Close
Faqja 16 prej 35 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 345
    Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin

Edhe diçka e fundit Albo, s'e ka fajin Shkodra që ka nxjerrë njerëz të aftë gjithmonë, ndërsa permeti yt njihet veç për raki.

Edhe me atë që thua Ti nuk mburren më sepse ajo ishte në kohën e diktaturës, tani bëjnë vetëm raki "demokratike" me një cilësi tjetër.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Me radhe, Station ... Megjithse, nuk je i sinqerte kur nuk preferove te me pergjigjesh ne dy tre pyetjet e mija.
    Nuk eshte ashtu sic e ke shkruar ti, gjithsesi

Besoj me ke kuptuar, edhe une te kuptoj por nuk eshte e njejta gje:
    Jo gabohesh, këtu nuk e masim dot sinqeritetin as për Ty dhe as për mua.
    Ti mendon se unë nuk jam i sinqert por kjo nuk do të thot asgjë bile më shumë se asgjë.
    Unë në çdo citim që të kam bërë nuk të kam vendosur asnjë epitet....nejse.

Sa i përket asaj që ke shkruar nenet e Kushtetutës di ti lexojë por ja që nuk është gjithmon ashtu sepse përse do kërkohej interpretimi i tyre??

Ç' bën Presidenti i Republikës ?? Ushtron mandatin e ngarkuar mbas betimit.
    Ç'bën K/Ministri ?? Ushtron mandatin e ngarkuar mbas betimit.
    Ç'bën Ministri ?? Ushtron mandatin e ngarkuar mbas betimit
    Ç'bën Deputeti ?? Ushtron mandatin e ngarkuar mbas betimit

Pra të gjithë ushtrojnë mandatet e tyre mbas betimit përkatës.

Por le të ngelemi tek Deputeti meqë për atë po debatonim.

Deputeti vërtet ka një mandat të përcaktuar kohor se kur fillon dhe kur mbaron por nuk ushtron dot anjë funksion si Deputet pa bër betimin, vetëm emrin ka Deputet por në fakt nuk bëhet dot i tillë pa kryer betimin, dhe pikërisht ky detaj u interpretua nga Gj.K
    Interpretimi që i bëri Gj.K kësaj çështjeje nuk lë më ekuivok nga ky vendim e mbrapa.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    ...
    Nje pyetje,

Kur eshte semure presidenti, a e ushtron mandatin a jo?

Kot per shembull ... sepse je kapur pas "ushtrimit" si term e me duket se nuk e kupton se c'do te thote.

Kur nuk je ne institucion (Ne zyre) nuk je duke "ushtruar" detyren. Ushtrimi i detyres se deputetit nenkupton te drejten per perfaqesimin e elektoratit per te cilen paguhet. Me sa di une, te gjith deputeten e PS'se qe bojkotuan seancat per 6 muaj me rradhe rrogat i moren me vrap.

Kushtetuta e thote prere dhe qarte se kush dhe kur behesh Deputet. Jane te ndara me thike gjerat ne kete rast, Station. Sic shprehen juristet, "Nuk mund te jesh pak shtatezene, ose shume; O je o nuk je"

E fundit fare, me duket se une dhe ti kot cajme derrasa kur deri me tani askush nuk u ankua per kete gje. Edhe nese do kete, jam shume i sigurt qe interpretimi ligjor i ketij akti nuk do te mungoje.

Shnet
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    u bëti mirë me Nishanin President.
    eshte djal zotni..

eshte dhe pak durrsak dhe pak gjirokastrit..keshtu qe nuku kemi anomali nga pikpamja krahinore..
    kemi pra ne krye te zyrave burra e gra nga gjith shqiperia..

vendi ka arsye te qetsohet e te vazhdoj udhen e urte te perendise..

vera erdhi e mileti le te mendojn dhe pak per qejf e pushim..
    shoket qe jan zemeruar mund te shkojne ne antalia..
    para kane..
    kerra kane..
    pasoshat i kane..
    pra nuku duam gurgulera më..

vetem qetesia na con perpara..

Bujar Nishanit i urojme shendet se gjith gjerat e tjera i ka te mira..

djal ma te mir nuk e ban nana..

baben e ka pas mesues.. shum te ndergjegjshem..

Brari,

T'lumt goja,

sa mir e ke than...

..................................

Veçse,

jam kurioz per epitetet qe do i vesh Bujarit, kur t'vij momenti qe do ja kthej fjalen Sales.... (largqoft ishalla..)

Se mos i shan mysteqet, se s'ben ashtu....

.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Nje pyetje,

. Me sa di une, te gjith deputeten e PS'se qe bojkotuan seancat per 6 muaj me rradhe rrogat i moren me vrap.
    Me sa di unë nuk janë paguar, megjithatë nuk po flisnim për këtë fakt.

Një pyetje:

Presidenti pa bërë betimin e kryen dot detyrën e Presidentit (nga zyra apo jashtë sajë) ??

Shëndet e të mira.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Me sa di unë nuk janë paguar, megjithatë nuk po flisnim për këtë fakt.

Një pyetje:

Presidenti pa bërë betimin e kryen dot detyrën e Presidentit (nga zyra apo jashtë sajë) ??

Shëndet e të mira.
    C'jane keto pyetje pa llogjike,
    Si mund te behet nje president i pabetuar?

Neni 88.

