Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 64
    I/E dashur scaramush

nuk e di cila jane problemet e tua, dhe me sa po kuptoj, po kalon nje periudhe ku duhet te ushtrosh durim dhe vetpermbajtje. E verteta eshte qe Zoti do te te shperbleje durimin tend ne kohen e duhur. Zoti vonon por nuk harron. Pastaj Zoti ka kohen e vet per cdo gje. Dhe nje gje qe nuk na pelqen ne njerezve (as mua) eshte se Zoti e mat kohen ndryshe nga njerezit, dhe e vetmja gje qe thote eshte:"Hakmarrja me perket mua!" Prandaj lerja Zotit hakmarjen, dhe bej tendin durimin dhe vetpermbajtjen sic ke bere deri tani. Nuk i dime rruget e Zotit dhe arsyet pse na lejon te kalojme veshtiresi derisa ato kane kaluar. Shpesh here shume gjera kalojne pa pergjigje, por ja qe keshtu e ka zgjedhur Perendia, qe ne te besojme ne te dhe Ai do te zgjidhe cdo gje. Krishti dha shembullin e tij, dmth, Biri i Perendise qe kishte fuqi te kalonte cdo gje pa u kryqezuar, vendosi te jetoje si njeri dhe te kaloje cdo veshtiresi si nje njeri. Ai e di qe kryqi yne eshte i rende, e megjithate nuk thote asnjehere merrni hakmarrjen apo zgjidhjen ne duart tuaja. Po te tregoj nje shembull.

Krimbi perpara se te behet flutur, eshte brenda ne ate rrjeten e mendafshit. Nje femije i vogel e pa qe po perpelitej dhe po cfilitej shume sepse ishte afer kohes qe te dilte nga rrjeta dhe te behej flutur dhe te fluturonte. Por kur e pa sa po mundohej femija e ndihmoi dhe e hoqi nga rrjeta. Pas pak momentesh krimbi qe ishte gati flutur ngordhi, femija shkoi tek babai dhe i tha:"Babi e pashe qe po mundohej shume dhe e hoqa, dhe tani ngordhi!" Dhe babai i tha:"Por krimbi duhej te mundohej dhe te perpelitej qe te mbijetoje. Ajo perpelitje i meson si te fluturoje dhe si te mbijetoje ne bote."
    A e kupton, nganjehere veshtiresite jane per mire dhe jo per keq. Kuptohet po flas teorikisht, une nuk e njoh situaten tende dhe nuk dua te nenvleresoj ato qe je duke kaluar, gjithesesi duhet te kesh kurajo dhe Perendia nuk do te vonoje.

Pershendtje nga Manulaki
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Postime
    14
    Ju pershendes

Ju falenderoj per fjalet e bukura 'Manulak', fjala e mire eshte si ushqimi per te varferin e uritur, ajo eshte shujte per shpirtin tim, nuk kisha dashur te behem monoton, se dikur gjithshkahit i humbet lezeti por jam me te vertet i lodhur nga rruget e jetes, durimi nuk eshte nje nga anet e mia me te forta, besimi ne Zoten nuk me mungon, shpresoj se do ta bie nje perfundim te mire, djalli panderpre me tundone qe ta marre vete situaten ne kontroll, njehere nje mik me pate thene 'nese hyne ne lufte me djallin vetem me forcat e tua do te humbasesh, sepse ai eshte me i forte se njeriu, prandaj thirr ATIN ateher djalli nuk do te kete shanse', te gjitha po mundohem ti kuptoj dhe te jau gjeje vendin, por me eshte mbledhur nje si 'lemsh' ne gjoks te cilin nuk mund ta perbije, qka eshte me e keqja jane aq shume qe mezi presin te me shtyejne ne te, ju e kuptoni te 'lodhurit' vetem shtyrja 'i mungon' dhe pastaj qdo gje perfundone ne menyren me te keqe, ne syte e botes qdo gje duket ndryshe, ndersa brenda zemres digjet nje si zjarr te cilin nuk mund ta shuaj, te gjith i besojne vetem 'Fasades' e rralle kush shkon ne shpirtin e njeriut, Zoti me ka jap shendet dhe gjithshka te mire, mirpo edhe shume anmiqe, anmiqe qe po e shfrytezojne besimin tim qe te mberrijne te qellimet e tyre, e di se me duhet vetem te vendosi -a deshiroj te beje si Hyu kerkone?, apo ndoshta ta perfundoje te teren ne nje menyre tjeter, jam krejt vetem, kam pershtypjen se edhe Zoti me ka braktisur.

Ju pershendes

Nuk je aspak monoton, perkundrazi kur njeriu ka pyetje dhe paqartesi duhet t'i thote.
    Nuk e di sa te pazgjidhshme te duken problemet por nje gje e di, besoj se e di fjalen e urte popullore:"Nuk ka te keqe pa te mire, ashtu si nuk ka te mire pa te keqe"

Ne kete situate qe ke, perpiqu te shikosh ate pak drite qe mundesh, ate pak miresi qe gjendet ne ate situate. Mos u perpiq te zgjidhesh gje sepse do te lodhesh, vetem jetoje duke menduar sado pak te mira qe mund te marresh nga situata. Krishti edhe pse e dinte qe vdekja ishte e keqe, vendosi te vdiste sepse e dinte qe Perendia do ta ringjallte nga te vdekurit. Faleminderit Perendise qe ekziston, sepse po te mos ishte Ai si do benim ne kete bote te lige?!

Shpresoj qe bara te te lehtesohet dhe shpirti te te gezohet. Mos i humb shpresat, sepse mbas shiut del dielli, dhe mbas dimrit vjen pranvera.

Ne nje leter apostulli Pjeter(me duket se eshte Pjetri, gjithesesi eshte ne Bibel) thote:"Mendoni bashkebesimtaret neper vende te ndryshme qe kalojne te njejtat veshtiresi si ju!" dhe ne nje tjeter leter Pali thote:"Asnje tundim nuk ju ka ndodhur juve pervec se tundimi njerezor, por Perendia eshte besnik dhe nuk do te lejoje qe t'ju tundojne pertej fuqive tuaja, por me tundimin do t'iu jape rrugedalje, qe ju te mund ta perballoni." Ky eshte nje premtim bashke me veshtiresine Perendia do te te jape edhe zgjidhjen. Mbase duhet qe ta pranosh problemin qe te fillosh te kuptosh zgjidhjen.
    Edhe njehere, mos shiko te keqen ne veshtiresine qe ke, por te miren qe do te dale prej saj.
    Uroj qe te mos jem si harabel qe te bezdis veshet, por fjalet vertet te te ndihmojne ne veshtiresite e tua

Pershendetje dhe mos hiq dore nga Perendia, Ai nuk ka per te hequr kurre dore nga ty, te ka krijuar me duart e tij, dhe gjithmone do te jesh femija i/e tij.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Postime
    14
    Ju pershendes

Ju falenderoj nga zemra 'Manulak', Zoti jau shperblefte.

Ju pershendes te gjithve

Pershendetje dhe per ty, qofsh i bekuar, dhe dora e Perendise qofte mbi ty

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Scaramush Zoti Jezus te bekofte me paqen dhe hirin e tij te mrekullueshem.
    I kam lexuar me vemendje te gjithe shkrimet e tua, dhe mendoj te te drejtoj nje pyetje: A e lexon biblen regullisht cdo dite, dhe a qendron fuqishem ne lutje?
    Kam deshire qe tju inkurajoj me nje varg nga Mateu:11:28-30.
    " Ejani tek une gjithsa jeni te LODHUR dhe te NGARKUAR, dhe une do tju PREH ju . NgriniZGJEDHEN time mbi VEHTEN tuaj dhe MESONI prej meje, sepse jam i BUTE dhe i PERUNJUR ne zemer: edhe do te gjeni te PREJTUR ne SHPIRTRAT tuaj. Sepse ZGJEDHA ime eshte e mire, dhe BARRa ime eshte e lehte."

Kjo eshte THIRJA direkte qe JEzusi i drejton cdo besimtari te krishtere. Ai e fton te krishterin drejt CLIRIMIT dhe PAQES me Perendine. Jezusi ketu na jep nje PREMTIM, dhe premtimi i tij nuk eshte vetem fjale, por eshte VEPER e gjalle, e cila vepron konkretisht ne jeten tone.
    Jezusi thote: "Ejani tek une.." Keto fjale te Jezusit jane nje THIRRJE drejt paqes me Perendine, por eshte e rendesishme qe te kuptojme drejt se, cilet jane ata qe do te mund te vijne konkretisht tek Ai? Jezusi kerkon qe te vijne tek ai, ata qe jane te LODHUR , qe do te thote: ata qe pranojne MEAKTIN para kembeve te KRishtit, te cilet bejne PENDESEN parara kryqit te Krishtit. Vetem ne kete menyre , thote JEzusi, ju do te mund te merni PREHJEN nga BARRA juaj e rende, e cila eshte BARRA e mekatit dhe vdekejs. Keto fjale te JEzusit jane te verteta, por: perse ndodh qe disa akoma nuk kane arritur qe ta ndjejne PREJHEN e Perendise ne jeten e tyre? Kjo ndodh per shkak se, ata ende nuk e kane DOREZUAR jeten e tyre ne dore te Krishtit. Vetem pasi jemi dorezuar ne doren e JEzusit, ne bejme te mundur qe JEzusi te marre plotesisht BARREN tone. Djali palngrpishes, HYRI ne shtepi vetem pasi ai u dorezua plotesisht ne duart e Atit te tij te dashur. Ai u CLIRUA ploteisht nga
    barra e tij, vetem pasi erdhi kokreitsht ne prani te Atit te tij te dashur.
    Vargjet e tjara mendoj ti shtjellojme me vone. Jam duke pritur mendimin tuaj ne lidhje me keto qe ju kam shkrojtur.
    Me dashuri ne Krisht Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-09-2003 mė 00:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Postime
    14
    Ju pershendes te gjithve.

Ju falenderoj shume per bekimet 'Deshmuesi', Zoti ju shperblefte me te mira, me mbushet zemra plot gezim kur shoh se ka njerez qe brengosen per te tjeret, ka njerez qe tentojne te ndihmojne pa interes, e me se shumti me gezon fakti se keta njerez (vllezer ne fe, nese guxoj ti quaj me kete titull) bazament e kane Krishtin birin e te Gjithpushtetshmit.
    Me bere nje pyetje, ne shkrimin tend, per fate te keq une nuk e lexoj Biblen rregullisht, dikur e lexoja rregullisht por tani jo me, perse mund te pyetni? qdo kush diqka te shenjte, e nese kete gje te shenjte qe ai e ka e tradhton qka i mbetet pastaj? ju mund te me thoni se Zoti fal, kete e besoj edhe une, mirpo edhe falja ka kufij, pastaj ja qe ka nganje here kur kryqi (denimi, nese ka denim!?) eshte aq i rende sa njeriu ka ndjenjen se nuk mund te ja dale mbane, qe te mos behem i merzitshem po e le me kaq, ju falenderoj shume e sidomos per vargun nga Mateu.

Ju pershendes te gjithve me pershendetjen tone shekullore -Qofte levduar Jezu Krishti-

Postuar mė parė nga Scaramush
    Ju pershendes te gjithve.

Ju falenderoj shume per bekimet 'Deshmuesi', Zoti ju shperblefte me te mira, me mbushet zemra plot gezim kur shoh se ka njerez qe brengosen per te tjeret, ka njerez qe tentojne te ndihmojne pa interes, e me se shumti me gezon fakti se keta njerez (vllezer ne fe, ..............., mirpo edhe falja ka kufij, pastaj ja qe ka nganje here kur kryqi (denimi, nese ka denim!?) eshte aq i rende sa njeriu ka ndjenjen se nuk mund te ja dale mbane, qe te mos behem i merzitshem po e le me kaq, ju falenderoj shume e sidomos per vargun nga Mateu.

Ju pershendes te gjithve me pershendetjen tone shekullore -Qofte levduar Jezu Krishti-

FALJA E PERENDISE NUK KA KUFIJ, PERNDRYSHE AI NUK DO TA KISHTE DERGUAR KRISHTIN! PERENDIA ESHTE I PAFUNDEM NE DASHURI DHE PREMTON:"UNE DO T'I LARGOJ MEKATET E TUA SA LINDJA NGA PERENDIMI!" ATI E DI QE NE JEMI TE DOBET, PRANDAJ DHE ESHTE I DURUAR ME NE, DHE KURRE NUK NA BRAKTIS. AI ESHTE I PAKUFIJSHEM, PO KESHTU DHE FALJA, DASHURIA, MIRESIA, E TIJ. ASNJEHERE MOS DYSHO NE DASHURINE E ATIT. DYSHIMI ESHTE NJEREZOR, KURSE DASHURIA DHE BESIMI JANE TE SHENJTE, DHE KESHTU ESHTE PERENDIA.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Scaramush, le te vijme ne pjesene dyte te diskutimit tone dhe te ndalemi konkretisht ne vargjet me poshte tek Mate:11:28-30.
    Ju i dashur Scaramush ne shkrimet tuaja , pohoni se jeni teper i lodhur nga jeta dhe se po perjetoni momente jo te mira. Se pari do te kisha deshire qe te ndiqje temen me titull: "Problemi, Zgjidhja , Perfundimi" . Mendoj se kjo teme do tju ndihmoje se tepermi , duke ju dehen mundesi qe te qartsoni poziten tuaj ne mardhenie me Perendine.
    Une ne shkrimin tim te meparshem ju bera nje pyejte , ku deshiroja qe te dija konkretisht mardhenien tuaj me Perendine, dhe mendoj se treguesi kryesor eshte: Leximi regullisht i bibles dhe qendresa ne lutje . Nuk kam aspak qellim qe te gjykoj poziten dhe personin tuaj ne ecjen tuaj si i krishtere. Qellimi im eshte , tju ndihmoj dhe tju sherbej me ane te harizmes( dhurates) qe Fryma me ka dhene , sepse keshtu permbushim sherbesen qe Perendia na ka dhene per te sherbyer ne trupin e Krishtit, ne kishen e Perendise.
    Ne thirjen e Jezust , "Ejani tek une..", cdo i krishtere i vertete gjen Rrugen e kethimit drejt Atit te dashur Zotit Perendi. Thirja e JEzusit nuk eshte thjesht vetem nje ftese, kjo thirje mbart ne vetvete gjithe MIRESINE dhe DASHURINE e Perendise, ajo ne thelb te saj ka SHPETIMIN e njeriut nga MEAKTI. Por cfare thote JEzusi me pas? Ai kerkon qe te kthehen drejt tij, ata qe jane te LODHUR dhe te NGARKUAR . Me poshte JEzusi na tregon se, me te ardhur tek Ai, ne vend te NGARKESES dhe LODHJES , ne do te marim PREHJEN e Perendise. Kjo thirje e JEzusit eshte vetem nje premtim, apo eshte nje realitet i gjall ne jeten e te krishterit? Le te ndalemi per nje cast para nje fakti ne bibel.
    Njehere Jezusi po udhetonte ne barke se bashku me apsotujt e tij. Pergjate rruges ne det, nisi nje furtune e madhe dhe e llahtarshme. Jezusi ishte duke fjetur ne QOSHE te barkes , ndersa apsotujt e tij po NDESHESHIN me VALET e furishme te detit per jete a vdekje. Cfare po ndodhte ne kete varke? Pjesa me e madhe e apostujve ishin peshkatare te sprovuar neper furtunat e detit, dhe keshtu ata filluan te perballen vete me furtunen. Ne momentin me kritik, kur nuk kishte me asnje shprese shpetimi, Pjetri i theret Jezusit du ke i thene: Mesues po mbytemi. Ne kete kohe Jezusi cohet dhe del PERPARA ne krye te varkes dhe qorton dalget e detit. Menjehere cdo gje u qetsua, dhe ne kete kohe Jesusi ju thote apostujve: BESEPAKET. Kjo eshte ndodhija qe ndodhi ne ate kohe ne det, por cfare na zbulon Fryma e Shenjte ? Shpeshhere disa te krishtere kerkojne te ndeshen dhe ti zgjidhin vete PROBLEMET dhe veshtiresite e jetes, duke kerkuar zgjidhjen e tyre nepermjet AFTESIVE dhe EKSPERIENCES njerezor. Duke vepruar keshtu, ata e lene MENJANE Perendine duke i vene pengese Atij, si dhe duke mos e lejuar Perendine qe te VERPOJE dhe MBROJE jetn e tyre . Por cila eshte pasoja? Apsotujt, duke u mbeshtetur tek dituria e njeriut dhe jo tek Zoti Jezus, arriten deri aty sa te perballeshin me vdekjen. Pra te veprosh ne kete menyre jo vetem qe nuk e zgjidh problemin , por i jep mundesi atij qe te te coje ne shtigje te humbura, ku toka te rreshqet nen kembe. Nese shohim Apsotujt dhe perkundrejt tyre Krishtin, kemi te bejme me dy "VENDODHJE" krejt te kunderta, te cilat jane: Jezusi ne gjume, ndersa apostujt ne tmer. Jezusi ne paqe dhe siguri , ndersa apostujt ne lufte dhe pasiguri. Por cfare na tregojne keto dy kendveshtrime? Sa here qe ne nuk i drejtohemi JEzusit ne problemet dhe veshtiresite e jetes sone, nuk bejem gje tjeter vecse e "leme ne gjume" Zotin tone, Shpetimtiarin e jetes sone. Bibla thote se, Perendia eshte XHENTIL dhe PAQESOR. Ai nuk nderhyn brutalisht ne udheheqjen e jetes sone. Ne duhet ta ftojme ate duke e lejuar ploteisht , ne mnyre qe Ai ta udheheqe BARKEN tone drejt limanit te sigurt. Por nese ne nuk e ftojme ate ne jeten tone, kjo ndodh per shkak te BESES se paket qe ne kemi ne Krishti , duke u mbeshtetur ne mishin tone dhe jo ne te VERTETEN. Shikon se cfare ndoshi me apsotujt: menjehere sapo ata e THIREN Zotin, GJETHSHKA u QETESUA, ne vend te FRIKES erdhi SIGURIA, ne vend te LUFTES erdhi PAQJA, dhe ne vend te te TMERIT ndaj vdekejs erdhi GEZIMI ne Krishtin. Ky fakt eshte i vertetuar dhe i galle ne jeten e cdo besimtari kristjan. Jezusi thote: Ejani tek une ju te lodhur dhe te ngarkuar, dhe une do tju jap PREHJE.
    Scaramush, nese ti je i LODHUR dhe i NGARKUAR, mos e refuzo thirjen e Krishtit, mos e lere JEzusin te vetem ne "qoshen e barkes"sate. Lejoe ate qe te drejtoje jeten tende , kthehu ploteisht ne dore te tij duke u dorzuar ploteisht , sepse vetem keshtu do te maresh PRHEJEN nga cdo LODHJE dhe NGAKRESE .
    Pjesen tjeter do ta vazhdoj me vone.
    Me dashuri ne Krisht, Deshmuesi.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje te gjitheve!

Nje diskutim interesant ky ne kete teme, ku kemi te bejme me nje problem konkret qe Scaramush po kalon ne jete.
    Falenderoj Manulaki-n dhe deshmuesin per inkurajimin qe i japin Scaramush-it ne kete cast kritik. Edhe une bashkohem me ta dhe te inkurajoj Scaramush mos u dorezo para tundimit, por dorezohu para Jezu Krishtit. Ai eshte zgjidhja e cdo problemi qe ne kemi, n.q.s. ne vijme tek Jezusi ashtu sic jemi te lodhur, te derrmuar, te stresuar nga veshtiresite e jetes, Ai eshte besnik dhe ashtu sic thote ne Fjalen e Tij, Biblen do te na clodhe dhe do te na jape gezim. Bibla eshte e mbushur plot me shembuj te tille, kur njerez te ndryshem qe kane jetuar ne kohera te ndryshme te ndodhur ne situata te veshtira kane arritur te dalin fitimtare vetem kur te lodhur i kane thirrur Perendise, dhe Perendia kurre nuk ka vonuar tu vije ne ndihme.

Edhe une mund te deshmoj nga jeta ime, kam kaluar neper shume tundime dhe lodhje shpirterore, por i vetmi burim ku kam gjetur qetesine, ushqimin per shpirtin tim eshte Fjala e Perendise, Bibla dhe lutja. Do te sugjeroja i dashur Scaramush, eja perpara kryqit te Birit te Perendise dhe veshtroje, Ai vuajti ne ate kryq per ty, per mua per ne te gjithe, eja dhe leshoje barren e rende te mekateve te tua ne kembet e atij kryqi dhe Jezusi do ta mbarte ate per ty dhe ne vend te saj do ta mbushe jeten tende me gezim dhe lumturi. Mos u mashtro nga asgje qe veshtron perreth, ne dukje ndoshta bota e jashtme tregon nje gezim, por eshte gjithshka fallco, gezim te vertete ka vetem ne pranine e Perendise, eshte i vetmi qe mund te na mbushe zemren tone me lumturi.
    Une do te lutem per ty Scaramush, si inkurajim te sugjeroj te lexosh Psalmin 23 dhe poshte po shkruaj nje varg per ty nga Filipianet 4:6-7:

6 Mos u shqetėsoni pėr asgjė, por, nė ēdo gjė, ia parashtroni kėrkesat tuaja Perėndisė me anė lutjesh dhe pėrgjėrimesh, me falėnderim.
    7 Dhe paqja e Perėndisė, qė ia tejkalon ēdo zgjuarėsie, do tė ruajė zemrat tuaja dhe mendjet tuaja nė Krishtin Jezus.

Hiri dhe paqja e Zotit tone Jezu Krisht qofte me ty!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e sundon fati jetėn tonė?
    Nga coptic nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-05-2009, 09:28
  2. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •