbie dakord me mua duhet edhe te me kritikoje dhe ironizoje ;

dhe te jesh i sigurt qe cdo shqiptar me ndergjegje di ti laje mire hesapet me cdo kend ;

po ta them perseri , qe nese dikush trazon familjen time , pronen time dhe nderin tim , do mari ate qe meriton , duke pritur qe ligji shteteror ta denoje ashtu sic duhet , por kur ligji i shtetit nuk e denon ashtui sic duhet dhe kur nuk kam mbrojten e duhur ligjore , atere fare mire mund ta mare vetene ligjin ne dore dhe mund ti jap cdo kujt ate qe meriton ; vrasje per vrasje , dhunim per dhunim , vjedhje per vjedhje , por mund te trhemi qe edhe falim , por falja eshte nje virtyt teper i panjohur per mentalitetin shqiptar , ashtu sic edhe une jam ;

mos bej ndasi mentalitetesh krahinore si veriu apo jugu ;

dhe nje gje te fundit ;

pse vrasjet me te shumta ne veri ndodhin per shkak te prones ?

a per ju prona eshte me shenjte sesa jeta e vellait apo babes tuaj ?

une nuk do ta vrisja dike per nje konflikt mosmareveshjesh pronash , por mund ta vrisja nese me trazon familjen dhe nderin .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    QUOTE=_MALSORI_;3438821]

pse vrasjet me te shumta ne veri ndodhin per shkak te prones ?

a per ju prona eshte me shenjte sesa jeta e vellait apo babes tuaj ?

une nuk do ta vrisja dike per nje konflikt mosmareveshjesh pronash , por mund ta vrisja nese me trazon familjen dhe nderin .
    Pyetje me vend.

Kur anetaret e farefisit hyjne ne gjak me njeri-tjetrin per arsye pronesie nuk ka shtet qe u ben derman ketyre. E lindin e rritin femijen per te marr hak. Ja sa vlere ka jeta e njeriut ne nje vend ku zbatohet kanuni.

Gjithe hasmerite i kane shkaktuar meshkujt me gjaknxehtsine e tyre ku cdo problem jane mesuar ta zgjidhin me force fizike. A e vene trurin ne perdorim keta meshkuj para se te kryejne nje krim? A e mendojne cfare plagesh u hapin familjes se per veten e tyre s'besoj se u behet vone.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    maratonomak po prona sqenka nder?
    edhe ne dun te na i marrin pronat qe kan mbi 60 vite ne pronesi te familjes
    po tani meqe teta jozi ka ven nje tek ato legalizimet dhe eshte mik i familjes ne fjale del pas 60 vitesh qe na qenka e tyre
    e ti thu tja u lem ta marrin?
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Vrasesit e vajzes 17 vjecare duhet te denohen me gjithe ashpersine e ligjit.
    Edhe sikur ajo te jete vrare gabimisht, perseri denimi duhet te jete maximal. Me sa kurajo nisen per te vrare nje burre ne sy te nje femije keta monstra? A kane keta femije, motra mbesa nena e gra?
    Njeri nga vrasesit ende fshihet si mi halesh, neper pyje e neper male... Ai qe vret me kanun, nuk fshihet por ka burrerine te tregoje vrasjen e bere dhe e ka per krenari kete. Por ky bureci qe vret vajza te mitura dhe fshihet, si mund te shpresoje se do e mbroje kanuni?
    Turp per kriminelin, per familjen e tij , per fisin e tij dhe per gjithe fshatin e krahinen per kete vrasje te kobshme. Zoti do e denoje ate me siguri, por edhe shteti nuk besoj se do e lere gjithshka ne doren e zotit.
    E sa per familjen e vajzes i shpreh ngushellimet e mija dhe me shume respekt i lutem te ndale ketu gjakmarjen e tia lere shtetit ne dore denimin e krimineleve.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Citim Postuar mė parė nga Ziti Lexo Postimin
    po taksat pse i paguajme ne?
    per policine, per shtetin, drejtesine, per te na mbrojtur.
    ne qofte se te bien me qafe, thirr policine dhe zgjidhet problemi.
    apo ju jeni kunder c`do lloj qeverrie.
    Ziti tungjatjeta!

Nje histori e vogel.
    Vij nje dite tek shtepia jote si shke femijerie qe jemi dhe te kerkoj $50.000 borxh. Si njeri bujar qe je m'i jep dhe me thua per dy vjet i dua sepse dua te coj djalin ne shkolle ne Itali dhe shkoalla paguhet. Ok them une marr leket($) dhe kalojne dy vjet. Vij une e te them ti nuk me ke dhene kurre leke($) dhe nuk te kam ndonje hua.
    -Ore Beni-thua ti je nder vehte, leri keto se ne gusht me shkon djali ne shkolle dhe ato leke i kam per djalin per shkolle. Ti nuk me ke dhene leke -kembengul une.
    Kaq.
    Ti Ziti m'i dhe leket pa leter avokati qe ta gjejme me shtet e ligj te drejten. Pra une Ziti te rashe me qafe .
    Une Ziti shfrytezova bujarine, shoqerine, femijerine, besen, njerezillekun, respektin, humanizmin, ungjillin, kombesine, traditat, miresine.... dhe "ta futa" (me fal per banalitetin)
    Nese ti mendon se une duhet te jetoj, je shume i brishte per te qene shqiptar.
    I vetmi ndryshim me rastin ne fjale ... une nuk do ta imagjinoja te qelloja mbi nje femer.
    Zoti na ruajte ishalla!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Nė emėr tė Maries, Ndal gjakmarrjes"
    Te nderuar miq. Shpėrndajuani kėtė njoftim tė gjithė miqve tuaj. Ti ftojmė tė gjithė, tė bashkohemi pėr tė ngritur zėrin kundėr fenomentin barbar tė gjakmarrjes, kundėr heshtjes sė drejtėsisė dhe shtetit. Askush nuk duhet tė ndjehet mirė nė familjen e tij, kur njė vajzė 17 vjec vritet nė emėr tė gjakmarrjes. Askush nuk duhet tė ndjehet mirė, kur sot ka fėmijė, burra e gra qė qėndrojne tė ngujuar.
    Eshtė e patolerueshme tė heshtim kur njė vajzė nė emėr tė njė zakoni mesjetar. Pėrpara se tė jemi njė shoqėri europiane, ne duhet tė jemi njė shoqėri e qytetėruar.
    Tė bashkohemi tė mėrkurėn, ora 19.30 para Piramidės. "Nė emėr tė Maries, Ndal gjakmarrjes". Tė ndezim njė qiri pėr shpirtin e Maries dhe tė kėrkojmė drejtėsi pėr krimin ndaj saj.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Gjakmarrja duhet te jete e patolerueshme dhe e papranueshme per te gjithe dhe jo vetem per femren. Ai qe ben krimin le te vuaje denimin apo te marre ate qe meriton. Nuk ka pse te vritet vellai, djali, vajza, xhaxhai, motra, gjyshi per nje krim qe se kane bere, lol. Stop gjakmarrjes si fenomen!
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    aq sa do stopohet seksi do stopohet dhe gjakmarrja
    ARKIA e dha nje shembull shume real nese duam ta kuptojme
    ti shohim gjerat me sy hap(KY ESHTE RAST EKSTREM ME MARIEN)
    cili nga ne fal gjakun kur tjetri vec se ka pordhe te vret baben
    ose se eshte i pire ose se don me ba te fortin para ca kurvave ne qytet
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •