Per ata, qe e urrejne serialin apo turqit ne teresi, televizioni shqiptar ( kanali AS) do te filloje transmetimin e "sulejmanit" qe nga seria e pare, cdo te hene ne oren 10 te paradites.
Shikim te kendshem!![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Mi Corason une harroj me e pa se ne ate orar jam ne pune ..me vjen keq vetem nje seri i kam pare ,por lexova tek gazeta telegraf qe eshte nje film shume i suksesshem dhe eshte blere nga shume kanale televizive ne mbare boten...
ne fakt mua me thane na dy shoqet e mija nje Ruse e tjetra Ukrahinase ...
ato e ndiqnin ne you tube ne gjuhen ruse... Me erdhi per te qeshur sepse kjo nga ukrahina tha:'' per ate budallaqen tone Roxanen thone qe eshte ruse ,ruset kur bejne komentet e filmit .
Ne nje vend lexova kete koment ..
Serial i jashtezakonshem.Dua te shkruaj per Mahidevranin sulltanesha,e cila eshte shqiptare,babai i saj nje muzikant i pasur.Emri i plote i saj sipas sulltanit eshte Mahidevran Gulbahar Haseki Sultan.shpjegimet e tyre jane : Mahidevran do te thote" nje gje gjithmone e bukur ",Gulbahar do te thote " hena e fatit ",ose Gul (trendafil)dhe Bahar (ose behar, stine e veres ),Haseki do te thote nena e princit Mustafait qi lindi ne 1515.Tere jeta e saj kalon ne rivalitet dramatik me Hyremin( Aleksandra ose Roxana nga ukrahina).I biri pra Mustafai ekzekutohet nga babai i tij Sulejmani ne vitin 1553 !!!Ne vitin 1581 Mahidevrani vdes.Jeta e saj ka kaluar ne varferi,deri ne vdekje ose ne meshiren e nje pensioni prej djalit te dyte te Hyremit.Ajo u varos ne Bursa,prane djalit te saj.Ju rekomandoj te futeni ne Wikipedia dhe do te mrekulloheni me historine e personazheve te ketij seriali qe rok kulmin e perandorise osmane dhe pa dyshim sulltanit me te ndritur te kesaj perandorie.i cili sundoi per me shume se 40 vjet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga saura : 29-07-2012 mė 12:30
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Edhe aktori Halit Ergen,, qe luan rolin e Sulltanit te Madherishem doli me origjine shqiptare. Serial i bukur vertet se shume gjera nuk i kemi ditur sakte!
Duke guglluar per jeten e aktoreve qe luajne ne kete serial, u cudita duke pare moshat e tyre.
As qe me shkonte nder mend, qe aktorja qe luan Hyrremin do ishte vetem 31 vjec. Aq edhe po i ben zap te gjithe, pale kur te shkoje 41.
Sulejmani 42
Gyl Agai 40
Valide 68
Ibrahim 34
Hatixhja 34
Mahidevrani 32
Nigari 31 ( kjo ndryshe nga shumica qe paskan lindur ne Gjermani, paska lindur ne Shkup)
Matrakēiu 36
Bali Beu 28
Ju qe jeni beqare , shihni per matchmaker. lol
pershendetje ..
a ka mudnesi dikush te me thote ne sa ora jepet epizode e rre tek 21 i ks.
e takova nje nate ne ora 6e mengjesit ritransmetimi sishte
dhe ishte ajo epizoda kur e fejonin ate Mustafen..
ka mundesi te ma spjegoj dikush pse kjo e fejuara e mustafas Abigajl si e ka emrin i tha atij Kryeshefit "se mos u merzit,deshiora yte plotesohet" ai eshte shume i bukur aman,,..
une e kam ndjekur tek nje programe maqedon dhe me zerin maqedon por tani tek kanali 21 s edi kur luan
Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot
Mustafai me Abigejin? Po ato sikur jane kusherinj? Nejse, se jane nje cike te larget,![]()
Une jam tek seria qe Abigeji po bie ne dashuri me kryekeshilltarin Mallkocugllu Bali Beu-n.![]()
Krijoni Kontakt