2. Mandati përfundon në të njëjtën datë të të njëjtit muaj të vitit të pestë nga data e
    betimit si President i Republikës. Mandati i Presidentit zgjatet vetëm në kohë lufte dhe
    për aq kohë sa vazhdon ajo.
    Presidenti ben betimin ne seance te posacme sipas ligjit. Nuk e zgjedh presidenti diten kur do te betohet sepse ajo eshte e caktuar me ligj. Ne te njejtin rast edhe deputeti ben betimin ne seancen e pare te kuvendit. Me kushtetute, Station, e gjith opozita asohohe duheshin shkarkuar me vendim te gjykates kushtetuese.
    Eshte tjeter debat qe per arsye politike maxhoranca nuk jua dogji mandatet.

Shkurt: Nese nuk betohesh te hiqet mandati.
    E ke te shkruar lart.

Nese ai president nuk ben betimin, dhe me kete pretendon te beje vepra "bamiresie" si ai palluqja deputeti nuk eshte president por palluqe president dhe i hiqet mandati i fituar.

Arsyetimi yt mbi nenin 72 eshte jovalid, ky nen ben te detyrueshem betimin si akt solem i cili shenon fillimin e mandatit.

Tani prape pyetja:

Pergjigja jote duhej te ishte si me poshte:

Neni 91
    1. Kur Presidenti i Republikës është në pamundësi të përkohshme për të ushtruar
    funksionet
    e tij ose kur vendi i tij mbetet vakant, Kryetari i Kuvendit zë vendin dhe
    ushtron kompetencat e tij.
    E kuptove tani

Dhe me kete bie dhe pretendimi yt mbi "ushtrimin" si term.

Shnet pac.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 12-06-2012 më 17:44
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Ngelët si Sala me gërshër në dorë.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Pres(h)identi konsensual

Nga Vëzhguesi

Berisha hoqi një ekstremist nga qeveria, ose më saktë e bëri kurban për të shpëtuar veten (eleminuar zgjedhjet e parakohshme). Nëse do kishte një raund të pestë të zgjedhjes (emërimit) të Pres(h)identit, atëherë ose do binte qeveria, ose Ilir Meta do bëhej kryeministër, - gjërat do mbeteshin në dorë të Ilir Metës.

Prandaj të gjithë po gëzohen me Nishanin Pres(h)ident, por jo Nishani. Nishani i gjorë e ka të qartë se u bë kurban i qeverisë për të evituar zgjedhjet e parakohshme, apo për të evituar Ilir Metën kryeministër. Në këtë aspekt Berisha goditi, në të njëjtën kohë, një ekstremist të pandreqshëm si Bujar Nishani (duke e nxjerrë në pension - pres(h)ident), si dhe një sharlatan-kriminal si Ilir Meta. E imagjinoni dot se çdo bënte Ilir Meta nëse do shkohej në raundin e pestë të zgjedhjes së presidentit. Do shantazhonte hapur për t'u bërë vetë kryeministër, ose vendi do katandisej në zgjedhje të parakohshme parlamentare.

Por a është Shqipëria gati për zgjedhje të parakohshme parlamentare?

E vutë re sa shumë u gëzuan diplomatët perëndimorë që u "zgjidh" kriza e Pres(h)identit. Dhe kjo sepse bota është në krizë të thellë ekonomiko-financiare për vete, s'ka terezi të merret me Shqipërinë, s'ka para të dërgoj vëzhgues e delegacione për zgjedhje të parakohshme në Shqipëri. Bota e shikon se Nishani u bë nishan (tabelë qitje) për të shpëtuar prapanicën e Berishës, por s'ke çbën, kjo është Shqipëria e feudalizmit tribu...

Nga ana tjetër, emërimi i Nishanit i ka gëzuar jashtë mase ata që janë kundër hyrjes së Shqipërisë në BE. Dhe kjo sepse Nishani nuk është Pres(h)ident konsensual, një shkak më shumë për ta lënë Shqipërinë jashtë valles.

Në të njëjtën orë, në të njëjtën ditë (11 qershor), Nishani në Tiranë e Nikolliç në Beograd (të dy fillojnë me 'Ni...') u inaguaruan Presidentë nga Parlamentet përkatësë, - dy presidentët më ekstremistë të Ballkanit.

http://www.gazetakritika.net/node/986

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Jo vetem qe nuk i bene nder te dyjave partive , por eshte edhe nje dylyftim qe po behet qesharake.

Me mire te kishin vene Josefina Topallin , te pakten te ishte nje femer .
    Prezencen e ka , autoritetin po ashtu dhe forcen : Te kap per zhelesh dhe te nxjerr perjasht

Jam kurioze a u propozua si kandidate per vendin e presidences ? :-)))
    ahhahah po ajo ishte kandidatja e pare qe Saliu kishte ne mendje

Ne fillim edhe une kam pas opinion te mire per ate, por sjellja e saj vullgare eshte mekat. Nje femer e hekurt nuk tregohet e zonja duke folur si e rrugve por duke i thyer hundet atyre qe flasin si te rrugve. Shqiperia ka shume nevoje per perfshirjen e gruas ne politike por deri tani si ka lejuar kush, ose dorezohen lehte????

Sa per ket kandidatin e ri as qe kam opinion sepse se njoh por koha do e tregoj. Nga pamja duket si turk lol por "nuk gjykohet nje liber nga kopertina"
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 12-06-2012 më 18:27
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ta gezoje Shqiperia presidentin e ri. Nuk kam asnje opinion se se njoh fare kete Bujarin. Nje pyetje kam une, nga eshte ky?
    Nga Tirana.

Faqja 16 prej 35 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •