Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 154
    i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Lol. C'paske hequr!
    lere lere
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Linda5 Lexo Postimin
    mia@,mos ta ka vjedhur ndonje njeri paswortin mi?
    Hhaha Eh sa gabime bej une kur shkruaj nga iphone! I shkruaj dhe vetem me vone ve re qe kam bere gabime. Mos m'i vini re.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Hhaha Eh sa gabime bej une kur shkruaj nga iphone! I shkruaj dhe vetem me vone ve re qe kam bere gabime. Mos m'i vini re.
    Jo mi jo, nuk i veme re ne,por kujdes nga ndonje,qe meret me drejtshkrimin LOL
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-06-2012
    Postime
    661
    Keshtu Jane kerkesat
    Keshtu Jane pretendimet

Perjashtuar Maska e didii
    Anëtarësuar
    14-04-2012
    Postime
    504
    Citim Postuar më parë nga Bora` Lexo Postimin
    Në Tiranë, rreth 3 femra në ditë kryejnë ndërhyrje kirurgjikale për të kthyer sërish virgjërinë. Shifrat vijnë nga një artikull i Woman News Network, ku thuhet se referuar mjekëve në klinika gjinekologjike, kryesisht në Tiranë, ky është një operacion i cili zgjat vetëm 20 minuta, kushton 200 euro, dhe bëhet me anestezi lokale.

Këto femra zakonisht i përkasin moshës 18 dhe 30 vjeç, shkruhet në artikull. Këto femra kanë vendosur të lënë pas jetën e tyre seksuale, ndërsa kanë vendosur ta prezantojnë veten si të re, si virgjëreshë përpara njeriut që kanë zgjedhur për tu martuar.

Operacionet kryhen në fshehtësi, pasi rregullat nuk lejojnë kryerjen e një operacioni të tillë.

Sipas gjinekologëve në Tiranë ky është një fenomen në rritje në 20 vitet e fundit. Ekspertët mendojnë se shkak për këtë është emigracioni i lartë i meshkujve shqiptare në Evropën Perëndimore.

Shumë burra shqiptarë që emigrojnë shikojnë për gra në vendin e tyre të lindjes. Ata shpesh mbajnë lidhje të gjatë në distancë. Virgjëria femërore kuptohet si sinonim i besnikërisë dhe besimit dhe si një shenjë e mirë për marrëdhëniet në distancë, që gjithsesi janë të vështira.

“Kjo nuk është vetëm për shkak të emigrimit të meshkujve.”- thotë një gjinekologe nga Tirana, duke shtuar se; “Kjo është e lidhur me mentalitetin e rrënjosur të shqiptarëve. Liria seksuale e mashkullit është e pranuar, ndërsa liria seksuale e femrës kthehet në një disavantazh në momentin që ajo vendos të martohet.”

Këto operacione në kartelat e doktorëve shënohen si një kontroll i zakonshëm (Check- Up).

Rubena Moisiu, drejtuese e materniteti Koço Gllozheni në Tiranë, thotë se ky është një fenomen shumë kompleks,,që nuk ka të bëjë vetëm me vajzat që vijnë nga zonat rurale.

“Shumica e operacioneve zhvillohet në Tiranë dhe në qendrat kryesore urbane të vendit, “shton MoisiuPublikuar më: Wed, 2 May , 2012
    Pse femrat shqiptare kthejnë virgjërinë !

Në Tiranë, rreth 3 femra në ditë kryejnë ndërhyrje kirurgjikale për të kthyer sërish virgjërinë. Shifrat vijnë nga një artikull i Woman News Network, ku thuhet se referuar mjekëve në klinika gjinekologjike, kryesisht në Tiranë, ky është një operacion i cili zgjat vetëm 20 minuta, kushton 200 euro, dhe bëhet me anestezi lokale.

Këto femra zakonisht i përkasin moshës 18 dhe 30 vjeç, shkruhet në artikull. Këto femra kanë vendosur të lënë pas jetën e tyre seksuale, ndërsa kanë vendosur ta prezantojnë veten si të re, si virgjëreshë përpara njeriut që kanë zgjedhur për tu martuar.

Operacionet kryhen në fshehtësi, pasi rregullat nuk lejojnë kryerjen e një operacioni të tillë.

Sipas gjinekologëve në Tiranë ky është një fenomen në rritje në 20 vitet e fundit. Ekspertët mendojnë se shkak për këtë është emigracioni i lartë i meshkujve shqiptare në Evropën Perëndimore.

Shumë burra shqiptarë që emigrojnë shikojnë për gra në vendin e tyre të lindjes. Ata shpesh mbajnë lidhje të gjatë në distancë. Virgjëria femërore kuptohet si sinonim i besnikërisë dhe besimit dhe si një shenjë e mirë për marrëdhëniet në distancë, që gjithsesi janë të vështira.

