Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 64
    Dėshmues!
    Jam pėrgjigjur se mund tė ndodhė, nuk u jam shmangur pyetjeve.
    Mė vjen mirė qė jeni superekspertė, duke mė shpallur farise, mėsues i rremė, budist! Disa principe tė budizmit mė pėlqejnė, por as nuk jam as qė do bėhėm budist. Mė pėlqejnė predikimet e Jezusit, dhe ata kanė ndikuar qė tė mos jem rob i dogmave fetare! P.sh. Askund nuk ėshtė e shkruar, dhe e besoj as nuk u ka thėnė /Jezusi/ apostujve qė tė shkojnė e tė ndėrtojnė tempuj - kisha, por shkoni e pėrhapni predikimet e mia! "Kur tė thoni uratė, mos bėni si shtiracakėt, tė cilėve u pėlqen tė luten nė kėmbė nė sinagoga dhe nė sheshe tė rrugėve, qė t'i shohin njerėzit. Pėrnjėmend po ju them: u ndanė veē me atė shpėrblim! Ndėrsa ti, kur tė lutesh, hyr nė dhomėn tėnde, mbylle pas vetes derėn e lutju Atit tėnd qė ėshtė nė fshehtėsi; e Ati yt qė sheh nė fshehtėsi, do tė tė shpėrblejė. /Mt 6, 5-6/ "Ky popull mė nderon me buzė, kurse zemra e tyre ėshtė larg meje. I kotė ėshtė kulti qė mė bėjnė, kur mėsojnė, kinse mėsim tė Hyjit, rregulloret qė i qitėn njerėzit". /Mk 7, Mt 15, ua citon Jezusi fjalėt e Isaisė./ Pra Zoti ėshtė Ati i tė gjithė njerėzve! Dikur kanė thėnė se Zoti, ėshtė nė mal, Tomorr, Olimp etj. Pastaj nė qiell. Nuk e di se ku thojnė sot klerikėt e tė gjithė religjioneve se ėshtė Zoti! Ku ėshtė sipas ju dy ekspertėve? A mendoni se ėshtė jasht universit dhe dirigjon me univers, dhe Ai sipas jush e paska fajin pse shumicėn e njerėzve i krijon me prirje negative! Ai e paska fajin pse ka lejuar tė krijohen kaq shumė religjione e sekta edhe satanike! Ai e ka urdhėruar Kainin tė vrasė Abelin/mos gaboj/, Ai pėr shkak tė njė molle, e cila qenka mė e rėndėsishme se tė gjithė njerėzit e Tokės, i dėnoi njerėzit! Ai i krijoi prijėsit vrasės tė tė gjitha kohėrave, po pėrmendi Stalinin, Hitlerin, Enverin tonė, Pol Potin, Millosheviqin, Sadamin etj.! Besoj nė Mister, edhe nė Zot, por pėr mua Zoti ėshtė si valltar, e vallja e Tij ėshtė universi! Ēdogjė qė ekziston ėshtė pjesė e Zotit! Ai edhe njė pjesė tė vet e ka shkri nė univers! Sipas asaj ēka shkruani e si shkruani mund tė kualifikoheni si fundamentalistė tė krishterė. Tė njėjtė gjė e bėjnė ata muslimanė qė mendojnė se vetėm me fenė e tyre mund tė shpėtohet! Jezusi i ka dashur edhe armiqtė, e ju do kėnaqeshit qė unė do shkoj nė ferr, si mėsues i rremė, farise, budist etj.! Juve dhe gjithkujt ia dua tė mirėn!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    I dashur Nika!

Me vjen keq qe ti nuk e kupton aresyen e vertete se perse ne te jemi drejtuar ne ate menyre, mesues i rreme. Ne nuk duam qe ti te shkosh ne ferr, perndryshe do te thonim vazhdo se je mire, e ke kuptuar qellimin e jetes dhe ec drejt e perpara. Per shkak se me vjen keq se je duke ecur ne rrugen e gabuar une vetem se terhoqa vemendjen : "Ki kujdes!". Nga shkrimet e tua une kuptoj nje gje, qe ti ke nje koncept krejt te gabuar per Perendine, ai perendi qe ti flet eshte nje perendi njerezor i shpikur prej njeriut. Perendine e vertete biblik mund ta njohesh vetem nepermjet Jezu Krishtit. Perendia e ka krijuar njeriun te lire per te vendosur vete, dhe shumica e njerezve zgjodhen rrugen per te mos iu bindur Zotit dhe zgjodhen rruget e tyre, kjo eshte arsyeja se pse sot krijohen shume religjione, sekte, etj. Por Perendia duke pare se njeriu eshte i paafte te ndertoje rrugen vete per tek Ai, zbriti nga qiejte ne toke ne mish njeriu, Krishti eshte Perendia-njeri dhe e ndertoi Ai vete shtegun e ngushte, por te sigurte te jetes. Asnjeri nuk do te kaloje ne jete pa kaluar nga kryqi i Krishtit, ne kete rruge predikojme dhe jemi deshmitare te asaj se pa Krishtin eshte e pamundur te shohesh Perendine e gjalle. Pra nuk ka shume rruge per tek Zoti, por vetem nje rruge te gjalle, kryqi i Krishtit.
    Tjeter gje qe me terhoqi vemendjen ne shkrimet e tua eshte se ti thua se Bibla eshte e ndryshuar, gje qe me citimin tim te mesiperm te Zbuleses tregohet qarte se Bibla nuk ka ndryshuar dhe se Perendia e ruan ate.
    Nika, ti thua se beson ne mister dhe ne te panjohuren, por Perenia nuk do qe njerezit te besojne qorrazi dhe ne gjera te panjohura, Ai ua ka bere te qarte njerezve planin e Tij te shpetimit dhe gjithshka qe njerezit kane nevoje te dine, ja se cfare thote Pali ne fjalen e tij ne Athine, Vep. Ap. 17:23 :

23 Sepse, duke ecur e duke vėnė re objektet e kultit tuaj, gjeta edhe njė altar mbi tė cilin ėshtė shkruar: "PERÉNDISÉ SÉ PANJOHUR". Atė, pra, qė ju e adhuroni pa e njohur, unė po jua shpall.

Perendia u eshte shfaqur njerezve dhe Ai deshiron qe cdo njeri te shpetohet, dhe per kete edhe Krishti vuajti ne kryq, Ai u be mekat qe ne te behemi te drejte nepermjet Tij, qe te behemi te pranueshem per Perendine. Ja, kjo eshte dashuri e vertete, te vuash per te tjeret, te cilet nuk jane njerez te mire, apo se meritojme dicka, perkundrazi Krishti vuajti per ne egoistet, mendjemedhenjte, idhujtaret, genjeshtaret, qe te na beje te shenjte. Persa kohe qe ti Nika nuk ndalesh dhe ti kerkosh Perendise qe ti zbuloje keto gjera ne zemren tende, ti je drejt rruges per ne ferr, dhe mua me vjen shume keq per nje gje te tille. Te dua te miren pa te flas keshtu, kthehu tek Krishti sa nuk eshte vone.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nika

Me vjen vertet keq per menyren se si ti shprehesh ndja nesh. Vertet qe ndihem i ofenduar, sepse ju nuk kini aritur qe te kuptoni thelbin e diskutimit tone. Ju njehere dilni si ndjekes i Krishtit dhe njehere si ndejkes i mesimeve te budes, dhe ne fund thoni se, nuk jam budist, por pelqej mesimet e budes. Ketu ka nje gje qe eshte tepere serioze per diskutimin ne fjale. Po te sjell nje thenie te Krishtit, i cili tha: Nuk mund tju sherbesh dy zoterinjve ne te njejetn kohe, dhe mamonajt( te ligut) dhe Perendise. Cfardo lloj mesimi, i cili nuk e ka burimin prej fjales se Perendise ne bibel , eshte nje mesim satanik. Kjo eshte ceshtje fondamentale, dhe eshte "BARDHE" e ZI". Ti mund te kesh njohuri mbi fjalen e Perendise ne bibel, mund te besosh se ka nje Zot , por nuk te shpeton ky fakt. Shpetimi yt nuk varet nga njohuria qe ti ke mbi njohurine e bibles, ai varet nga Njohuria qe PErendia ka per ty, qe do te thote: Sa ti je i lidhur personalisht me Krishtin. Pra Nika nese e kerkon Zotin me Besim do ta gjesh, dhe e vetmeja rruge per te gjetur dhe erdhur ne Paqe me Perendine eshte Krishti. Cdo lloj besimi tjeter i cili ne themel te tij nuk ka Krishtin, nuk vjen prej Perendise por vjen nga i ligu. Tani ti je perballe se vertetes , nese deshiron mund ta pranosh me lehtesi, por edhe nese nuk deshiron mund ta mohosh me lehtesi. Ponci Pilat ne monetet e fundit kur Krishtin e arestuan, e pyeti: Kush eshte e Verteta? Por ai nuk hodhi hapin e dyte, ate te PRANIMIT te se Vertetes, Zotin Krisht, e cila te ben te lire.
    Nese deshiron te dish deshiren e cdo te krishterei, ajo eshte e njejte me ate te KRishtit, ne duam qe te gjithe te shpetoheshin ne KRishtin JEzusi. Por kush ka veshe digjon. Mua, Astritin e plot te krishter te tjere ketu ne forum , shpeshhere na quajne fondamentaliste, te cilen e pohove dhe ti pak me siper, por ne jemi fondamnetaliste ne Krishtin dhe jo ne religjionin apo Traditat fetare (kur ne to nuk eshte Krishtit). Fjalet e Krishti jane: kush do te beje qendrese deri ne fund , do te shpetohet. Qedrese mund te beje vetem ai qe eshte ne Themlein e Krishtit, (fondamnetal) .
    Une lutem per ju Nika qe Krishti tju hape syte dhe te shihni te Verteten, por varet nga ju nese ja jepni zemren atij perfundimisht , dhe ai ka per tju dhene jeten e perjetshme.
    Persa kohe do te mendosh se, edhe Buda flet mire , edhe KRishti felt mire edhe Muameti flet mire, te siguroj se asnjehere nuk do te njohesh Jezusin e vertet ,Sheptimitaritn e perjetshem , Zotin Perendi.
    Me respekt deshmuesi

Nė shkrimin e Astritit nuk pata ndėrmend tė reagoj, por pėr hir tė atyre qė lexojnė kėtė rubrikė /nė tė cilėn e kam gabim qė shkruaj/, po reagoj pasi zotėri dėshmuesi u ndjeka i fyer, dhe si fanatikė tė Krishtit e kanė harruar atė tė Krishtit ...se e sheh qimen nė syrin tim, ndersa nuk e sheh traun nė syrin e tij!- Kot ndjehesh i fyer! Ajo /e Krishtit/ tė shėrbimit tė dy zotėrave ėshtė pėr paratė - pasurinė dhe Zotin. Siē nuk jam rob i dogmave fetare qė i kanė shkruar njerėzit - priftėrinjtė, e ata e kanė vrarė edhe Jezusin sepse ka predikuar drejtė dhe ka rrezikuar shoqėrinė e atėhershme hebreje, dhe ka rrezikuar interesat e priftėrinjėve, qė si edhe sot e kanė komercializuar Krishtin edhe Zotin qė e shesin si mall!
    P.sh. disa principe tė budizmit janė:
    1. mos me vrarė
    2. mos me hajnuar
    3. mos me shkelė kurorėn
    4. mos me gėnjyer
    5. mos me marrė pije /droga/ dehėse

Ose: Ėshtė shėnjuar si i Dėrguari i Allahut, s.a.v.s. ka thėnė: "Pasha Allahun nė Xhennet /parajsė/ do tė hyjė vetėm ai qė ka qenė i mėshirshėm".
    Shokėt e kanė pyetur: "A nuk jemi tė gjithė tė mėshirshėm o i dėrguar i Allahut"? Ai u tha: "Nuk ėshtė mėshirė kjo e juaja vetėm ndaj fėmijėve e tė afėrmve tuaj, por mėshira ndaj tė gjithėve qė kanė shpirt"! /Sipas Hasan El-Basri
    Nėse pėr ty kėto janė satanike, atėherė duhet tė dhimbset vetja, pėr mua e pėr shumė miliarda njerėz, kėto janė nė Principet e Zotit, Krishtit dhe tė DASHURISĖ SĖ VĖRTETĖ!
    Ndėr tė krishterė jam rritur dhe i njoh /besoj/ shumė mirė, dhe nuk ėshtė e vėrtetė se janė nė rrugėn e Krishtit! Tė rrallė shumė janė nė rrugėn e jezusit. Janė nė dukje tė jashtme, por nė shpirt e me vepra janė egoistė, makutė, ēfrytėzues, mėkatarė, kriminelė etj. Vetėm sipas jush janė tė gjithė tė krishterėt nė rrugėn e Jezusit, dhe nuk paska as kriminelė as mėkatarė tė krishterė!!! As nė burgje sipas jush nuk paska tė krishterė!!! Mė shumė janė mėkatarė duke pėrfshirė edhe klerin, qė ka prej tyre edhe pushta, edhe homoseksualė /si nė tė gjitha religjionet/ edhe pedofilė etj.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Nika!

Nuk ka dyshim qe ne krishterim kane hyre edhe nga ata qe nuk bejne vullnetin e Zotit, por te tyren, por per shkak se ata i kane vetes emrin te krishtere s'do te thote aspak se ata jane te tille. Te krishteret e vertete do ti gjesh duke sherbyer aty ku ka nevoje, duke u lutur per shpirtrat e humbur, duke dhene dashuri dhe duke marre sharje, duke falenderuar, duke bekuar, duke vuajtur per hir te Krishtit. Jezusi thote: "Pema njihet nga frutat".
    Tek tema "Kryqi... Perendi folem" tek postimi # 47 mund te lexosh nje histori te dhimbshme por te vertete se cfare kane bere ne Jugosllavi te ashtuquajturit te krishtere, por qe pervec emrit me te cilin ata vetequhen asgje tjeter nuk kane me Krishtin.
    Ti mund te ndjekesh cilen do rruge te duash, ky eshte vullneti i lire qe Perendia ja mundeson te gjitheve, por ne fund vetem rruga qe Perendia ka ndertuar te con ne parajse, te tjerat jane te gjitha pa perjashtim rruget e humbjes. E verteta eshte nje dhe e pandryshueshme, eshte absolute dhe jo relative, Gjoni 14:6 :

6 Jezusi i tha: “Unė jam udha, e vėrteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet meje.

Une po lutem per ty Nika dhe per te gjithe te krishteret e ketij forumi. Zoti me ty.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nika

Mbase ketu perfundon dhe biseda ime me ju.
    Une ju dhashe FALAS, ate qe mora FALAS, lajmin e mire. Krishti Shpetimitar e Perendi, vdiq per ty dhe te gjithe bobten ne kryq, ne menyre qe ti te jesh i falur nga cdo mekat. Kush beson tek Jezusi ka jete te perjetshme , sepse Ai eshte i vetmi emer qe ju eshte dhene njerezve nen qiell per te shpetuar nga vdekja dhe mekati.
    Sa per "qimen ne sy", Lexo te gjithe shkrimin tend me siper, dhe do te bindesh se kush po shikon "qimen" dhe haron "trarin" e tij ne sy.
    Deshmuesi.

....................................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 29-06-2003 mė 14:40

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Postime
    14
    Ju pershendes te gjithve.

Ju kisha lutur te gjithve qe te me ndihmoni, pasi ekziston mundsia qe po i shoh gjerat keq:
    A nuk tha Jezu Krishti ne kryq 'Hyu i ime Hyu i ime pese hoqe dore prej meje???', Ai qe eshte i biri i Zotit, Ai qe dinte gjithqka per boten e qiellin, para tij nuk kishte fshehtesi dhe prape ne fund, ju drejtua ATIT dhe e pyeti 'perse hoqe dore prej meje???', nese kjo eshte e vertete dhe duhet te jete e vertet pasi keshtu thote Shkrimi Shenjt, atehere si mundet dikush te prese qe une te pajtohem me Kryqin tim???, ne fund te fundit une jam vetem nje njeri!?, mundohem disi te gjeje rruge qe ti pranoj Kryqet e jetes, mirpo pesha e madhe me bene qe ta shtremberoj drejtimin. Ju kerkoj falje nese dola prej teme dhe do te isha shume mirenjohes ne keshillat dhe kritikat e juaja.

Ju pershendes te gjithve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Scaramush.
    Se pari ju uroj qe te jeni mire me shendet dhe paqe ne Krishtin Jezus.
    Nuk e di se cili eshte problemi yt, si dhe cfare kerkon te dish konkretisht. Dua te di me hollesisht se cfare ti keron.
    Me respket deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Postime
    14
    Ju pershendes te gjithve

Deshmuesi, ju falenderoj per rreagimin tuaj. Cilat jane problemet e mia? jane aq shume sa qe do te me duhej nje jete e tere ti rrefej por qe ti bie shkurt nje historie te gjate, kam ardhur ne ate pike ku po me mbushet mendja ta marre drejtesine ne duart e mia, dhe ti bie gjerat ne vend ashtu si une e shoh te arsyeshme, nuk po mundem me ta barte kete kryq te rende te fatit tim, nuk eshte se nuk jam mekatare, edhe une kam mekatuar, por ata/ato qe po mekatojne kundra meje, nuk kane te ngire nga gjaku i ime, deri tani kam besuar ne ligjin 'duani anmiqte tuaj', dhe Zoten e kam deshmitar se jam munduar ta beje ate, mirpo tani kam pershtypjen se gjithshkahit i ka ardhur fundi, a nuk ka kufinje per gjithshka??? a nuk guxoj une te rreagoj??? deri kur do te luajne anmiqte e mi me gjakun tim??? athua Zoti me ka bere mua qe dikush te ushtroj goditjet mbi mua???, prandaj dhe e ceka ne shkrimin tim, nese Jezu Krishti guxon te thote 'Eli Eli ....' perse une nuk guxoj ta beje te njejten gje???.

Ju pershendes te gjithve

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e sundon fati jetėn tonė?
    Nga coptic nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-05-2009, 09:28
  2. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •