Dėshmues!
Jam pėrgjigjur se mund tė ndodhė, nuk u jam shmangur pyetjeve.
Mė vjen mirė qė jeni superekspertė, duke mė shpallur farise, mėsues i rremė, budist! Disa principe tė budizmit mė pėlqejnė, por as nuk jam as qė do bėhėm budist. Mė pėlqejnė predikimet e Jezusit, dhe ata kanė ndikuar qė tė mos jem rob i dogmave fetare! P.sh. Askund nuk ėshtė e shkruar, dhe e besoj as nuk u ka thėnė /Jezusi/ apostujve qė tė shkojnė e tė ndėrtojnė tempuj - kisha, por shkoni e pėrhapni predikimet e mia! "Kur tė thoni uratė, mos bėni si shtiracakėt, tė cilėve u pėlqen tė luten nė kėmbė nė sinagoga dhe nė sheshe tė rrugėve, qė t'i shohin njerėzit. Pėrnjėmend po ju them: u ndanė veē me atė shpėrblim! Ndėrsa ti, kur tė lutesh, hyr nė dhomėn tėnde, mbylle pas vetes derėn e lutju Atit tėnd qė ėshtė nė fshehtėsi; e Ati yt qė sheh nė fshehtėsi, do tė tė shpėrblejė. /Mt 6, 5-6/ "Ky popull mė nderon me buzė, kurse zemra e tyre ėshtė larg meje. I kotė ėshtė kulti qė mė bėjnė, kur mėsojnė, kinse mėsim tė Hyjit, rregulloret qė i qitėn njerėzit". /Mk 7, Mt 15, ua citon Jezusi fjalėt e Isaisė./ Pra Zoti ėshtė Ati i tė gjithė njerėzve! Dikur kanė thėnė se Zoti, ėshtė nė mal, Tomorr, Olimp etj. Pastaj nė qiell. Nuk e di se ku thojnė sot klerikėt e tė gjithė religjioneve se ėshtė Zoti! Ku ėshtė sipas ju dy ekspertėve? A mendoni se ėshtė jasht universit dhe dirigjon me univers, dhe Ai sipas jush e paska fajin pse shumicėn e njerėzve i krijon me prirje negative! Ai e paska fajin pse ka lejuar tė krijohen kaq shumė religjione e sekta edhe satanike! Ai e ka urdhėruar Kainin tė vrasė Abelin/mos gaboj/, Ai pėr shkak tė njė molle, e cila qenka mė e rėndėsishme se tė gjithė njerėzit e Tokės, i dėnoi njerėzit! Ai i krijoi prijėsit vrasės tė tė gjitha kohėrave, po pėrmendi Stalinin, Hitlerin, Enverin tonė, Pol Potin, Millosheviqin, Sadamin etj.! Besoj nė Mister, edhe nė Zot, por pėr mua Zoti ėshtė si valltar, e vallja e Tij ėshtė universi! Ēdogjė qė ekziston ėshtė pjesė e Zotit! Ai edhe njė pjesė tė vet e ka shkri nė univers! Sipas asaj ēka shkruani e si shkruani mund tė kualifikoheni si fundamentalistė tė krishterė. Tė njėjtė gjė e bėjnė ata muslimanė qė mendojnė se vetėm me fenė e tyre mund tė shpėtohet! Jezusi i ka dashur edhe armiqtė, e ju do kėnaqeshit qė unė do shkoj nė ferr, si mėsues i rremė, farise, budist etj.! Juve dhe gjithkujt ia dua tė mirėn!
Krijoni Kontakt