“Kjo nuk është vetëm për shkak të emigrimit të meshkujve.”- thotë një gjinekologe nga Tirana, duke shtuar se; “Kjo është e lidhur me mentalitetin e rrënjosur të shqiptarëve. Liria seksuale e mashkullit është e pranuar, ndërsa liria seksuale e femrës kthehet në një disavantazh në momentin që ajo vendos të martohet.”

Këto operacione në kartelat e doktorëve shënohen si një kontroll i zakonshëm (Check- Up).

Rubena Moisiu, drejtuese e materniteti Koço Gllozheni në Tiranë, thotë se ky është një fenomen shumë kompleks,,që nuk ka të bëjë vetëm me vajzat që vijnë nga zonat rurale.

“Shumica e operacioneve zhvillohet në Tiranë dhe në qendrat kryesore urbane të vendit, “shton Moisiu.

Fenomeni shkon edhe më tej kur; ”Disa gra vijnë në klinikë të shoqëruar nga partnerët e tyre, të cilët dëshirojnë të verifikojnë virgjërinë e grave të tyre të reja, nëse gjatë aktit të parë nuk ka patur hemoragji. Kjo ndodh në 38 për qind të rasteve “, thotë një gjinekologe e cila ka preferuar të mbetet anonim.

Gjinekologia shton më tej se këto vajza janë të dëshpëruara, por gjithsesi sipas saj nuk është faji i tyre, është faji i meshkujve të cilët kanë një mentalitet patriarkal, të prapambetur.

Gjithsesi, gjinekologia shpjegon se, ky është një operacion jo pa probleme, pasi mund të merren infeksione.

“Gjatë aktit seksual, hemorragjia mund të jetë më e madhe se normalja, dhe në raste ekstreme, kjo mund të çojë edhe në vdekjen e gruas, “- shpjegon gjinekologia.
    sepse nuk dine te respektojn veten

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    dikush qe te do vertet si intereson shum kjo , por dikush qe te do ne menyre primare per sex kerkon kete ..ajo pastaj nuk quhet dashuri e vertete .
    eshte absolutisht e kunderta...
    dikush qe do nje femer vetem per seks, ne menyre kategorike nuk e do te virgjer...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Admiral, përgjithësisht nuk pajtohem me gjërat që shkruan nëpër forum, po ndonjëherë je i saktë në ato që thua, siç është për shembull ky postimi më lart.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    po ku ka si femrat shqiptare lum ne per to o zot
    femrat tona dijne ca eshte tradita nuk e bejne pera martese
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    eshte absolutisht e kunderta...
    dikush qe do nje femer vetem per seks, ne menyre kategorike nuk e do te virgjer...
    A thua te gjithe meshkujt jane martuar me te paren qe kane c'virgjeruar? Ai qe niset vetem per sex nuk i behet vone se eshte e virgjer apo jo. Jo pak raste ka patur qe i kane gjetur te virgjera dhe jo vetem qe s'kane krijuar lidhje serioze me to, por i kane shitur neper rruget e Europes. Te gjitha vajzat kane qene te virgjera. Dikush e vleresoi virgjerine e tyre dikush jo. Fakti qe nje vajze e virgjer perfundoi me te parin qe shkoi, nuk e ben me te ndershme apo serioze se shoqet e saj qe nuk e kurorezuan lidhjen. Mendimi im ky. Gjithcka varet nga rrethanat e jetes. Ku te vervit jeta apo me ke te lidh. Jo gjithmone njerezit bejne zgjedhjen e duhur. Ka meshkuj qe nuk arrijne ta vleresojne nje femer kur e kane por vetem kur e kane humbur, dhe e njejta gje vlen dhe per femrat.
    Feelings change - memories don't.

CHEERFUL GIRL
    Anëtarësuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536
    A thua te gjithe meshkujt jane martuar me te paren qe kane c'virgjeruar? Ai qe niset vetem per sex nuk i behet vone se eshte e virgjer apo jo. Jo pak raste ka patur qe i kane gjetur te virgjera dhe jo vetem qe s'kane krijuar lidhje serioze me to, por i kane shitur neper rruget e Europes. Te gjitha vajzat kane qene te virgjera. Dikush e vleresoi virgjerine e tyre dikush jo. Fakti qe nje vajze e virgjer perfundoi me te parin qe shkoi, nuk e ben me te ndershme apo serioze se shoqet e saj qe nuk e kurorezuan lidhjen. Mendimi im ky. Gjithcka varet nga rrethanat e jetes. Ku te vervit jeta apo me ke te lidh. Jo gjithmone njerezit bejne zgjedhjen e duhur. Ka meshkuj qe nuk arrijne ta vleresojne nje femer kur e kane por vetem kur e kane humbur, dhe e njejta gje vlen dhe per femrat.

Po te ndjekin moton jo seks para martese nuk do ndodhte.

Se ka kot Goldian

Megjithate jam dakord me postimin tend mia, nuk i dihet situatave qe te sjell jeta.
    E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •