Close
Faqja 18 prej 35 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 345
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Nuk kam ndërmënd të shkruaj hartim se nuk e shoh të nevojshme por nuk është ashtu si thoni Ju.
    Na thauj ti, si eshte dhe cilet ligje konkrete e percaktojne ashtu sic pretendon ti?

Sa për atë që thua për seancat plenare, ku tjetër mendon se e ushtron Deputeti mandatin e ngarkuar nga populli ?? Në stallat e lopëve ?? Në kazino ndoshta, apo duke hapur kanale kulluese me lopatë ??
    Deputeti eshte deputet nga momenti qe votohet nga populli dhe zgjedhja e tij vertetohet nga Komisioni i Zgjedhjeve.

"Neni 71 Kushtetuta e Shqiperise)

1. Mandati i deputetit fillon ditën që ai shpallet i zgjedhur nga komisioni përkatës i zgjedhjeve.

..."

Betimi nuk eshte kusht per tu bere dhe per te qene deputet.
    Betimi eshte vetem kusht per te mbetur deputet.

Qellimi i betimit nuk eshte per ta zyrtarizuar mandatin apo fillimin e mandatit te deputetit, por akt simbolik per ta verifikuar edhe publikisht lojalitetin e deputetit ndaj shtetit, institucioneve dhe ligjeve te tij.

Pjesemarrja/mospjesemarrja e deputetit ne seanca plenare gjithashtu eshte e rregulluar me ligj. Deputeti ka te drejte te mos marre pjese ne asnje seance plenare ( ti bojkotoje ato etj...) Obligimi i vetem qe e ka deputetit, pervec detyrimeve te zakonshme administrative, eshte betimi ne seancen e pare, ne te cilen ai eshte pjesemarres. Nese kundeshton betimin, atehere ai sipas procedures se percaktuar e humbe mandatin qe ka.

Njekohesisht deputeti nuk ka asnje obligim, as ndaj atyre qe e kane zgjedhur. Deputeti eshte plotesisht i lire ne vendimet e tij, dhe mund te vendose vete se a deshiron te marre pjese ne seancat plenare apo aktivitetet tjera parlamentare. Humbja e mandatit permes bojkotimit afatgjate te Kuvendit apo permes mosbetimit eshte gjithashtu ne pergjegjesine e tij personale. Dhe askush nuk mund ta detyroje ta bej te kunderten. Megjithate ai deri ne momentin kur e humbe mandatin eshte dhe mbetet deputet, pavaresisht betimit apo aktiviteteteve te tij politike dhe private...

Prandaj, deputeti i zgjedhur "mandatin" e tij patjeter do te mund ta ushtronte edhe ne shtalla te lopeve apo ne kazino. Cilesimi dhe vleresimi politik, juridik ose publik i aktiviteteve te tilla te deputetit perseri nuk eshte percaktues per vlefshmerine e mandatit si deputet...

Perndryshe duhet bere dallim mes mandatit te deputetit sipas ligjt dhe rregullores se punes dhe te qenurit deputet.
    Nese deputeti nuk betohet dhe nuk merr pjese ne veprimtarine e zakonshme parlamentare, atehere ai nuk ushtron mandatin e deputetit sic parashihet me ligj dhe rregulla perkatese. Por as kjo nuk e zhvlefteson mandatin e deputetit si perfaqesues i atyre qe e kane zgjedhur. Ai mbetet deputet dhe gezon te gjitha te drejtat si deputet perderisa nuk i mbaron mandati sipas Nenit 69 dhe 70 (2,3) te Kushtetutes resp. perderisa nuk "mungon pa arsye mbi 6 muaj rresht në Kuvend" dhe "nuk bën betimin". Pra, edhe pa ber betimin deputeti se paku 6 muaj eshte dhe mbetet deputet. ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 13-06-2012 më 03:12

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anëtarësuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Deklaratat e Ramës për Nishanin para ca kohësh, shprehej që Bujar Nishani ishte i vetmi nga oborri Saliut që ka sjellje njërzore në parlament dhe ja vlen të dëgjohet. Sikur të gjithë të ishin si Nishanin, thonte, do kishte bashkëjetesë njërzore në parlament.

Krejt e kundërta ndodh sapo Nishani zgjidhet President, ku skizofreni del dhe thotë që Shqipëria u gdhi sot me një president noter-partiak.

Kur Nishani paska gjithë këto vlera sipas tij, pse nuk mund të bëhet president apo sepse e propozoi Sala.
    Gramoz Ruçin se bën dot Sala president.
    Nqs ky nudisti do i mbahej fjalëve të disa muajve më parë, presidenti do ishte konsensual dhe integriteti Shqipërisë në BE, siç thotë ai që e ka përzemër, nuk do rrezikohej.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [PaRTiZoNi] : 13-06-2012 më 05:11
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Partizoni, te kam thene mos voto per te, po prap s'mer vesh ti, atje te kutia atij t'gjatit e hedh voten. Se c'ke me keto gjerat e gjata ti.

Nejse, Edvini vetem sa po i tregon çdo dite e me teper gjith shqiptareve se sa te vogel e ka mendimin politik dhe sa i ngushte eshte.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    ahhahah po ajo ishte kandidatja e pare qe Saliu kishte ne mendje

Ne fillim edhe une kam pas opinion te mire per ate, por sjellja e saj vullgare eshte mekat. Nje femer e hekurt nuk tregohet e zonja duke folur si e rrugve por duke i thyer hundet atyre qe flasin si te rrugve. Shqiperia ka shume nevoje per perfshirjen e gruas ne politike por deri tani si ka lejuar kush, ose dorezohen lehte????

Sa per ket kandidatin e ri as qe kam opinion sepse se njoh por koha do e tregoj. Nga pamja duket si turk lol por "nuk gjykohet nje liber nga kopertina"

Me fal per menyren e te te shprehurit :-))
    Po me ate stall derrash qe jane aty ne parlament , behesh burre e kaluar burri , se ndryshe nuk ja del dot ti mbyllesh gojen .

Sikur ta sbuste pak temperamentin e forte qe ka dhe menyren e negocimit te ishte perfekt per ate post . E vertet qe Shqiperia ka nevoje per rritjen e perqindjes se gruas ne politik .

Nishanin eshte durrsak i berzie me ick jugor :-D . Ne nje interviste qe dha ne TV dukej tip i urte edhe te krijonte pershtypjen sikur nuk ishte aq i lumtur me detyren e re . :-))
    Uroje mos ta shqyejn cakenjt :-D
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    nje zgjdhje shume me vend!

i uroi z. nishanit pune te mbare ne kete detyre te re!

shpresoi ps te ngelet ketu ku eshte tani se keshtu i sherben pd dhe sali berishes!

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    ...
    shpresoi ps te ngelet ketu ku eshte tani se keshtu i sherben pd dhe sali berishes!
    gevizdy, e ke seriozisht, ironi, apo lajthitje ...

president per ti sherbyer pd dhe sali berishes - nuk ke thene asnjehere gje me te vertete se kjo!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    352
    Ne emisionin e Fevziut, Nishani tha qe eshte me prejardhje nga Libohova e Gjirokastres dhe i lindur ne Durres. Nuk e di nese ka rendesi kjo pune, mirepo them se me mire eshte qe u zgjodh Nishani se sa Zaganjori. Ky i fundit u tha qe ishte nga Shkodra, kam frike se fakti qe tri figurat kryesore ne vend te jene nga Veriu nuk do te linte nje shije te mire per te tjeret. Keshtu qe zgjedhja e Nishani ve nje balans ne kete drejtim, nese kjo ka rendesi.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Ziti; 2043,

shkrimi nuk eshte i imi. Me beri pershtypje e solla ketu.

Ne lidhje me 'çoroditjen' qe u ka shkaktuar po ky shkrim dhe pyetjet qe keni ngritur, po ju pergjigjem njekohesisht te dyve, kesaj here sipas mendimit tim personal:
    Klasa politike ne Shqiperi, qofte e majte apo e djathte, apo edhe e krahut 'nga fryn era e interesave personale' eshte e nje niveli teper amator dhe detyrimisht 'zgjedhjet' e cfaredo lloji jane po te se njejtes natyre, rrokullisja vazhdon... Populli i atjeshem(te cilin e perfaqesojne po keta 'babaxhanë') eshte kaq i neperkembur sidomos kur flitet per 'lirine e te zgjedhurit' saqe te mendosh se ky i sapozgjedhuri e ka 'merituar' nje post te tille nuk do e konsideroja qesharake, me teper se nje fatkeqesi mbarekombetare!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626
    Berisha, Artan Hoxha dhe ish-informatorët e famëkeqit Sigurim

13 Qershor, 2012 | Postuar në: Opinion | Shkruar nga: TemA

Nga Eduard Zaloshnja

Një nga premtimet e bujshme që bënte Berisha para se të vinte për herë të parë në pushtet ishte ai hapjes së dosjeve të famëkeqit Sigurim të Shtetit. Një premtim i tillë ishte në rezonancë të plotë me frymën antikomuniste që mbizotëronte aso kohe në Shqipëri dhe në mbarë Europën Lindore, ku, duke filluar nga Gjermania, po bëheshin hapat e parë për hapjen e dosjeve të policive sekrete të regjimeve komuniste.

Por fill pasi erdhi në pushtet, “anti-komunisti” Berisha e harroi premtimin e tij të bujshëm. Për të justifikuar moshapjen e dosjeve të sigurimit, ai prodhoi sloganin e famshëm “Bashkëfajtorë dhe bashkëvuajtës”. Ndërkohë, duke pasur në kontroll të plotë SHIK-un, Berisha kishte akses të pakufizuar në dosjet sekrete të Sigurimit, me të cilat kishte mundësi t’u bënte shantazh si kundërshtarëve, ashtu edhe vartësve.

I pari ndër vartësit që duket se u bë pre e shantazhit të Berishës ishte Artan Hoxha, kandidati presidencial që mori 40 firma të hënën në mëngjes për t’u votuar si president dhe që u tërhoq disa orë më vonë. Por në vitin e largët 1993, Hoxha nuk ishte kandidat presidencial, ishte thjesht një ministër i qeverisë Meksi. Dhe në fund të atij viti, ai dha dorëheqjen në mënyrë të papritur.

Shumë është spekuluar nën zë për atë dorëheqje, por deri dje, askush nuk kishte bërë ndonjë aludim publik. Heshtjen e theu më së fundi Mustafa Nano në Top Channel, kur tha: “Berisha, në vitin 1993 a 1994, ka dashur ta shkarkojë [Artan Hoxhën] për lidhjet e tij me Sigurimin e Shtetit të Enver Hoxhës. Kjo është thënë kohë pas kohe. Kjo mund të jetë një gjepur, a shpifje, por kandidati presidencial Hoxha duhet ta sqarojë këtë gjë. Dhe në këtë mes nuk më shqetëson fakti që Artani ka qenë spiun i Sigurimit; nuk kam qenë kurrë i interesuar për të tilla gjëra. Më shqetëson vetëm fakti që mund të kemi një President të shantazhueshëm.” Ndërsa Gazeta Shqiptare raportonte të martën se Berisha ka deklaruar në mbledhjen grupit parlamentar të PD-së se “Kemi informacion që kur ka qenë 17-18 vjeç, ai [Artan Hoxha] ka shkëmbyer informacion me një punonjës të ish- Sigurimit të Shtetit.”

Rasti “Artan Hoxha” duket se është rasti më spektakolar i lojës berishiane me dosjet e informatorëve të famëkeqit Sigurim. Në vitin 1993, Hoxha mund të jetë shantazhuar nga Berisha për t’u larguar nga qeveria, sepse nuk po i shërbente atij, dhe në vitin 2012 mund të jetë shantazhuar për t’u futur në Presidencë, sepse po i shërbente Berishës.

Përveç rastit të Artan Hoxhës, me dhjetëra mund të jenë rastet (të përfolura e të papërfolura) e njerëzve publikë që mund të jenë shantazhuar nga Berisha me dosjet e Sigurimit të Shtetit. Dhe ai mund ta vazhdojë edhe për shumë kohë këtë lojë, në qoftë se dikush nuk ia rrit koston politike asaj.

FRD-ja, fill pas themelimit, publikoi një nismë për prezantimin në Kuvend të një projektligji për lustracionin, i cili, nëse aprovohet, do të krijojë një akses publik të dosjeve të Sigurimit, të ngjashëm me atë të dosjeve të STASI-t të Gjermanisë Lindore. Duke presupozuar se projektligji i propozuar nga FRD-ja është nëpërputhje me konventat ndërkombëtare mbi të drejtat e njeriut, mund të thuhet pa frikë se moskalimi i tij në Kuvend apo mosdekretimi nga presidenti i emëruar nga Berisha, do të përbënte një kosto jo të vogël politike për këtë të fundit. Sepse një pjesë e elektoratit të djathtë tradicional mund ta dënojë me votë PD-në për moshapjen e dosjeve të famëkeqit Sigurim…

Koha ka ardhur, për të mos thënë se ka kaluar, që për çdo figurë publike ta dimë nëse ka qenë informator i Sigurimit dhe nëse sa ka shkatërruar jetën e dikujt, duke e çuar në burg apo internim. Duhet të jetë në dorën e publikut që të bëjë gjykimin për figurat publike, jo në dorën e Berishës për t’i shantazhuar ata!

http://respublica.al/opinion/2012/6/...ekeqit-sigurim
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Selom t'gjithve !!!

Urime Presidentit te Zgjedhur per detyren e rendesishme !!! Zoti e ndihmofte !!!

Se ç'kam nje parandjenje qe Jar Nishoni do jete Presidenti i dyte i dorehqur pas Sales. Dhe kjo per te provokuar krize parlamentare e zgjedhje te parakohshme ne rast te nje humbjeje te mundshme te PD ...

Ishalla jam gabim !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Faqja 18 prej 35 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •