Close
Faqja 26 prej 35 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 345
    Citim Postuar më parë nga [HD] Lexo Postimin
    ty projekt,akoma ste kan perjashtuar nga forumi???

ta them sinqerishte,nuk dua te gjykoj si personalitet karakter apo cte jete.

mund te jesh vertet i nderuar si njeri dhe i respektuar,poooooooooooooooooooooor

ti me dukesh mua forumisti me anti shqiptar
    Pêrshëndetje HD
    e respektoj mendimin tënd dhe të cdokujt. Ke të drejtë të mendosh si të duash.
    Nëse më vlerëson sipas këtij shkrimi/postimi, unë nuk jam autori. Ky shkrim ka ardhur në redaksinë tonë. Unë e postova këtu. Unë lutem mos të jetë kjo e saktë, d.m.th. kjo që thuhet në shkrim.

Merru me shkrimin dhe me autorin, jo me mua!
    Nëse ke kundërfakt thauje, pra. Dhe ky ishte qëllimi i postimit tim. nga lexuesit të dalin kundërfaktet, të demantohet pra ky shkrim! Natyrisht, këtu dikush duhet të jap përgjegjësi: o ai si falsifikator, o gazetari si përgojues dhe shpifaman! ( po në Shqipëri nuk funksionon ligji, kështu flet kush cfarë të dojë).

respekt,
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 22-06-2012 më 20:02
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

me cilen nofke/pseudonim shane salen tek gazeta e meros o plak dredharak ?

Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    me cilen nofke/pseudonim shane salen tek gazeta e meros o plak dredharak ?
    nëse e ke fjalën për mua, të them se unë as e njoh Meron as e di cilën gazetë udhëheq ai.

Unë nuk kam asnjë arsye ta shaj as Salon, as Balon. Gjithkush vlerësohet për punën që bën. Unë "shaj" vetëm ata që djegin Shqipërinë e vrasin shqiptarizmën.

prapë nëse e kishe me mua: merru me shkrimin dhe sill kundërfakte. Ky është qëllimi që e postova shkrimin i cili kishte ardhur në adresë të redaksisë sonë. qëllimi është se njëri nga këta të dy duhet të dënohen: o kryetari i sapo zgjedhur si falsifikator, o gazetari si shpifaman. Fatkeqësisht në Shqipëri nuk respektohet ligji, andaj bën kush si të dojë, as për shpifje të tilla nuk dënohet!!!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    postim gabim..........
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 22-06-2012 më 23:06
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Ky besoj eshte personi dhe diplomat qe ka aluduar Tema

Hetimi, tërhoqi 300-1000 mijë euro për student, diplomat nuk vlejnë.
    “Diplomati” Bruno Hamard shpallet fajtor për mashtrim.

Një “diplomat” fra-ncez është dënuar në mungesë me 5 vjet burg nga Gjykata e Tiranës për akuzën e “mashtrimit”. Duke u hequr si drejtues i një Instituti francez, që nuk ekzistonte dhe zotërues i një urdhri kalorësiak, që nuk njihej në Francë, 41-vjeçari Bruno Hamard ka futur në një grackë mashtrimi dhjetëra shqiptarë. Sipas Gjykatës, kundrejt shumave nga 300 deri në 1000 euro, ai ka pajisur “viktimat” e tij me diploma “Master” dhe “Doktoraturë” në fushën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, që në të vërtetë nuk vlenin dhe nuk njiheshin në asnjë vend. Skemës, thuajse perfekte, të mashtrimit të tij nuk i kishte shpëtuar askush, as profesorët e fakultetit Histori-Filologji e as zyrtarë të lartë të ministrive shqiptare. Vendimi i fajësisë së francezit është shpallur pak ditë më parë në Gjykatën e Tiranës nga një treshe gjykuese e kryesuar nga gjyqtari Gerd Hoxha.

MASHTRIMI

Referuar vendimit të gjykatës, fillesa e mashtrimit të francezit ka qenë një njohje e vjetër në vitin 1995 mes tij dhe një profesori të fakultetit Histori-Filologji, Petrit Nathanaili, në kohën kur ky i fundit ndiqte studimet pasuniversitare në Francë. Më pas, në vitin 2003, Hamard ka kontaktuar profesorin Nathanaili dhe i ka hedhur idenë e krijimit të një dege studimi me studentë frankofonë, për studime të thelluara “Master” dhe “Doktoraturë” ne fushën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. “Në funksion të qëllimit të tij, i pandehuri fillimisht ka mundur që, me anë të mirëbesimit, të bindë shtetasin Petrit Nathanaili, duke i thënë atij se një degë e tillë ishte hapur prej të pandehurit në Hungari dhe se i pandehuri kishte krijuar për këtë qëllim edhe institutin ‘IRERIE’, të cilin e drejtonte ai vetë. Ky institut, sipas të pandehurit Bruno Hamard, ishte funksional dhe kishte studentë nga shtete, si Rumania, Hungaria, Turqia, Franca etj. I pandehuri Bruno Hamard i ka thënë dëshmitarit Petrit Nathanaili se instituti ‘IRERIE’ është i licencuar dhe i njohur nga autoritetet franceze”, thuhej në vendimin e gjykatës. Sipas Gjykatës, pasi është bindur se Hamard ishte njeri serioz dhe se “IRERIE” ishte i njohur ligjërisht, profesori Nathanaili ka pranuar të bashkëpunojë me të. Në vijim, i pandehuri ka sjellë në Shqipëri programet mësimore që nuk ishin të miratuara nga Ministria e Arsimit dhe kanë nisur programin, që do të zhvillohej on-line. Sipas Gjykatës, “Ky institut është krijuar dhe drejtuar nga i pandehuri me qëllimin e vetëm të përvetësimit me anë të shpërdorimit të besimit dhe gënjeshtrës të shumave të parave, që studentët shqiptarë kanë arkëtuar në këtë institut. Ky institut nuk ka qenë asnjëherë i licencuar dhe i regjistruar pranë Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës se Shtetit Shqiptar. Për rrjedhojë, diplomat që ky institut lëshonte, nuk kishin asnjë vlerë, pasi ato nuk njihen nga autoritetet shtetërore të shtetit shqiptar”.

TË MASHTRUARIT

Sipas vendimit të gjykatës, instituti fals i ngritur nga francezi Hamard në Tiranë fillimisht ka pasur 17 studentë. Pagesa e brezit të parë ka qenë 300 euro për çdo student. Pagesa kryhej kundrejt një mandatpagese tek drejtori shqiptar i institutit, që më pas i kalonte institutit “IREIRE” në llogarinë e të pandehurit ose vetë i pandehuri, kur ky i fundit vinte në Tiranë dhe i tërhiqte ato nga drejtori shqiptar. Në vijim, një pjesë e pagesave përdorej për lektorët, ndërsa pjesa tjetër i kalonte të pandehurit Hamard. Po sipas Gjykatës, për shkak të publicitetit të madh që i pandehuri i bënte institutit “IREIRE” sa herë vinte në Tiranë, numri i studentëve është rritur nga vit në vit. “Duke qenë se numri i studenteve filloi të rritej, i pandehuri menjëherë e shfrytëzoi këtë mundësi dhe e rriti kuotën e pranimit të tyre në këtë institut nga 300 euro në 1000 mijë euro për çdo student. Në vitin akademik 2006-2007 kanë vijuar studimet në këtë institut 65 studentë”, arsyetohej në vendim.

“PUBLICITETI”

Kur gjithçka i ka shkuar mirë, francezi Hamard ka investuar edhe në imazhin e tij, me qëllim krijimin e besimit tek stafi pedagogjik dhe studentët. Për të rënë akoma më shumë në sy, ai ka organizuar aktivitete të ndryshme qoftë në Ministrinë e Mbrojtjes në prefekturën e Durrësit, si edhe merrte pjesë në ceremonitë e ndarjes së diplomave, duke ftuar me këtë rast edhe personalitete të fushave të ndryshme dhe zyrtarë të lartë të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, Ministrisë së Integrimit etj. Por, në këto dalje publike, ai nuk mund të ishte “njeri i thjeshtë”. “Gjatë gjykimit rezultoi se i pandehuri Bruno Hamard është paraqitur para autoriteteve shqiptare si përfaqësues i urdhrit “Saint quent & de L’Etoile”. Nën këtë paraqitje, i pandehuri ka kryer takime me përfaqësues të lartë të administratës shtetërore, duke u prezantuar me imunitet diplomatik, si dhe ka nënshkruar marrëveshje me Dhomën e Tregtisë dhe Prefekturën e Qarkut Durrës, ne fushën e bashkëpunimit ekonomik dhe biznesit. Përdorimi dhe paraqitja e të pandehurit si përfaqësues i këtij urdhri është bërë për të krijuar lehtësira në aktivitetin e tij kriminal”, thuhej në vendimin e gjykatës.

1 mije euro ishte pagesa e një studenti për të ndjekur programet pasuniversitare, që instituti i Bruno Hamard ofronte për shqiptarët. Në vitin e parë, kjo pagesë ishte 300 euro

4 vjet ka zhvilluar program mësimor pasuniversitar instituti fantazmë francez “IREIRE” në Tiranë, ku brezi i parë ishte në vitin 2003 dhe brezi i fundit në vitin 2007

Përgjigjja zyrtare nga Franca nstituti s’ekziston, as urdhri kalorësiak

TIRANE – Gjatë shqyrtimit gjyqësor në dosjen penale ndaj shtetasit ta akuzuar nga Prokuroria për mashtrim, Gjykata e Tiranës ka administruara letërporositë e ardhura nga autoritetet franceze në lidhje me pretendimet e francezit Hamard. “Gjatë shqyrtimit gjyqësor rezultoi e provuar plotësisht se provave shkresore të ardhura nga Ambasada Franceze e akredituar në Tiranë, instituti “IREIRE” është i panjohur në mjediset akademike franceze. Për rrjedhojë, diplomat që shpërndan ky institut, nuk kanë asnjë formë njohjeje ose ekuivalence në shtetin francez. Gjithashtu, urdhri “Saint quent & de L’Etoile”, ku mbështetet ky institut, nuk është i njohur në shtetin francez”, thuhej në vendimin e gjykatës.

Panorama

Por mesa pashe vete Tema kishte komunikuar me ISE pjese e Universitetit te Tiranes, plotesisht e ligjshme.
    Nese e verteta eshte ndryshe nga c'ka shkruar Tema, a duhet te iki Baze nga gazetaria?!

Instituti i Studimeve Evropiane është krijuar me VKM nr 1182 me dt. 3 Dhjetor 2009.

Ai ngrihet mbi një përvojë të pasur mësimdhënie akademike dhe mbi një eksperiencë 10 vjeçare të nisur nga Qendra e Studimeve Evropiane të hapur me VKM nr.588, datë 02.11.2000. Ajo ishte fryt i një projekti të fituar në vitin 1999, pas një aplikimi të bërë tek Programi TEMPUS dhe është ideuar me asistencën e drejtpërdrejtë të Universitetit Katolik të Leuvenit, të Universitetit të Bonit, të Universitetit të Hapur të Budapestit, të Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë dhe të disa ambasadave të huaja tek ne.

Në këtë qendër janë diplomuar 176 studentë, midis të cilëve zyrtarë të Këshillit të Ministrave, të institucioneve qendrore, të organizatave ndërkombëtare me seli në Tiranë, deputetë të Kuvendit të Shqipërisë, pedagogë të universiteteve shqiptare e të tjerë.

Personeli akademik i Institutit përbëhet nga profesorë vendas e të huaj dhe ndërkaq në listën e lektorëve vizitorë përfshihen: Z. Sali Berisha, ish-President i Republikës dhe Kryeministri aktual; Z. Jan Figel, Komisioner i BE-së për Arsimin, zyrtarë të lartë të BE-së dhe mjaft pedagogë të huaj.

Trupa e pedagogëve përbëhet nga profesorë të fakulteteve të shkencave politike, juridikut, ekonomikut dhe histori-filologjisë. Gjithashtu, është paraparë që këtij stafi të mund t’i bashkëngjiten profesionistë nga institucione të ndryshme dhe fusha e politikës, si dhe zyrtarë nga institucionet evropiane e gazetarë të huaj me reputacion, përvoja e të cilëve do të ndihmonte në thellimin e njohurive dhe do të shërbente si burim i specializuar në punën e studentëve.

Në këtë kuptim, grada “Master në Studime Evropiane” është një etapë e rëndësishme në zinxhirin arsimor të gjithsecilit. Ajo përfshin studime në aspektin ekonomik, në jurisprudencë e në histori, të cilat lidhen me ndërtimin e Evropës së bashkuar, si dhe me studimin e aspekteve politike të BE-së, si ato të brendshme, ashtu edhe ato të jashtme

Qëllimi parësor është që të rinjve t’u ofrohet një arsimim sa më i plotë, të cilët më pas të jenë të aftë t’i shpalosin njohuritë që kanë marrë, në të gjitha fushat ku ata do të japin kontributin e tyre, duke ndihmuar kësisoj të tjerët të integrohen sa më natyrshëm në këtë bashkësi të madhe e të ndërlikuar
    ..................
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    nëse e ke fjalën për mua, të them se unë as e njoh Meron as e di cilën gazetë udhëheq ai.

Unë nuk kam asnjë arsye ta shaj as Salon, as Balon. Gjithkush vlerësohet për punën që bën. Unë "shaj" vetëm ata që djegin Shqipërinë e vrasin shqiptarizmën.

prapë nëse e kishe me mua: merru me shkrimin dhe sill kundërfakte. Ky është qëllimi që e postova shkrimin i cili kishte ardhur në adresë të redaksisë sonë. qëllimi është se njëri nga këta të dy duhet të dënohen: o kryetari i sapo zgjedhur si falsifikator, o gazetari si shpifaman. Fatkeqësisht në Shqipëri nuk respektohet ligji, andaj bën kush si të dojë, as për shpifje të tilla nuk dënohet!!!
    Balo duhet te jete Bazja apo jo?

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Sado mundohem t'i shmangem diskutimit rreth biografise, familjes e jetes private te ashtuquajturve 'persona publike apo politike', del ndonje tip si Mero Baze, qe si gazetar arkeologo-investigatigues i klasit te pare qe eshte, t'a perplas si shuplake fytyres zbulimin e fundit sensacional, deri ne ate pike qe te ben te mendosh se kompleksi ndaj ketij fenomemi (pra shbirimit te jetes private te individit) qe na u krijua nga Dulla e regjimi i tij dhe u ringjall nga Berisha e kriminelet e tij (kujto ketu baltosjen, fabrikimet e flete-rrufete hedhur mbi Ramen e familjen e tij, duke u marre edhe me gjerat, ndodhite e momentet me intime e duke i perdorur keto brutalisht per fushate elektorale) duhet lene menjane. Edhe pse sedra e morali nuk na e lejon te gjykojme jeten e tij private e familjare, rreth formimit te tij arsimor, eksperiences e kompetences, pastertise e integritetit, duhet te ngrejme pikepyetje kur nje pjese mungon ne 'puzzle' dhe duhet reagim politik e civil i menjehershem.

Mua deri tani nuk me shqetesonte Nishani, aq sa me shqetesonte ideollogjia komuniste mbi te cilen u ngrit piedestali ne te cilin ai qendron. Me shqetesonte deri ne dhimbje fakti se Berisha, i udhehequr nga parime staliniste, si diktator 24 karatesh qe eshte, arriti te perdore 'dhunen', te mohoje cdo keshille te Europes e SHBA, te shkele kushtetuten ne menyre flagrante dhe te zgjedhe ne krye te shtetit shqiptar nje kukull, nje ushtar te tijin, duke u kurorezuar tashme si nje 'mbret tiran' me fuqi absolute ne nje Republike Parlamentare!

Si individ, s'e njoh fare. Si politikan, bazuar vetem ne hapesiren qe na ofron Media per te krijuar nje opinion mbi nje person, mund te them qe eshte me i miri qe partia demonkratike mund te ofroje. Me ka pelqyer gjithmone qetesia e tij, maturia ne komunikim, stili dhe takti ne qasjen e problemeve, e mbi te gjitha, edukata, 'etika' (dicka te cilen eshte veshtire t'a spikatesh ne gjithe arenen politike shqiptare). Me pak fjale, Bujar Nishanin edhe pse nuk konsideroja koke aq te madhe sa per te mbajtur kuroren e presidentin dhe as burre me kellqe qe te dije sesi t'i perdore atributet qe tashme mbart, nuk e fusja ne ate pellgun ku kam zhytur zhabat e krokodilat qe polli e sterviti Berisha keto 22 vjet te shkaterrimit te Shqiperise..

Axhenda e Nishanit tashme eshte e qarte, dihet, si nje film qe e ke pare disa here me pare dhe ja di edhe fillimin, edhe vazhdimin, edhe fundin dramatik. Ai do beje sic thote Berisha, kur thote Berisha dhe ku te thote Berisha. Pervec ceshtjes se Prokurores se Pergjithshme, gjyqsorit, Gerdecit e 21 Janarit, te cilat i ka si urdher per t'i konkluduar sa me shpejt sic ka vendosur Sulltani, une parashikoj se ogure te tjera te zeza kemi perpara! Ajo qe me ngushellon, eshte ideja se me shume se kaq Berisha nuk ka sesi e shkaterron nje shtet, nje shoqeri, nje komb..

Do pres te lexoj mbi vertetesine e kesaj 'relike' te rradhes qe nxorri nga thellesia Mero Baze. Nese vertet kemi te bejme me nje Pinok qe Baba Karlo ndertoi shpejt e shpejt, atehere nuk duhet pritur t'i rritet hunda e t'a presim cdo muaj nga pak. Duhet t'i veje flaken vetes sa me shpejt, nese eshte i zgjuar e pretendon te kete nje karriere modeste ne politike.

Mos harroni, po flasim per Kreun e Shtetit Shqiptar..

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    merua at pun ka..
    te shpife cdo dite.. kunder berishes.. ne favor te edvin gjolek ruco bishes..
    cdo dite jep marua i rucit.. allarmë se regjimi i berishes.. ja ka mbillur gazeten.. ja ka konfiskuar shtipshkronjen.. ja ka djegur bemevenë.. e ka rrahur etjetj..
    mirpo ne fakt cdo dite del gazeta e tij mbushur ne te gjitha faqet me genjeshtra.. e cdo dite e ke meron rruar e qethur xixe neper ekrane e neper rogner sheraton mejhane..
    benet qejf i madh ne tiran o shokëni..
    lum kush shan e shpif per berishen se i ecen puna grurë..
    u shtonet rroga u benet apartmanti nga 1 e guzhine ne 4 e dy guzhine.. e 3 balkone..

pra eshte zanat i vecante qy..
    dhe me shum te mira..

bile bile te rritet pjaca me shumë kur merr pjes dhe ne shtabet qe pergatisin 97 ta e 21 janare..

ne lidhje me nishanin..
    sic e kam thene qeqekuri.. presidenti ne shqiperi.. ne kte situate ka vetem nje pik te ciles i vijne rrotull te dy palet..
    21 janari..

a do benet 21 janari sipas pllanit te 21 janar-beresave apo do ndeshkohen 21 janar-beresat..

ne se do realizohet pllani edvino mero bazo tako preco fidelo rucist fatmir tocist e kadarejo- ino ramo bamiro .. qose albino tahiro bracist e shegusho fino kodhelo zivero mu.tavist.. .. 21 janari duhet te coj ne biruce.. mbas gardistave sali berishen e lulin.. qe ishin se bashku me gardistet e policet ne pun te tyre ne zyr te tyre ne detyre te tyre qe u a kish caktuar vota.. e popullit..pra ligji e kushtetuta..
    realizimi i ketij pllani ka filluar dhe po ecen mbare.. mirpo ki pllan qe te shkoj ne fund do ca kushte..
    arviz pro edvin.. ina ram-kryeprokurore.. dhe president ndonje bamir topist..

deri dje i kish edvinua e merua ca gjera ne xhep..
    kish arviz te lekundshem.. bamir top me lidhje top sekrete me edvin e top besnik.. te edvinit..dhe ina ram - mantenute 120% ne sherbim te edvin bllokqenerisë..

erdhi koha per president.. te ri.. nga i cili do varet dhe masha kryesore e realizimit te pllanit 21 janaroist.. pra do rrij ina aty ku eshte apo do pi.rdhet..

e drejta e verteta dhe e mira e vendit eshte.. te ndeshkohen rende.. agresoret..
    pra te dergohen ne biruce organizatoret perpunuesit e realizatoret e barbarise se pa papare te 21 janarit..

dhe qe te realizohet qo duhen ca gjera..
    arviz i drejte.. president qe ina ramen e shkarkon nga posti i mashes se edvinit.. dhe hetim te pa anshem..
    pra venja para ligjit e kapobandave te 21 janarit..

prandaj drejtoria e shpifjes eshte ne aksion..
    atje punohet me 4 turne se me tre po e po.. per te shantazhuar presidentin e ri.. qe ky te mos guxoje te heqe ina ramen.. pra qe.. ne vend se te shkojne ne biruca kriminelet.. (emrat e disave i thash me lart.. ) te shkojne ne biruc.. berisha ndreu luli etj..

ska shqiperi normale pa ju dhen denimi shtabit qe beri 21 janarin..

mirpo.. kriminelet nuk dorzohen..

e pjese e kesaj rezistence eshte dhe puna e palodhur e shpifsit mero.. por dhe e gjith drejtoris se shpifjes qe nga kokodhimet deri tek tahiret e taulantet e mustafo nanot e plot e plot qindra tjere..

-
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 23-06-2012 më 01:54

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Qenka fshehur Pol Poti, se e ngatrrova Projekti_21 pas postimit te "Shigjetes".

Hehehe, "Shigjeta Zeze" te thy ne mes ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

06 Qershor 2012

Për Mero Bazen dhe liganaket urrejtare në vendin tim

(INFOSOT) - Jam ndjere i lenduar sot ndersa lexoja rubriken Antena tek gazeta Tema e Mero Bazes. Kam vetem nje cudi me gazetare e njerez te tille llumatore e liganake si puna e Mero Bazes. Keta dine vetem te mbjellin urrejtje per te prodhuar felligeshti ne kete vend. Keta dine vetem te shpifin, bejne akuza idiote e pabaze, aludime te padenja dhe dine ti sherbejne vec shijes me te keqe te ketij tranzicionit plot helmatisje per mendjet e njerezve.

Nga Arian Galdini

I ligu mbetet i lige, i krimburi mbetet i krimbur e vec vazhdon e zhytet me teper ne kalbesimin e tij moral e emocional. Mero Baze ne ate gazeten tende gjuhehidhur dhe urrejtare, mund te shkruash cte duash per kedo qe njeh, ke njohur, ke punuar, ke bashkepunuar, ke zaruar, ke perfituar, por une nuk mundem te te mos pergjigjem kur ti ben shkrime e fejtone ku shpif per mua, ku ti aludon per mua, ku ti nepermkemb dinjitetin tim.

Une nuk jam as i famshem e as i rendesishem. Une jam ndoshta nder njerezit me te paperfillur ne kete vend pavaresisht aktivizmit tim 22 vjecar ne jeten politike dhe civile. Jam njeriu me i thjeshte ne kete vend e nje qytetar i dobet e krej modest. E megjithate ja ku po ta them: Une jam Arian Galdini, jam dalezots, kam qene gjithe jeten time dalezots. Kurre nuk u kam sherbyer pushteteve, kurre nuk kam perfituar nga pushtetet, kurre nuk kam qene zar i askujt, e as perfitues apo bashkendares te mirash te padrejta me askend.

Nese ti je mesuar te qellosh me balte kedo qe cenon sferen tende emocionale urrejtare, me vjen keq por ne rastin tim gabon rende. Gabon rende, sepse kur une djali i ri 16 vjecar i bashkohesha plot idealizem Partise Demokratike, ke qene ti dhe soji yt ne Partine Demokratike qe u bete hendeku, pengesa, bllokimi, per kedo si puna ime qe deshironte te rritej dhe vleresohej me dinjitet, aftesi dhe merite. Ti Mero Baze se bashku me perrethsat e tu te asaj kohe qe sot jane drejtues e Ministra te PD u bete shtegu i mbyllur, per rritjen dhe vleresimin e njerezve si puna ime qe nuk na pelqente te konformoheshim, benim kompromis me te keqen apo me pushtetet.

E sot ti Mero Baze je bere urrejtari nga krahu tjeter. Ti u ndave nga dashuria dhe shfrytezimi i pare amoral, e tani kerkon te hakmerresh si leneshe e lenduar duke iu bashkangjitur atij qe nuk e deshe e nuk te deshi kurre Edi Rames e madje edhe kujtdo tjeter qe ti ke baltosur e nencmuar kur ishe kanakari i paradhomes se Sali Berishes. Ti ishe shpifaraku dhe intriganti qe ke shkruar e thene 1000 te zezat per Bamir Topin, Spartak Ngjelen, etj, etj. Sot ti i levdon e larteson ata thjesht e vetem sepse instikti yt urrejtar te thote se ata mund te permbushin profecine e hakmarrjes tende ndaj ish padronit tend Sali Berisha.

Turp te te vije o urrejtari Mero Baze sepse ti je nje nder kotesinaret e ketij vendi qe vetem dekurajon te miren, helmatis mendjet e hutuara qe te lexojne e besojne ty dhe nxit zezonen e ligeshtine. Me dinjitetin tim nuk te lejoj te luash sikurse ke luajtur me te tjeret. Dinjitetin tim nuk ta lejoj ta cenosh apo perflasesh padrejtesisht bazuar ne ultesine tende morale dhe njerezore. Une jam dalezots. Edhe nese sot une jam piketakuar e kam vendosur te mbeshtes Fatos Nanon ne kandidimin e tij per President Republike, te jesh i sigurte se marreveshjen me te e kam bere si dalezots.

Shitje-blerjet e karaktereve, dheniet me qera te dinjitetit jane karakteristika qe mundohu ti konfirmosh tek vetja jote a te tjere si ty. Ti dhe kushdo si ty qe mbjell e nxit te keqen, gjuhehidhtesine dhe shpirtvogelsine jeni mbijetojsa qe mbillni urrejtje e shisni e zhbeni gjithcka vetem per pak perfitim meskin, per pak tendera, e pak leke xhepi, per ca emrime, apo ca favorizime. Une kurre ne jeten time nuk kam bere asnje marreveshje perfitimi a shkembimi te padrejte, apo leshimi te dinjitetit. Une jam dalezots, flas si dalezots, veproj si dalezots, e bashkepunoj si dalezots.

Kam 22 vite qe punoj e veproj si dalezots, e ndaj edhe kam deshtuar mijera here per tu ringritur po si dalezots. Por kurre nuk kam folur ne emer te askujt pervecse ne emer te ideve, bindjeve e vizionit tim. Kam qene une qe kam bere fushate per Bamir Topin kur ti e sabotoje para e gjate vitit 2007. Kam qene une qe kam i kam dale per zot Bamir Topit fill pas ngjarjeve te 21 janarit 2011 kur askush nuk guxonte te vinte kembe ne Presidence. Jam une qe kam patur kurajo gjithmone te them ate qe mendoj per kete Qeverisje e per ato te meparshmet. Jam une qe kam kurajo te vazhdoj te mbetem mik dhe vleresues i sinqerte i Bamir Topit edhe kur e gjithe politika qeverisese e nemi e mallkoi.

Jam une qe kam bere te gjitha perpjekjet dhe aktivizmin tim paqeberes nder vite, kam vepruar me te gjitha mundesite e mia modeste por kembengules dhe te sinqerta ne levizjen kunder importit te plehrave, etj, etj. Bej nje vizite ne Asmblene e PS, duke qene se aty viziton vetem Kryetarin, pyete pak Theodhori Sollakun se cilin njeri kishte ne krah per ti qendruar si mik por edhe politikisht bashke me miq nderkombetare ne ato dite kur pushteti ku beje pjese edhe ti me qytat, tytat, bicaket e topat e tu te felligeshtise e shpallet armik te shtetit. Hidhu nga selia e PS e mos tako vetem Kryetarin por fol edhe me Pandeli Majkon, Arben Malajn, Marko Bellon, Namik Doklen, Servet Pellumbin e plot e plot personalitete te nderuara aty per te kuptuar se cila ka qene kahhera kurajoja ime qytetare e politike.

Isha une ne zgjedhjet e 8 majit qe u pozicionova qarte duke bere fushate ne disfavor te Lulzim Bashes, duke drejtuar fushaten: Votoj Dinjitetin Tim. E meqe ra fjala shko edhe tek Kryetari yt i nderuar Edi Rama, e pyete pak sa here jemi takuar e folur bashke. Sa here i kam kerkuar qe te me shohe si dalezots e ta shohe bashkepunimin me mua si me nje dalezots sepse une as shitem e as blihem. Pyete Edi Ramen kush e ndihmoi ne viziten e tij te fundit ne Tuz dhe Ulqin. Pyete, pyete, e pyet poshte e lart, sepse do te kuptosh se une jam aq dalezots e me aq kurajo sa gjithmone kam bashkepunuar e kam mbeshtetur ata njerez e ato kauza qe me jane dukur te drejta ne momente e kontekste te caktuara, sipas bindjes e kuptueshmerise qe kam une per drejtesine dhe te miren ne favor te vendit tim. Kur te shkruash apo aludosh per mua o Mero Baze, shiko veten ne pasqyre e kujto se cfare nuk duhet te shkruash.

Faqja 26 prej 35 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •